Králice ukousává uši

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2015 23:48
bombata

XXX.XXX.153.9

Zdravím,
tak se mi už dvakrát stalo že králice (BO) sežrala mláďata poprvé zůstali dvě a každé s jedním uchem. teď po druhé jsou sice čtyři ale všechny úplně bez uší tak nevím mám to zkusit do třetice nebo ji poslat na pekáč? dokážou králíčata bez uší vůbec v letě přežít?

1.7.2015 07:32
pavel758

XXX.XXX.35.159

Dobrý den stalo se mi to u samice bu, která měla 6 mladych z toho jedno bez pulky ucha.ničemu to nevadí že je bez ucha, vaše samice bud měla žízeň, tak ukousla ucho nebo normálně při porodu see to stalo, jestli jedobrá matka tak bych ji zatím nezabijel a dal bych ji jest jednu sanci, jestli to i ted udela tak je vhodna na pekac.

1.7.2015 14:55
bombata

XXX.XXX.153.9

No bez pulky ucha by mě taky nevadilo ale uplně bez uší a navíc 4 ks žízeň mít nemohla dvě sežrala uplně dřív než jsem došel tydle přežili jen proto že jsem jí dal na par hodin do jinýho kotce.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2015 16:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

bombata napsal(a):
Zdravím,
tak se mi už dvakrát stalo že králice (BO) sežrala mláďata poprvé zůstali dvě a každé s jedním uchem. teď po druhé jsou sice čtyři ale všechny úplně bez uší tak nevím mám to zkusit do třetice nebo ji poslat na pekáč? dokážou králíčata bez uší vůbec v letě přežít?

Dokaží přežít, to se nebojte. Pokud to ale samice udělala už dvakrát tak bych ji vyřadil. To se občas stane při číštění ale tohle je přehnane. Mohla se taky leknout.

1.7.2015 18:15
mustela.erminea

XXX.XXX.236.1

Aby toto samice opakovaně dělala mi nepřijde normální. Pokud jste si jist/a, že chyba nemůže být na vaší straně, tak bych se taktéž klonila k vyřazení králice z chovu.

1.7.2015 21:53
peterdroppa

XXX.XXX.74.44

Vyradit bez debaty.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.7.2015 13:59

Dala bych jí šanci. Mohl být problém při porodu. Tím myslím těžký a komplikovaný porod taktéž se mi to stalo 2x u jedné samičky a napotřetí již ne. A taky se mi stalo že měla samička mládě jedno velké a nedokázala ho vytlačit než jsem to zjistila mládě bylo mrtvé a já jí musela pomoct a mládě za stahu vytáhnout.

2.7.2015 14:04
bombata

XXX.XXX.153.9

Porodem to nebylo protože uši ukousávala až po porodu no je ji škoda ale z 9 KG něco masa bude a to taky potěší ;-).

2.7.2015 14:07

A jak víte že po porodu? Myslela jsem že jste u něj nebyl. A jak se říká do třetice všeho dobrého a zlého já jím dávám 3 šance když je problém.

2.7.2015 14:51

Pokud má samice dvakrát za sebou těžký pord, nehodí se do chovu, může to být dědičné a bude to přenášet dál.

Neregistrovaný uživatel

2.7.2015 21:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

bombata napsal(a):
Porodem to nebylo protože uši ukousávala až po porodu no je ji škoda ale z 9 KG něco masa bude a to taky potěší ;-).

Kolik hodin, po porudu. Víše jste to nepsal. Jestli to bylo kolem 3 hodin po porodu a udělala to po druhé tak je to kanibal. Je to dědične.Sice vyjímka ale i tohle se stane. Jak píše hexa.

3.7.2015 10:17
burgund6

XXX.XXX.33.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud má samice dvakrát za sebou těžký pord, nehodí se do chovu, může to být dědičné a bude to přenášet dál.

Souhlasím s Vámi.V tomto případě platí dvakrát a dost.

3.7.2015 11:22
bombata

XXX.XXX.153.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A jak víte že po porodu? Myslela jsem že jste u něj nebyl. A jak se říká do třetice všeho dobrého a zlého já jím dávám 3 šance když je problém.

Zdravím přišel jsem myslím tak hodinu po to už dvě byli napul sežraný tak jsem ji dal bokem abych skotroloval hnízdo pak ji vrátil a než jsem dokrmil sežrala dalšího... přestala s tím až když byla na noc v jiném kotci ted se o ně stara dokonce je i brání... ale králíci bez uší jsou trochu naprd :-/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík