Hanaaa

XXX.XXX.81.85
Teď jsem jim byla v těch vedrech dolít vodu do napaječek a ona tam ležela u dvířek úplně netečná. Snažila jsem se ji prohlídnout, mohla jsem si sní dělat co jsem chtěla. .. nic na ní nevidím ani se nehne. Na veterině nikdo, navíc pátek, mám to 25 km a 3 děcka doma.
Samici jsem dala do koše se senem, dala jsem jí tam vodu. Mladých má asi 9 už běhaj, ale myslím, že nežerou.4 jsem dala do kotce samici vedle minulý týden jsme odstavilli její mladé. Tak nevím co teď může mi někdo něco poradit. Jak s mladýma pokud už samice ráno nebude... dát je všechny k té co má vlastní odstavené, nebo něčím zkoušet krmit? Děkuji za radu Hanka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samice by mohla být přehřátá, dejte jí někam do chladna.Už se mně to také stalo.Dala jsem jí do sklepa a ráno byla dobrá.Jak jsou mláďata stará?
Myslím že vaše samice je totálně dehydrovaná. Každá kojící samice toho má až nad hlavu a tím spíš v tomhle vedru. Voda v napaječkách se rychle ohřeje a pak to nechce pít. Do toho jí neustále otravují mládata, kteří chtějí mléka víc než kdy jindy, právě proto, že mají taky žízeň. Osobně bych samici i s mládatama přestěhoval v rámci možností na chladnější místo (sklep, stiná strana domu...) a co nejčastěji čerstvou vodu. To podložení mládat jiné samici v tomhle věku byla chyba.