Samice pořád ječtě neporodila 35.den

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2015 20:55
Šaurin

XXX.XXX.68.147

8. + 9.6. jsem nechala nahonit dvě samice, obě již měly mladé...asi za 19 - 20 dnů postavily obě dvě krásná ukázková hnízda, ale pořád jsou prázdná, bohužel a to máme 13.7. Je nějaká naděje, že se ještě dočkám? Jako začátečník hledám pořád na internetu, prosím poraďte... volali jsme i pánovi, kde jsme byli za samcem a ten říkal, že ještě mladé neměl. Může být neplodný? Také mě napadlo, jestli neporodily, když byla ta vedra a malí se v hnízdě neuvařili, ale když tam jemně sáhnu, nic. Nebo mě napadlo jestli je nemohla sežrat, ale pak si říkám, obě? to je asi blbost...a tak abych to nepoznala...

Neregistrovaný uživatel

13.7.2015 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Sance tu je ale ted už minimalní.Museli by rodit dnes. pokud by odrodily tak bude počet 2,3 ks.Muže byt neplodny, spíše se to neuchytilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2015 21:18

Je to dnes 34 dní.Mě se okotila taky jedna za 35 dní, ale měla jedno mrtvé mládě.Tím nechci říct, že se Vám okotí a budou mladé mrtvé.Možné je, že nezabřezly.Tady je každá rada drahá.Je nutné vyčkat do zítra a když nic nebude, tak znova zapustit.

Dudi

13.7.2015 21:24
Dudi

XXX.XXX.120.43

Falesna brezost.to nezustala.ted kdyz ji hodite k samcovi tak mu zadek zvedne az ke stropu.ale urcite doporucuji mit svyho samce s peknyma kulema abyste vedel na cem jste.pak mi napiste jak to dopadlo.

13.7.2015 21:30

Nám se tohle stává u některých samic dost pravidelně. Zhruba v polovině březosti postaví krásné hnízdo a pak nic. Myslím si, že to je falešná březost. Samce máme normálně plodného v něm problém není.
Bohužel nevím čím to je, pokud má někdo nějaký tip, budu jen ráda.

14.7.2015 08:50
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Takže dnes zase nic,... takže jednu připustím a jedna půjde do mrazáku, škoda, tak jsem se těšila na malé...

14.7.2015 08:58

To mě velmi mrzí smajlík

14.7.2015 09:11
petruk

XXX.XXX.168.139

Prostě se to neuchytilo, jak už píše jardagin.Dal bych ale samicím ještě
jednu šanci, když už jednou měly mladé a raději použil jiného samce.
Hlavně cca po 5-7 dnech provést kontrolní skok.
Pokud budou samice vrnět, utíkat před samcem nebo si lehat přitisklé k podlaze,
jsou připuštěné.

14.7.2015 09:55
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Tak asi tu šanci dostanou obě, jen jsem myslela, že do zimy budu mít odchováno a tím pádem se mi vše o 2 měsíce posune. Mám kalifornské a křížence, takže to zabíjíme až tak v 6 měsících.

14.7.2015 09:57
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Ještě jsem se chtěla zeptat, mám jim normálně vyčistit kotec a vyhodit i hnízdo? Nebo přemýšlím špatně a hnízdo jim mám nechat, aby nemusely stavět nové?

14.7.2015 10:07

Hnízdo můžete zrušit a normálně vykydat.Ony si postaví nové až přijde čas.Toto původní by stejně roztahaly.

14.7.2015 10:08
petruk

XXX.XXX.168.139

Pokud to nemají moc zanešené, tak to můžete zatím nechat.
Až budete mít samice připuštěné, tak hlavně cca 10-14 dní před
plánovaným porodem jim to vyčistěte a ony si už hnízdo připraví.

14.7.2015 10:09
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Děkuji moc za rady.

14.7.2015 17:46
viktorie

XXX.XXX.253.182

Zdravím mám mladé samice měli již dvakrát vrh po sedmi mláďatech letos jsem je dala připustit a jedna měla ukázkové hnízdo tak jsem si říkala to bude mladejch mám svého samce mladej krásnej obří strakáč a samice jsou taky té rasy a po vrhu jsem je nechávala v klidu ale po čtrnácti dnech jsem nakukovala a ono furt nic se nehýbalo tak jsem si říkala co se děje ta druhá plné hnízdo kde se to jen hemžilo a u té druhé furt nic a světe div se ona měla pouhé dva kusy.Vrhly 33 den a to 30.6 tr.Zřejmě se na nich podílí počasí.Takže hnízdo jako hrom a jen dva kusy no ale jsou to dva obědy.Bylo mě doporučeno nechávat je obskočit nejmíň dvakrát a pokud vůbec nic nebude mít pokud to nesežrala prohrábnout hnízdo a do třech dnů dát znovu obskočit aby ji nezatvrdly mléčné žlázy v případě že skutečně byla.viktorie.

14.7.2015 19:32
hona

XXX.XXX.112.10

viktorie napsal(a):
Zdravím mám mladé samice měli již dvakrát vrh po sedmi mláďatech letos jsem je dala připustit a jedna měla ukázkové hnízdo tak jsem si říkala to bude mladejch mám svého samce mladej krásnej obří strakáč a samice jsou taky té rasy a po vrhu jsem je nechávala v klidu ale po čtrnácti dnech jsem nakukovala a ono furt nic se nehýbalo tak jsem si říkala co se děje ta druhá plné hnízdo kde se to jen hemžilo a u té druhé furt nic a světe div se ona měla pouhé dva kusy.Vrhly 33 den a to 30.6 tr.Zřejmě se na nich podílí počasí.Takže hnízdo jako hrom a jen dva kusy no ale jsou to dva obědy.Bylo mě doporučeno nechávat je obskočit nejmíň dvakrát a pokud vůbec nic nebude mít pokud to nesežrala prohrábnout hnízdo a do třech dnů dát znovu obskočit aby ji nezatvrdly mléčné žlázy v případě že skutečně byla.viktorie.

No, asi bych v Tvé situaci Viktorie ty dvě mladé podložil druhé samici a jejich matku znovu připustil... Myslím, že je škoda ztrácet čas a další mladé, které může nyní mít...

Neregistrovaný uživatel

14.7.2015 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Šaurin napsal(a):
Děkuji moc za rady.

Píšete že jste byla za samcem.Připouštěli jste u něj.Pokud ano tak by se to nemuselo uchytit díky stresu.Kontrolovali jste pipinu před připouštěním?

14.7.2015 20:53
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Nekontrolovali...

Neregistrovaný uživatel

14.7.2015 20:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

viktorie napsal(a):

Někde jsem tady popisoval jak se děla palpace.Zkuste si to najít a poprvé ji provedte 14 po připuštění. Pokud by jste nic necítila tak za dalších cca 5 dní to už by jste měla něco citit.

14.7.2015 20:55
Šaurin

XXX.XXX.68.147

A ani nevím, jak bych měla kontrolovat

Neregistrovaný uživatel

14.7.2015 20:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Šaurin napsal(a):
Nekontrolovali...

Zakladem úspěšného uchycení vajíček je červena až do modrofialově zabarvena pipina.

14.7.2015 20:57
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Zkusím to najít, děkuji.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2015 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Šaurin napsal(a):
A ani nevím, jak bych měla kontrolovat

Napište mi tel. číslo a ja vam zavolam, nebojte se nikde ho zveřejnovat nebudu.Do zprav.

14.7.2015 21:13
viktorie

XXX.XXX.253.182

Ahoj Hona já jsem tu samici nechala odpočinout a dala jsem ji opět k Mirečkovi to je můj samec o hoch se snažil dvakrát a dupal jak steklej a samice má týden stará mláďata a je jich devět a holka se stará tak jsem spokojená akorát jsem udělala školáckou chybu a té druhé samici jsem dala pár listů z domácí kedlubny a její mladé se nafoukly a jsou pryč no prostě jak říkám chyba ale učím se příště to neudělám.Ty dvě mláďata se mají k světu a rostou možná příště se tvých rad podržím jsem začátečník, doma jsme měli malé hospodářství ale byla jsem moc mladá abych to tzv. trávila dnes jsem v důchodu a tak si vše oživuji ale je jiná doba a chovy jsou taky jiné.Jinak dík za radu viktorie.

15.7.2015 20:56
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Jardagin zavolal jak slíbil a já mu chci touto cestou poděkovat. Děkuji za váš čas a rady, které jste dal začínající chovatelce Pokud můžu ostatním doporučuji, je to zkušený chovatel a ví o čem mluví. Pěkný večer.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2015 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Šaurin napsal(a):
Jardagin zavolal jak slíbil a já mu chci touto cestou poděkovat. Děkuji za váš čas a rady, které jste dal začínající chovatelce Pokud můžu ostatním doporučuji, je to zkušený chovatel a ví o čem mluví. Pěkný večer.

Děkuji, rad jsem pomohl. Nemate za co. Kdyby něco klidně písněte hned zavolam..At se chovu daří.

16.7.2015 10:36
modroockoxxx

XXX.XXX.127.58

Šaurin napsal(a):

To ste mu teda pomohla...

18.7.2015 10:23
hona

XXX.XXX.112.10

viktorie napsal(a):
Ahoj Hona já jsem tu samici nechala odpočinout a dala jsem ji opět k Mirečkovi to je můj samec o hoch se snažil dvakrát a dupal jak steklej a samice má týden stará mláďata a je jich devět a holka se stará tak jsem spokojená akorát jsem udělala školáckou chybu a té druhé samici jsem dala pár listů z domácí kedlubny a její mladé se nafoukly a jsou pryč no prostě jak říkám chyba ale učím se příště to neudělám.Ty dvě mláďata se mají k světu a rostou možná příště se tvých rad podržím jsem začátečník, doma jsme měli malé hospodářství ale byla jsem moc mladá abych to tzv. trávila dnes jsem v důchodu a tak si vše oživuji ale je jiná doba a chovy jsou taky jiné.Jinak dík za radu viktorie.

Rádo se stalo, Viktorie... je skvělé mít za koníčka právě králíky... Přeji ať se daří na všech frontách...

13.3.2016 20:44
Maros96

XXX.XXX.73.56

Ja by chcel tiež nejakú radu dal som pripustiť dnes je to 4 týždne samicu a ešte si nestavia hniezdo nič ale pri druhom už mrcala tak tretí krát som nedal a čakám a stále nič môže to byť že bude mať malé prvýkrát? Postaví si hniezdo kedy? Za odpoveď ďakujem.

Kacos

14.3.2016 19:15
Kacos

XXX.XXX.13.168

Taky sem netrpělivě čekal...Ale v 35 den už konečně porodila.

14.3.2016 19:53
Maros96

XXX.XXX.73.56

Ale prečo si nestavia hniezdo? Správanie už zmenila už je trošku nervózna das týždeň ale o hniezde ani chýry.

14.3.2016 20:50

Kacos napsal(a):
Taky sem netrpělivě čekal...Ale v 35 den už konečně porodila.

Kolik má mladých?

14.3.2016 21:24
rybka

XXX.XXX.80.149

Maros96 napsal(a):
Ja by chcel tiež nejakú radu dal som pripustiť dnes je to 4 týždne samicu a ešte si nestavia hniezdo nič ale pri druhom už mrcala tak tretí krát som nedal a čakám a stále nič môže to byť že bude mať malé prvýkrát? Postaví si hniezdo kedy? Za odpoveď ďakujem.

Může mít falešné březí, nebo některá samice staví hnízdo těsně před tím než porodí, nebo se stane i že hnízdo nepostaví a porodí. Jsou to většinou prvničky a vyjímky, ale stává se to. U posledního případu, kdy nepostaví hnízdo, můžou být malí i rozházeni po kotci. Snad to nebude váš případ.

14.3.2016 21:29
Maros96

XXX.XXX.73.56

rybka napsal(a):
Může mít falešné březí, nebo některá samice staví hnízdo těsně před tím než porodí, nebo se stane i že hnízdo nepostaví a porodí. Jsou to většinou prvničky a vyjímky, ale stává se to. U posledního případu, kdy nepostaví hnízdo, můžou být malí i rozházeni po kotci. Snad to nebude váš případ.

Tak ju ešte nechám do konca týždňa že čo či dačo bude alebo nie a tak ju dám ku samcovi.

Kacos

15.3.2016 05:24
Kacos

XXX.XXX.13.168

No co sem tak nakouknul tak sem viděl minimálně 5...Ale jistotu budu mít at male budou vyskakovat z hnízda.byl sem milé překvapen na to ze to byla prvnicka a už tak dlouho přenášela celkem slušně :).

15.3.2016 08:24

Kacos:Nebo jste špatně zapsal datum připuštění a nebo jste si nezapsal kontrolní připuštění?V 35 dnu se kotí, jejich nejméně 5 a všechny přežili?

Kacos

15.3.2016 10:46
Kacos

XXX.XXX.229.143

1.2 pripousteni po 10 dnech kontrolní a už se nedala. A 7.3 se narodily

Přidejte reakci

Přidat smajlík