verunkafe

XXX.XXX.152.154
Hezký den,
chtěla bych se zeptat (nikde jsem to nenašla). Máme dva králičky v jedné kleci, mysleli jsme si, že to jsou dva kluci (i veterinář to tvrdil), teď jsme zjistili, že jeden je samička. Dotaz zní, jak poznám jestli je samička těhotná ještě dřív než porodí, když jsem neviděla/nevím přesně o zapuštění. Ti dva se k sobě strašně hezky chovají, samec na ni někdy naskakuje, doteď jsme to však neřešili, když to měl být kluk. Je mi jasné, že teď je musím oddělit (i když jeden po druhém "brečí"), ale nevím, jak mám poznat jestli se už nezadařilo a nečeká malé. Další věc co mě zaraží je, že poslední dva dny vidím i samičku naskakovat na samce, (i z opačné strany) to králicí dělávají? Děkuji.
Tak mít dva králíky v jedné kleci se nedoporučuje v žádném případě, jsou to teritoriální zvířata a tohle dost často končí úrazem.
Jinak jo, někdy naskakují i samice; jde o projev dominance.
Poznat by to šlo jedinou metodou, udělat sono... technicky vzato, ovšem v praxi se to snad ani nedělá. Jinak se to pozná jednoduše za 30 dní, kdy buď porodí, nebo neporodí...
Jinak ideál je oba vykastrovat, pak je možné je mít i dohromady, i když to chce větší prostor, ohrádku nebo na volno v bytě, ne jednu klec.
verunkafe

XXX.XXX.152.154
Abych to upřesnila. Jedná se o zakrslé králíky. Máme velkou klec, ve které jsou v podstatě jen na noc, takže nedostatkem místa určitě netrpí. S chovem určitě začínát nechci, máme je jako mazlíčky, a jak už jsem psala, žili jsme v domění, že to jsou samci. Nicméně už jsem je oddělila a budu teď čekat, snad z toho nic nebude.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neberte to jako rýpání, ale jste si jistá že máte samce a samici? Kdo vám to určoval? Aby se nakonec ze dvou samců nevyklubaly dvě samičky.
Nechte kdyžtak samečka vykastrovat, až zjistíte jestli je či není březí, můžete je zase pouštět spolu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
leprechaunek
napsal(a):
Tak mít dva králíky v jedné kleci se nedoporučuje v žádném případě, jsou to teritoriální zvířata a tohle dost často končí úrazem.
Jinak jo, někdy naskakují i samice; jde o projev dominance.
Poznat by to šlo jedinou metodou, udělat sono... technicky vzato, ovšem v praxi se to snad ani nedělá. Jinak se to pozná jednoduše za 30 dní, kdy buď porodí, nebo neporodí...
Jinak ideál je oba vykastrovat, pak je možné je mít i dohromady, i když to chce větší prostor, ohrádku nebo na volno v bytě, ne jednu klec.
Vy teda perlíte.Prostřední odstavec
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
verunkafe
napsal(a):
Hezký den,
chtěla bych se zeptat (nikde jsem to nenašla). Máme dva králičky v jedné kleci, mysleli jsme si, že to jsou dva kluci (i veterinář to tvrdil), teď jsme zjistili, že jeden je samička. Dotaz zní, jak poznám jestli je samička těhotná ještě dřív než porodí, když jsem neviděla/nevím přesně o zapuštění. Ti dva se k sobě strašně hezky chovají, samec na ni někdy naskakuje, doteď jsme to však neřešili, když to měl být kluk. Je mi jasné, že teď je musím oddělit (i když jeden po druhém "brečí"), ale nevím, jak mám poznat jestli se už nezadařilo a nečeká malé. Další věc co mě zaraží je, že poslední dva dny vidím i samičku naskakovat na samce, (i z opačné strany) to králicí dělávají? Děkuji.
Pokud jste si jista že mate samici a samce.Tak v první řadě je oddělte od sebe, kdyby byla nahodou březí není dobře aby samec po ni skakal. Jak je rozdelíte tak 5 den dejte samici k samci a pokud by vrčela bude z 80% březí jelikož nevíte kdy se to mohlo stat. Není to ale 100%.Ano to dělají uplně normalně a je to známka její říje. Příjde do říje i když je březí.
sindynka

XXX.XXX.21.93
Ach jo, nevim, proc jste vetsina na tu dotazujici se tak protivni, ano mela by si nejdriv sehnat literaturu a pak kralika... ale co si budem povidat, kolik lidi ma psa a necetlo o nem vubec nic? tak proste jsou i zacatecnici... a chybama se clovek uci ne?! takže sakra lidi, nebudte zlý... a těhotná, nebo okocená (nebo jak se tomu rika u kraliku.?) kluk nebo samec... neni to jedno, pochopili jste to i tak...v tom je cestina krasna, ze má na jednu vec vice výrazů, ne jako v jiných jazycích, na více věcí jeden výraz... tak nebudte tak zlý...