Králičí řízky - jak na to ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2015 10:00
verka1

XXX.XXX.210.190

Delší dobu se chystám zjistit, jak nejlépe udělat řízky z králíka. Jde to udělat i bez naložení? Kdysi jsme to zkusili u 4 měsíčního a ze zadních běhů nic moc měkký. Soused to dělá i s kostí, nařízne ke kosti, obalí, ale moc tomu nevěřím. Prosím o radu, jak nejlíp.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2015 18:01

Dělám řízky z králíka z vykoštěného hřbetu a zadních noh.Maso ze zadních noh nařežu přes vlákno, naklepu, osolím, obalím a zvolna smažím.Je možno je i usmažené dát do pekáčku na ně kousek másla a dát na chvíli do trouby dotáhnout.Přední nohy obaluji i s kostí a dávám je přávě dojít do trouby.

30.7.2015 20:06
verka1

XXX.XXX.199.239

Z tech zadnich nohou to tedy takhle jednoduse jde ? Ja to snad zkusim o vikend. Mela jsem za to, ze bez nalozeni to bude tuhy.

30.7.2015 21:02

Celé nařízlé a nebo vykoštěné dělám tak že je osolím trochu potřu nakládaným medvědím česnekem, když není tak normálním, pokapu olejem.Zabalím do anglické a nechám do druhého dne..Tak je smažím obalené klisicky jako řízek nebo peču.To je potom pochoutka.jo ta anglická ne libová.Ale vynikající jsou i bez anglické.Když je naložíte jsou fakt lepší.
Bez naložení nejsou řízky tuhé, ale musí se smažit pomalu.Naložené jsou ještě lepší.

30.7.2015 21:19
čada

XXX.XXX.18.198

Nevím jestli smažíte na pánvi, nebo v troubě na plechu. Já v troubě na plechu a problémy že by byly tvrdé nemám. Jen se musí dát pozor, aby nebyly vysušené.

30.7.2015 21:51
verka1

XXX.XXX.199.239

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Celé nařízlé a nebo vykoštěné dělám tak že je osolím trochu potřu nakládaným medvědím česnekem, když není tak normálním, pokapu olejem.Zabalím do anglické a nechám do druhého dne..Tak je smažím obalené klisicky jako řízek nebo peču.To je potom pochoutka.jo ta anglická ne libová.Ale vynikající jsou i bez anglické.Když je naložíte jsou fakt lepší.
Bez naložení nejsou řízky tuhé, ale musí se smažit pomalu.Naložené jsou ještě lepší.

Zajimave urcite vyzkousim. V ty troube to bude urcite na delsi cas, ale zase temer bez oleje.

30.7.2015 22:43

Nebojte, do půl hodinky máte lahůdku na talíři.Dejte vědět jak jste si pochutnali smajlík

31.7.2015 19:46
mesič

XXX.XXX.174.1

A nebo zkuste zadní nohy smažit i s kostí, ale někomu právě ta kost vadí a povrtá to smajlík Ale pokud nepotřebujete fakt kus masa a máte rádi i tu strouhanku, tak doporučuji oddělávat přední nožky a smažit ty a dát 2 nožky na porci.
Smažím na pánvi pomaličku, nepřiklápím poklicí (to dělala mamka, mám strach, že bude strouhnka mokrá - ale nikdy ji mokrou neměla). Smažím i 15min z každé strany. Naložení do česneku přes noc pomůže masu změknout dříve. Ale smažte raději pomaleji, u nás tuhé maso taky nesnášíme a můj první smažený králík byl tuhý a mysleli jsme, že už ho takto nikdy nebudme připravovat, ale když se mu dá čas, tak je super, u nás vedou přední nožky, ale i zadní jsou ok, ty doporučuji ale napříč rozdělit na přední a zadní část.
A ještě tip, jak zpestřit smaženého králíka nebo i kuře, před tím než jej obalíte v mouce ho obalte ve směsi sekaných bylinek. Trojobal nedovolí, aby se připálily a je to pecka!

1.8.2015 06:44
hogwild

XXX.XXX.96.166

Když si ušáka vykostíte podle třeba tohohle videa: https://www.youtube.com/watch?v=J6ud68Qmdyc, tak si můžete odříznout a naklepat do tvaru takřka klasického řízku ty nejmasitější části a nebo vyrobit úžasné rolády, jako např.: https://www.youtube.com/watch?v=ZUzLhSAnkTU. Tak směle dotoho, první třeba nebude na sto procent, ale další už jo!

vařečka

1.8.2015 12:57
vařečka

XXX.XXX.53.183

Dobrý den, dnes jsem zkusila králičí řízky ze stehen. Ráno jsem stehna vykostila a jemně potřela jogurtem a hořčicí a nechala v lednici. Půl hodiny před smažením jsem je vyndala a nasolila, pak obalila v trojobalu a usmažila ve friťáku dozlatova. Naskládala na pekáček a dala do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů po dobu 15 min. Řízky byly měkké šťavnaté. Moc dobré. Včera jsme zase měli s manželem k obědu španěláky z břicha, taky moc dobrý. A večer roládku na grilu ze hřbetu.( Gril z lídlu s poklopem moc dobrá věc.) Oba válečky dát k sobě a svázat provázkem. Jemně posypat kořením nechat uležet pak osolit a grilovat naplno 8 min. (po 2 min. otáčet) pak gril ztlumit mezi 3-4 stupen a 4 min. po jedné straně a 4 min. podruhé straně nechat dojít. Moc dobrý.

1.8.2015 22:51
edward12

XXX.XXX.4.123

Já dělám řízky bez dopékání v troubě. Zadní vykostím a trochu přeřežu, přední nechám celé. Nasolím a nechám v lednici přes noc. Potom klasika trojobal a trochu pomalejší smažení. Výborná záležitost. Hřbet a hruď většinou vaříme. Maso se krásně oddělí a je z toho jakékoli jídlo. Ve vývaru uvařím rýži, přidám maso a podušenou zeleninu ( ve vývaru) a jak děti dlabou. Ale jsme omáčkový a tak se dělá většina těch klasických omáček. Na paprice, na houbách, guláše, nebo třeba rozstřelený ptáčci. Nejlepší je se naučit k tomu masu přistupovat jako ke kterémukoli a zbavit se klasiky. Pečený špenát knedlík. Svíčková. Ať chutná.

2.8.2015 07:57

Včera jsem dělala cikánské řízečky. Hřbety nakrájím na tenké plátky, několik cibulí na půlkolečka, přidám vejce (Podle množství masa a cibule), lžičku kari, dvě lžičky červené papriky, sůl, lžíci sojové omáčky a několik lžic bramborového škrobu. Směs by měla mít hustotu těsta na lívance. Nechám odležet v lednici do druhého dne a usmažím. Zatím to všem chutnalo.

2.8.2015 11:23
mesič

XXX.XXX.174.1

Včera jsem dělala cikánské řízečky. Hřbety nakrájím na tenké plátky, několik cibulí na půlkolečka, přidám vejce (Podle množství masa a cibule), lžičku kari, dvě lžičky červené papriky, sůl, lžíci sojové omáčky a několik lžic bramborového škrobu. Směs by měla mít hustotu těsta na lívance. Nechám odležet v lednici do druhého dne a usmažím. Zatím to všem chutnalo.

To zní zajímavě, ta cibule má funkci marinovací nebo ji také nějak smažíte?

2.8.2015 12:29
verka1

XXX.XXX.199.239

Guláš z králíka? To maso se musí plně rozpadnout, nebo se pletu ?

2.8.2015 13:06

Po odležení v lednici se to tak nějak spojí tím škrobem a při smažení drží pohromadě, může se tam dát i jiná zelenina - pór, paprika, ale mě osobně to nejvíc chutná s cibulí.

2.8.2015 13:08

verka1 napsal(a):
Guláš z králíka? To maso se musí plně rozpadnout, nebo se pletu ?

Nerozpadne, také ho děláme.

2.8.2015 16:47
mesič

XXX.XXX.174.1

Po odležení v lednici se to tak nějak spojí tím škrobem a při smažení drží pohromadě, může se tam dát i jiná zelenina - pór, paprika, ale mě osobně to nejvíc chutná s cibulí.

Aha, vy pak tu směs vyklopíte na pánev a uděláte z toho jakoby jeden velký kus, který drží při sobě tím smažením?

2.8.2015 19:21
urbanova

XXX.XXX.223.253

POdle mých zkušeností, nic moc recept. Cibule se připálí, pokud ne, tak maso zůstane nedopečené.

2.8.2015 19:24
urbanova

XXX.XXX.223.253

POkud vam připadá králíček tuhý, dejte si pro změnu bílé červy, ty jsou zaručeně měké.

2.8.2015 21:10

mesič napsal(a):
Aha, vy pak tu směs vyklopíte na pánev a uděláte z toho jakoby jeden velký kus, který drží při sobě tím smažením?

Ale ne, lžící nabíráte, dáte na pánev a udělá se menší placička, ne velký kus, ale hodně malých placiček.

2.8.2015 21:16

Milá paní Urbanová, to že neumíte vařit je vaše soukromá věc, pokud vám chutnají bílí červi, přeji dobrou chuť. Jen doporučuji, najděte si jiné stránky, zde si vyměňujeme informace o králících ne o červech.

2.8.2015 21:27
jr.48

XXX.XXX.208.24

Králíka vykostím, naložím dle chuti " NA ČÍNU " a nechám do druhého dne v lednici. Obdělám s pórkem, uvařím špagety a smíchám v zapékací míse. Zliji šlehačkou /33 procent / a v nahřáté troubě zapeču. Pórek někdy nahradí zeleninová paprika.

2.8.2015 21:29
jr.48

XXX.XXX.208.24

Oprava - zaliji šlehačkou.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík