Delší dobu se chystám zjistit, jak nejlépe udělat řízky z králíka. Jde to udělat i bez naložení? Kdysi jsme to zkusili u 4 měsíčního a ze zadních běhů nic moc měkký. Soused to dělá i s kostí, nařízne ke kosti, obalí, ale moc tomu nevěřím. Prosím o radu, jak nejlíp.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dělám řízky z králíka z vykoštěného hřbetu a zadních noh.Maso ze zadních noh nařežu přes vlákno, naklepu, osolím, obalím a zvolna smažím.Je možno je i usmažené dát do pekáčku na ně kousek másla a dát na chvíli do trouby dotáhnout.Přední nohy obaluji i s kostí a dávám je přávě dojít do trouby.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Celé nařízlé a nebo vykoštěné dělám tak že je osolím trochu potřu nakládaným medvědím česnekem, když není tak normálním, pokapu olejem.Zabalím do anglické a nechám do druhého dne..Tak je smažím obalené klisicky jako řízek nebo peču.To je potom pochoutka.jo ta anglická ne libová.Ale vynikající jsou i bez anglické.Když je naložíte jsou fakt lepší.
Bez naložení nejsou řízky tuhé, ale musí se smažit pomalu.Naložené jsou ještě lepší.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Celé nařízlé a nebo vykoštěné dělám tak že je osolím trochu potřu nakládaným medvědím česnekem, když není tak normálním, pokapu olejem.Zabalím do anglické a nechám do druhého dne..Tak je smažím obalené klisicky jako řízek nebo peču.To je potom pochoutka.jo ta anglická ne libová.Ale vynikající jsou i bez anglické.Když je naložíte jsou fakt lepší.
Bez naložení nejsou řízky tuhé, ale musí se smažit pomalu.Naložené jsou ještě lepší.
Zajimave urcite vyzkousim. V ty troube to bude urcite na delsi cas, ale zase temer bez oleje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebojte, do půl hodinky máte lahůdku na talíři.Dejte vědět jak jste si pochutnali
A nebo zkuste zadní nohy smažit i s kostí, ale někomu právě ta kost vadí a povrtá to Ale pokud nepotřebujete fakt kus masa a máte rádi i tu strouhanku, tak doporučuji oddělávat přední nožky a smažit ty a dát 2 nožky na porci.
Smažím na pánvi pomaličku, nepřiklápím poklicí (to dělala mamka, mám strach, že bude strouhnka mokrá - ale nikdy ji mokrou neměla). Smažím i 15min z každé strany. Naložení do česneku přes noc pomůže masu změknout dříve. Ale smažte raději pomaleji, u nás tuhé maso taky nesnášíme a můj první smažený králík byl tuhý a mysleli jsme, že už ho takto nikdy nebudme připravovat, ale když se mu dá čas, tak je super, u nás vedou přední nožky, ale i zadní jsou ok, ty doporučuji ale napříč rozdělit na přední a zadní část.
A ještě tip, jak zpestřit smaženého králíka nebo i kuře, před tím než jej obalíte v mouce ho obalte ve směsi sekaných bylinek. Trojobal nedovolí, aby se připálily a je to pecka!
Když si ušáka vykostíte podle třeba tohohle videa: https://www.youtube.com/watch?v=J6ud68Qmdyc, tak si můžete odříznout a naklepat do tvaru takřka klasického řízku ty nejmasitější části a nebo vyrobit úžasné rolády, jako např.: https://www.youtube.com/watch?v=ZUzLhSAnkTU. Tak směle dotoho, první třeba nebude na sto procent, ale další už jo!
vařečka

XXX.XXX.53.183
Dobrý den, dnes jsem zkusila králičí řízky ze stehen. Ráno jsem stehna vykostila a jemně potřela jogurtem a hořčicí a nechala v lednici. Půl hodiny před smažením jsem je vyndala a nasolila, pak obalila v trojobalu a usmažila ve friťáku dozlatova. Naskládala na pekáček a dala do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů po dobu 15 min. Řízky byly měkké šťavnaté. Moc dobré. Včera jsme zase měli s manželem k obědu španěláky z břicha, taky moc dobrý. A večer roládku na grilu ze hřbetu.( Gril z lídlu s poklopem moc dobrá věc.) Oba válečky dát k sobě a svázat provázkem. Jemně posypat kořením nechat uležet pak osolit a grilovat naplno 8 min. (po 2 min. otáčet) pak gril ztlumit mezi 3-4 stupen a 4 min. po jedné straně a 4 min. podruhé straně nechat dojít. Moc dobrý.
Já dělám řízky bez dopékání v troubě. Zadní vykostím a trochu přeřežu, přední nechám celé. Nasolím a nechám v lednici přes noc. Potom klasika trojobal a trochu pomalejší smažení. Výborná záležitost. Hřbet a hruď většinou vaříme. Maso se krásně oddělí a je z toho jakékoli jídlo. Ve vývaru uvařím rýži, přidám maso a podušenou zeleninu ( ve vývaru) a jak děti dlabou. Ale jsme omáčkový a tak se dělá většina těch klasických omáček. Na paprice, na houbách, guláše, nebo třeba rozstřelený ptáčci. Nejlepší je se naučit k tomu masu přistupovat jako ke kterémukoli a zbavit se klasiky. Pečený špenát knedlík. Svíčková. Ať chutná.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Včera jsem dělala cikánské řízečky. Hřbety nakrájím na tenké plátky, několik cibulí na půlkolečka, přidám vejce (Podle množství masa a cibule), lžičku kari, dvě lžičky červené papriky, sůl, lžíci sojové omáčky a několik lžic bramborového škrobu. Směs by měla mít hustotu těsta na lívance. Nechám odležet v lednici do druhého dne a usmažím. Zatím to všem chutnalo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Včera jsem dělala cikánské řízečky. Hřbety nakrájím na tenké plátky, několik cibulí na půlkolečka, přidám vejce (Podle množství masa a cibule), lžičku kari, dvě lžičky červené papriky, sůl, lžíci sojové omáčky a několik lžic bramborového škrobu. Směs by měla mít hustotu těsta na lívance. Nechám odležet v lednici do druhého dne a usmažím. Zatím to všem chutnalo.
To zní zajímavě, ta cibule má funkci marinovací nebo ji také nějak smažíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Po odležení v lednici se to tak nějak spojí tím škrobem a při smažení drží pohromadě, může se tam dát i jiná zelenina - pór, paprika, ale mě osobně to nejvíc chutná s cibulí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

verka1
napsal(a):
Guláš z králíka? To maso se musí plně rozpadnout, nebo se pletu ?
Nerozpadne, také ho děláme.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Po odležení v lednici se to tak nějak spojí tím škrobem a při smažení drží pohromadě, může se tam dát i jiná zelenina - pór, paprika, ale mě osobně to nejvíc chutná s cibulí.
Aha, vy pak tu směs vyklopíte na pánev a uděláte z toho jakoby jeden velký kus, který drží při sobě tím smažením?
Uživatel s deaktivovaným účtem

mesič
napsal(a):
Aha, vy pak tu směs vyklopíte na pánev a uděláte z toho jakoby jeden velký kus, který drží při sobě tím smažením?
Ale ne, lžící nabíráte, dáte na pánev a udělá se menší placička, ne velký kus, ale hodně malých placiček.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Milá paní Urbanová, to že neumíte vařit je vaše soukromá věc, pokud vám chutnají bílí červi, přeji dobrou chuť. Jen doporučuji, najděte si jiné stránky, zde si vyměňujeme informace o králících ne o červech.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!