Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2015 00:13
horal

XXX.XXX.58.226

Minule jsem přišel o samici a králičata a nyní to odnesla dvě králičata každé z jiného vrhu. Osmého a desátého se mají kotit tři samice a už nyní mají toho dost, tak nevím jak to dopadne. Vodu měním 4x denně, stejně je za hodinu teplá jak chcanky. Jak jste na tom?

7.8.2015 00:37
Vlastimil.K

XXX.XXX.168.30

Zatím jsem nepřišel o nic co šlo jsem dal do sklepa.Něco do garáže a zbytek má v kotcích zmrzlou vodu v petkách.No a před králíkárnou ventilátor a kropím vodou zem aby tak nesálalo teplo.A i když měním vodu v napaječkách tak přes den nepijou nebo jen minimálně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2015 14:10

Minulou vlnu veder jsem také přiška o samici a 2 králíčata.Teď zatím nic, ale hlásí vedra ještě minimálně týden, tak nevím jak to králíci ustojí.Dnes a zítra dostanou jen seno a vodu to u nás předpovídají až 40°C.Zastínění jsou, kropit se už u nás nedá, není voda.Takže děj se vůle Boží
Co je na zabití dávám do mrazáku, výstavní zatím jsou dobrý a ti 2-3 měsíční se uvidí..

7.8.2015 17:42
velpap

XXX.XXX.219.1

horal napsal(a):
Minule jsem přišel o samici a králičata a nyní to odnesla dvě králičata každé z jiného vrhu. Osmého a desátého se mají kotit tři samice a už nyní mají toho dost, tak nevím jak to dopadne. Vodu měním 4x denně, stejně je za hodinu teplá jak chcanky. Jak jste na tom?

Vodu můžu měnit třeba 6 x denně, prostě ve dne nepijí a vynahradí si to v noci, ve dne jen leží a odfukují vedle zmrzlých petek s vodou.

7.8.2015 19:01
gucos

XXX.XXX.37.54

No já musím zatím zaklepat, že nic neuhynulo. Asi to bude tím, že chovám králíky ve starém zděném kravíně kde je i v těchto vedrech mírný chládek a přijatelné klíma. Ani si nedovedu představit, že by byli teď ve venkovní králíkárně nebo nějaké plechové hale. držím všem palce ať toho uhyne co nejmín nejlépe nic.

8.8.2015 09:23
horal

XXX.XXX.58.226

Další daň horka. Dnes ráno mladá samice Nb 9 mrtvých králičat rozházených po kotci. Zítra se mají kotit další dvě mladé samice, snad alespoň něco přežije. Nemám možnost je chladit, ani přestěhovat.

8.8.2015 09:35

horal napsal(a):
Další daň horka. Dnes ráno mladá samice Nb 9 mrtvých králičat rozházených po kotci. Zítra se mají kotit další dvě mladé samice, snad alespoň něco přežije. Nemám možnost je chladit, ani přestěhovat.

Tak to člověka zamrzí, jenže se s tím nedá nic dělat.U nás v okolí už chodí myslivci a odstřelují srny, které nemohou najít vodu a potácí se po silnici.Jak jeden řekl, přežijí jen ti nejzdravější a také nejtrvdší konstituce.U králíků to bude stejné.Naštěstí mám nejmladší králíčata už skoro 3 týdenní a žádné mladé nečekám, ale ty co nám také nemám kam přestěhovat.Je jich hodně.
Až budu vybírat z vrhů, které to přežijí bez úhony, do dalšího chovu, budou to opravdu jedinci odolní.

9.8.2015 09:51
belgicanda

XXX.XXX.52.22

Já přišla o březí samici která měla mít za pár dní mladé a to jsem ji nosila co chvíli zmrzlé láhve a ležela na mokrém ručníku. Ještě mám jednu březí samici která má mít za 2 týdny mladé ale tu si dám asi domů když mají být ještě týden vedra a doma máme klimatizaci a krásných 21°C.

9.8.2015 12:17
chovatel  30

XXX.XXX.96.10

belgicanda napsal(a):
Já přišla o březí samici která měla mít za pár dní mladé a to jsem ji nosila co chvíli zmrzlé láhve a ležela na mokrém ručníku. Ještě mám jednu březí samici která má mít za 2 týdny mladé ale tu si dám asi domů když mají být ještě týden vedra a doma máme klimatizaci a krásných 21°C.

Proč připouštíte samice v takovém počasí?Mám raději o nějakou samici více, udělám 2 vrhy ročně (leden a březen-duben)a vše je v pohodě.O takovém počasí a velkém úhynu bylo psané už i v loňském roce a opět se někteří nepoučí...Nezlobte se výtky, ale opakuje se to to již nejméně 5 let...Pokud chcete mít klid, že nepřijdete o chovný materiál, tak prostě v období červen až srpen samice nepřipouštět...

9.8.2015 12:58
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

No podle mně jestli je březí nebo ne je celkem jedno v těch vedrech prostě slabší zemřou tak či tak. Minulý rok jsem v těch největších vedrech přišla celkem o 4 samce a 2 samice a to březí nebyly, bohužel. A to jsem několikrát denně měnila vodu, dávala mokré ručníky a zmrzlé láhve. Proto jsem chov zredukovala na počet který se mi vleze domů kdyby byly velké vedra. Takže mám 2 samice a jednoho samce kteří jsou teď v těch vedrech v chodbě na dlažbě a máme klimatizaci takže max 23°C.

9.8.2015 13:10
belgicanda

XXX.XXX.52.22

chovatel 30 napsal(a):
Proč připouštíte samice v takovém počasí?Mám raději o nějakou samici více, udělám 2 vrhy ročně (leden a březen-duben)a vše je v pohodě.O takovém počasí a velkém úhynu bylo psané už i v loňském roce a opět se někteří nepoučí...Nezlobte se výtky, ale opakuje se to to již nejméně 5 let...Pokud chcete mít klid, že nepřijdete o chovný materiál, tak prostě v období červen až srpen samice nepřipouštět...

Já dělám vrhy taky 2 ročně, březen a srpen-září. Bohužel mi letos děti pomíchaly králíky a jak jsem na to přišla bylo už pozdě. Ale silnější přežije.

9.8.2015 13:36
bronda

XXX.XXX.98.84

Když chcete více vrhů a máte na to prostory, je lépe dva jarní vrhy urychlit. Poprvé připustit začátkem února na březňáky (případně v lednu a risknout únorový vrh) a podruhé připustit dejme tomu týden před odstavem prvního vrhu, takže během dubna. Pak dát samicím až do podzimu klid. A po přelínání udělat třetí vrh na říjen - listopad. Na podzim se sice mizerně připouští, ale jde to. Jak psal chovatel 30 přes horka je to velké riziko. Já už bych nepřipouštěl od května, protože i v červnu někdy přijdou pořádná vedra.

11.8.2015 15:39
bronda

XXX.XXX.98.84

Právě venku zahřmělo. Včera spadlo 5 kapek. Doufám, že dnes to bude alespoň 7. Vlčák už buší na okno, jak se bojí. Ale jak se dostane ke králíkům či slepicím, je náramný hrdina a tvrďas.

11.8.2015 18:03
horal

XXX.XXX.58.226

Bronda, to je právě ono, když máte prostory. Já mám 44 kotců a potřebuju udělat tak 250 králiků za rok, takže potřebuji čtyři vrhy na samici. Další věc je že nevíte jaké bude počasí za měsíc a extrém jako je nyní si pamatuji někdy před padesáti lety. Ale ono všechno zlé je pro něco dobré, prostě slabé kusy se projeví a nemá cenu je držet. Letos zrovna měním sedm samic a myní právě rodí prosincové a lednové samice. Včera ráno vrhla kříženka Nos x Vss připuštěna Ča dvanáct králičat a večer kříženka Nb x kal připuštěna Vss šest králičat. Obě je měly rozházené p kotci, bez hnízda. Dal jsem je do hromady a dnes mely obě udělaný hnízda a jak jsem na ně šáhnul tak byly v klidu a plné bříška. Uvidím jak to půjde dál.18.8 by měla vrhnout poslední s těch mladic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík