Jedno malé varování před výstavou. Chovatelé co chtějí prodat Vás budou ukecávat že zrovna to jejich plemeno je nejlepší na chov a jsou schopni Vás přesvědčit že k tomu Vašemu burgunďákovi je nejlepší TEDY samička. Tamten má silnou kůži, onen má malé vrhy a s tím jeho budete mít ve třech měsících tříkilové králiky. Teď trochu vážně. Srovnatelné parametry mají kalifornský, burgundský, český albín a velký světlý stříbrný. Někdo by přidal i moravského modrého, ale já bych ho řadil mezi velké plemena. Chceteli produkci masa pro sebe a stačí Vám dva vrhy za rok tak je vhodné i to velké plemeno. Ať už je to ten moravák, německý obrovitý strakáč, belgický obr nebo francouzký beran. Musíte počítat ale stím že v tom případě potřebujete trochu větší kotce a doba výkrmu se prodlouží minimálně o dva měsíce ale zato váha bude skoro dvojnásobná. Jinak zkuste se podívat po tabulkách přírůstků u různych plemen (určitě najdete na netu) a udělejte si vlastí úsudek. Každý Vám bude radit že zrovna to co chová on je to nejlepší. ( Krom HYLA HYPLUS ti opravdu jsou ale pořizovací cena je mnohonásobná). Já osobně mám nyní zkušenost s kříženkami F2 a čistí samci Vss a Ča. Nově zkouším Bu, zatím ještě nemám co porovnávat. Nejlepší bude vybrat si na výstavě to co se Vám bude líbit a nedejte na žádné řeči. Dobrých výsledků se dá dosáhnout i se zakrslíkem. Ať máte štěstí ve výběru a hodně úspěchů v chovu.