Je to moravský modrý... ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2015 10:07
jirka3108

XXX.XXX.103.249

Zdravím. Koupil jsem samici, má to být čistokrevná Mm.. Paní tvrdí, že viděla oba rodiče, otec byl s Pp matka ne ale pán ji tvrdil že je čistokrevná. Se samicí jsem koupil i její dceru, viděl jsem i otce, ten je s Pp. Přikládám fotky.

21.8.2015 10:20
vita61

XXX.XXX.202.21

jirka3108 napsal(a):
Zdravím. Koupil jsem samici, má to být čistokrevná Mm.. Paní tvrdí, že viděla oba rodiče, otec byl s Pp matka ne ale pán ji tvrdil že je čistokrevná. Se samicí jsem koupil i její dceru, viděl jsem i otce, ten je s Pp. Přikládám fotky.

No nevím spíš bych řekl že to bude něčím šmrcnuté ta rezivost v srsti.

21.8.2015 10:29
Milan z Moravy

XXX.XXX.144.10

Ne, tohle není čistý MM. Jak píše kolega, neodpovídá ta rez a i barva je více do černa.

21.8.2015 10:39
jirka3108

XXX.XXX.103.249

Milan z Moravy napsal(a):
Ne, tohle není čistý MM. Jak píše kolega, neodpovídá ta rez a i barva je více do černa.

No.. mám ten samý názor Hold kdo tomu nerozumí tak naletí..
Na druhou stranu takových lidí bude více.. tady je třeba inzerát na chovný pár Mm a ta samice má taky všelijakou barvu.. - http://zvirata.bazos.cz/inzerat/50746290/Moravsky-modry.php
Tak pak nevím teda.

21.8.2015 11:19
jirka3108

XXX.XXX.103.249

jirka3108 napsal(a):
No.. mám ten samý názor Hold kdo tomu nerozumí tak naletí..
Na druhou stranu takových lidí bude více.. tady je třeba inzerát na chovný pár Mm a ta samice má taky všelijakou barvu.. - http://zvirata.bazos.cz/inzerat/50746290/Moravsky-modry.php
Tak pak nevím teda.

A co toto :
zkopírováno z : http://kralikari.websnadno.cz/MORAVSKY-MODRY-Mm.html

Specifické nároky na srst
Srst Moravských modrých je náchylná k reznutí. Rozhodně není vhodné, aby králíci byly vystaveni přímému slunečnímu světlu a to ani část dne, jinak dochází k reznutí srsti. Dále je důležité také udržovat čistotu v kotci, jelikož také kontakt srsti se špinavou podestýlkou může způsobit rezavění srsti.

Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti? Nerad bych tady paní obviňoval že samice není čistokrevná..

21.8.2015 13:28
mustela.erminea

XXX.XXX.137.31

Sice jsem si řekla, že sem již nebudu přispívat, ale tohle mi prostě nedá. Ačkoliv fotky nejsou moc barevně vypovídající, soudím, že Mm to asi bude.
ALE: Co mi přijde otřesné, je výživový stav samice, která je vyloženě hubená. Velké plemeno holt nemůžu krmit jak vesnickou směsku.
Následně velmi nepěkná, plstnatá srst, která musí být buď důsledkem prodělané nemoci nebo velmi nekvalitní výživy.
A konečně silně zarezlá srst vypovídá o velmi tragických hygienických podmínkách, ve kterých se samice nachází/nacházela. Takhle zarezlá může být jen při velmi silném kontaktu srsti s močí.
Dotyčná, která něco takového odchovala, není chovatelka, ale... a teď si myslím něco hodně nepěkného, co sem nebudu psát.
Nelze pak očekávat, že z něčeho takového mi vzejde kvalitní chovný jedinec.

PS: Jak má vypadat průměrný Mm, můžete vidět v mém profilu, případně na našich stránkách:kralikari.websnadno.cz.

21.8.2015 21:34
poty76

XXX.XXX.145.250

mustela.erminea napsal(a):
Sice jsem si řekla, že sem již nebudu přispívat, ale tohle mi prostě nedá. Ačkoliv fotky nejsou moc barevně vypovídající, soudím, že Mm to asi bude.
ALE: Co mi přijde otřesné, je výživový stav samice, která je vyloženě hubená. Velké plemeno holt nemůžu krmit jak vesnickou směsku.
Následně velmi nepěkná, plstnatá srst, která musí být buď důsledkem prodělané nemoci nebo velmi nekvalitní výživy.
A konečně silně zarezlá srst vypovídá o velmi tragických hygienických podmínkách, ve kterých se samice nachází/nacházela. Takhle zarezlá může být jen při velmi silném kontaktu srsti s močí.
Dotyčná, která něco takového odchovala, není chovatelka, ale... a teď si myslím něco hodně nepěkného, co sem nebudu psát.
Nelze pak očekávat, že z něčeho takového mi vzejde kvalitní chovný jedinec.

PS: Jak má vypadat průměrný Mm, můžete vidět v mém profilu, případně na našich stránkách:kralikari.websnadno.cz.

Koukám na to v mob., ale naprosto souhlasím s mustela.erminea. Nepřičítal bych rez slunečnímu záření. Spíše hodně špatným hygienickým podmínkám, špatné stravě a od toho se odvozuje s největší pravděpodobní proběhnuvší nemoci. Králík není absolutně ve formě. Pokud si neprošel nějakou nemocí, tak majitel - ka by se dal - a označit za člověka/tyrana. Takový ať nechovají, nebo ať dále nešíří takové zubožené zvířata. Tak že, dávám + mustelko. z.

21.8.2015 21:43
jirka3108

XXX.XXX.103.249

poty76 napsal(a):
Koukám na to v mob., ale naprosto souhlasím s mustela.erminea. Nepřičítal bych rez slunečnímu záření. Spíše hodně špatným hygienickým podmínkám, špatné stravě a od toho se odvozuje s největší pravděpodobní proběhnuvší nemoci. Králík není absolutně ve formě. Pokud si neprošel nějakou nemocí, tak majitel - ka by se dal - a označit za člověka/tyrana. Takový ať nechovají, nebo ať dále nešíří takové zubožené zvířata. Tak že, dávám + mustelko. z.

Fajn no, a poradíte mi jak dostat samici zpět do formy.. ? Musím k vetovi nebo bude stačit správná strava a hygiena ?

21.8.2015 21:47
jirka3108

XXX.XXX.103.249

jirka3108 napsal(a):
Fajn no, a poradíte mi jak dostat samici zpět do formy.. ? Musím k vetovi nebo bude stačit správná strava a hygiena ?

Jo a ještě jedna věc, paní říkala že je to 100% čistokrevná Mm ale.. že ty fleky se jí udělali na jaře po prvním vrhu..
Zmizí jí ty fleky nebo ne.. nemám s chovem Mm zkušenosti zatím.

21.8.2015 21:58
300RUM

XXX.XXX.253.158

Na fotce v prvním příspěvku jsou vidět části prorezlé - divoké barvy i na hřbetu a to od moči asi nebude. Řekl bych, že tam bude něco dříve zamícháno.
Jinak opravdu sežerou více než masná plemena. Takže jim dát trochu více ale jen tolik, aby to vše vyžrali. Uvidíte jak budou prospívat dál.

21.8.2015 22:22
hogwild

XXX.XXX.96.166

jirka3108 napsal(a):
Jo a ještě jedna věc, paní říkala že je to 100% čistokrevná Mm ale.. že ty fleky se jí udělali na jaře po prvním vrhu..

Kecy v kleci... nevěřte všemu, co vám nějaká zřejmě dobře vyčůraná paní, co chce prodat tvrdí. Příště si najděte seriozního chovatele, zajeďte si k němu, prohlédněte si celý chov, zda je na úrovni, zda jsou chovné kusy tetované a kupte si tetovaného králíka s průkazem původu. Jen tak se dostanete k pravému Mm, i když ani tak není úplně absolutní jistota.
A ještě snad jedna poznámka, jirko. Pokud jste začínající chovatel, tak plemeno Mm je spíše pro chovatele, který už má nějaké zkušenosti.
Přeji hodně úspěchů.

22.8.2015 11:22
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

"Paní tvrdí, že viděla oba rodiče..."
Jirko, jak píše hogwild. Tvrdit vám paní může i to, že na slunci je sníh...

Je to jednoduché: má papíry, je čistokrevná. Nemá, je to bastard, tečka. Tvrzení majitele není rodokmen, je to jasné?
Pokud paní nemá jak prokázat, že to zvíře je čistokrevné, tak není důvod ho tak brát.

Na základě vaší nezkušenosti vám mohla prodat naprosto cokoliv, a pravdy se bez papírů fakt nedovoláte. Snad poučení pro příště.

Jinak držím palce.

22.8.2015 11:50
čada

XXX.XXX.18.198

Mám taky moravskou modrou samici, která byla nádherně modrá a pak po odchovu 11 mladých změnila na některých místech barvu srsti. A přitom je v dobré kondici, jen si myslím, že jí chybí nějaké minerály. A od moči to nemá, protože má v králíkárně čisto a sucho.

22.8.2015 14:21
poty76

XXX.XXX.145.250

jirka3108 napsal(a):

Také nemám zkušenosti s chovem Mm! Reagovala vám tady paní chovatelka Mm, která tomu rozumí a má výsledky. Tento králík není asi králíkem pro začátečníka, ale na druhou stranu. To by každý kdo chce začít, musel začínat se směskou a proto já nejsem. Když už, tak s pořádnými králíky a při nich se učit. Chyby se dělat musí, jinak se jich příště nevyvarujete. Kdo tvrdí, že během roku nemá ztráty, kecá či vědomě lže. Mm patří mezi velká plemena a proto vám tady píše 300RUM o větší krmné dávce. Co se týče dobrého krmení. Cestu si budete muset nakonec najít stejně sám, protože zde se toho moc nedozvíte. Vesměs se tu toho napsalo tolik, že začátečník z toho musí být absolutně na hlavu. Co se týče psaného laprechaunkem. Je to jednoduché: Má papíry, je čistokrevná. Nemá, je bastard, tečka.
Tohle nemusí být až tak pravdou. I u králíká který má rodokmen, nemáte nikdy jistotu, že odchovy budou takové, jaké by mít měli. A to jsem nezmínil králíky dovezené z německa. Viděl jsem neskutečně chovů, kdy chovatelé nestačili žasnout co že jim tam zpětně padá. Jde o poctivost chovatele při vypisování původu králíka. To by jste koukal kolik je dnes lidí kteří do svého dávají něco jiného, ale ve výsledném rodokmenu mláděte to nenajdete! Až u sebe v králičinci, třeba hned v prvním vrhu. To je poté překvapení. Přeji vám ať se vám podaří sehnat ty pravé Mm od opravdových chovatelů, a nezatrpkněte hned s prvním neúspěchem. Na těchto věcech se vyučíte. Budete mít větší zájem a získáte si zarputilost která se vám hodí. Pokud to budete myslet z králíky vážně.
Já ty kopance také absolvoval a že jich bylo. A věřte, tuto zkušenost má většina dnešních chovatelů.

sdfgs

6.10.2015 19:36
sdfgs

XXX.XXX.105.174

Jsem chovatel Mm a toto je moravský modrý a ten rez je jak tu uz kdosi psal od slunce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík