Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2015 12:27
ondra99

XXX.XXX.209.34

Zdravim, tak napisu muj poznatek s krizenim...mam samce Nb a Vss.samice kal, bu a vss...samec nb se mi vubec neosvedcil, nb a s nim krizim jakekoli samice, vysledek je ten, ze pri vaze cc 3 kila maj po stazeni a vyvrzeni cistou vahu 1,5 kdezto po samci vss pri stejne vaze 1,8.je to vsechno tou jeho kuzi, poznate okamzite jakmile vemu odstaveneho kralika za kuzi, ci je to potomek.po vss kuze krasne slaba paradni kusy...ale nb se koupil protoze se mi proste libi, ale jak pisu, potomci zadna slava.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2015 13:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

4 roky jsem zkoušel různé kombinace křížení, jak Kal, Nb, Vss, Berany samce BO, BoA.Přesně jak píšete Nb to králík sice krásný ale kůži jak medvěd, Vss o nic lepší.co šlo bylo samice Kal a samec BOA.Ale nakonec mě poradil jeden 80ti letý chovatel dát samice Český albín a samce Burgunský a to je paráda, kůžička tenoučká, kosti slabé.Zabijím ve 100 dnech ž.v 2.5 kg č.v 1.6kg.krmení 2/3 ječmen 1/3 granule ob den, a ob den seno, chleba, paličku kukuřice na 4 králíky.posledních 14 dní seno ječmen.

24.8.2015 18:25
horal

XXX.XXX.58.226

Nb jako otec neni vhodný na jateční králiky. Ani jako matka neni moc vhodná, má malé vrhy. Já dlouhé léta mám samice křížené Nb(matka) x Kal(otec) kdysi se jim říkalo ZIKA, dnešní zika je o něčem jiném a je srovnatelná s hyplus. Ještě býval kunistár a tam také byl v základu Nb. Pro mne to znamenalo držet dva nepříbuzenské páry Nb+Kal abych měl jak ♀ tak♂ na připouštění. Už jsem to tady psal, že nyní používám ♂ Vss, Ča a nově Bu. Výsledky jsou vinikající (alespoň z mého pohledu), ve 120 +- dnech žv cca 3,2 kg čv 1,8-2 kg. Díky Nb jsou králici kratší a zavalitější a vypadá ten králik (v mase) lépe. Ča mi zvedl četnos králičat ve vrhu. Ještě k té kůži, zkusil jste ji někdo zvážit? U mladých jatečnich králiků je rozdíl nepatrný, u starých kusů to ano to je jak useň na boty. Na druhou stranu je zase víc za kůže.

Přidejte reakci

Přidat smajlík