šimon15

XXX.XXX.132.89
Dobry den mam samičku činčili velkej 8 mesačna pripustena dnes je 31 den a stale nič pri kontrolnom pripusteni vrčala hniezdo si stava už tyzden.Ale bez chlpov.Myslíte že sa okotí alebo je to len brezost?
Zkuste ji jemně promačkat prstama břicho (ukazováčkem a palcem proti sobě) měl by jste cítit boule. Zbytečně ji ale nestresovat, jenom v kotci ji jednou rukou hladit a druhou podsunout pod ni a jemně prohmatat. Jinak může mít zpoždění i několik dní. U mne se to stává když má samice málo mladých (2-3).
šimon15

XXX.XXX.132.89
Dakujem velmi pekne počkam.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Takže dnes stále nič.Prehmatat sa neda už na pohladenie uteka do zadnej časti kotca.
Michal45

XXX.XXX.132.89
Dnes je už 32 a počitam od prveho kedže druhe bolo kontrolne čize zalezla do kuta a začala vrcat tak som ju hned odobral. Pri kontrolnom si samec ani neškrtol.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Druhe bolo kontrolné tak od prveho.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Michal45
napsal(a):
Dnes je už 32 a počitam od prveho kedže druhe bolo kontrolne čize zalezla do kuta a začala vrcat tak som ju hned odobral. Pri kontrolnom si samec ani neškrtol.
Od prvního připuštění, ale den připuštění se nepočítá.Pokud je březí a bude mít málo mláďat může je mít i 34.den.To se mně stalo když samice měla jen 2 mláďata.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Ináč je to prvnička aj ked to je vam asi jasne.
A kedy si samička uklada chlpy do hniezda? Lebo moja ich tam ešte stale nema.
Moje samičky si trhají chlupy do hnízda různě- některá už má postavené a vystlané hnízdo týden před porodem, některá, jako právě před dvěma týdny si trhala chlupy těsně před porodem, po porodu, když si odpočinula a nažrala se, v klidu pokračovala ve vystýlání hnízda dále..sice byla orvaná jak "samice", ale hnízdo měla jako dort! má šest malých žlutých kuliček, už vystrkují z hnízda ouška a zvědavě se rozhlížejí kolem! dneska se opalovali - leželi u dvířek na sluníčku a velice se jim tam líbilo! chovám burguny..
šimon15

XXX.XXX.132.89
Dnes rano sa okotila čo som veľmi štastny. A ešte otazka ohladom kontrolovania hniezda kedy mam kontrolovať a či mam vôbec lebo dost ludi vravi ze tam nemam babrat ?
šimon15
napsal(a):
Dnes rano sa okotila čo som veľmi štastny. A ešte otazka ohladom kontrolovania hniezda kedy mam kontrolovať a či mam vôbec lebo dost ludi vravi ze tam nemam babrat ?
To neni pravda, pokaždé kontroluju hnízdo. Nemusíte ho celé přehrabat, pokud do něj nevidíte stačí jenom prstama prohmatat hnízdo a hllevně spodek hnízda zda tam neni nějaká mrtvolka. Můžete dát i samici mimo kotec, aby jse měl klid na kontrolu. Samice si většinou chrání hnízho. Až ji budete dávat zpět, pohlaďte ji po nose ať cítí Váš pach.
Souhlas s Horalem.
Záleží i na samici, některá v klidu příhlíží, jiná si hnízdo brání, že by mladé udupala, pak je lepší dát jí stranou pro bezpečnost mladých, samice i vaší. Vzhledem k tomu, že na váš pach je samice zvyklá, neměl by nastat žádný problém. Samice většinou mrtvé či slabé jedince odstraní sama, pokud né tak při kontrole odstranit. Kontrolou zjistíte počet a hned první dny je možné rozpoznat i pohlaví narozených jedinců (následně až tak po 2 měsících).
Uspěšný odchov !
šimon15

XXX.XXX.132.89
Tak dnes som sa odhodlal na kontrolu pod vplyvom stresu .Vyzera tak že su piati zdochlinka tam nebola.Vyzeraju byt v pohode.bruška maju plne.
Ked som samicu vratil spet hned si to namierila k hniezdu niečo onuchala a pribehla k dvierkam
počas pohybu stupila do hniezda tak dufam ze všetko ok.
Bola nervozna ked bola v druhom kotci dupala.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Tak mlade majú mesiac. Je ich 8 a pekne žerú.
Mám ich preliečovať proti kokci?. A odstavit v 6 alebo až v osmom tyždni.?
šimon15

XXX.XXX.132.89
Samicu by som chcel po odstave ešte pripustit tak uvidím.
Králíčci jsou nádherní! Tak udělejte kompromis a samici zapusťte, až mladým bude +- 7 týdnů a ještě ji u nich březí týden nechte. Otázka je, jestli v tomto ročním období bude mít ještě zájem. Králíci, a už vůbec ne činčily, nejsou plemeno "žhavé" do zapouštění v tomto ročním období...
šimon15

XXX.XXX.132.89
Preliečovať mám tyžden pred odstavom a tyžden po odstavu ano?
šimon15

XXX.XXX.132.89
Ja neviem, tak tu bolo písane že mnohý tu preliečuju.

šimon15
napsal(a):
Zdravé králíky nemusíte přeléčovat.Hlavně nezapomeňte, až odstavíte samici, snížit výrazně dávku jadrného krmiva, ať je nepřekrmíte.Pokud si nejste jistý, že byste poznal rozjíždějící se kokci, dejte králíčatům Emanox v preventivním dávkování.Ten je bylinný, můžete jím i léčit, pokud to je třeba, i kokci už vzniknuvší a v růstu je neomezíte.Ať se daří.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Myslel som preliečovanie emanoxom nie chemickymi liečivami zle som sa vyjadril.
šimon15

XXX.XXX.132.89
mustela.erminea
napsal(a):
Králíčci jsou nádherní! Tak udělejte kompromis a samici zapusťte, až mladým bude +- 7 týdnů a ještě ji u nich březí týden nechte. Otázka je, jestli v tomto ročním období bude mít ještě zájem. Králíci, a už vůbec ne činčily, nejsou plemeno "žhavé" do zapouštění v tomto ročním období...
Tak mali ste pravdu samica vôbec nie je ochotna tak prosím poradte ako privolať ruju alebo niečo? ešte ju mám pri mladych.
Pokud dobře počítám, mladí králíčci mají měsíc a půl a vy jim chcete vzít mámu, coby zdroj té nejlepší výživy, co mají! koledujete si o zdravotní problémy u mladých, v mléku mají nejen ty nejlepší vitamíny a vápník, ale látky, kterými získávají od matky přirozenou imunitu proti nemocem, hlavně té obávané kokcidioze..jestli tolik toužíte mít další mladé, kupte si ještě jednu mladou samičku, odstavovat mamku od takto malých králíčků není rozumné a jak vidíte, ani se jí nechce, protože pořád kojí..já odstavuji mladé nejdřív ve 3měsících, letos 50 mladých (musí to zaklepat)všichni žijí, žádná kokci ani jiné nemoci..jak vylezou z hnízda, začnu přidávat kozí mléko, aspon 3x denně plnou misku, hned je prázdná!...máte krásné činčily, také jsem je chovala, já ted chovám burguny, jsou také krásní! tak at se daří!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
ančovička1
napsal(a):
Pokud dobře počítám, mladí králíčci mají měsíc a půl a vy jim chcete vzít mámu, coby zdroj té nejlepší výživy, co mají! koledujete si o zdravotní problémy u mladých, v mléku mají nejen ty nejlepší vitamíny a vápník, ale látky, kterými získávají od matky přirozenou imunitu proti nemocem, hlavně té obávané kokcidioze..jestli tolik toužíte mít další mladé, kupte si ještě jednu mladou samičku, odstavovat mamku od takto malých králíčků není rozumné a jak vidíte, ani se jí nechce, protože pořád kojí..já odstavuji mladé nejdřív ve 3měsících, letos 50 mladých (musí to zaklepat)všichni žijí, žádná kokci ani jiné nemoci..jak vylezou z hnízda, začnu přidávat kozí mléko, aspon 3x denně plnou misku, hned je prázdná!...máte krásné činčily, také jsem je chovala, já ted chovám burguny, jsou také krásní! tak at se daří!
Ježiši, proti te obavane kokc, co to tu placate za nesmysl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
šimon15
napsal(a):
Před odstavem tyden davejte emanox v preventívních davkach. Pujdou do odstavu snižte davku minimalně na pulku protože nevím kolik davate a podavejte emanox v preventivních davkach dalších 14 dní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
šimon15
napsal(a):
Tak mali ste pravdu samica vôbec nie je ochotna tak prosím poradte ako privolať ruju alebo niečo? ešte ju mám pri mladych.
A kontroloval jste pipinu a nebo jste ji tam je tak dal ? Potom děj se vule boží.
ančovička1
napsal(a):
Myslíte že ve třech měsících ještě samice kojí. Produkce mléka u králice stoupá přibližně do třetího týdne po porodu, pak začne prudce klesat. Ve třetím týdnu králičata začínají příjímat tuhou potravu. Nejlepší ukazatel mléčnosti je dlouhé setrvání králičat v hnízdě. Přesto samice přibližně v šestém týdnu ztrácí mléko. Proto se doporučuje odstav v 45 dnech t.j. jeden a půl měsíce věku. Neni to kvůli králičatům, ale samici aby si odpočala a nabrala kondici jinak ji králičata pořád otravují a nemá klid ani při krmení. V těch třech měsících už to může být tak že samice sežere větší část krmení a na králičata moc nezbyde. Každý má ale svůj způsob chovu a dělá to tak jak mu vyhovuje.
horal
napsal(a):
Myslíte že ve třech měsících ještě samice kojí. Produkce mléka u králice stoupá přibližně do třetího týdne po porodu, pak začne prudce klesat. Ve třetím týdnu králičata začínají příjímat tuhou potravu. Nejlepší ukazatel mléčnosti je dlouhé setrvání králičat v hnízdě. Přesto samice přibližně v šestém týdnu ztrácí mléko. Proto se doporučuje odstav v 45 dnech t.j. jeden a půl měsíce věku. Neni to kvůli králičatům, ale samici aby si odpočala a nabrala kondici jinak ji králičata pořád otravují a nemá klid ani při krmení. V těch třech měsících už to může být tak že samice sežere větší část krmení a na králičata moc nezbyde. Každý má ale svůj způsob chovu a dělá to tak jak mu vyhovuje.
Ráda se nechám poučit, ale králíky chovám už přes 20let a vidím, když králíčci samici obtěžují..proto jim dávám tolik kozího mléka, aby byli všichni spokojeni a samice, která má početnější vrh nebo má méně mléka, aby nedocházelo k jejímu pronásledování mladými z hladu..králíčky mám zdravé, silné, i samice potřebuje vápník...a chodím doplnovat krmení třikrát denně, tak myslím, že mají všichni dost..a je celkem zajímavá lidská mentalita, když lidi píšou, jak jim hynou králíci, všichni se 'učastní a radí, já bych chov někomu přímo zakázala!, ale když se ozvu se sklopenýma ušima, že jsem letos neměla žádný 'uhyn, tak byste mě všichni ukamenovali! je mi z vás smutno..

horal
napsal(a):
Asi se budete divit, ale mně samice kojí mláďata i ve třech měsících, pokud je u nich nechám.Dokonce mám samici která kojila samičku co jsem u ní nechala, že jsem ji momentálně neměla kam dát ještě v 5 měsících.Mám i samice, které odstavím od mláďat v 10týdnech pak je k nim ještě několik dnů po sobě pouštím, jelikož mají mléko a přímo se puštění k mláďatům dožadují.Samici dám k mladým, ta se postaví, mláďata napijí a za pár minut ji vezmu pryč a je klid.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Po pripustení ju chcem ešte pri nich nechať aspoň tyžden alebo dva.
dalej vidím že mladé samicu pre kojenie už neobtažuju nevidel som že by chceli cicať. Síce sa môžem mýliť tak preto ju chcem pri nich ešte nechat. Vyzeraju byť samostatné žeru a zdá sa mi že samici prekažaju pri žraní
Pripusťit ju chcem preto lebo teraz ešte nie sú také silné mrazy ako v zime pravdepodobne budú. A preto som chcel rady ako vyvolať ruju u samice. (som začiatočník tak na všetko v čom mám nejasnosti sa pýtam tu).
Danko

XXX.XXX.107.10
šimon15
napsal(a):
dalej vidím že mladé samicu pre kojenie už neobtažuju nevidel som že by chceli cicať. Síce sa môžem mýliť tak preto ju chcem pri nich ešte nechat. Vyzeraju byť samostatné žeru a zdá sa mi že samici prekažaju pri žraní
Pripusťit ju chcem preto lebo teraz ešte nie sú také silné mrazy ako v zime pravdepodobne budú. A preto som chcel rady ako vyvolať ruju u samice. (som začiatočník tak na všetko v čom mám nejasnosti sa pýtam tu).
Je tu na fore strasne vela nazorov a moznosti ako sa pokusit vyvolat ruju u samice staci hladat. Ja odporucam vyvesit na klietku fotku samca a bol by v tom cert aby to na nu neprislo.
napsal(a):
Asi se budete divit, ale mně samice kojí mláďata i ve třech měsících, pokud je u nich nechám.Dokonce mám samici která kojila samičku co jsem u ní nechala, že jsem ji momentálně neměla kam dát ještě v 5 měsících.Mám i samice, které odstavím od mláďat v 10týdnech pak je k nim ještě několik dnů po sobě pouštím, jelikož mají mléko a přímo se puštění k mláďatům dožadují.Samici dám k mladým, ta se postaví, mláďata napijí a za pár minut ji vezmu pryč a je klid.
Milá paní, já jsem rozdojil kozla a dává 5 litrů deně. Nyní se chystám na býka a příští rok na hřebce.

horal
napsal(a):
Milá paní, já jsem rozdojil kozla a dává 5 litrů deně. Nyní se chystám na býka a příští rok na hřebce.
Milý pane, rozdojit kozla, pokud je to hermouš, prý je možné.Tak proč ne.Můžete ho dát do knihy rekordů.Jinak, až budu mít u samice mladé okolo 3 měsíců, nafotím vám to, jak leží pod samicí na zádech a mrskají nožkama.škoda, že sem nejde dát i zvuk, jak u toho mlaskají.
šimon15

XXX.XXX.132.89
napsal(a):
Milý pane, rozdojit kozla, pokud je to hermouš, prý je možné.Tak proč ne.Můžete ho dát do knihy rekordů.Jinak, až budu mít u samice mladé okolo 3 měsíců, nafotím vám to, jak leží pod samicí na zádech a mrskají nožkama.škoda, že sem nejde dát i zvuk, jak u toho mlaskají.
Pokud je samice z dobrého chovu a hlavně je dobře krmená, má mléka dost a musím souhlasit s paní jivou, mám stejné zkušenosti! i kůzlata, kozičky, které jsou určené k chovu, necháváme i čtyři měsíce u matky, aby je kojila co nejdéle a byly v nejlepší kondici!...ale kdo chce dojit kozla, at si to užije! proti gustu, žádnej dišputát!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
ančovička1
napsal(a):
Tak se omlouvám, že jsem si zkrátila slovo kokcidioza..myslela jsem, že, že to pochopíte..
Nejde o to že jste si něco zkratila ale o to co tady píšete. Je uplně jedno kolik let to dělate. To slyším neustale na stavbách a ma to školy, dělaly v německu a ve finále je to na zbouraní. Když víte co vam napsal horal tak potom nechapu proč mate kraliky u samice tak dlouho. Nic proti vašemu stylu. Nikdo vas nekamenuje za to že jste neměla kokc. to je jen dobře. Pokud bude chovatel špatně krmit a složení krmiva bude nevyhovující tak je uplně jedno jak dlouho bude samice kojit. Kokc. muže přijít ani nemrknete. Souhlasím s tím, že mateřske mleko je velice duležite a zakladem pro další kondici kralika.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
Mila paní jivo, mne by zajímalo kolik vaších zkušenosti je opravdu vašich, jelikož jsem si všiml ve vašich příspěvcích jsou použity moje zkušenosti.Ale jsem v poho protože jsem si zvykl, že mezi nami jsou i takoví lide kteří udělají vše jen aby byly in.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
šimon15
napsal(a):
Cím krmíte, granule nebo klasika ?Ponižte davku krmiva alespoň o pulku a dejte dostatek sena cca na 2 až 3 dny a pak to zase vrate. Pokud můžete prodlužte denní světlo, to znamena nasvítit na 12hod. denně. Měla by se říje dostavit.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Krmím seno, ovos, zatiaľ granule s liečivami kym skrmim tie ktore mam doma a potom chcem kupit bez liečiv dalej do vody pridavam Acidomid a mam pripraveny aj emanox. Sem tam dostanu mrkvu alebo jablko.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Môže sa miešat emanox s Adidomidom?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
šimon15
napsal(a):
Môže sa miešat emanox s Adidomidom?
Myslíte acidomid, pokud ano, tak s tím není žadny problém. Nechapu proč chcete davat oba na jednou.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Viete, acidomid už do vody dávam ale teraz idem emanoxom preliečovať mladé tak preto.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mila paní jivo, mne by zajímalo kolik vaších zkušenosti je opravdu vašich, jelikož jsem si všiml ve vašich příspěvcích jsou použity moje zkušenosti.Ale jsem v poho protože jsem si zvykl, že mezi nami jsou i takoví lide kteří udělají vše jen aby byly in.
Jelikož jste mně neodpověděl ve zprávě, napíšu to zde.Nepotřebuji být in na i fauně a vše co píšu jsem si i odzkoušela.Pokud ne, píšu tam, že jsem to četla, kde a nebo slyšela.Pokud si myslíte, že zkušenosti z chovem máte jen vy, jste na omylu.Stejné zkušenosti má převážná většina úspěšných chovatelů se kterými se setkávám na výstavách, a ti neznají ani vás, a mnohý ani ifaunu.Vyzkoušela jsem si toho v chovu podstatně více a i to co nebylo zrovna ku prospěchu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
Jelikož jste mně neodpověděl ve zprávě, napíšu to zde.Nepotřebuji být in na i fauně a vše co píšu jsem si i odzkoušela.Pokud ne, píšu tam, že jsem to četla, kde a nebo slyšela.Pokud si myslíte, že zkušenosti z chovem máte jen vy, jste na omylu.Stejné zkušenosti má převážná většina úspěšných chovatelů se kterými se setkávám na výstavách, a ti neznají ani vás, a mnohý ani ifaunu.Vyzkoušela jsem si toho v chovu podstatně více a i to co nebylo zrovna ku prospěchu.
Ale prosim vas.Moc dobře víte o čem jsem mluvil, proto jsem ani nereagoval. No určitě si nemyslím že zkušenosti mam jen ja ale četl jsem vaše příspěvky a pamatuji jak a kde jste radila. Není to tak dlouho co jste použila moje věci.To vše, víc to nebudu řešit.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale prosim vas.Moc dobře víte o čem jsem mluvil, proto jsem ani nereagoval. No určitě si nemyslím že zkušenosti mam jen ja ale četl jsem vaše příspěvky a pamatuji jak a kde jste radila. Není to tak dlouho co jste použila moje věci.To vše, víc to nebudu řešit.
Jaké?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
rabbit
napsal(a):
Jardagin: asi jsem to vždycky přehlédl ale Vaše rady jsem zde nějak neviděl. Pokaždé se odkazujete na soukromé zprávy. Nemyslíte že by bylo vhodnější poradit normálně veřejně? Číst v diskuzi zavolej, napiš SZ atd. do diskuze snad nepatří.
Neříkejte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
rabbit
napsal(a):
Říkám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
rabbit
napsal(a):
Myslel jsem že mě třeba vyvedete z omylu odkazem kde ty moudrá jsou. Škoda.
Běžte ryt někam jinam.Možna by to tlo číst.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
šimon15
napsal(a):
Viete, acidomid už do vody dávam ale teraz idem emanoxom preliečovať mladé tak preto.
Najděte si příspěvky které sem tady napsal jak to dělat při odstavu s Emanoxem a nemusíte utrácet za acidomid. Zbytečne naklady.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Najděte si příspěvky které sem tady napsal jak to dělat při odstavu s Emanoxem a nemusíte utrácet za acidomid. Zbytečne naklady.
Acidomid je dlouhodobá záležitost - osobně používám nepřetržitě od narození až po porážku ať jatečných či chovných kusů a jsem spokojen. Někdo okyseluje jinak, levněji nebo i dráže, někdo třeba vůbec - dle toho, co má odzkoušeno a čemu věří.
Emanox je pro preventivní přeléčování, či léčebně, když je třeba. Ale je to mnohem krátkodobější záležitost. Určitě je to výborný prostředek, ale....
.... jde o srovnání hrušek s jabkama, takže to, co jste napsal výše pro mne poněkud postrádá smysl. Nemyslím si, že zde existuje absolutní pravda, či absolutní zkušenosti, protože metody, na nichž se vyhodnocení zakládá, jsou jen experimentální, značně subjektivní a váží se k jiným metodám a cílům chovu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
bronda
napsal(a):
Acidomid je dlouhodobá záležitost - osobně používám nepřetržitě od narození až po porážku ať jatečných či chovných kusů a jsem spokojen. Někdo okyseluje jinak, levněji nebo i dráže, někdo třeba vůbec - dle toho, co má odzkoušeno a čemu věří.
Emanox je pro preventivní přeléčování, či léčebně, když je třeba. Ale je to mnohem krátkodobější záležitost. Určitě je to výborný prostředek, ale....
.... jde o srovnání hrušek s jabkama, takže to, co jste napsal výše pro mne poněkud postrádá smysl. Nemyslím si, že zde existuje absolutní pravda, či absolutní zkušenosti, protože metody, na nichž se vyhodnocení zakládá, jsou jen experimentální, značně subjektivní a váží se k jiným metodám a cílům chovu.
Netvrdím aby ho nepoužival, Ja ho použival taky jen v tom počtu kraliku to lezlo moc do peněz. Ano je dlouhodobější a emanox kratkodobější ale nejhorší období kralika co se tyče kokc. je odstav. Nic jsem neporovnaval jen jsem napsal, že není potřeba podavat oba. Za tím si budu stat a můžete se tady snažit mne shazovat jak chcete.
Danko

XXX.XXX.107.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Netvrdím aby ho nepoužival, Ja ho použival taky jen v tom počtu kraliku to lezlo moc do peněz. Ano je dlouhodobější a emanox kratkodobější ale nejhorší období kralika co se tyče kokc. je odstav. Nic jsem neporovnaval jen jsem napsal, že není potřeba podavat oba. Za tím si budu stat a můžete se tady snažit mne shazovat jak chcete.
No podla mna vas nikto nezhaduje ale pan povedal len svoj nazor si myslim ze je to v diskusii normalne. Ja tiez davam kazdy den acidomid 2x dene. Nikdy som nedaval nic ine, vlastne pardon ked som nema acido tak som daval jablcny ocot. Ani ja a ani moji kamosi chovatelia, skusenejsi ako ja ziaden emanox nepouzivaju ani sulfadimidim ani nic ine. No moja rada znie.
Stale okyslicovat vodu bud to acidomid alebo jablcny ocot. Aj pred ostavom aj po odsatave.U
Umna tu funguje.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Acidomid im podávam už od narodenia (od vtedy čo začali piť ) podávam ho aj ostatným kralíkom (nie je ich až tak veľa) pri každej výmene vody. A teraz som len mladým pridal emanox na to preventivne preliečenie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Danko
napsal(a):
No podla mna vas nikto nezhaduje ale pan povedal len svoj nazor si myslim ze je to v diskusii normalne. Ja tiez davam kazdy den acidomid 2x dene. Nikdy som nedaval nic ine, vlastne pardon ked som nema acido tak som daval jablcny ocot. Ani ja a ani moji kamosi chovatelia, skusenejsi ako ja ziaden emanox nepouzivaju ani sulfadimidim ani nic ine. No moja rada znie.
Stale okyslicovat vodu bud to acidomid alebo jablcny ocot. Aj pred ostavom aj po odsatave.U
Umna tu funguje.
Nepsal jsem že ho nema davat ale proč by je měl davat oba když je to zbytečne. Zkuste si pit každy den vodu s octem, jak vam asi bude. Neřekl jsem, že acidomid nefunguje. Už to chapete.
šimon15

XXX.XXX.132.89
Tak čo mam na tie dva tri tyždne vysadiť Acidomid a budem dávať emanox alebo naopak alebo oba?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
šimon15
napsal(a):
Tak čo mam na tie dva tri tyždne vysadiť Acidomid a budem dávať emanox alebo naopak alebo oba?
ACIDOMID.
šimon15

XXX.XXX.132.89
No, jeden zajačik mi dnes zdochol takže neviem čo teraz rano všetko ok a prídem večer zajac bol malátny nemotorny až ho nakoniec vyvalilo žiadna zmena v krmení.
zdalo sa mi že mal niečo ako výtok z úst ale nie som si isty.
Danko

XXX.XXX.107.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepsal jsem že ho nema davat ale proč by je měl davat oba když je to zbytečne. Zkuste si pit každy den vodu s octem, jak vam asi bude. Neřekl jsem, že acidomid nefunguje. Už to chapete.
Ach moj boze, tak to je blb. Kralik ma ine travenie aj ked mu date upravenu vodu kazdy den nicmu nebude, ani mu to vobec nevadi.On to priam potrebuje a to nevravim o kralikoch po odstave to kocidie ho mozu hned zabit. Ale to su zakladne veci ktore pisu vsade na nete. Nic viac ziaden emanox ani sulfadim.. a ine sracky len cistit koterec a ockovat na mor. A samozrejme spravne krmit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Danko
napsal(a):
Ach moj boze, tak to je blb. Kralik ma ine travenie aj ked mu date upravenu vodu kazdy den nicmu nebude, ani mu to vobec nevadi.On to priam potrebuje a to nevravim o kralikoch po odstave to kocidie ho mozu hned zabit. Ale to su zakladne veci ktore pisu vsade na nete. Nic viac ziaden emanox ani sulfadim.. a ine sracky len cistit koterec a ockovat na mor. A samozrejme spravne krmit.
Komu to říkáš ty kry.. ple.