Omračovací přístroj driml

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2015 10:38
boot

XXX.XXX.233.62

Dobrý den, zakoupil jsem http://www.driml-napajecky.cz/cz/kralici-mysi-cincily/jatecni-pristroj/omracovaci-pristroj-pruzinova-jatecni-pistole-pro-drobna-zvirata-kraliky-drubez-ryby-10035.html

Potřeboval bych poradit, kde přesně na hlavně umístit, v návodu píší 1-2cm za uši. Prosím o foto pokud možno.

lukyn 007

30.8.2015 12:19
lukyn 007

XXX.XXX.145.206

Zdravim.doporucuju dat pistol mezi oci a usi.bliz k ocim cca na 1/3 vzdalenosti mezi ocima a usima.mam tu samou a sem velespokojen jen mi trvalo nez sem vychytal to misto.taky sem to delal dle navodu ale chudaky sem tim akorat tyral protoze je to neomracilo a musel sem je zabitklasicky rukou za usi.dnes bych nemenil.usak o nicem nevi.dam ho na stul parkrat pohladim omluvim se mu prilozim pistoli a zmacknu.povesim a pichnutim do krku vykrvim.cele to trva cca 10-15 sekund.mam sve usaky rad a chci aby to meli co nejhumalneji kdyz uz to musim udelat.ta pistol funguje dokonale.

PawelK

30.8.2015 14:23
PawelK

XXX.XXX.117.37

Já mám za sebou taky prvotní testování, a nejvíce se mi osvědčilo přikládat zezadu na zátylek mezi uši.

31.8.2015 06:34
300RUM

XXX.XXX.253.158

Já to také přikládám zezadu mezi uši a lehce přitlačím. Po stáhnutí to bude krásně vidět, má to být malý mozek, centrum pohybu.

31.8.2015 17:26
boot

XXX.XXX.233.62

Děkuji za rady a dám vědět, až budu porážet.

17.9.2015 20:59
hamelnik

XXX.XXX.24.1

Vy, kteří jste s pružinovou pistoli spokojeni, můžete dát odkaz, nebo vložit Vaše video o úspěšném použití pružinové pistole?Děkuji.

18.9.2015 18:49
pepí-no

XXX.XXX.53.50

Také jsem s pružinovou pistolí spokojen a jak bylo řečeno přikládám zezadu a je třeba nevytahovat pistoli hned.

18.9.2015 20:30
hamelnik

XXX.XXX.24.1

pepí-no napsal(a):
Také jsem s pružinovou pistolí spokojen a jak bylo řečeno přikládám zezadu a je třeba nevytahovat pistoli hned.

Jak dlouho musí být pružinová pistole přiložena k hlavě králíka, aby králik poznal, že by už měl být mrtvý.

19.9.2015 07:39
pepí-no

XXX.XXX.53.50

Králika by jste měl zklidnit, poté přiložit pistoli mezi uši, mírně přitlačit a spustit, ponechat v místě vpichu. Při správném zásahu by se měl králík přestat cukat a pak vyndat. Budete-li hledat na You Tube najdete tam video.

20.9.2015 08:20
horal

XXX.XXX.58.226

Já bych vstoupil do téhle diskuze jenom s malou poznámkou. Jedná se o pistoli omračovací nikoliv zabíjecí. To znamená že je třeba králika ještě vykrvit. Může se stát že po ráně bude mrtvý, ale účelem pistole je králika znehybnit, omráčit, aby se nevykrvoval zaživa.

20.9.2015 13:28
borax

XXX.XXX.47.191

horal napsal(a):
Já bych vstoupil do téhle diskuze jenom s malou poznámkou. Jedná se o pistoli omračovací nikoliv zabíjecí. To znamená že je třeba králika ještě vykrvit. Může se stát že po ráně bude mrtvý, ale účelem pistole je králika znehybnit, omráčit, aby se nevykrvoval zaživa.

Používám pistoli cca 1rok.
S téměř 100% jistotou králíka pistole ihned usmrtí.
Jsem s pistolí spokojený...

21.9.2015 07:14
300RUM

XXX.XXX.253.158

horal napsal(a):

Omráčit králíka nikoli zabít? To jako prostřelením mozku bude žít dál? Podříznutím králíka - přeřezáním tepny vedoucí do mozku jej nejrychleji vykrvíte.

Já králíky určené na porážku mám ve vyšší přepravce (zakryté další nižší přepravkou s cihlou na zatížení) kde jsou klidníí. Odkryji, přiložím střílku mezi uši mírně zezadu, lece přitlačím a spustím. Nenechával jsem tam ten hrot, králík strne jakoby v křeči, vytáhnu jej za uši, položím na bok a nožem (mám takový úplně zbroušený řeznický) mu vpichnu do krku a od krční páteře ven podříznu hrdlo. Ihned ho chytím za zadní běhy a za uši a proud krve nasměřuji do kýble, do kterého vyvrhuji. Jak přestane s sebou králík cukat a krev už jenom kapká, pověsím ho za zadní nohy a jdu zabít dalšího. Připravím si 2 - 3.
Králíkovi může být vidět bít srdce a tím, že s sebou mlátí, pomáhá to při vykrvování. Neznamená to ale, že by tu ránu do mozku bez podříznutí přežil. Dříve se i jen podřezávalo, králíkovy se svázali přední nohy (sklidnil se a aby náhodu neutekl), V sedě na stoličce si králíka dali naznak mezi nohy na zem a podřízli. Bylo to tkzv. košér, dokonale vykrvácel. Dnes by se to u nás považovalo za týrání zvířat.

25.9.2015 22:51
tom.50

XXX.XXX.117.5

Přidám svůj způsob zabíjení vzduchovkou.

Králíka vyndám z kotce a hned ho chytím za zadní do levé ruky (jsem pravák).
Na místě, kde králíky stahuju, mám opřenou nataženou vzduchovku. Tu vezmu do pravé ruky a jak králík visí hlavou dolů přiložím hlaveň na jeho hlavu zezadu v místě mezi - za ušima. Některé vzduchovky jsou velmi silné (takovou má můj kámoš), že diabola proletí králičí hlavou a tak je nutné držet hlaveň tak, aby projektil nemohl vletět do chovatelovy nohy a podobně!
Po výstřelu se králík trochu zmítá, je nutné ho co nejrychleji zavěsit, uchopit levou za uši a pravou ho připraveným nožem píchnout pod čelistí a snažit se přeříznout tepny i hrtan.

Nevýhodou je, že králík je ihned mrtvý a asi se mu zastaví srdíčko, protože velmi často špatně vyteče krev.

Koupil jsem i spešl diabolky se špičkou, že prý údajně na škodnou, s údajně větší průrazností. Opak je pravdou, ode všeho se odrážejí a do dřeva se vůbec nezaryjí, přičemž neprůrazné, měkké diabolky s plochou (mírně bombírovanou) hlavou se do prkna zarývají asi 5 mm hluboko (samosebou jde o to, jaké dřevo, z jaké vzdálenosti atd.).

A tak, zmetky nejmenované místní firmy se ukázaly jako lepší. Králíkovi vůbec nevletí do mozku, ale svezou se po lebce. Tím ho jen omráčí a srdíčko mu bije a tak dokonale vykrví, po píchnutí v rytmu stahů srdce krev doslova vyletí jakoby pod tlakem a ne jen jakýmsi "samospádem".

Tím se snažím reagovat a upozornit na nesmysl s posečkáním s jehlou zabíječe v hlavě králíka. Je prostě lepší, aby králík mrtvý nebyl hned, ale jen omráčený. Jinak mohou být v mase "černé" žilky s krví. To mi velmi vadí a dokáže dokonale zkazit chuť.
Hlavně ale se mi zdá, že sebemenší, i jen pár vteřin trvající prodleva od výstřelu k zavěšení a píchnutí zvětšuje riziko nedobrého vykrvení.

Nejhorší způsob je úder do zátylku králíka. Vždy vzniká ohavná podlitina a kdo hlavu konzumuje s tím může mít určitý problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík