Chovám králíky na maso a chovné jedince nechávám podle pohlaví a podle toho, jestli jsou zdravé, mají dobré mladé, jestli se samice o svá mláďata starají a podobné pozitiva. Samice nechávám 3-4 roky a samce měním každý rok. Někdy ho nechám dva roky, ale to je maximum přes které nejedu. Poněvadž mám rád, když se mi v chovu mění krev, má to i spoustu pozitivních výhod. Nicméně můžete si ho také nechat jak dlouho budete chtít, tedy jak dlouho bude sloužit, bude mít dobré mladé, bude skákat a podobně, to už uvidíte na vlastní oči. Přeju Vám hodně štěstí v chovu. Ať Vám všem co si to přetete dupou a dobře se daří.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Osvědčené jedince nechávám v chovu co nejdále.Mám samici i 7 letou, samce jsem měla i 10 let.Pokud jedinci prokáží svoji dlouhověkost, je to znamením tvrdé konstituce a odolnosti a i ta se dědí na potomstvo.
Díky za reakce. Mě to zajímá, protože zatím vždy, když jsem měnila chovné králíky, tak to bylo z nějakého důvodu - např. mrtvice u samce, u samic např. nádor konečníku, absces na dolní čelisti, a podobně. No jednu jsem vyřadila, protože u několika vrhů po sobě mladé nekrmila a vždy uhynul celý vrh. Tak jsem byla zvědavá, jak dlouho vydrží, když budou zdraví.
Samce bych asi nedovedla obměnit za rok, nebo 2, i když chápu důvody obnovení krve v chovu.