Uživatel s deaktivovaným účtem

peterrr41
napsal(a):
Prosim vas ako sa vola liek co sa predava v lekarni proti moru.
To ani nepotřebujete vědět, protože bez receptu vám to neprodají.
borax
napsal(a):
Výrobců je pochopitelně více.
Přesto bych, pokud s tím nemáte zkušenost, očkování nedoporučoval.
Z mnoha důvodů.
A lékárník si koleduje...
Castorex používám již delší dobu a zatím si nemohu stěžovat. Nicméně to není rozhodující a nic to neříká o tom, jaký by byl výsledek, kdyby se tu objevila nějaká větší morová rána. Ale je také pravdou, že loni ve spodní části vesnice řada chovů vychcípala a já jsem to přečkal bez újmy.
Co se toho lékárníka týče, máte pravdu. Pokud by kontrolní orgány měly zájem tyto prodeje potírat, dohledali by viníky dost snadno.
peterrr41
napsal(a):
Kamarat si to chodi kupovat bez, takze...
Jasně. Tak když kamarád, tak jen do toho.
Neznáte název, ale zajisté znáte očkovací schéma, skladování vakcíny a správnou manipulaci?
Pak si ještě nezapomeňte přijít postěžovat, že ta vakcína sakra nefunguje, a jakej je to šmejd, že vám všechno vychcípalo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
leprechaunek
napsal(a):
Jasně. Tak když kamarád, tak jen do toho.
Neznáte název, ale zajisté znáte očkovací schéma, skladování vakcíny a správnou manipulaci?
Pak si ještě nezapomeňte přijít postěžovat, že ta vakcína sakra nefunguje, a jakej je to šmejd, že vám všechno vychcípalo.
Kurna co vam je po tom ? Nejste jeho matka. To je věc doktora. Co vy jste za stbaka. Místo aby jste mu to řekla tak ho tady peskujete to se ho snažíte převychovat nebo co.
Mne to pride ten kamrat ukazat a potom si ja už budem sam len sa snim nemam dat ako do kontaktu, tak to chcem vsetko nachystat uz mam ihli striekacky a uz chcem zohnat iba ten liek, a mohly by ste mi prosim vas napisat ako ockujete vy(manipulacia, obdobie, davky, lieky)a poprosil by som vas aby ste si hlupe komentare nehali pre seba, ďakujem.
peterrr41
napsal(a):
Mne to pride ten kamrat ukazat a potom si ja už budem sam len sa snim nemam dat ako do kontaktu, tak to chcem vsetko nachystat uz mam ihli striekacky a uz chcem zohnat iba ten liek, a mohly by ste mi prosim vas napisat ako ockujete vy(manipulacia, obdobie, davky, lieky)a poprosil by som vas aby ste si hlupe komentare nehali pre seba, ďakujem.
Tak nejprve sežeñte vakcínu.
V te je příbalový leták ve kterém je vše popsáno.
Na nákup na internetu zapomeňte. Vakcíny je třeba držet- tuším do 6'C!
Já neznám nikoho kdo by si vakcinaci dělal sám. Asi jsme v okolí srabové a proto to necháváme na odborníkovi. Vy nevíte jak se to jmenuje, jakou dávku, do kterých míst, jakým způsobem, jak má na vakcínu reagovat, jak nemá reagovat, jestli vakcína neni prošlá nebo vadná nesprávným skladováním přesto budete spokojenej, že jste to provedl dobře a králika máte chráněného. To je lepší jim nic nedávat a budete mít větší jistotu při správném chovu a krmných dávkách.
Keby ste si prečitali vyššie tak viete že to nejdem robit ja ale kamarat čo ma stym prax a skusenosti, len som nevedel ako sa ten liek vola(hovoril mi to ale som to zabudol)a už ma tu idete upalit zaživa, joj tato ifauna načo je ked sa dačo spytam a odbocite a hned pisete vsetky negativa.
Za prvé napsal jste "Mne to pride ten kamrat ukazat a potom si ja už budem sam" a za druhé nikdo Vás nechce upalovat, naopak jsou to dobře míněné rady. Vakcína neni lék, (už jsem to tady psal) je to virus nemoci proti které je určena a poté co se vpraví do těla králik si začne dělat protilátky. To znamená že ten králik vlastně onemocní, konkrétně ve Vašem případě morem. Ta nemoc je ale v takovám stadiu že se tělo dovede ubránit samo a vytvoří si protilátky pro případné příští onemocnění. Neodbornou vakcinací může dojít k tomu že vyvoláte nemoc a způsobíte tím epidemii, přinejmenším ve vlastním chovu. To samé se může stát při vakcinaci nemocného králika nebo po nemoci. V jiném vlákně píšete o plstnatění srsti což MŮŽE BÝT způsobeno horečnatým onemocněním. Dáte li malou dávku, králičí tělo ji zlikviduje ale nevytvoří si protilátky. Vy to ale nemůžete vědět a budete spoléhat na na vakcínu, která třeba ani vakcína neni a v případě nákazy Vám padnou naočkovaná zvířata, teprva pak zjistíte že je něco špatně. Proto jsem psal že je větší jistota dobrého chovu správným chovem a krmením čímž předcházíte jiným lehčím nemocem (nikoliv moru) než neodbornou vakcinací. Ještě taková poznámka. Před patnácti možná dvaceti lety se u nás viskytl mor. To pak padalo vše v okolí i ti správně naočkované, přežili jenom opravdu odolní jedinci. Někdy ani vakcinace nepomůže.
Mě kamarád veterinář poprvé řekl, že mi to dojde ukázat a pak si to budu píchat sám. Nakonec mi to dojde stejně píchat študent, který u něj získává praxi, prej aby se učil píchat. Mě to vyhovuje, protože je lepší to dělat ve dvou, kvůli rychlosti a pohodlí. Je to potřeba vyočkovat do dvou hodin po smíchání, přestože vakcínu má v chladící - izolační tašce. Očkuje mor pod kůži a myxomatózu dvojjehlou do ucha. Při ukázce jak to dělat a poučení, nevidím problém.
Matka si to dělá sama co pamatuji. Je to bývalá laborantka v lékárně. Poslední dobou očkuje dvojkombinací. Za 40 let byl problém jen jednou s morem a to byl všude. To bylo jedno jestli to dělal veterinář nebo sami chovatelé.
U nás dříve si očkovalo hodně chovatelů, poslední dobou očkuje většinou veterinář. Cena dvoukombinace s prací 12 - 15, -CZK.
Jednou jsem chtěl u kamarádky v lékárně objednat nějaký veterinární přípravek a řekla mi, že to nemají v nabídce, že to objednává jen veterina, tak chodím na veterinu. Nevím proč, neptal jsem se. Dříve to šlo normálně. Možná je to kvůli rozvozu jednotlivých smluvních dodavatelů.