Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2015 15:14
Ondra94

XXX.XXX.199.48

Chtěl sem se Vás jen zeptat, jak jste připravený na zimu? Zejména majitelé venkovních králíkáren? Jak zazimováváte? Prosím o inspiraci a kdyby se někomu chtělo, může přihodit i fotky :) Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2015 16:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme samé venkovní králíkárny a nezazimováváme.Proč také.Králíkům zima nevadí.Pokud jsou velké mrazy dostanou na rošty slámu.Samicím, když mají mít mladé, dávám kotiště a hodně slámy, případně dám igelit na dviřka, ale to už musí více mrznout.

7.10.2015 16:53
mazaj

XXX.XXX.124.12

Také dávám jen igelit přes dvířka pokud víc mrzne jinak nezazimovávám.

7.10.2015 20:41
čada

XXX.XXX.96.254

Jenom v zimě víc stelu. A když se má kotit samice, tak ji přesunu z venku do vnitřní králikárny. Jinak mi nepřijde, že by jim zima vadila, jediné co vždycky řeším je, že jim venku zamrzá voda.
Takže napájím častěji.

8.10.2015 08:45
kachna

XXX.XXX.188.76

A chápete někdo, proč zvíře původem z jihu Evropy lépe snáší mrazy než horka?

8.10.2015 10:15
burgund6

XXX.XXX.33.7

kachna napsal(a):
A chápete někdo, proč zvíře původem z jihu Evropy lépe snáší mrazy než horka?

Nejspíše to bude tím, že už se králíci za ta staletí zaklimatizovali, navíc ty mrazy nejsou nijak extrémní, ale až bude mínus 40, tak se jim to taky asi nebude líbit.

8.10.2015 17:05
Hyla®

XXX.XXX.142.231

Králiky vydržia aj -30°C mrazy čo im naozaj vadí je prievan a vietor. maximálne čo je neškodné je 1-2 m za sekundu.

8.10.2015 21:12
horal

XXX.XXX.58.226

Až budete dávat na dvířka králikáren v zimě igelit, nezapomeňte, že králikána musí větrat. Stačí zaclonit jenom spodní polovinu aby tam moc nefoukalo, ale aby mohl proudit vzduch jinak se bude rosit, jak z dechu tak z podestýlky a z moče. Vlhko v králikárně je stokrát horší než mráz. Zima přichází postupně a králik se jí přizpůsobuje. Já jsem používal kdysi záclonu místo igelitu. Tlumí to vítr a částečně zadržuje i teplo. Při mrznoucích mlhách se tam ale vytvářela jinovatka a tak po dvou letech jsem od toho upustil a na dvířka jsem nedával nic a kotily se mi samice i v zimě bez problémů a to i bez kotiště.

8.10.2015 21:22
Hyla®

XXX.XXX.142.231

Možno som poverčivý ale ako na nový rok tak po celý rok aspoň jedna samica mi musí vrhnúť na Silvestra alebo na Nový rok. sú to najodolnejšie králiky.

9.10.2015 07:02
bronda

XXX.XXX.98.84

Já dávám přes 2/3 dvířek pytel (hlavně u samic s mladýma.1/3 je na větrání. Mám nadělaná i plexiskla, ale pytel je vzdušnější. Důvodem jsou nejen mrazy, ale i fujavice. Stávalo se mi, že tam nafoukalo dost sněhu a zbytečně vlhla podestýlka. Co jde, zazimuji v mrazáku.

9.10.2015 21:54
Hyla®

XXX.XXX.142.231

bronda napsal(a):
Já dávám přes 2/3 dvířek pytel (hlavně u samic s mladýma.1/3 je na větrání. Mám nadělaná i plexiskla, ale pytel je vzdušnější. Důvodem jsou nejen mrazy, ale i fujavice. Stávalo se mi, že tam nafoukalo dost sněhu a zbytečně vlhla podestýlka. Co jde, zazimuji v mrazáku.

Nakoľko konečne dokončím králikáreň na zimu skúsim bazénový odvlhčovač teoreticky do -25°C by mal zabrániť bodu mrazu chcel by som mať max 5-6 °C v zime v králikárni.

20.10.2015 15:31
PetraWhitee

XXX.XXX.0.214

Když mrzne, dávám do dvou třetin dvířek plexisklo a na třetinu pytel(aby jim tam nenafučel sníh)...nic se nerosí.Ale je fakt, že já kydám cca 2x týdně a podlaha je vyspádovaná pro odtok moči, takže nemám moc vlhkosti v podestýlce...soused to dělá stejně ale kydá sporadicky, takže plexi věčně zarošené a má dost úhynů, ale to on celoročně ...každej to musí vychytat dle svého...můj děda ten nezazimoval vůbec ale měl králíkárnu pod přístřeškem...já jí nemám chráněnou ničím, proto to plexi smajlík

23.10.2015 21:54
koňadra

XXX.XXX.128.31

Když jsou velké mrazy a hlavně fujavice, dávám polykarbonátové dutinkové sklo (u sklenáře dostanu odřezky, které slepím do požadované velikosti, vyjde to poměrně levně). Nechávám nahoře jen cca 2 cm na větrání. Nerosí se to. Králíkům čistím co týden, v zimě většinou po 2 týdnech - podle počasí. Zakrýt kotce se vyplatí, nezafoukává tam sníh ani voda, takže králík je v suchu, a to je pro chov podstatné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík