Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
skodovak
napsal(a):
Mají se králíci nejdříve krmit výkrmovýmy nebo se po odstavu může přejít rovnou na chovné, pokud vím že tu a tu samici si chci nechat?
Konkrétně mám tři měsíční samice a samce které chci do chovu.velikost ještě nemají.
Odpovědi tipů granule ne, mně nijak nezajímají, děkuji.
Normaně krmte vykrmovkama a potom si přejdete na ty pro chovne. Ten přechod opatrně, nesmí to byt ze dnena den.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
skodovak
napsal(a):
V jakém stáří? Nebo podle váhy?
oboje teda mají léčiva, ne najednou znamená postupně to míchej?
A děkuji.
Nevím jaka mate plemena tak musíte podle vahy a taky staří ale před připouštěním cca 3 tydny začněte s těmi pro samice.Přesně, postupně přimíchávejte ty pro samice v malem množství aby si mikroflóra zvykla na jiné složení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
skodovak
napsal(a):
Dobrá.
Mám jednu ČS, jednu co dům dal a dvě hyly.
Ty dvě je dospělost kolem 6 měsíce jestli si pamatuji dobře a Hyla je 120 den dospěla. U hyly si davejte pozor na ty vykrmaky rychle dokaží zatučnit a špatně se vam budou připouštět. Vaha by se měla pohybovat kolem 4,5 kg před připuštěním.
Chovám střední plemena. Na chovné granule přejdu, jakmile samice porodí, ne dříve a chovnými ji krmím společně s mladými až do odstavu. Po odstavu nechám 3-4 dny samici bez granulí z důvodu zastavení tvorby mléka, pak ji krmím uměřeně výkrmovými až do dalšího porodu. Mladé krátce po odstavu začnu převádět na výkrmové a do porážky ve 4 měsících krmím výkrmovými v podstatě ad libitum. Při porážce pak bývám pravidelně na mrtvé váze nad 2,5kg. Nemám sebemenší problémy s kokci, granule jsou s přírodním kokcidiostatikem (Fink), s přírůstky jsem spokojen.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
skodovak
napsal(a):
Jinak tedy věk mají
Hyla obě tři měsíceměsíce přes 2.5kg
Čs je dospělá
Směs taky kolem 4kg+
Samec je hylák tři měsíce skoro 3kg
Všechny mám nové proto se ptám s králíky začínám, momentálně jsou všechny na výkrmových, čs a směs je naučná na ječmen a běžné krmení. Seno mají všichni.
Samec dospíva o něco dele, u samic hyla je ta vaha mala.To mate rodičovskou linii nebo jste koupil F1.Nezdají se mi ty vahy na ten věk u hyl.Jestli chcete tak mi písněte do zprav tel. a dotanete inf.o hyle.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
skodovak
napsal(a):
Bohužel nemám zdaleka rodičovské linie. Mám sice snad čisté ale několikáté linie.
Mě to bylo hned jasne. pisnu vam do zprav.