Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2015 08:24
Ketlie

XXX.XXX.138.58

Dobrý den, asi před měsícem porodila má samička 9 mláďat a jsou už jen 3.Všichni umřeli stejnou smrtí a to se zakloněnou hlavou.V minulosti mi také občas umřeli (stejnou smrtí), ale jen 1 nebo 2 z vrhu a teď tolik..Nemůže to být nějaká nemoc?Krmím všechny své králíky stejným krmivem a to senem, trávou, obilím, granulema (pro králíky) a tvrdým chlebem.Samice co je má je zkušená.Má již 4 vrh.Poraďte prosím.Děkuji za odpovědi.

12.10.2015 08:59
kachna

XXX.XXX.188.76

Mohla by to být encefalitozoonóza (parazit je encefalitozoon cuniculi)?
Zkusila bych jen samici vyřadit a víc to neřešit. Až pokud to nezabere, řešila bych to s veterinářem. S krmením to nemá souvislost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2015 09:51

Ketlie napsal(a):
Dobrý den, asi před měsícem porodila má samička 9 mláďat a jsou už jen 3.Všichni umřeli stejnou smrtí a to se zakloněnou hlavou.V minulosti mi také občas umřeli (stejnou smrtí), ale jen 1 nebo 2 z vrhu a teď tolik..Nemůže to být nějaká nemoc?Krmím všechny své králíky stejným krmivem a to senem, trávou, obilím, granulema (pro králíky) a tvrdým chlebem.Samice co je má je zkušená.Má již 4 vrh.Poraďte prosím.Děkuji za odpovědi.

Jak přesně jsou stará ta mláďata? Ono totiž fakt hodně záleží na tom, jestli jim je měsíc nebo třeba šest neděl, kvůli tomu krmení. A že králík pojde se zakloněnou hlavou, to vlastně nic neznamená, jak na něj jde smrt, často v nějakých posledních záškubech hlavu zakloní. Spíš co výživný stav? Trávicí trakt, průjem, nafouknutí?

12.10.2015 17:36

Ketlie napsal(a):

Pokud je jim okolo 6 týdnů, může to být mor.Letos jsem ho měla u mláďat stáří bez 2dnů 6 týdnů a nebyla jsem v okolí sama.

13.10.2015 11:01
Ketlie

XXX.XXX.138.58

Koukala jsem se kdy se narodili a je jim 7 týdnů.Nemají průjem, nejsou nafouklí.Jeden den večer normálně žerou, skáčou a tak. a další den jsou mrtvý.Samice má již 4 vrh a vždy jí z vrhu umřelo 1-3 mláďata, ale nikdy ne tolik.Myslela jsem si, že je normální, když umřou třeba 2 králíci z vrhu, ale teď 6 :/ Na jiné samici jsem zatím nechovala.Zkusím nechat připustit jinou a uvidím.Všem děkuji za rady.

13.10.2015 20:12

Ketlie napsal(a):
Koukala jsem se kdy se narodili a je jim 7 týdnů.Nemají průjem, nejsou nafouklí.Jeden den večer normálně žerou, skáčou a tak. a další den jsou mrtvý.Samice má již 4 vrh a vždy jí z vrhu umřelo 1-3 mláďata, ale nikdy ne tolik.Myslela jsem si, že je normální, když umřou třeba 2 králíci z vrhu, ale teď 6 :/ Na jiné samici jsem zatím nechovala.Zkusím nechat připustit jinou a uvidím.Všem děkuji za rady.

Jestli nejsou očkovaný s velkou pravděpodobností mor.Přesně takhle to vypadalo u mě.Večer žrali, ráno mrtvý a naopak.

15.10.2015 08:18
Ketlie

XXX.XXX.138.58

Naočkovaní nejsou.Včera jsem našla další mrtvé mládě.Šla jsem na krmit a pro vodu.Než jsem donesla vodu tak další se válel ze strany na stranu, zaklonil hlavu a sotva dýchal.Škubal se a nejspíš ho to dost bolelo.Tak jsem ho musela zabít Už mám jen 1 mládě..

15.10.2015 08:47
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Přečítám si znovu váš příspěvek a zaráží mě to, že i dříve takto uhynuli mladí králíčci, ale jen někteří! myslím si, že kdyby to byl mor, tak vám umřou všichni...ve všech chytrých knížkách se píše - březí samice, kojící samice a mladé králíčky nekrmit chlebem a pečivem! chleba i pečivo kvasí a ti malí toho moc nepotřebují, aby jim bylo zle! a vy vůbec nemůžete odhadnout, kolik toho který sežral! já chleby moc nedávám, jen sem tam sušené rohlíky, suchá, čisté ! ted mě napadlo, že ten váš chleba může být plesnivý, odpovídají tomu i ty křeče těch chudáčků..ani nemusíte tu plísen vidět...tedy za mě- chleba nedávat! co kdybyste jim kupovala ovesné vločky? ovesnými vločkami, ale z obchodu potravin, kupuji pro mladé stále, králíčci jsou zdraví, vitální a veselí, rostou jako z vody, třikrát denně misku kozího mléka a bojím se říct nahlas, odchovala jsem přes 50mladých a úhyn žádný!..tak to zkuste jinak, bez chleba, uvidíte..

15.10.2015 09:09

Ketlie napsal(a):
Naočkovaní nejsou.Včera jsem našla další mrtvé mládě.Šla jsem na krmit a pro vodu.Než jsem donesla vodu tak další se válel ze strany na stranu, zaklonil hlavu a sotva dýchal.Škubal se a nejspíš ho to dost bolelo.Tak jsem ho musela zabít Už mám jen 1 mládě..

Je to mor jak vyšitý.Jestli nemáte očkované chovné, urychleně naočkovat.Odchází pstupně, jak se snižují ochanné látky od matky.Přesně to jsem zažila v červenci.Mor byl potvrzen i veterinářem, jelikož nevěřil, že je možný mor i u mláďat necelých 6 týdnů.Tak jak jste to popsala to přesně probíhá.A mor se nyní vyskytuje dost.Opět to vím od veterináře.

15.10.2015 10:24
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to mor jak vyšitý.Jestli nemáte očkované chovné, urychleně naočkovat.Odchází pstupně, jak se snižují ochanné látky od matky.Přesně to jsem zažila v červenci.Mor byl potvrzen i veterinářem, jelikož nevěřil, že je možný mor i u mláďat necelých 6 týdnů.Tak jak jste to popsala to přesně probíhá.A mor se nyní vyskytuje dost.Opět to vím od veterináře.

Já jsem se s morem u takto mladých králíčků ještě naštěstí nesetkala, asi proto, že všechna chovná zvířata pravidelně očkujeme proti moru i myxomatoze, tudíž samice mají ochranné látky pro mladé v mléku, jak píšete..ale když je silná nákaza v okolí, tak to tak bude..tak urychleně očkovat..!

15.10.2015 10:38
Ondra94

XXX.XXX.199.48

Měl jsem něco podobného. Samici se narodilo 6 mladých. do nějakého šestého týdne v pohodě, začal jsem jim pomalu dávat ječmen, oves a chleba (ten ale v opravu minimálním množství)...Králici žrali, všechno bylo v pohodě. Potom ovšem jeden den ráno jsem nakrmil, všichni se hrnuli ke krmítku, jen 2 králici seděli v rohu a nejevili zájem. Přijel jsem z práce a jeden z těch králíků už tam ležel tak jak popisujete Vy - natažený, zakloněná hlava - sotva dýchal. Než jsem se stačil převlíknout, bylo po něm. Ten druhý se z toho pro mě záhadným způsobem dostal. Ovšem tohle není všechno! Uplynul asi týden. Scénář se opakoval - ráno jsem krmil, znovu tam jeden seděl v rohu, bez známek toho, že by se hrnul ke krmítku...když jsem ho popostřčil, tak nereagoval...přijel jsem odpoledne z práce, a králík tam ležel, nemohl na přední packy, zadními hýbal, ale taky né moc. hlavu mu směřovala pořád do záklonu. Chtěl jsem mu ušetřit trápení a urychlit mu to :-/ Přišla moje mamka, která se s těma krílákama ráda mazlí, vzala ho do náruče a Já už chtěl králíka zabít. Ona říkala ať ho zkusím chytit za zadní packy, aby mu natekla krev do hlavy, udělal sem to - chvíli jsem ho držel za zadní packy. Položili jsme ho zpět do králíkárny a pořád seděl. Poté jsem ho vzal a pustil před králíkárnou...Lidi co se nestalo! - králík začal žrát trávu, najednou udělal jeden krok..a potom tam běhal jak blázen. :-D už je to asi 14 dní, a od té doby v pohodě, králík žere, pije, běhá - nic mu není...a to jsem ho chtěl zabít, aby se netrápil. Ale opravdu to bylo podobné, ne-li úplně stejné, jako popisujete Vy..zakloněná hlava, cukání celého těla...

15.10.2015 17:25

ančovička1 napsal(a):
Já jsem se s morem u takto mladých králíčků ještě naštěstí nesetkala, asi proto, že všechna chovná zvířata pravidelně očkujeme proti moru i myxomatoze, tudíž samice mají ochranné látky pro mladé v mléku, jak píšete..ale když je silná nákaza v okolí, tak to tak bude..tak urychleně očkovat..!

Také mám všechny chovné králíky očkované, dokonce za rok i 3x.Mladý očkuji od 6 týdnů, ale stalo se.

15.10.2015 20:17
ančovička1

XXX.XXX.222.190

..jednou mi vychcípalo asi 25 čtyřměsíčních králíků na myxomatozu, byli 2x očkovaní veterinářem, od té doby, je to nejmín deset let, si očkujeme sami, ztráty jsou minimální, letos neuvěřitelné NIC, ale abych to nezakřikla..připisuji to horkému létu, nebyli komáři!...a mor už také naštěstí nepamatuji, což bude tím, že u nás na vesnici už místo králíků a králíkáren mají všichni kanadské trávníky a bazény! , takže se asi nemá přenášet co...ale nikdy neříkej nikdy, tak přesto stále očkujeme..

16.10.2015 06:20
kachna

XXX.XXX.188.76

Také mám všechny chovné králíky očkované, dokonce za rok i 3x.Mladý očkuji od 6 týdnů, ale stalo se.

Ach jo, dokázala bych si představit i lepší směry, kterými by se mohl virus vydat (namátkou menší smrtelnost, složitější šíření).

Petra.R.

24.10.2015 10:05
Petra.R.

XXX.XXX.152.172

Dobrý den,
tak tady tak pročítám příspěvky, jelikož nás trápí to samé, a nestačím se divit. Jelikož nám takto vychcípaly asi 3 celé vrhy (různé samice i samci), tak jsme ztratili trpělivost a poslali několik králíků na pitvu - uvidíme, jak to dopadne a určitě dám vědět. Tomu moru se mi moc nechce (v našem případě) věřit. Chcípají nám jen mláďata. Není to najednou, ale postupně - ty 3 vrhy za zhruba 3 měsíce. A kdyby to byl mor, tak ten má mnohem kratší inkubační dobu a asi by to odnesli i někteří starší jedinci, ne? Nemyslím jen chovné (očkované) kusy, ale třeba takové ty od 4 měsíců (nenaočkované - určené pro kuchyňskou spotřebu).
No, jak říkám, uvidíme, co na to pitva. Skoro si říkám, že je dobře, že samice nějak stávkují, že zase o tolik vrhů nepřijdeme, ale je to k vzteku...
Všem přeju hodně zdaru a pevné nervy...
Petra.

16.3.2021 21:14
JaS

XXX.XXX.245.240

Dobrý den,
Mohu poprosit o radu? S Králíky teprve začínáme, tak vůbec nevím.
, co a jak a na internetu nemohu najít nic kloudneho, tak doufam, ze se zde najde nějaký chovatel, který mi dokáže poradit....
Z 5 samic zavřela 1 ( asi byly moc krátkou dobu u králíka, to vidím, jako svou chybu), porodila 10 mladých. Druhy den 1 mrtvé, za 2 dny 3 mrtvé s tím, ze mrtvé zůstaly v hnízdě, živí byli v jiném hnizde. Vecer v prázdném hnízdě další 2 mrtví. Nevím, zda něco dělám špatně, nebo co se děje. Umrou všechi nebo ti zbývající už zůstanou?
Prosím o jakou koliv radu.
Dekuji

16.3.2021 21:23

JaS napsal(a):
Dobrý den,
Mohu poprosit o radu? S Králíky teprve začínáme, tak vůbec nevím.
, co a jak a na internetu nemohu najít nic kloudneho, tak doufam, ze se zde najde nějaký chovatel, který mi dokáže poradit....
Z 5 samic zavřela 1 ( asi byly moc krátkou dobu u králíka, to vidím, jako svou chybu), porodila 10 mladých. Druhy den 1 mrtvé, za 2 dny 3 mrtvé s tím, ze mrtvé zůstaly v hnízdě, živí byli v jiném hnizde. Vecer v prázdném hnízdě další 2 mrtví. Nevím, zda něco dělám špatně, nebo co se děje. Umrou všechi nebo ti zbývající už zůstanou?
Prosím o jakou koliv radu.
Dekuji

To byste musela dát víc informací,krmení,ustájení,případně plemeno,samice měla mladý ve dvou hnízdech?

16.3.2021 21:34
JaS

XXX.XXX.37.180

Ustájení v kralikarne, vysoká podestylka slma, seno. Krmeni seno, 2x denně trochu mackaneho jecmena s ( teď si nevzpomenu, co je to druhé zrno), čerstvá voda 2x denně, sem tam kousek tvrdého chleba. Mali byli narození ve 2 hnízdech, 2 mimo hnízdo. Dle rady, jsme poradně prohlásila samici, abych chytla její pach a nacházela všechny do 1 hnízda. Samice prvo řidička

16.3.2021 22:16

JaS napsal(a):
Ustájení v kralikarne, vysoká podestylka slma, seno. Krmeni seno, 2x denně trochu mackaneho jecmena s ( teď si nevzpomenu, co je to druhé zrno), čerstvá voda 2x denně, sem tam kousek tvrdého chleba. Mali byli narození ve 2 hnízdech, 2 mimo hnízdo. Dle rady, jsme poradně prohlásila samici, abych chytla její pach a nacházela všechny do 1 hnízda. Samice prvo řidička

Co je trocha mačkaného ječmena,jak je samice velká,jestli ji nekrníte málo a ona nemá mléko.

georgi

16.3.2021 22:25
georgi

XXX.XXX.168.114

Pokud máte králíky při kocení na vysoké podestýlce ( hodně sena nebo slámy ) stane se to že samice je po nakojení zahrabe velkou vrstvou . Mladí ,protože jsou slepí , se v té kupě rozlezou a ztratí orientaci . Když nejsou pohromadě mohou podchladnout . Kolik jich zůstane to Vám nikdo neřekne .Toho sena je třeba dávat přiměřeně . Velká podestýlka dělá tyhle problémy , hlavně u prvniček . Připouštění bylo zde popsáno v několika příspěvcích . Samotné připuštění může trvat velmi krátkou dobu .Hlavně je třeba králíky při připouštění sledovat .

17.3.2021 06:03
JaS

XXX.XXX.37.180

Dostávají asi hrst, když má malé dávám ji vic. Zkusím ještě přidat. Dekuji

17.3.2021 06:08
JaS

XXX.XXX.37.180

georgi napsal(a):
Pokud máte králíky při kocení na vysoké podestýlce ( hodně sena nebo slámy ) stane se to že samice je po nakojení zahrabe velkou vrstvou . Mladí ,protože jsou slepí , se v té kupě rozlezou a ztratí orientaci . Když nejsou pohromadě mohou podchladnout . Kolik jich zůstane to Vám nikdo neřekne .Toho sena je třeba dávat přiměřeně . Velká podestýlka dělá tyhle problémy , hlavně u prvniček . Připouštění bylo zde popsáno v několika příspěvcích . Samotné připuštění může trvat velmi krátkou dobu .Hlavně je třeba králíky při připouštění sledovat .

Ona si je zahrabava sama. Když byli v hnízdě, kde jsou teď ti mrtví, zhrabala je a ještě na hnízdo dala misky. Teď jsou v jiném hnízdě, které si vždy zahrabe velkou vrstvou sena... Nevím, jak si s tím poradit, vyčistit konec je blbost, když jsou tam malinci králíčci, ne? Mám vysokou podestylku kvůli zimě, u dalších tedy před kocenim vycistim a dam malo podestylky. Chodím kontrolovat 3x denně a nikdy žádný není venku z hnízda, jen teď ti mrtví v prvním hnízdě, myslíte, ze tam sami vlezou a umrou?

17.3.2021 07:18

Já tedy problém nevidím v hluboké podestýlce,ale v krmení.Nikde jsme se sice nedozvěděli co je to za králíka,ale pokud má 10 mladých bude to střední nebo velké plemeno a tam hrst mačkaného ječmene je hodně málo.Také záleží na velikosti hrsti.Mám odměřenou svoji hrst,což je asi 6dkg a třeba manžela hrst je 10 dkg.Tak už to je rozdíl.To že z 5 samic zabřezla jen jedna,také může nasvědčovat,že nejsou v dobré kondici.Pokud tedy zadavatel připouští samice v říji a sleduje jestli byly připuštěny,ale to nevíme,nepíše o tom.
Popsané množství možná postačí samici v klidu v létě,ale v zimě,březí samici,kojící samici,je to prostě málo.Dávám králíkům cca 4kg 2hrsti směsi denně,březím 3 a kojícím i 5 a to nedostávají jenom to.
Hlubokou podestýlku v zimě používám běžně.Také záleží,co kdo považuje za hlubokou podestýlku.Někdo za to považuje 5 cm a někdo 20-30cm.Používám sice kotiště,i ty stavím na hlubokou podestýlku,ale mám i několik samic kterým kotiště nedávám,jelikož ho úplně zahrabou. Na hluboké podestýlce také sice hrabou vše na hnízdo,ale tam to nevadí,mladý si dokáží povylézt výš.
Nakrmená mláďata se nerozlézají,pokud nejsou velká vedra,ale hladová ano.

17.3.2021 07:52
JaS

XXX.XXX.37.180

Já tedy problém nevidím v hluboké podestýlce,ale v krmení.Nikde jsme se sice nedozvěděli co je to za králíka,ale pokud má 10 mladých bude to střední nebo velké plemeno a tam hrst mačkaného ječmene je hodně málo.Také záleží na velikosti hrsti.Mám odměřenou svoji hrst,což je asi 6dkg a třeba manžela hrst je 10 dkg.Tak už to je rozdíl.To že z 5 samic zabřezla jen jedna,také může nasvědčovat,že nejsou v dobré kondici.Pokud tedy zadavatel připouští samice v říji a sleduje jestli byly připuštěny,ale to nevíme,nepíše o tom.
Popsané množství možná postačí samici v klidu v létě,ale v zimě,březí samici,kojící samici,je to prostě málo.Dávám králíkům cca 4kg 2hrsti směsi denně,březím 3 a kojícím i 5 a to nedostávají jenom to.
Hlubokou podestýlku v zimě používám běžně.Také záleží,co kdo považuje za hlubokou podestýlku.Někdo za to považuje 5 cm a někdo 20-30cm.Používám sice kotiště,i ty stavím na hlubokou podestýlku,ale mám i několik samic kterým kotiště nedávám,jelikož ho úplně zahrabou. Na hluboké podestýlce také sice hrabou vše na hnízdo,ale tam to nevadí,mladý si dokáží povylézt výš.
Nakrmená mláďata se nerozlézají,pokud nejsou velká vedra,ale hladová ano.

Děkuji. Jsou to kříženci, velikost asi střední. Dávala jsem jim jídla vic, ale nedojidali a rozsypavali to po kralikarne, dam této samici vic. Říkala jsem si, to hnízdo má vrohu a na krmeni Mali musí určitě vylézt, Tamáše nemůže dostat, jsou tam jesle, tak jestli po krmeni nezabloudi někteří do druhého hnízda a ona si zahrabe první hnízdo a druhé nechá.... muže to být?

17.3.2021 08:46

JaS napsal(a):
Děkuji. Jsou to kříženci, velikost asi střední. Dávala jsem jim jídla vic, ale nedojidali a rozsypavali to po kralikarne, dam této samici vic. Říkala jsem si, to hnízdo má vrohu a na krmeni Mali musí určitě vylézt, Tamáše nemůže dostat, jsou tam jesle, tak jestli po krmeni nezabloudi někteří do druhého hnízda a ona si zahrabe první hnízdo a druhé nechá.... muže to být?

Mláďata krmí samice na hnízdě,nevylézají za ní.Tak ji udělejte jen jedno hnízdo.
Kupte ji oves nebo ovesné vločky nebo granule pro králíky.
Pokud má samice po porodu mladý na dvou místech,stane se,tak ji udělám jedno hnízdo a mladé dám pohromadě.
Jinak krmím směsí oves,granule,ječmen,vojtěškové úsušky,slunečnice v poměru asi
3:2:1:1:0,5,ale dávám ještě třeba máčené řepné řízky se sladovým květem a otrubami,ale to že s tím krmíme kozy.Mladým a kojícím samicím ovesné vločky.Už jsem to tu psala několikrát v jiných vláknech.

17.3.2021 09:14
ančovička1

XXX.XXX.4.62

Take si myslim,ze jsou mladi hladovi..samice nema z ceho mit dostatek mleka, to krmeni je opravdu moc malo...jestli jsem dobre rozumela,pani chova kozy..ja davam samicim denne I misku koziho mleka, pozdeji ho radi piji I mladi..
zarazila me zminka o tom,ze samice dava,hazi? , misky na hnizdo!..jake mate misky? Kupte,tezke,keramicke,ja mam dvojite..kdyz mam mlade,davam misku na cihlu,aby do ni popr.mladi nevlezli a neutopili se..

17.3.2021 10:11
horal

XXX.XXX.13.26

Na hluboké podestýlce se chovají akorát ovce, kozy a na salaši krávy. Hrst ječmene a něčeho je žalostně málo, kojící samice potřebuje kolem 200 g kompletní směsi a pokud se jedná o směs obilovin, tak ještě víc. Jsou tam větší ztráty. No je to zajímavá chovatelka. Chovala kozy, měla asi třicetihlavé stádo krav a nepamatuje si jak se jmenuje obilí kterým krmí králíky. Přihlášená v roce 2015, tři vstupy do diskuze v témže roce a pak až letos a téměř pokaždé z jiné IP adresy což bych přisoudil přihlašování se přes různé WiFi, třeba v restauracích čemuž napovídá i srozumitelnost textu.

17.3.2021 11:03
JaS

XXX.XXX.37.180

Samici jsem přidala krmeni. Ovesne vločky mám, tak ji mohu také dat.
Všechna mláďata jsem dala hned po okoceni do 1 hnízda i když jsem našla nějaké mimo hned jsem ho dala zpět k ostatním, dnes jsem druhé hnízdo zahazela. Z tohoto hnízda se nějak všechny dostali do jiného, které je v rohu u jesliček, tak nevím, jak je tam krmí, ale jsou tam už 2 dny. Hnízdo se mi zda docela hluboké, ale mali se zdají byt čili, když tam nakouknu....
Ona si to hnízdo zahazela semen a na to položila misky, jsou z KG trubek. Na hnízdo, kde je má teď už misky nedává.
Samice má cely den, dostatek kvalitními sena a vodu.
Kozi mléko nemám, maximálně mohu dat ovčí...

17.3.2021 11:26
Fatu

XXX.XXX.208.133

Na salasi se nechova nic..to je chatrc pastevce ovci..

17.3.2021 11:39
Fatu

XXX.XXX.154.174

KG trubky..tak jako hračka dobry..budou lítat z jednoho konce na druhéj..

17.3.2021 12:05
JaS

XXX.XXX.37.180

Fatu napsal(a):
KG trubky..tak jako hračka dobry..budou lítat z jednoho konce na druhéj..

Víčko na kg trubky, ne trubku to by se asi moc nenajedli :) ale možná jaká zábava pro králíka dobrý

17.3.2021 12:06

JaS napsal(a):
Samici jsem přidala krmeni. Ovesne vločky mám, tak ji mohu také dat.
Všechna mláďata jsem dala hned po okoceni do 1 hnízda i když jsem našla nějaké mimo hned jsem ho dala zpět k ostatním, dnes jsem druhé hnízdo zahazela. Z tohoto hnízda se nějak všechny dostali do jiného, které je v rohu u jesliček, tak nevím, jak je tam krmí, ale jsou tam už 2 dny. Hnízdo se mi zda docela hluboké, ale mali se zdají byt čili, když tam nakouknu....
Ona si to hnízdo zahazela semen a na to položila misky, jsou z KG trubek. Na hnízdo, kde je má teď už misky nedává.
Samice má cely den, dostatek kvalitními sena a vodu.
Kozi mléko nemám, maximálně mohu dat ovčí...

No jo ty misky jsou lehké.Mláďata nechte tam kde jsou a samici zbytečně nerušte.
S tím mlékem bych byla opatrná.Pokud na to králíci nejsou zvyklí mohou mít zažívací problém nebo ho nebudou chtít.To raději přdejte ty vločky.Mně třeba králíci kozí mléko nechtějí.Asi by si museli zvykat delší dobu.

17.3.2021 12:24
JaS

XXX.XXX.37.180

Horák: dobrý, věcný příspěvek. Věcný k tématu, nevím, co s dotazem o chovu králíků má společného kde jsem kdy diskutovala, či ze píší z jiných adres. Píšu z telefonu, protože u zvířat se nedá cely den sedět u počítače, pokud Je pro Vás tedy tato informace k něčemu důležitá.
Měla jsem za to, ze je to veřejné místo pro diskuze, tak jsem poprosila chovatele králíků o pomoc s problémem, ne žádného it spealistu o rozbor mých ip adres...
Obilí je oves, tímto se Vám velmi omlouvám, ze jsem si dovolila to opomenout, když řeším kraliky. Dostávali vic, ale nedojidali a zrní bylo rozházené po kralikarne, což mi přijde, jako zbytečně plýtvání, dostávají, to co sezerou, špatně ziveni nejsou.

17.3.2021 12:28
horal

XXX.XXX.13.26

Fatu napsal(a):
Na salasi se nechova nic..to je chatrc pastevce ovci..

Na salaši se chová kde co. Salaš je totiž areál kam se na noc zahání zvířata do ohrady, košáru. Na salaši se dojí ovce, kozy. Provádí veterinární zákroky jako vakcinace, odčervení. Masné krávy jsou na salaši celoročně. A chatrč pastevce ovcí je jmenuje koliba. Proč píšete o něčem čemu vůbec nerozumíte. Já jsem na salaši, dá se říci, vyrůstal.

17.3.2021 12:28
JaS

XXX.XXX.37.180

No jo ty misky jsou lehké.Mláďata nechte tam kde jsou a samici zbytečně nerušte.
S tím mlékem bych byla opatrná.Pokud na to králíci nejsou zvyklí mohou mít zažívací problém nebo ho nebudou chtít.To raději přdejte ty vločky.Mně třeba králíci kozí mléko nechtějí.Asi by si museli zvykat delší dobu.

Dekuji, určitě, jen kontrolují, zbytečně ji tam nelezu a na malé nesaháš. Mléko nedám, zvykli na to nejsou, to nikdy neměli. Dnes ji dam vločky a na příště samice s malimi dostane těžké kameninove misky.
Tyto mi byli doporuceny jiným chovatelem, to ze si je bude dávat na hnízdo by ne nenapadlo...

17.3.2021 13:26
Fatu

XXX.XXX.225.234

Ano kosar je ohrada pro ovce a salas chatrc pastevce.. Koliba je její součást.. Zvířata jste zahaneli pod pajtu.. Do salase by se stádo ovčí těžko vešlo.. natož kravy No asi proto máte jiný názvy.. Jo a vy víte všechno a že všech nejlip

17.3.2021 13:41
Fatu

XXX.XXX.225.234

Koukám, že si vás pěkně prolustroval já píšu ze třech Wi-Fi, práce, byt, chalupa a ještě z tabletu kde mám data.. Holt někdo má dar nasírat lidi a ještě horší je když ho to bavi

17.3.2021 13:49
JaS

XXX.XXX.37.180

Také mě to překvapilo. Vůbec nechápu oč tomu člověku jde. Je jedno zda mám krávy, ovce nebo velbloudy, když začínám s chovem králíků a nevím, tak se zeptám a buď někdo pořadí, nebo ne, o nic přeci nejde. Nikdo přeci není vševědoucí a chybu muže udělat každý, zapomenout si myslím, ze ve stresu není také trestné. A používat různá připojení také ne...
Tady mi přijde, ze chodí dost chovatelů, tak když nevím, zeptám se. A ze jsem se ptáka v roce 2015 a pak až teď? To vadí? Nesedím na počítači u diskuzi, na to nemám ani povahu ani čas. Píší, opravdu jen, když si nevím rady.... ale to asi také nebudu sama...

17.3.2021 13:55

JaS napsal(a):
Dekuji, určitě, jen kontrolují, zbytečně ji tam nelezu a na malé nesaháš. Mléko nedám, zvykli na to nejsou, to nikdy neměli. Dnes ji dam vločky a na příště samice s malimi dostane těžké kameninove misky.
Tyto mi byli doporuceny jiným chovatelem, to ze si je bude dávat na hnízdo by ne nenapadlo...

Možná i proto měla zrní po kotci,prostě to vysypala.Některé potvory háží i miskou keramickou.Bývá lepší krmit vícekrát denně menší množství,co sežerou tak do hodinky než jim nasypat na celý den,pak to vyhrabují nebo znečistí trusem a už to nechtějí.Celý den u nás mají seno.

17.3.2021 14:04
JaS

XXX.XXX.245.240

Možná i proto měla zrní po kotci,prostě to vysypala.Některé potvory háží i miskou keramickou.Bývá lepší krmit vícekrát denně menší množství,co sežerou tak do hodinky než jim nasypat na celý den,pak to vyhrabují nebo znečistí trusem a už to nechtějí.Celý den u nás mají seno.

Když dam vic vysypou to téměř vsechyni králíci, proto jsem ubrala a dostávají, to co sezerou. Nekrademe, abychom mohli plýtvat obilím... Dávám jim 2x denně. U nás mají také cely den hojně sena.

17.3.2021 14:11
horal

XXX.XXX.13.26

Jak je vidět, tak nechápete víc věcí, jak jedna tak druhá, ale svou pravdu si prosedíte. Tak ať vám vaše hospodářství vzkvétá.
https://www.youtube.com/watch?v=1WzAxfWkCL8

17.3.2021 14:49
JaS

XXX.XXX.37.180

horal napsal(a):
Jak je vidět, tak nechápete víc věcí, jak jedna tak druhá, ale svou pravdu si prosedíte. Tak ať vám vaše hospodářství vzkvétá.
https://www.youtube.com/watch?v=1WzAxfWkCL8

Vy jste nic neporadil, jen zkritizoval, kdy komentují a odkud se připojuji. Tak nevím o jaké pravdě mluvíte. Já prosila o pomoc s chovem ne o kritiku s internetem.
Moc nevím o co Vám jde.
Pokud mate zkušenost s chovem králíků, budu rada za jakou koliv připomínku, co bych mohla nebo měla dělat, já s králíky teprve začínám, jak jsem psala a nevím, co se děje, proč mi králíčci umírají.

samice je pravděpodobně vytáhne z hnízda na cecikach a oni se do hnízda ještě vrátit neumí, takže “zmrznou”

17.3.2021 15:12
Fatu

XXX.XXX.173.70

Tak já teda nevím, asi si nerozumíme.. Salas je, ta mistnost kde zpracovávali to mléko.. To, že ten pán co četl komentář k tomu videu to tam cele nazval salasi.. Prostě si to jen zjednodušil..No necháme toho.. at se dari

17.3.2021 15:22
JaS

XXX.XXX.37.180

Fatu napsal(a):
Tak já teda nevím, asi si nerozumíme.. Salas je, ta mistnost kde zpracovávali to mléko.. To, že ten pán co četl komentář k tomu videu to tam cele nazval salasi.. Prostě si to jen zjednodušil..No necháme toho.. at se dari

Tak tak, tohle přeci mělo být o pomoci králíkům...

17.3.2021 15:41
horal

XXX.XXX.13.26

Fatu napsal(a):

Asi toho víte víc. Jako kluk jsem mnoho času trávil na salaši a nejednou spal i v kolibě, dokonce šest let jsem sám pracoval jako bača, ale když to víte lépe než já nechám vás u toho. A že lustruji? Ano, přečtu si kdo s čím přispíval do diskuze a udělám si úsudek o jeho zkušenostech. Ne proto abych se s nim mohl pohádat, ale vyslovit svůj názor na věc z pohledu vlastních zkušeností a ne jenom že si to někde přečtu a neověřím a pak dělám chytrého. To vy jste vstoupil do diskuze z narážkou na můj příspěvek.

17.3.2021 16:08
horal

XXX.XXX.13.26

JaS napsal(a):
Vy jste nic neporadil, jen zkritizoval, kdy komentují a odkud se připojuji. Tak nevím o jaké pravdě mluvíte. Já prosila o pomoc s chovem ne o kritiku s internetem.
Moc nevím o co Vám jde.
Pokud mate zkušenost s chovem králíků, budu rada za jakou koliv připomínku, co bych mohla nebo měla dělat, já s králíky teprve začínám, jak jsem psala a nevím, co se děje, proč mi králíčci umírají.

samice je pravděpodobně vytáhne z hnízda na cecikach a oni se do hnízda ještě vrátit neumí, takže “zmrznou”

Vážená dámo, to se velice pletete, že jsem vám nedal radu. Dal a to hned v prvním mém příspěvku. Pro jistotu vám jej zopakuji-Na hluboké podestýlce se chovají akorát ovce, kozy a na salaši krávy. Hrst ječmene a něčeho je žalostně málo, kojící samice potřebuje kolem 200 g kompletní směsi a pokud se jedná o směs obilovin, tak ještě víc. Jsou tam větší ztráty.- To ale asi jako radu nepovažujete. Dostala jste dost informací jak od ančovičky tak hlavně od jivy, jenomže vy jste téměř žádné informace nedala. Zato jste stejné téma pro jistotu vyhodila do dvou vláken a v tomhle docela nesrozumitelně. Jediná rada však k vašemu tématu je: kydat pravidelně, dezinfikovat, a hlavně pořádně krmit. A jestli přežije zbytek králíčat musíte vědět vy, vy jste u nich vy musíte vidět jestli se o ně stará. To není jenom hodit do králíkárny krmení, bouchnout dvířkama a jít od toho. To ale nechcete slyšet, vy hledáte spřízněnou duši, která vás polituje a bude s vámi sdílet strach o králíčky. Ona pravda je hnusná a téměř nikdo ji nepřijímá. Přečetl jsem tisíce příspěvků a pokud se do nějaké diskuze zapojím tak si přečtu i jeho dřívější vstupy do diskuzí, abych věděl s kým mám tu čest a většinou mne můj úsudek nezklame. U vás jsem se trochu splet, jinak bych do vlákna nevstupoval. Tím bylo z mé strany řečeno vše.

17.3.2021 18:31
JaS

XXX.XXX.37.180

horal napsal(a):
Vážená dámo, to se velice pletete, že jsem vám nedal radu. Dal a to hned v prvním mém příspěvku. Pro jistotu vám jej zopakuji-Na hluboké podestýlce se chovají akorát ovce, kozy a na salaši krávy. Hrst ječmene a něčeho je žalostně málo, kojící samice potřebuje kolem 200 g kompletní směsi a pokud se jedná o směs obilovin, tak ještě víc. Jsou tam větší ztráty.- To ale asi jako radu nepovažujete. Dostala jste dost informací jak od ančovičky tak hlavně od jivy, jenomže vy jste téměř žádné informace nedala. Zato jste stejné téma pro jistotu vyhodila do dvou vláken a v tomhle docela nesrozumitelně. Jediná rada však k vašemu tématu je: kydat pravidelně, dezinfikovat, a hlavně pořádně krmit. A jestli přežije zbytek králíčat musíte vědět vy, vy jste u nich vy musíte vidět jestli se o ně stará. To není jenom hodit do králíkárny krmení, bouchnout dvířkama a jít od toho. To ale nechcete slyšet, vy hledáte spřízněnou duši, která vás polituje a bude s vámi sdílet strach o králíčky. Ona pravda je hnusná a téměř nikdo ji nepřijímá. Přečetl jsem tisíce příspěvků a pokud se do nějaké diskuze zapojím tak si přečtu i jeho dřívější vstupy do diskuzí, abych věděl s kým mám tu čest a většinou mne můj úsudek nezklame. U vás jsem se trochu splet, jinak bych do vlákna nevstupoval. Tím bylo z mé strany řečeno vše.

Ano, mate pravdu, napsal jste o krmeni, omlouvám se a děkuji za rady. Nicméně se mi to ztratilo ve vašich ip adresách. To mi nepřišlo, ze mate zájem radit...
Kralikarny jsou čisté, vydesinfikovane, pravidelně cistene, dle rad jsem samici přidala krmeni. Nechci žádnou lítost, jde mi o ty kraliky, do žádných diskuzi se nezapisuje, protože to vždy skonci u obviňování a pod. Teď jsem si říkala, ze by zde mohl mít někdo podobnou zkušenost a mohl by poradit.
Nicméně problém není v krmeni králíků to už vím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík