Dobry den, měla bych dotaz.
Potřebují naočkovat proti moru a myxamotoze 3 dvouměsíční králíčky, náš veterinář si za jedno očkování bere 180 Kč a ještě preockovat tak jo je 360 Kč za králíka.. Coz je šílene a mám jich doma 6. Co znám tak ostatní davji za očkování kolem 30 korun, ale nejsou z mého okolí.
Neznáte někoho z Opavy a okolí kdo by mi za rozumnou částku naockoval a vystavil očkovací průkaz? :) nebo poradite kde hledat?
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Julie Jarošová
napsal(a):
Potřebují naočkovat proti moru a myxamotoze 3 dvouměsíční králíčky, náš veterinář si za jedno očkování bere 180 Kč a ještě preockovat tak jo je 360 Kč za králíka.. Coz je šílene a mám jich doma 6. Co znám tak ostatní davji za očkování kolem 30 korun, ale nejsou z mého okolí.
Neznáte někoho z Opavy a okolí kdo by mi za rozumnou částku naockoval a vystavil očkovací průkaz? :) nebo poradite kde hledat?
Děkuji.
Rekněte vet. že je prach sprosty zloděj. hledal bych jiného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Julie Jarošová
napsal(a):
Ale jakého.. Kde najdu pomozte já vím jsou to svině strašně za to chcou a to jsem šla k jinému ten předtím za jednoho chtěl 300!
Jak daleko to k vam ma ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Julie Jarošová
napsal(a):
Ale jakého.. Kde najdu pomozte já vím jsou to svině strašně za to chcou a to jsem šla k jinému ten předtím za jednoho chtěl 300!
Možna bych mohl pomoci ale tady to nebudu rozebírat. písněte mi do zprav tel ja vam zavolam ještě ted a řeknu vam co a jak.
Julie Jarošová
napsal(a):
Děkuji.
Já osobně bych spíše hledal nějakého chovatele z okolí, kterému doktor očkuje více králíků a zkusil bych se dohodnout a přijít k němu, když bude očkovat.Cena se běžně pohybuje kolem 15 až 20 Kč za kus.
borax
napsal(a):
Veterinář je zloděj!
Když vím jaká je nákupka...
A nevím o jakem přeočkování se bavil?
Joo vytáhnout z Vás další peníze! !
O to tu zřejme šlo....
Veterinář je zloděj, a vy všichni tady "odborníci", co...
150-200 korun je naprosto normální cena naočkování jednoho kusu králíka, týká se samozřejmě hobby chovů.
Klidně si klepejte na hlavu, ale lidem, co nosí jednoho králíka na místní veterinu, prostě nikdo to zvíře za míň nenaočkuje, sorry. Jestli znáte veterináře, který nám za třicet korun dojede napíchat zvíře až domů, tak jako sem s ním.
A o přeočkování se bavil dost pravděpodobně o klasickém očkovacím schématu, že pokud se jedná o mláďata mladší 10 týdnů (dle zadavatelky 2 měsíce = 8 týdnů), tak se po čtyřech týdnech STANDARDNĚ přeočkovává.
TOHLE TU NEVÍTE, nebo co? Vy velcí odborníci?
Osobně nechápu, když "zadavatelka zná ostatní", proč se neporadí u nich, kdo jí ta prďata naočkuje za míň.
Nad tím zbytkem nezbývá než podotknout, že lidi by se tu občas měli zamyslet, než něco vypustí z pusy.
leprechaunek
napsal(a):
150-200 korun je naprosto normální cena naočkování jednoho kusu králíka, týká se samozřejmě hobby chovů.
Klidně si klepejte na hlavu, ale lidem, co nosí jednoho králíka na místní veterinu, prostě nikdo to zvíře za míň nenaočkuje, sorry. Jestli znáte veterináře, který nám za třicet korun dojede napíchat zvíře až domů, tak jako sem s ním.
A o přeočkování se bavil dost pravděpodobně o klasickém očkovacím schématu, že pokud se jedná o mláďata mladší 10 týdnů (dle zadavatelky 2 měsíce = 8 týdnů), tak se po čtyřech týdnech STANDARDNĚ přeočkovává.
Osobně nechápu, když "zadavatelka zná ostatní", proč se neporadí u nich, kdo jí ta prďata naočkuje za míň.
Nad tím zbytkem nezbývá než podotknout, že lidi by se tu občas měli zamyslet, než něco vypustí z pusy.
Nějak jsem nepochopil ten Váš výlev tady.Zadavatelka píše, že zná ostatní, ale že nejsou z okolí.Budete se asi divit, ale doktorka mi chodí očkovat králíky domů za cca 15 až 20 Kč.To, že takového veterináře neznáte ještě neznamená, že neexistuje.No a to, že veterinář za naočkování jednoho králíka vezme 300 Kč, to hovoří samo o sobě o tom, že je někde chyba, nemyslíte a je úplně jedno, jestli je to hobby nebo nehobby chov.Takže byste se měla zamyslet především Vy, než něco vypustíte z pusy.Ať se Vám daří.
burgund6
napsal(a):
Nějak jsem nepochopil ten Váš výlev tady.Zadavatelka píše, že zná ostatní, ale že nejsou z okolí.Budete se asi divit, ale doktorka mi chodí očkovat králíky domů za cca 15 až 20 Kč.To, že takového veterináře neznáte ještě neznamená, že neexistuje.No a to, že veterinář za naočkování jednoho králíka vezme 300 Kč, to hovoří samo o sobě o tom, že je někde chyba, nemyslíte a je úplně jedno, jestli je to hobby nebo nehobby chov.Takže byste se měla zamyslet především Vy, než něco vypustíte z pusy.Ať se Vám daří.
Tak jí zavolejte že chcete naočkovat jednoho a napište jestli to bylo za těch 15-20 kč.
rabbit
napsal(a):
Tak jí zavolejte že chcete naočkovat jednoho a napište jestli to bylo za těch 15-20 kč.
To víte, že to bude stejně, poněvadž, když něco dělám, tak u toho přemýšlím.Vždycky se nás domluví více v okolí.Jednou jich mám já 15 a kolega třeba 2 a příště třeba opačně.Máme totiž tu výhodu, že jsme se schopní domluvit, ale to je naprosto běžná praxe, takhle to přece funguje nejen u nás, ale i jinde.
leprechaunek
napsal(a):
Přehlédl jsem, že zadavatelka chce očkovat 8 týdenní králíky.
V tom případě ano revakcinace je nutná.
Proč nepočkat ještě 2 týdny?
No a vet.k vůli jednomu králikovi asi nikam očkovat nepojede a už vůbec ne za 30 Kč
Chápu taky z něčeho musí žít.
3 kila je ale opravdu šupa...
Zadavatelka asi nezná chovatele v okolí. Pokud nejezdi po výstavách, burzách atd., tak se kontakty těžce shání....
Pak nezbývá než prodat králíka bez vakcinace a při prodeji na toto upozornit.
Je to riziko, ale s příplatkem 300 kč by byl králík asi neprodejny.
borax
napsal(a):
Přehlédl jsem, že zadavatelka chce očkovat 8 týdenní králíky.
V tom případě ano revakcinace je nutná.
Proč nepočkat ještě 2 týdny?
No a vet.k vůli jednomu králikovi asi nikam očkovat nepojede a už vůbec ne za 30 Kč
Chápu taky z něčeho musí žít.
3 kila je ale opravdu šupa...
Zadavatelka asi nezná chovatele v okolí. Pokud nejezdi po výstavách, burzách atd., tak se kontakty těžce shání....
Pak nezbývá než prodat králíka bez vakcinace a při prodeji na toto upozornit.
Je to riziko, ale s příplatkem 300 kč by byl králík asi neprodejny.
Očkoval jsem vždy a hovn.. je to jako s chřipkou pokud máte tu prvou zmutovanou je po vás to samíé všechna zvířata chemije je někdy k dobru ale většinou je k hov.. a příroda je mosnější než si lidé myslí Proto rač nic neřešit na ifauna.cz dikuze někteří rýpou !ču..."" někteříchovatelé proadí těch je naštěstí víc tě rozumnéch