Stavění hnízda po 14-ti dnech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2015 10:29
čada

XXX.XXX.96.254

Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti se samicemi, které staví hnízdo 14 dní po skoku. U mých to většinou značí, že není oplodněná. Ale teď se mi stal případ samice, která si takhle postavila hnízdo a teď je apatická, nežere, chová se jak před okocením. Mám ji již dlouho, vždycky staví hnízdo až těsně před porodem. To ale teď nedělá. Jen leží a podle pohmatu to u ní nepoznám. Nevím co si o tom myslet, k samci jsem ji už pak nedávala, teď na podzim tomu nechávám trochu volnější průběh.
Mě nevadí, kdyby nebyla březí, spíš řeším, jestli nemůže být nemocná. Nesmějte se mi, takový blbý dotaz, ale většinou poznám, když je březí i podle pohmatu a u téhle absolutně nevím.

22.10.2015 12:10
horal

XXX.XXX.58.226

Stalo se mi to zrovna nyní. Samice postavila hnízdo po čtrnácti dech ale v termínu se neokotila. Tak jsem ji nechal ještě týden a pak zkontroloval. Bala na vrcholu říje. Jak jsem ji dal k samci ten šel okamžikě na ni, vůbec neotálel jako jindy. Tak jem zvědavej na výsledek. Letos po těch vedrech je to všechno nějak na nic. Králici špatně nabírají, smice nezabřeznou, samci neskáčou. Ještě jsem neměl tak mizernej rok jako letos.

22.10.2015 15:25
ančovička1

XXX.XXX.222.190

To je zajímavé, a hlavně individuální, my jsme letos měli asi ten rok v chovu nejlepší, samice rodily jako o závod, většina mladých už je odrostlá a dospělá, ještě čekáme mladé za 3 týdny od dvou samiček, neplánovaně-volně puštěný oblíbený samec + špatně zavřená králíkárna s dvěma samičkami, plánovanými pro jarní chov! takže změna-chov zimní!

22.10.2015 20:06
čada

XXX.XXX.96.254

No u nás to bylo celý rok jak na běžícím pásu, zabřezávaly napoprvé a měly početné vrhy. Ale u téhle samice fakt nevím. Ale doufám, že se okotí.

22.10.2015 21:29
borax

XXX.XXX.42.9

horal napsal(a):
Stalo se mi to zrovna nyní. Samice postavila hnízdo po čtrnácti dech ale v termínu se neokotila. Tak jsem ji nechal ještě týden a pak zkontroloval. Bala na vrcholu říje. Jak jsem ji dal k samci ten šel okamžikě na ni, vůbec neotálel jako jindy. Tak jem zvědavej na výsledek. Letos po těch vedrech je to všechno nějak na nic. Králici špatně nabírají, smice nezabřeznou, samci neskáčou. Ještě jsem neměl tak mizernej rok jako letos.

V období kdy začínala vedra jsem měl velmi početne vrhy.
A teď mi z 5 samic nezabřezla ani jedna...
Tak nevím. Asi si dali odpocinek.
Zkoušet to budu pořád. Ať se v zimě nenudím a mám kam utéct ( z toho babince ).

23.10.2015 09:33
čada

XXX.XXX.96.254

Takže záhada vyřešena. Tahle samice má takzvanou žbluňkavku. Ještě nedávno jsem tu o tom četla, říkala jsem si co je to za kravinu, aby králík žbluňkal. A teď ráno jak jsem krmila králíky, samice pořád apatická, nafouklá, těžký dech, nežrala, nepila, jen leží, tak jsem ji prohmatávala a pak jsem do ní šťouchla a v ní to zažbluňkalo. Takže odpoledne radikální léčba, přítel ji bude muset zabít. Je zajímavé, že to má stará samice, doufám, že se mi to v chovu neroznese.
Mladí a všichni ostatní zatím v pořádku. Celkem jich mám asi 45 ks. To by mě porazilo.
Jinak kotec vyvápním.
Máte s tím někdo zkušenosti? Roznese se to v chovu, nebo to jde zastavit? Já jsem se s tím ještě nesetkala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík