mastas

XXX.XXX.132.89
Mate skúsenosti s tym že samica po uspešnom pripusteni hned cca 15 min od pripustanie začne rozhrabávat podstielku a akoby brat slamu do papulky je to priznak ruje či uspešneho pripustenia?
cidakas

XXX.XXX.132.89
Ja ti nevím.
Danko

XXX.XXX.107.10
Ja som to este nevidel. Podla mna.. nechcem povedat blbost skor nahoda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
mastas
napsal(a):
Mate skúsenosti s tym že samica po uspešnom pripusteni hned cca 15 min od pripustanie začne rozhrabávat podstielku a akoby brat slamu do papulky je to priznak ruje či uspešneho pripustenia?
Je to říje nic víc v tom není.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Dobry den mam samicu čv raz už mladé mala pednedavnom som ju dal pripustit uspešne pri kontrolnom pripustení vrčala teraz je 20 den a ona už prenáša slamu a stvia hniezdo nie je to priskoro ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není, postaví si i 14 dní dopředu a pak ho i rozhází a před kocením postaví nové.Můžete se těšit na mladé.Ať se daří.
Předčasné stavění hnízda nemusí být zrovna jenom příprava na porod. Je to ale jinak docela běžná věc jak píše faltuska, že si staví i 14 dní před kocením hnízdo. Já mám letos ale jinou zkušenost. Zrovna včera jsem připouštěl dvě samice které se měli kotit 18.11 ale už v sobotu jedna a v neděli druhá si postavili hnízda a tak bohatě vystlané jakoby je opravdu čekal porod. Opatrně jsem je prohmatal a byli prázdné. Připušteny byli každá jinym samcem a tak k nim šli opět. Během chviličky se nechali ochotně dvakrát připustit.
mastas
napsal(a):
Za 15 min. asi ne, ale velice brzy, v následujících dnech, se jí zblázní hormóny a hrabe jak smyslů zbavená. Pravidelně mi v tomto období poničí lino na podlaze a ten "bordel", co některé samice jsou schopny udělat ze slámy a hnoje, je neskutečný.
cidakas

XXX.XXX.132.89
horal
napsal(a):
Předčasné stavění hnízda nemusí být zrovna jenom příprava na porod. Je to ale jinak docela běžná věc jak píše faltuska, že si staví i 14 dní před kocením hnízdo. Já mám letos ale jinou zkušenost. Zrovna včera jsem připouštěl dvě samice které se měli kotit 18.11 ale už v sobotu jedna a v neděli druhá si postavili hnízda a tak bohatě vystlané jakoby je opravdu čekal porod. Opatrně jsem je prohmatal a byli prázdné. Připušteny byli každá jinym samcem a tak k nim šli opět. Během chviličky se nechali ochotně dvakrát připustit.
Samicu som dnes prehmatal a nenašiel som nič. Som začiatočník ale myslím že po 3 týždnoch by som predsa mal niečo nahmatat. Tak som ju dal k samcovi či vrčí ako pri kontrolnom pripusteni, ale bola veľmi ochotná 4-skoky.
Pripomínam že pred troma týždnami problém s prípuštanim bol samec ju vtedy obskočil len raz. Takže asi nebola v ruji. Dúfam že všetko ok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
cidakas
napsal(a):
Samicu som dnes prehmatal a nenašiel som nič. Som začiatočník ale myslím že po 3 týždnoch by som predsa mal niečo nahmatat. Tak som ju dal k samcovi či vrčí ako pri kontrolnom pripusteni, ale bola veľmi ochotná 4-skoky.
Pripomínam že pred troma týždnami problém s prípuštanim bol samec ju vtedy obskočil len raz. Takže asi nebola v ruji. Dúfam že všetko ok.
Samec když dlouho neskače tak první skok je da se říci mrtvy. Je potřeba vždy dva skoky. Je možne že vam zustala. Muže mít v sobě jen 2 nebo 3 mlade a ty se těžko hledají. Proto je duležite aby samec udělal dva skoky. Kdyby měla 8 a více tak po 3 tydnech by jste je určitě nahmatal. V říji jste ji určitě měl, podle toho co jste napsal jen to chtělo dva skoky. Není to ale pravidlo. Většinou po jednom skoku bud samice nezustane a nebo jich ma malo.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samec když dlouho neskače tak první skok je da se říci mrtvy. Je potřeba vždy dva skoky. Je možne že vam zustala. Muže mít v sobě jen 2 nebo 3 mlade a ty se těžko hledají. Proto je duležite aby samec udělal dva skoky. Kdyby měla 8 a více tak po 3 tydnech by jste je určitě nahmatal. V říji jste ji určitě měl, podle toho co jste napsal jen to chtělo dva skoky. Není to ale pravidlo. Většinou po jednom skoku bud samice nezustane a nebo jich ma malo.
A môžete my prosím vysvetliť ako to že pri kontrolnom pripusteni vrčala a utekala a teraz sa bez problemov nechlala pripustiť? Ruja? Lebo po kontrolnom som si myslel že to vlastne už je takmer isté že kotná zostala.
cidakas

XXX.XXX.132.89
?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
cidakas
napsal(a):
A môžete my prosím vysvetliť ako to že pri kontrolnom pripusteni vrčala a utekala a teraz sa bez problemov nechlala pripustiť? Ruja? Lebo po kontrolnom som si myslel že to vlastne už je takmer isté že kotná zostala.
Některe to tak dělají, některe vrčí i když nejsou připuštěně. Podle mne je to, protože nejsou dostatečně připravene na další mlade. Jo někdy si příroda hraje.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Některe to tak dělají, některe vrčí i když nejsou připuštěně. Podle mne je to, protože nejsou dostatečně připravene na další mlade. Jo někdy si příroda hraje.
Môže sa stať že porodí prvé mlade o týžden a o 3 týždne druhé?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
cidakas
napsal(a):
To ne.
Jardagin má pravdu, některé samice se prostě tak projevují. Něco jiného je samotný akt připouštění. Nejideálnější je vystihnout říji. Vlcholná říje trvá jenom několik hodin a poznáte ji už v okamžiku kdy pro samici šáhnete do kotce, přimáčkne se k podlaze a vystrčí zadek nahoru. Jak ji sáhnete na vaginu začne se třást, má li ji červenou až rudou je sice v říji a bude třeba i povolná k připuštění ale bude chvíli dělat drahoty. Jestli ji bude mít fialovomodrou a zduřelou, je na vrcholu říje a jak ji hodíte k samci začne ho sama honit po kotci. Stává se že pak samice (jak se říká lidově) sama udělá, to je pak samec také krásně nabuzenej že dojde k perfektnímu spojení jako by byli chvilku svázaní, to pak je už zbytečné čekat na druhý skok. Podestýlku většinou prohrabávají samice které nebyli anebo byli jenom málo v říji a ta se dostavilla až u samce nebo po připuštění a je jedno zda zabřezli nebo ne.
cidakas
napsal(a):
Teoreticky se to stát může (dokonce se to několkkrát už stalo) a to tak že při prvním připuštění zabřezne jenom v jedné děloze, neboli v jedné půli dělohy a při kontrolnim připouštění v druhé půli. Údajně to ale dopadá špatně protože první králiče-ata vypijí mlezivo a na druhý vrh se mlezivo neobnoví a to je nejdůležitější pro zdravý vývoj králičat. Kdysi když jsem byl ještě kučina říkal táta že se mu to stalo, ale já si na to nepamatuju takže nemohu potvrdi ani vyvrátit. Napsáno už bylo o tom hodně článků a i odborná literatura tuhle možnost připouští.

cidakas
napsal(a):
Nemůže, stává se to u zajíců, ale k druhému zapuštění musí dojít do týdne.U králíků to prokázáno nebylo.

horal
napsal(a):
Superfoetace u zajíců je prokázána u králiků je to ale možné také i když málo pravděpodobné.
Ano vždyť to píšu, u zajíců se s ní setkáváme, ale u králíků prokázána nebyla.Je možné teoreticky, ale prakticky nebyla věrohodně prokázána.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Takže si maám zapisat druhy termín a na ten prvý zabudnuť.

Ano.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Dakujem velmi pekne za odpovede.
cidakas

XXX.XXX.132.89
mastas

XXX.XXX.132.89
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
cidakas
napsal(a):
Tak neviem dnes je 30 deň a samica ma postavené toto.
Byt vam tak ji přidam slamu, přijde mi že ji tam mate malo v na toto počasí.
cidakas
napsal(a):
Tak neviem dnes je 30 deň a samica ma postavené toto.
U mé samice dnes 31 den a hnízdo taky ještě nemá. Ale kotit se bude stoprocentně. Myslím, že to postaví v noci těsně před porodem. Už mladé měla víckrát a je to dobrá matka, tak se nebojím. Ale na zimu taky daleko víc stelu, zvlášť když se má kotit. Dávám i víc sena, takže si to vystýlá jak senem, tak slámou plus chlupy samozřejmě.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Slamu pridám len som to nečakal ako som písal predtým tak pred týždnom bola pripustena. Nemyslel som že ten prvy pokus sa podaril. Ale vyzerá to tak že hej.
calfa

XXX.XXX.80.208
Je lepsi davat kotiste kdyz je samice prvnicka.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Tak moja zatiaľ nič dnes je 31 den (nepočítam den pripuštania) ked sa kotila v lete prvy raz tak až na v noci z 32 na 33 den takže uvidím
Pripustila sa aj pred tyždnom takže uvidím ako to bude možno sa pripravuje na termín 13.12.
horal
napsal(a):
Jardagin má pravdu, některé samice se prostě tak projevují. Něco jiného je samotný akt připouštění. Nejideálnější je vystihnout říji. Vlcholná říje trvá jenom několik hodin a poznáte ji už v okamžiku kdy pro samici šáhnete do kotce, přimáčkne se k podlaze a vystrčí zadek nahoru. Jak ji sáhnete na vaginu začne se třást, má li ji červenou až rudou je sice v říji a bude třeba i povolná k připuštění ale bude chvíli dělat drahoty. Jestli ji bude mít fialovomodrou a zduřelou, je na vrcholu říje a jak ji hodíte k samci začne ho sama honit po kotci. Stává se že pak samice (jak se říká lidově) sama udělá, to je pak samec také krásně nabuzenej že dojde k perfektnímu spojení jako by byli chvilku svázaní, to pak je už zbytečné čekat na druhý skok. Podestýlku většinou prohrabávají samice které nebyli anebo byli jenom málo v říji a ta se dostavilla až u samce nebo po připuštění a je jedno zda zabřezli nebo ne.
Dobrý den, naše samice je v plné říji a když ji dám k samci skáče po něm jako divá. Došlo k tomu že se jí samec bojí a nevšímá si ji. Když k němu dám jinou samici tak jde na ni. Prosím poraďte co s tím.
Děkuji.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobrý den, naše samice je v plné říji a když ji dám k samci skáče po něm jako divá. Došlo k tomu že se jí samec bojí a nevšímá si ji. Když k němu dám jinou samici tak jde na ni. Prosím poraďte co s tím.
Děkuji.
Jestli můžete, tak zkuste jiného samce.Jestli ne, tak zkoušejte toho svého, ono to klapne.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Tak moja samica asi nič. Je možne že si to hniezdo pripravuje už na druhý termín?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
cidakas
napsal(a):
Tak moja samica asi nič. Je možne že si to hniezdo pripravuje už na druhý termín?
Ano je to možne, možna vam ho ještě několikrat přehrabe a rozboura tak budte v klidu
cidakas

XXX.XXX.132.89
cidakas
napsal(a):
Dobry den mam samicu čv raz už mladé mala pednedavnom som ju dal pripustit uspešne pri kontrolnom pripustení vrčala teraz je 20 den a ona už prenáša slamu a stvia hniezdo nie je to priskoro ?
Tak po neuspešnom pripusteni a ruji samice a po naslednom pripustení je to znova 19 deň a samica berie slamu do pysku a chodí s nou po kotci skusil som ohmatat ale nič tam necítim tak neviem či to nie je náhodou len dalšia ruja mám ju skúsit dať k samcovi?
Nevím, ale já mám u svých samic zkušenost takovou, že když cca 14 dní po skoku staví hnízdo (a to včetně toho, že ho vystýlá chlupy), tak to je známka toho, že není březí. Mě ho většinou staví až těsně před porodem. Třeba teď se mi má jedna kotit, dnes je 30-tý den a dnes ráno si udělala teprve důlek do sena (přistlala jsem jí ke slámě i seno, ať to mají měkčí). Předpokládám, že se okotí zítra.
Ale netvrdím, že nejsou vyjímky, jen já se s tím u těch svých zatím nesetkala.
cidakas

XXX.XXX.132.89
V lete ked mala prvykrat mlade tak na konci tretieho tyždna mala už vyhrebanu dieru v rohu na hniezdo ale stavat ho začala cca 5 dní pred kotenim chlpi až pri koteni. Mimochodom som ju skusil iba na reakciu dať k samcovi a vrčala jak divá tak ja sa už v nej nevyznám. Ohmatat to asi neviem pretože nič necítim.
Dnes je třetiho a samice se má kotit jedenáctého a dnes si začla stavět hnízdo. Březí je 100% podle pohmatu, to ale některé samice dělají normálně dělají. Jiné zase udělají hnízdo až po porodu. Je to různé a dokonce ani každá samice se nechová stejně před porodem. Vše záleží na okolnostech.
Tak samice se mi okotila dnes v noci. A hnízdo si chlupy vystlala taky až v noci. Myslím, že je lepší všechno nechat na samici, zbytečně nepanikařit, stejně to moc neovlivníme. Je to příroda, člověka to sice štve, když se nedaří, ale jediné co můžeme ovlivnit jsou podmínky chovu a pak už nic víc nenaděláme. Já naštěstí nemusím řešit problémy se zapuštěním, to se mi stává málokdy, že se nezadaří. Vlastně celý rok i v těch vedrech to šlo dost dobře. Kéž by se tak dařilo i příští rok.
Tak dneska se okotila první samice ze sedmi. Šla o den později, ale dalo se to čekal, nahmatal jsem jenom pár bouliček. Bylo jasné že ich bude méně. Trochu mne ale překvapilo když jsem viděl jak požírá mládě. Měla ho v tlamě a jedna přední nožička byla sežraná. Nevím zda se narodilo mrtvé a jenom odklízela, v hnízdě (ráno ještě nic neměla) měla ještě dvě. Je to mladá kříženka a její druhý vrh, první měla v červnu 8 ks s Ča nyní 3 s Bu. Od léta byla dvakrát připuštěna, pokaždé si postavila hnízdo a porod žádný. Uvidím jak dopadnou zbylé dvě králičata, jestli pojdou tak má smůlu.Jsem zvědav na novozélanďanky mají totiž narvané břicha a kotit se mají jedenáctého ale klidně mohou jít zítra. Jedna si stavěla hnízdo už třetiho.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Tak v utorok sa mi okotila čv 7 mladych okotila sa na 32 deň zatiaľ všetky v pohode.
Ale dnes ma sklamala druhá samica 31 deň ráno som prišiel ku králikarni 6 mladych roztahanych po kotci hniezdo spravene len tak na 50 percent bez chlpov len niečo ako diera v podstielke.Slamy mala dosť vody tiež rušit ju nemalo čo. Tych 6 mladych som ráno nevybral lebo som nestíhal a ked som sa večer vrátil našiel som iba 4 tie dve zožrala alebo čo lebo som hľadal ale nikde neboli? A taktiež sa chcem spýtať kedy ju mám znova pripustit lebo dnes večer som skúšal a ešte vrčala.
Samice se snaží po sobě odklízet a tak občas něco sežere. Proč roztahala mladé je velká neznámá, nabízí se mnoho spekulací, ale opravdu jenom spekulace. Připouštět by se měla druhý až třetí den, ale někdo to řeší ihned. To že kňučí nemusí nic znamenat nakonec se stejně nechá. Je třeba ji nechat u samce déle, ale pod konrolou. Mne takhle samice roztrhala samci celé záda. Začala ho honit, skočila na samce a pak v nějakém orgasmu zachrčela a převrátila se dozadu jako samec. Proto že se mu zakousla u přednich lopatek při tom převrácení ho za živa stáhla až k zadku.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Je to prvnička.
cidakas

XXX.XXX.132.89
horal
napsal(a):
Samice se snaží po sobě odklízet a tak občas něco sežere. Proč roztahala mladé je velká neznámá, nabízí se mnoho spekulací, ale opravdu jenom spekulace. Připouštět by se měla druhý až třetí den, ale někdo to řeší ihned. To že kňučí nemusí nic znamenat nakonec se stejně nechá. Je třeba ji nechat u samce déle, ale pod konrolou. Mne takhle samice roztrhala samci celé záda. Začala ho honit, skočila na samce a pak v nějakém orgasmu zachrčela a převrátila se dozadu jako samec. Proto že se mu zakousla u přednich lopatek při tom převrácení ho za živa stáhla až k zadku.
Tak dnes som skúšal znova a staále knučala bola pri nom 5 min a nič.
cidakas

XXX.XXX.132.89
Neviem stále vrčí nechce vôbec ako by bola kotná.
horal
napsal(a):
Teoreticky se to stát může (dokonce se to několkkrát už stalo) a to tak že při prvním připuštění zabřezne jenom v jedné děloze, neboli v jedné půli dělohy a při kontrolnim připouštění v druhé půli. Údajně to ale dopadá špatně protože první králiče-ata vypijí mlezivo a na druhý vrh se mlezivo neobnoví a to je nejdůležitější pro zdravý vývoj králičat. Kdysi když jsem byl ještě kučina říkal táta že se mu to stalo, ale já si na to nepamatuju takže nemohu potvrdi ani vyvrátit. Napsáno už bylo o tom hodně článků a i odborná literatura tuhle možnost připouští.
Mne osobne sa to stalo :)
Ked som došiel skontrolovat samicu, či sa okotila už bolo neskoro 8 mladých porozhazdovaných po koterci, tak som ich vybral a nasratý išiel preč. Potom na druhý den pozerám a ona mala spravene nové hniezdo, ale tak som tomu ani nevnímal nejaky doraz, ale na 3 den, už mi to nedalo, lebo všetko hrnula tam.Tak sa pozerám na to hniezdo a ono sa hýbalo..
A v hniezde 9 kuskov, som kukal jak blbec :)..