Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2015 07:53
tomik

XXX.XXX.38.5

Dobrý den, ktere plemeno by jste doporučili z techto dvou, nebo jiné, pro domácí chov. chovam králiky pro vlastní potrebu. Děkuji.

26.10.2015 09:05
borsug

XXX.XXX.153.105

Jednoznacne vss, inak ani hyla nie je vobec zla ale aby ste mali vysledky ako prezentuju licencne farmy musite krmit len a len granulami, tradicnym krmenim taky efekt nedosiahnete.

26.10.2015 19:25
čada

XXX.XXX.96.254

Já jsem dřív taky uvažovala o Hyle, ale pak když jsem ji viděla naživo, tak jsem od toho upustila. Takže s ní nemám zkušenosti. Spíš bych brala VSS. Ale je tady spousta Hyla nadšenců, kteří by vám určitě vyjmenovali přednosti tohoto plemene.

Neregistrovaný uživatel

26.10.2015 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

borsug napsal(a):
Jednoznacne vss, inak ani hyla nie je vobec zla ale aby ste mali vysledky ako prezentuju licencne farmy musite krmit len a len granulami, tradicnym krmenim taky efekt nedosiahnete.

Ale ale ale.

26.10.2015 22:05
iginkol

XXX.XXX.226.201

Čo sa tu alekáš. Keď chov tak jedine FB biely, a ak chceš hybrida tak jedine hycole alebo hyplus. Dik sa metá ako rybka na suchu čo si obhájca ?

Neregistrovaný uživatel

26.10.2015 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

iginkol napsal(a):
Čo sa tu alekáš. Keď chov tak jedine FB biely, a ak chceš hybrida tak jedine hycole alebo hyplus. Dik sa metá ako rybka na suchu čo si obhájca ?

Cloveče, ani hyplus ani hycola nedosáhne těch vysledku co hyla.

26.10.2015 22:32
Vídeňský modrý

XXX.XXX.136.238

Pro domácí chov bych doporučil spíš ČA nebo Burgindské. Kaliforňák taky není k zahození. Kamarád má Vss a stěžuje si, že samice nejsou dobré matky. Zvažuje že přejde na Burgundské

26.10.2015 22:36
iginkol

XXX.XXX.226.201

To maš skade takéto mudrosti? No maš smolu chlapče lebo som mal aj mam hycole aj hyplus a bohužiaľ som mal aj hylu a ta je maximalne o nicom. všetko rodičov tak viem ako čo a kde prečo.

26.10.2015 22:39
iginkol

XXX.XXX.226.201

Áno ČA je vyborny

27.10.2015 09:39
bronda

XXX.XXX.98.84

Co je to vše platné - nejlepší je stejně "Siamák"!

27.10.2015 09:54
borsug

XXX.XXX.153.105

Vídeňský modrý napsal(a):
Pro domácí chov bych doporučil spíš ČA nebo Burgindské. Kaliforňák taky není k zahození. Kamarád má Vss a stěžuje si, že samice nejsou dobré matky. Zvažuje že přejde na Burgundské

Dlhe roky chovam Vss a nemozem im nic vytknut. Dobre sa paria pocetne vrhy, poctive hniezdo, vynikajuca mliecnost rychly rast. kazdy si vsak musi najst co mu vyhovuje. Avsak kazdemu chovatelovi sa stane ze samica obcas vytiahne za cecok nejake mlade hold so stratami treba pocitat, co sa tyka zlach matiek je to len zly vyber a je treba razantnu selekciu. Ponechavam si mlade samice iba a len od spolahlivych samic, od zlych samic dobre samice neocakavam. Samica moze byt zla matka aj z inych aspektov napriklad ju rusia potkany mysi psy macky ma zlu krmnu davku malo podstielky prievan a pod.Chovam aj Kal a pre porovnanie s VSS maju na zaciatku vyssiu mliecnost Kal avsak ta postupne je slabsia ako u VSS. Cize vss maju na zaciatku prve 5 dni slabsiu mliecnost ako Kal, rychlo ich vsak predbehnu. Kazdy si vyberie co sa mu paci Chovu zdar.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2015 10:58

A co krizeni, VSS v materske pozici a BO v otcovske? Mam mladeho BO samce ale pripoustet bude az za par mesicu.

27.10.2015 12:34
borsug

XXX.XXX.153.105

Tam by som sa obaval aby samec nezlamal samici chrbticu je tam dost rozdiel v hmotnosti a jednak by som sa obaval aj velkych mladat co by nemusela samica prezit mne sa osvedcilo samec vss a samica Nos ci FB ale uplne naj naj co sa tyka vytaznosti tak samec Vss na samicu Kal a opacne samec Kal na samicu Vss tam to bolo malinko lepsie.

27.10.2015 12:41
burgund6

XXX.XXX.33.7

borsug napsal(a):
Tam by som sa obaval aby samec nezlamal samici chrbticu je tam dost rozdiel v hmotnosti a jednak by som sa obaval aj velkych mladat co by nemusela samica prezit mne sa osvedcilo samec vss a samica Nos ci FB ale uplne naj naj co sa tyka vytaznosti tak samec Vss na samicu Kal a opacne samec Kal na samicu Vss tam to bolo malinko lepsie.

Nechápu kam chodíte na takové nesmysly, samozřejmě, že samec obra samici středního plemene nezlomí páteř.Mláďata se narodí bez problémů.Spousta chovatelů to takhle kříží a je to v pohodě.Dlouhé roky jsem používal samce BOA na samice Bu a taky nebyl problém.

27.10.2015 13:17

burgund6 napsal(a):
Nechápu kam chodíte na takové nesmysly, samozřejmě, že samec obra samici středního plemene nezlomí páteř.Mláďata se narodí bez problémů.Spousta chovatelů to takhle kříží a je to v pohodě.Dlouhé roky jsem používal samce BOA na samice Bu a taky nebyl problém.

Taky si myslim ze samice to zvladne uplne v pohode. Navic samec neni na granulich, takze nebude mit 11 kilo.

27.10.2015 13:55
borsug

XXX.XXX.153.105

burgund6 napsal(a):

Nezmysly to nie su stalo sa mi to krizenie fb x vss samica padla na zadne, a parkrat vrhnute mlade mrtve s dlzkou tela od 21 do 27 cm fakt nechutne niekde by som mal mat foto 2 vrhov s takymy mladymi, neprezilo ani jedno ked najdem dam to sem.

27.10.2015 14:01

borsug napsal(a):
Nezmysly to nie su stalo sa mi to krizenie fb x vss samica padla na zadne, a parkrat vrhnute mlade mrtve s dlzkou tela od 21 do 27 cm fakt nechutne niekde by som mal mat foto 2 vrhov s takymy mladymi, neprezilo ani jedno ked najdem dam to sem.

Mladata dlouha 27cm? mate to vyfocene vedle metru?

Neregistrovaný uživatel

27.10.2015 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

iginkol napsal(a):
To maš skade takéto mudrosti? No maš smolu chlapče lebo som mal aj mam hycole aj hyplus a bohužiaľ som mal aj hylu a ta je maximalne o nicom. všetko rodičov tak viem ako čo a kde prečo.

No smulu nemam, protože tady lžeš. Mam na rozdíl od tebe farmu a mam dokonce i prarodičovskou linii Hyplus, Rodiče Hyla.Měl jsem i Ziky tak moc dobře vím co a jak Tak tady nedělěj z lidí blbce. A hycola Ma prezentovane stejne výsledky jako ostatní. Francouzka Hyla, kterou tady prezentuje Hyla, tak tomu se nevyrovna žadny.

27.10.2015 19:27
iginkol

XXX.XXX.225.202

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No smulu nemam, protože tady lžeš. Mam na rozdíl od tebe farmu a mam dokonce i prarodičovskou linii Hyplus, Rodiče Hyla.Měl jsem i Ziky tak moc dobře vím co a jak Tak tady nedělěj z lidí blbce. A hycola Ma prezentovane stejne výsledky jako ostatní. Francouzka Hyla, kterou tady prezentuje Hyla, tak tomu se nevyrovna žadny.

Ty šmejde, blbec si tak akurát ty a robíš ho sám zo seba. Hľadal som tu kontakt na niečo iné a aj som našiel a mimo neho si sa prigúľal ako blbec dik neviem zastupujúci čo odbory ? Hylu ? Alebo koho ? Preštudoval som si to tu a to len kvôli tvojmu príspevku a chválenia sa a vidím čo vidím a ak si k tomu sadne človek tak jediné čo zistí je že tu hráš karty na objahobu králikov hyla + ako som si všimol ďalší komparz do tohoto zapojení ľudia tie isté kontá a ojebávačky, ani sa nečudujem tomu chudákovi čo sa tam naposledy rozčuloval. Takže všímaj si hlavne seba a svoju primitívnosť.

27.10.2015 19:59
borsug

XXX.XXX.153.105

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mladata dlouha 27cm? mate to vyfocene vedle metru?

Ako som napisal mlada dlhe 27 cm samozrejme mrtve a jedno, rozumej ze samica mala v sebe len to jedno mlada, stretol sa s tym aj znamy tiez pri vss. mlada dlhe takmer ako skolske pravitko.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2015 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

iginkol napsal(a):
Ty šmejde, blbec si tak akurát ty a robíš ho sám zo seba. Hľadal som tu kontakt na niečo iné a aj som našiel a mimo neho si sa prigúľal ako blbec dik neviem zastupujúci čo odbory ? Hylu ? Alebo koho ? Preštudoval som si to tu a to len kvôli tvojmu príspevku a chválenia sa a vidím čo vidím a ak si k tomu sadne človek tak jediné čo zistí je že tu hráš karty na objahobu králikov hyla + ako som si všimol ďalší komparz do tohoto zapojení ľudia tie isté kontá a ojebávačky, ani sa nečudujem tomu chudákovi čo sa tam naposledy rozčuloval. Takže všímaj si hlavne seba a svoju primitívnosť.

Komu to říkáš ? Copak na víc nemaš. No o te primitivitě by jsi měl přemyšlet sam nad sebou.klidně si tady lži Vždy to napadnu, jelikož nesnaším lži.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2015 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Komu to říkáš ? Copak na víc nemaš. No o te primitivitě by jsi měl přemyšlet sam nad sebou.klidně si tady lži Vždy to napadnu, jelikož nesnaším lži.

A starej se sam o sebe nejdříve ty. Navezl jsi se ty do mne. tak co se dívíš že si necham kydat na hlavu.

27.10.2015 22:26
rado797

XXX.XXX.12.216

Zdravim Tomik, pre vlasnu spotrebu ti odporučam chovať niečo zo strednych plemien alebo ich križiť navzajom. Každy chovatel ti bude odporučať len to svoje plemeno, ale predpokladam že ti na začiatok bude stačiť samec a nejake dve - tri samičky ktore vo svojom okoli zoženieš za par korun. Ak môžem ešte do toho zamudrovať tak Vss je zaujimavy svojou farbou ale ten rast zaostava voči napr. Kal, Bu, alebo Čv (myslim že teraz budu naražky že to nieje pravda, no mal som možnosť porovnať) a ak sa rozhodneš pre hyla, tak ber len original genetiku s certifikatom.

28.10.2015 07:32
borsug

XXX.XXX.153.105

rado797 napsal(a):
Zdravim Tomik, pre vlasnu spotrebu ti odporučam chovať niečo zo strednych plemien alebo ich križiť navzajom. Každy chovatel ti bude odporučať len to svoje plemeno, ale predpokladam že ti na začiatok bude stačiť samec a nejake dve - tri samičky ktore vo svojom okoli zoženieš za par korun. Ak môžem ešte do toho zamudrovať tak Vss je zaujimavy svojou farbou ale ten rast zaostava voči napr. Kal, Bu, alebo Čv (myslim že teraz budu naražky že to nieje pravda, no mal som možnosť porovnať) a ak sa rozhodneš pre hyla, tak ber len original genetiku s certifikatom.

Zdravim, co sa tyka Cv ci Bu nemozem porovnavat lebo som to nechoval, ale VSs a KAL chovam dlhe roky (23r). U mna je to naopak, Kal jednoznacne zaostava za Vss nie velmi ale predsa. Stale tvrdim ze je potrebna tvrda selekcia ta sa prejavi aj na raste mladych. Som presvedceny ze ste mali kvalitnéjsiu genetiku Kal ako Vss. Kazdopadne oba plemena maju svojich zastancov, obhajcov kazdemu nieco ine vyhovuje. Na domaci chov sa vsak oplati krizit stredne plemena, tam nieto co pokazit.

Chovu zdar.

Přidejte reakci

Přidat smajlík