cidakas

XXX.XXX.132.89
Dobry deň aké máte skúsenosti zo sktrmovaním ovsa, jačmena a granul. Myslím spolu ako jednu krmnú dávku. A ak tak v akom pomere ?
Z jara jsem byl liný míchat krmení a dával jsem střídavě, před tim jsem krmil jenom granule. Neni to dobré, něco brali něco ne. Pak jsem začal míchat, přes léto to bylo 2-1-1 granule-oves-ječmen a nyní na zimu dávám 4-2-2-1 granule-ječmen-oves-kukuřice. Ktomu poměru jsem došel podle toho jak to brali, buď jsem přidal nebo ubral. Doporučuji také zkusit nějaký poměr a pak podle toho co nechávají tak ubrat.
cidakas

XXX.XXX.132.89
horal
napsal(a):
Z jara jsem byl liný míchat krmení a dával jsem střídavě, před tim jsem krmil jenom granule. Neni to dobré, něco brali něco ne. Pak jsem začal míchat, přes léto to bylo 2-1-1 granule-oves-ječmen a nyní na zimu dávám 4-2-2-1 granule-ječmen-oves-kukuřice. Ktomu poměru jsem došel podle toho jak to brali, buď jsem přidal nebo ubral. Doporučuji také zkusit nějaký poměr a pak podle toho co nechávají tak ubrat.
A dávate to tak všetkym králikom alebo len tym na vykrm a ak hej tak čo dávate chovným.?
cidakas

XXX.XXX.132.89
Králičatum po odstavu davate len oves a granule alebo aj jačmen?
salaalal

XXX.XXX.132.89
Dobry nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu ako vyberate chovne jedince a kde bysom mohol najst vahy plemena čv po mesiacoch napr.1...2....3....
salaalal

XXX.XXX.132.89
Tak moje 2-mesačne čv zaostavaju za vzornikom skoro o mesiac neviem čim to može byt.
salaalal

XXX.XXX.132.89
A su to stopercentne čistorkvne mlade čv pred odstavom som ich krmil s ovsom a samozrejme seno do vody im davam emanox (to len zariaľ) vo vrhu boli 8 tak neviem či im mam zvyšit krmnu davku alebo čo?
salaalal

XXX.XXX.132.89
A ešte podla čoho mam napr. s tychto mladych vybrať chovne zvieratá.
salaalal
napsal(a):
Dobry nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu ako vyberate chovne jedince a kde bysom mohol najst vahy plemena čv po mesiacoch napr.1...2....3....
Http://www.csch-trutnov.cz/zvirata/kralici/ tady můžete kouknout na tabulky přírůstků.
Vložím také mé složení krmení:
ranní směs: strouhaná řepa, celer, mrkev, kedluben společně se sušenou kopřivou, černobýlem, hrnkem ječmenu, kukuřičného a pšeničného šrotu
vše smíchané.Dávka pro kus/jedna plná hrst.
noční krmení: hrnek granulí, ječmenu, kukuřice
kus/půl malého plecháčku
Králíci to berou s radostí a velkou chutí, bez zdravotních problémů.