Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2015 13:36
Anitram

XXX.XXX.0.0

Dobrý den, poradíte prosím někdo začátečnici? 1.11.2015 porodila prvnička 4 mláďata, do rána však všechna uhynula. Hnízdo nebylo dobře udělané, přestože měla dost sena i slámy na podestýlce. Za jak dlouho ji mohu nechat opět připustit? Stává se to u prvniček nebo ji mám z chovu vyřadit? Mnohokrát děkuji za rady...

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2015 13:52

Stává se to, mláďata nejspíš ustydla a uhynula.Samici připusttě co nejdříve.Z chovu ji vyřazovat nemusíte.Mě se teď stalo něco podobného.Samice porodila 7 mláďat,4 byla v hnízdě,3 byla mimo jen v podestýlce a přesto, že jsem je dala do hnízda, uhynula.Ta 4 jsou vpohodě, ale ta 3 už byla ustydlá.

3.11.2015 14:12
horal

XXX.XXX.58.226

U prvniček se to občas stává. Z velkého strachu o potomstvo jakmile se něco šustne okamžitě skočí na hnízdo mladé ušlape. Jinak bez krmení by žili i několik dní. Hned ji můžete dát k samci, většinou bývají velice ochotné se krátce po porodu pářit. Naskočí u ní říje a stratí i mléko, jinak by mohla hrozit i mastytýda. Podruhé by mohl být i početnější vrh. Někdo dává jenom druhou čanci, já jí dávam o jednu navíc a pak jestli je to i potřetí ortel je nekompromisní.

3.11.2015 17:22
Anitram

XXX.XXX.234.177

Děkuji za Vaši radu, druhá samice porodila dnes v noci, asi 5 mláďat, do hnízda jsme moc nesahali, ale hýbou se tak snad tato druhá prvnička vše zvládne. První samici jsme tedy dnes přenesli k samci. Protože na mne chov králíků padl ze dne na den, doposud se staral děda, a nemám se koho zeptat, prosím ještě o jednu radu. Vždy jsme nechávali samici u samce jen chvíli, dokud se vše nezdaří, ale já to asi nepoznám... smajlík Mohu ji tam nechat třeba týden? Abych si byla jistá že vše klaplo? smajlík

3.11.2015 17:44

Anitram napsal(a):
Děkuji za Vaši radu, druhá samice porodila dnes v noci, asi 5 mláďat, do hnízda jsme moc nesahali, ale hýbou se tak snad tato druhá prvnička vše zvládne. První samici jsme tedy dnes přenesli k samci. Protože na mne chov králíků padl ze dne na den, doposud se staral děda, a nemám se koho zeptat, prosím ještě o jednu radu. Vždy jsme nechávali samici u samce jen chvíli, dokud se vše nezdaří, ale já to asi nepoznám... smajlík Mohu ji tam nechat třeba týden? Abych si byla jistá že vše klaplo? smajlík

Králíci se připouštějí jen a pouze tak, že vezmete králici, šoupnete jí ke králíkovi do kotce a díváte se. Pokud je samice svolná k páření, k aktu dojde hned - a jak vypadá sex snad víte, takže to poznáte. Pak samici vrátíte zase zpátky do jejího kotce.

Pokud samice svolná k páření není, to taky poznáte, prostě k ničemu nedojde. Tak jí vrátíte do jejího kotce a zkusíte to třeba další den, nebo prostě jindy.

Jiný způsob nepřichází do úvahy, riskujete zranění králíků.

3.11.2015 17:55
Anitram

XXX.XXX.234.177

No jasně že poznám co dělají, jen je skok a skok, tedy aspoň jsem to tak slyšela. Samec se může nějakou dobu snažit, ale jak poznám že vše bylo dokončeno? Prý padne vedle a vypadá že ho klepla pepka... smajlík pak je vše jak má být... smajlík když toho jen tak nechá, tak žádný přírůstek nebude... smajlík ale to víte, máme s manželem jen 4 děti, tak zatím nic moc zkušenosti smajlík hihi.

3.11.2015 17:59
čada

XXX.XXX.96.254

Tak nechávám samici u samce jen chvíli, víceméně 2 skoky - úspěšnost poznáte tak, že se samec tzv. překulí. Déle bych je spolu nenechávala. Jednou mi to udělal tchán, že dal samici k samcovi a nechal ji tam skoro celý den. Já jsem šla večer krmit a myslela jsem, že mě trefí šlak. Samec měl asi mrtvici, protože celý den se snažil samici poskákat. Přišla jsem tak o kvalitního a hlavně hodného samce. A úplně zbytečně.

3.11.2015 18:09
Anitram

XXX.XXX.234.177

Děkuji za reakci, budu se radami řídit. Zdravím Martina.

3.11.2015 19:15
horal

XXX.XXX.58.226

Je třeba pojmenovat jak to je a stud musí stranou. Samec skočí na samici a snaží se zasunout, je li samice v říji napomůže mu tak že nadzvedne zadek a samec má lepší přístup k vagíně. Jakmile nahmatá vstup do vaginy okamžitě zasune, přirazí a většinou s chrčením se převrátí na bok nebo na záda. Po pár minutách to zopakuje a je hotovo. Nemá cenu samici nechávat déle u samce. Při větším množství připouštění je samec rozskákaný a stačí i jeden skok, jestli s nim připouštíte dva krát nebo tři krát do roka je lepší pro jistotu dvjskok.

3.11.2015 20:30
Anitram

XXX.XXX.234.177

Horale horale, děkuji za info, teprve teď jsem to pochopila... smajlík, konec legrace, opravdu děkuji, fakt začínám a tápu, a vážím si každé rady, možná je to hloupá otázka, ale jsem tady infognito a pokud se nemám koho zeptat, tak jsem toho využila. Chov mne opravdu pohltil, strašně mne to baví a všichni z rodiny se mi smějí. Pro mne je to úžasný relax, a jdu si za svým. Takže chovu zdar a to bych se na to podívala, aby mi to nešlo... smajlík Zdravím Martina (proč se tady nikdo nepodepisuje?).

Přidejte reakci

Přidat smajlík