Zdravím
mám dotaz. Co byste dali na zahradní domeček bez pevných základů (jenom kůly na patkách) dolů. Stěny jsou z OSB desek, ale dolů přemýšlím nad něčím jiným, aby to nesálo vlhkost ze země.
Napadl mě cetris nebo voděodolná překližka (cca 20 cm šířka, než začínají OSB desky nebo králíkárny)
Dík.
rapotacka11
napsal(a):
Teď jsem viděla u známých - staví lehkou
boudičku na nářádí. Je to bez základů, má pod tou
konstrukcí rám z něčeho, jako betonové překlady (?), - sloupky (?)
prostě od někoho dostal zbytky.
Na tento "rám" to teď staví. Snad taková "izolace" postačí .
Nemám tam rám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
kachna
napsal(a):
Nemám tam rám.
Co třeba použít střešní pur panely.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co třeba použít střešní pur panely.
To je myslím zbytečné (když je celá stavba nezateplená a zvrchu průvětrná), ale jsou boží. Nicméně samotný plech je také zajímavá možnost, která mě zatím nenapadla, díky :o)
(Já se omlouvám, že nevkládám fotku, je v tom ctižádost, předvést se až s hotovým dílem).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
kachna
napsal(a):
To je myslím zbytečné (když je celá stavba nezateplená a zvrchu průvětrná), ale jsou boží. Nicméně samotný plech je také zajímavá možnost, která mě zatím nenapadla, díky :o)
(Já se omlouvám, že nevkládám fotku, je v tom ctižádost, předvést se až s hotovým dílem).
Nemyslel jsem kvuli zateplení ale jako nosnou čast, myslel jsem že to budete mít trochu nad terenem. Vy to chcete položit přímo na hlínu nebo nějaky štěrk. V tom připad bych doporučil gumove desky používají se v prumyslu a do stají. Mate to na věky desky jsou myslím 50x50 a jine rozměry.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemyslel jsem kvuli zateplení ale jako nosnou čast, myslel jsem že to budete mít trochu nad terenem. Vy to chcete položit přímo na hlínu nebo nějaky štěrk. V tom připad bych doporučil gumove desky používají se v prumyslu a do stají. Mate to na věky desky jsou myslím 50x50 a jine rozměry.
Ještě jinak - mám konstrukci pobitou OSB deskama a v místě kontaktu se zemí to chci řešit nějak, aby mi to nenatahovalo vlhkost. Dám tam pásy z cetrisu, už jsem se rozhodla.
Plastové dlaždice jsou luxus (jako samozřejmě, že bych je chtěla, ale pro mé drobnopotřeby je to už fakt "rozežranost"). Možná na ně dojde, časem :o).
Ale nápady nemáte špatné, to ne.