Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2015 09:30
čada

XXX.XXX.96.254

Chtěla bych se zeptat, když se rozhodnu chovat čistokrevné králíky a i s nimi chodit na výstavy, vyberu si určité plemeno. Budu členkou v chovatelském klubu přímo tohoto plemene. Musím být současně i v nějaké místní organizaci? Myslím tim např. klub chovatelů v konkrétním městě?
Jde mi o to, jestli je v tom nějaký rozdíl, nebo to nemusím řešit a při tetování prostě zajdu domluvit se do konkrétního klubu? A když budu chtít vystavovat, je v tom pak nějaký rozdíl? Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2015 09:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musíte být členem nějaké organizace ČSCH a pak se můžete přihlásit do klubu příslušného plemene.Pokud budete chtít tetovat na klub musí připouštěcí potvrzení a rodokmeny potvrdit organizace a pak se posílají klubovému registrátorovi.

22.12.2015 22:27
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

I Kluby jsou součást ČSCH, jehož základní složkou je ZO (základní organzace, to je patrno již z názvu). Ta jediná je pro chov s PP a tetování povinná. Kluby jsou nadstavba. Jsou to povinnosti a poplatky navíc. Ale zase, Klubová výstava je pro to plemeno nejlepší možnost srovnání kvality odchovu, nejlepší možnost pořízení nových kusů a zjištování nových info přímo od lidí co dělají to co vy. Ne každé plemeno trápí stejné problémy...

23.12.2015 19:37
chovatell

XXX.XXX.110.27

Mnohem lepší by bylo vystavovat na celostátních výstavách, třeba si udělat tu speciálku tam, než dělat spousty speciálních výstav. Někteří posuzovatelé zvýhodňují králíky s klubovým tetováním, což je nesmysl.

24.12.2015 01:00
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

chovatell napsal(a):
Mnohem lepší by bylo vystavovat na celostátních výstavách, třeba si udělat tu speciálku tam, než dělat spousty speciálních výstav. Někteří posuzovatelé zvýhodňují králíky s klubovým tetováním, což je nesmysl.

1) mimo téma
2) speciálka na CV je ekonomická sebevražda pro Klub.
3) CV nepodporuje NEJEN klubovou činnost (schůze, typizace, posedět u zvířat,... zpracovat si katalog s oceněním jednotlivých pozic, s výsledy typizace... pro všechny chovatele- vést zvířata přes celou ČR někdy v úterý a znovu si jet v neděli. to je bud týden dovolené, nebo 4 cesty za 4000kč...speciálku mám sfouknutou za den až tři dle klubu, po víkendu bez dovolené, mohu krmit své krmivo)
4) posuzovatelé...těch nejlepších je velmi málo, a pokud se kolem klubů pohybujete, víte že těch pár posoudí za podzim několik klubovek, to by na CV nešlo, jeden posuzovat by prostě nemohl dělat několik set kusů
5) zvýhodnění klubových zvířat? spíš opak. Kluby jsou dnes poslední výspa anonymity. kdo je "jen" na okrese, má zvířata podepsaná, pokud nechová něco co má na okrese víc lidí. Ale i to víc se dnes většinou rovná 2-3 lidi. Tedy okresně tetovaný = to je moje, klubové = to je někoho z klubu.

Jinak chápu nestraného návštěvníka, že by přivítal, aby bylo na CV co nejvíc, co nejkvalitnějších zvířat. Třeba jen ty tři největší kluby ČR - Rex, Vss, malé stříbro mají přes 400ks, to přidá 1200 králíků na CV. Ono, pokud se nepletu tak za sociku ty klubovky na CV byly, což právě je dle mne ten rozdíl v počtu zvířat a velikosti výstavy. Jenže jakto zlepšit by bylo na týdení diskuzi...

24.12.2015 14:58
chovatell

XXX.XXX.110.27

chovatelpodluzi napsal(a):
1) mimo téma
2) speciálka na CV je ekonomická sebevražda pro Klub.
3) CV nepodporuje NEJEN klubovou činnost (schůze, typizace, posedět u zvířat,... zpracovat si katalog s oceněním jednotlivých pozic, s výsledy typizace... pro všechny chovatele- vést zvířata přes celou ČR někdy v úterý a znovu si jet v neděli. to je bud týden dovolené, nebo 4 cesty za 4000kč...speciálku mám sfouknutou za den až tři dle klubu, po víkendu bez dovolené, mohu krmit své krmivo)
4) posuzovatelé...těch nejlepších je velmi málo, a pokud se kolem klubů pohybujete, víte že těch pár posoudí za podzim několik klubovek, to by na CV nešlo, jeden posuzovat by prostě nemohl dělat několik set kusů
5) zvýhodnění klubových zvířat? spíš opak. Kluby jsou dnes poslední výspa anonymity. kdo je "jen" na okrese, má zvířata podepsaná, pokud nechová něco co má na okrese víc lidí. Ale i to víc se dnes většinou rovná 2-3 lidi. Tedy okresně tetovaný = to je moje, klubové = to je někoho z klubu.

Jinak chápu nestraného návštěvníka, že by přivítal, aby bylo na CV co nejvíc, co nejkvalitnějších zvířat. Třeba jen ty tři největší kluby ČR - Rex, Vss, malé stříbro mají přes 400ks, to přidá 1200 králíků na CV. Ono, pokud se nepletu tak za sociku ty klubovky na CV byly, což právě je dle mne ten rozdíl v počtu zvířat a velikosti výstavy. Jenže jakto zlepšit by bylo na týdení diskuzi...

Spousta věcí co píšete je pochopitelná. Ale třeba už dva roky se dělají na celostátní výstavu svozy a nebo se musí domluvit chovatelé na spolupráci mezi sebou, přece si nemohou všichni vozit zvířata na výstavu osobně. Jinak Lysá je téměř optimálně ve středu republiky, takže výrok přez celou ČR nějak nedává smysl.

24.12.2015 16:56
zstrakac

XXX.XXX.249.4

Přez celou republiku? Ne jenom 302km a chovatelladna to asi nemá o nic blíž

Chovatel Laďa

25.12.2015 09:42
Chovatel Laďa

XXX.XXX.97.68

zstrakac napsal(a):
Přez celou republiku? Ne jenom 302km a chovatelladna to asi nemá o nic blíž

Vždy to bude pro některé chovatele daleko, ať to pořádá Brno, Přerov a nebo Lysá nad Labem, to samé platí u výstav klubů. Výhodou výstaviště v Lysý n/L je jeho dostupnost, pohodlné cestování vlakem, od ČD 300 m výstaviště a druhý rok nová hala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík