Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bobina2007

2.1.2016 15:19
bobina2007

XXX.XXX.152.189

Dobrý den.Prosím o radu-králík-cca 1,5 kg měl játra velikosti-viz.foto, vážící 215gramů.
Jen bych chtěla vyloučit nemoc.Možná je to normální, nebo jde jen o anomálii.Moc děkuji za radu.Edita.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2016 16:53

Při poslední porážce jsem taky vážila.Váha 205 g, ale žádné závěry jsem z toho nedělala.Prostě jsou velká, králík byl v dobré kondici.

2.1.2016 18:08
lubikol

XXX.XXX.255.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Při poslední porážce jsem taky vážila.Váha 205 g, ale žádné závěry jsem z toho nedělala.Prostě jsou velká, králík byl v dobré kondici.

Presne tak

2.1.2016 18:12
vita61

XXX.XXX.202.21

Souhlasím zdravej kus.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 18:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Souhlas

bobina2007

2.1.2016 18:31
bobina2007

XXX.XXX.152.189

Děkuji

2.1.2016 19:19

Podotýkám, žádné Bio, žádný emanox nebo jak se to jmenuje, ocet a jiné.Žádná prevence a to nešťastné přeléčování něčeho co není.žádné granule Ani nadměrně velké kotce nemám, jsou podle mě přiměřené.Hygiena samozřejmě přiměřená.Žádná dezifekce každý týden.
Pouze přiměřené krmení, občas okusy a hlavně cukrovarnické řízky které milují a občas černobýl, když na něho narazím.O seně a vodě nepíši, to je přece samozřemost.
Tak že i tak se dají odchovávat zdravé kusy vážení chovatelé kteří to alespoň zde na IFauně příliš přeháníte,
Tím nechci napsat, že nemám vůbec žádné chovatelské problémy.Samice mi rozhazovala a okusovala mladé, tak odešla do králíčího nebe.
Přeji těm co to tady občas přehání, aby se nad sebou zamyslely.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Podotýkám, žádné Bio, žádný emanox nebo jak se to jmenuje, ocet a jiné.Žádná prevence a to nešťastné přeléčování něčeho co není.žádné granule Ani nadměrně velké kotce nemám, jsou podle mě přiměřené.Hygiena samozřejmě přiměřená.Žádná dezifekce každý týden.
Pouze přiměřené krmení, občas okusy a hlavně cukrovarnické řízky které milují a občas černobýl, když na něho narazím.O seně a vodě nepíši, to je přece samozřemost.
Tak že i tak se dají odchovávat zdravé kusy vážení chovatelé kteří to alespoň zde na IFauně příliš přeháníte,
Tím nechci napsat, že nemám vůbec žádné chovatelské problémy.Samice mi rozhazovala a okusovala mladé, tak odešla do králíčího nebe.

Je mi jasne kam míříte. No když mi ukažete jak vychovat kralika s vaši vytěžnosti a aby byl nejpozdějí v 75 dnu do 2,70kg a nebude to 6 měsíční podražka. Tak se u vas klidně budu učit a ještě vam s radostí zaplatím.Myslím si že tady nikdo neřekl že to nejde, jen se k tomu musí každy dopracovat.Nejde to hned. Není to myšleno tak že by to bylo napadaní, myslím to važně.

2.1.2016 19:54

Jardagin:Já jsem nikde a nikdy nepsala že vykrmím králíka za 78 dnů jelikož nechovám Hyla králíky a nekrmím granule.Jestli myslíte králíka 2,70 v živé váze tak ty krmím 3- 3,5 měsíce.
Jinak jsem nenarážela na Vás nebo na jiné rozumné chovatele, ale pouze na ty co se tady snaží dělat z králíků lidské bytosti a přitom jim králíci chcípou ve velkém.
Ano, musí se k tomu každý dopracovat, i já musela.Jenže patřím a patřila jsem k těm, co si dají říct, když od někoho dostali jakoukoliv radu.
Některým se může radit pořád dokola a oni si jdou stále svou cestou a pak tu brečí nad úhynem.Tož tak jsem to myslela.
Jinak, no co já vím, kdybych chovala Hyla jakých bych dosáhla výsledků.Je to pro mě velmi drahý chovný materiál ne že bych to nechtěla vyzkoušet.Jinak určitě dávám přednost normálním králíkům .
Kdybych někdy dostala hybrid, určitě bych to vyzkoušela.Tož tak přátelé

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Jardagin:Já jsem nikde a nikdy nepsala že vykrmím králíka za 78 dnů jelikož nechovám Hyla králíky a nekrmím granule.Jestli myslíte králíka 2,70 v živé váze tak ty krmím 3- 3,5 měsíce.
Jinak jsem nenarážela na Vás nebo na jiné rozumné chovatele, ale pouze na ty co se tady snaží dělat z králíků lidské bytosti a přitom jim králíci chcípou ve velkém.
Ano, musí se k tomu každý dopracovat, i já musela.Jenže patřím a patřila jsem k těm, co si dají říct, když od někoho dostali jakoukoliv radu.
Některým se může radit pořád dokola a oni si jdou stále svou cestou a pak tu brečí nad úhynem.Tož tak jsem to myslela.
Jinak, no co já vím, kdybych chovala Hyla jakých bych dosáhla výsledků.Je to pro mě velmi drahý chovný materiál ne že bych to nechtěla vyzkoušet.Jinak určitě dávám přednost normálním králíkům .

Jste to pochopila špatně, ja vím že jste to neřekla. Ja to myslel v dobrem. Přesně v žive vaze. A na kolik vas vyjde nakladově v krmeni nic jineho nepočítejte. cca.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Napsal jsem vam do zprav jukněte

2.1.2016 20:31
Hyla®

XXX.XXX.32.111

Keď nám slúbite že celý rok sa budete vždy usmievať na mňa a na jardagina ( na ostatných nemusíte) mi vám tie hybridy kúpime. Ja samicu tá je lacnejšia, a jardagin kúpi samca :)
Nebola by ste prvá kto dostal zadarmo králiky.

PS: hybrid neni normálny králik ? :).

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Hyla® napsal(a):
Keď nám slúbite že celý rok sa budete vždy usmievať na mňa a na jardagina ( na ostatných nemusíte) mi vám tie hybridy kúpime. Ja samicu tá je lacnejšia, a jardagin kúpi samca :)

2.1.2016 20:59

Tak pánové, letos jsem vykročila do Nového roku tou správnou nohou a s úsměvem .Jen budu doufat, že mi to vydrží až do konce roku.Jen se mě neptejte která ta noha je ta správná
.Paradox je že se usmívám zrovna na vás dva smajlík smajlík smajlík

2.1.2016 21:03

Jo a ten hybrit?No bílá Hyla u mě není normální králík.Nelíbí se mi

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Tak pánové, letos jsem vykročila do Nového roku tou správnou nohou a s úsměvem .Jen budu doufat, že mi to vydrží až do konce roku.Jen se mě neptejte která ta noha je ta správná
.Paradox je že se usmívám zrovna na vás dva smajlík smajlík smajlík

2.1.2016 22:15
metro

XXX.XXX.197.210

Hyla® napsal(a):

A na mna sa moze usmievat

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 22:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

metro napsal(a):
A na mna sa moze usmievat

2.1.2016 22:32

Metro:jestli myslíte mě, tak já se na Vás klidně usměji takysmajlík, ale jen tak malinko smajlík

2.1.2016 22:32

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Metro:jestli myslíte mě, tak já se na Vás klidně usměji takysmajlík, ale jen tak malinko smajlík

3.1.2016 08:56
metro

XXX.XXX.197.210

3.1.2016 09:52

Faltusko píšete, že dáváte cukrovarnické řízky.Jak hodně a v jaké formě?My jsme letos koupili granulované pro kozy, ale kozám se musí namáčet, jelikož hodně zvětší objem, tak aby neměly potíže.Zkusila jsem dát králíkům jednu, dvě granule, žerou je dobře, ale mám obavy jim dát více aby se nenadmuli.

3.1.2016 12:06

Jiva:Dávám čerstvé a jak jinak nic se nemá přehánět dokud si nezvyknou.Samice+7 králíčat tak plnou hrst.Ostatním tak o polovici méně. Když mám dost, dávám i 2x denně.Podotýkám že mojí králíci jsou zvyklé celoročně.
Sušené v každém případě vlhčit, nikdy ne suché!.Ne že by jim nechutnali, ale právě k vůli těm problémům.Nebo suché přimíchávám do matení, ony navlhnou od brambor do rána.Nebo namíchám ráno a večer podám a nebo jen lehce pokropím a promíchávám až cítím že už nejsou uplně suché a nechám odstát.I tak mají nejraději čerstvé, ale je to sezonní záležitost.
Granule jsou moc drahé.Stačí se poptat někde v cukrovaru a doma usušit.Prosím jen ne v bytě, nebo vám zplesniví kde co od vlhka.Já mám sušičku a v té sušim jde to celkem rychle.Když je jich víc najednou tak dám plachtu, ne igelit na chodbu na zem, tam topím a jakoby předsušuji.Nebo třeba ve sklepě kde je taky tepleji.Asi tak, snad Vám vysvětlení stačí.

3.1.2016 12:26

Ještě jsem zapoměla podotknou, že řízky nesmí plavat ve vodě, musí být opravdu jen vlhké.A jak jsem na to přišla že nesmí plavat ve vodě?Jen a jen zase průzkumem.Možná na to má někdo jiný názor, ale já mám takovou zkušenost.

3.1.2016 12:30

Hyla® napsal(a):

Ještě chci reagovat na tento příspěvek.No to víte že by mě to potěšilo dostat taky jednou od někoho něco zadarmo, ale nejsem už tak naivní abych věřila tomu že v tom není "ale".No že by za můj kouzelný úsměv? Tak co stojí za Vaší nabídkou? .Krásně se na Vás usmívám tak snad se mi dostane odpovědi.

3.1.2016 12:47

Faltuska: děkuji za informace.Bohužel máme nejbližší cukrovar 60km daleko, tak je pro nás lepší koupit granulované.Pytel 25kg stál 170Kč.Jak se namáčí vím, dáváme je tak kozám.Králíkům je zkusím dát namočené a uvidím jestli jim budou šmakovat.

3.1.2016 13:01

Začněte tak, že jen "pocukrujete" ječmen nebo čím krmíte.Ale to jistě víte jak začít. .Je možné že se toho ze začátku netknou, ale zvyknou si a budou na ně čekat.Potom mi dejte vědět jak je přijali.

3.1.2016 13:17

Tady jsem jim zrovna nasypala řízky.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2016 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Ještě chci reagovat na tento příspěvek.No to víte že by mě to potěšilo dostat taky jednou od někoho něco zadarmo, ale nejsem už tak naivní abych věřila tomu že v tom není "ale".No že by za můj kouzelný úsměv? Tak co stojí za Vaší nabídkou? .Krásně se na Vás usmívám tak snad se mi dostane odpovědi.

Ten samec za to stojí

3.1.2016 14:27

tak jo, ale přece jen jsem zvědavá ženská

3.1.2016 15:07

Tady jsem jim zrovna nasypala řízky.

Zkusím to až přestane mrznout.Kdyby to hned nežrali aby to nezmrzlo.

3.1.2016 15:15
Lapin

XXX.XXX.193.130

bobina2007 napsal(a):
Dobrý den.Prosím o radu-králík-cca 1,5 kg měl játra velikosti-viz.foto, vážící 215gramů.
Jen bych chtěla vyloučit nemoc.Možná je to normální, nebo jde jen o anomálii.Moc děkuji za radu.Edita.

Bobina, a prečo si zabila králika, ktorý mal 1,5 kg? A aký mal vek?

3.1.2016 15:42

Pro pána, tu váhu měl vykuchaný, protože o živé váze 1,5 kg nemůže mít taková játra i kdyby to byl šampion.Vy jste chovatel první ligy

3.1.2016 16:26
metro

XXX.XXX.12.201

Nechcem na neho bonzovat.Ale on bude mat z toho len radost.

3.1.2016 16:30

Metro opravdu jen radost?A dál?

3.1.2016 16:33
metro

XXX.XXX.12.201

Jeho musite spoznat osobne, ja som k nemu prvy krat len na kavu a par slov a odisiel som od neho po 4 hod.

3.1.2016 17:14

No tak přece mi nenabízí králíky zdarma na chov jen proto, abych u něho prokecala 4 hodiny .Já chci slyšet, tedy číst co za tím je.To je všechno.Pan Hyla snad umí psát a nebo vy jste jeho mluvčí?

3.1.2016 17:29
horal

XXX.XXX.58.226

Edito, možná jste slyšela o dokrmování hus (šlejškování). To se násilím cpalo husám krmení aby měla velké játra. Jestli budete dopřávat králikům dost jádra, hlavně kukuřici, tak budou mít také velké játra. Kdyby jste ale nechala déle králika ve výkrmu byl by samé sádlo. Já to měl před vánocema. Porážel jsem králiky ve stáří od 100 do 130 dní a u těch nejstarších jsem strhával i 200g sádla. U těch nejmladších váha přes 1,5 kg nebylo krom dvou proužků na lopatkách ani gram sádla. Játra byla u všech o dost větší než normálně, to proto že od podzimu jsem začel do krmení přidávat slunečnici a kukuřici. Takže neni to žádná nemoc jenom známka kvalitního krmení.

3.1.2016 19:17
metro

XXX.XXX.26.226

No tak přece mi nenabízí králíky zdarma na chov jen proto, abych u něho prokecala 4 hodiny .Já chci slyšet, tedy číst co za tím je.To je všechno.Pan Hyla snad umí psát a nebo vy jste jeho mluvčí?

On hovorcu nepotrebuje

3.1.2016 19:19

Metro

3.1.2016 19:25
metro

XXX.XXX.26.226

Nemusite mat obavy ze za tym nieco je, pre neho je priorita spokojny chovatatel.
Za tu dobu co ho poznam daroval uz takto kralikov.

3.1.2016 19:33

Metro, věřte že veškeré obavy jdou mimo mě.

3.1.2016 19:42
metro

XXX.XXX.26.226

Skoda ze mi zas sa nedaju nacitat fotky.

3.1.2016 19:56

Tak to je krása a je pravda že když banánovník odrodí tak uhyne?

3.1.2016 19:59
metro

XXX.XXX.26.226

Ano ale este stihne sa postarat o dalsiu generaciu korenovymi odnozami.

3.1.2016 20:29
Hyla®

XXX.XXX.32.111

horal napsal(a):
Edito, možná jste slyšela o dokrmování hus (šlejškování). To se násilím cpalo husám krmení aby měla velké játra. Jestli budete dopřávat králikům dost jádra, hlavně kukuřici, tak budou mít také velké játra. Kdyby jste ale nechala déle králika ve výkrmu byl by samé sádlo. Já to měl před vánocema. Porážel jsem králiky ve stáří od 100 do 130 dní a u těch nejstarších jsem strhával i 200g sádla. U těch nejmladších váha přes 1,5 kg nebylo krom dvou proužků na lopatkách ani gram sádla. Játra byla u všech o dost větší než normálně, to proto že od podzimu jsem začel do krmení přidávat slunečnici a kukuřici. Takže neni to žádná nemoc jenom známka kvalitního krmení.

Pozdravujem, ja som dávno veľmi dávno pchal "krůtám" orechy, namočil som orechy do vody začal som prvý deň 1 orech druhy 2 a tak som každý deň zvyšoval už si nepamatám presne ale bolo ich vyše 25 to je isté, potom som dávku zmenšoval. Morka mala chutné mäso.

3.1.2016 20:33
Hyla®

XXX.XXX.32.111

metro napsal(a):
Jeho musite spoznat osobne, ja som k nemu prvy krat len na kavu a par slov a odisiel som od neho po 4 hod.

Nepomlouvat neklebetiť:)
dnes je u mna ako v pôrodnici.

3.1.2016 20:41
metro

XXX.XXX.26.226

Hyla® napsal(a):
Nepomlouvat neklebetiť:)
dnes je u mna ako v pôrodnici.

Wau dnes si porodnou babicou?pochval sa.

3.1.2016 21:25
Hyla®

XXX.XXX.32.111

metro napsal(a):
Wau dnes si porodnou babicou?pochval sa.

Vieš že som ani nerátal všetky malé zajtra ráno zapíšem. Dnes som začal skrmovať granulované seno nechcem aby samci Hylacolored a ani rodičovské samice rástli velmi rýchle.
Ozaj zobral si z tajnej zbrane dal som ti vôbec ?

Ani som nepochválil pečeň králika čo je témou tohoto vlákna, vyzerá naozaj pekne.

3.1.2016 21:37
metro

XXX.XXX.26.226

Este nemam tajnu zbran, zoberiem si ked pridem k tebe z vozikom

Přidejte reakci

Přidat smajlík