Uživatel s deaktivovaným účtem

Dejte na dvířka pytel nebo silnější folii, zkrátka něčím zakryjte kotec.To by mělo stačit.To jedno bylo asi mimo hnízdo ne?Jestli má udělané pěkné hnízdo mělo by přikrytí stačit.

Tak už nemusíte mít obavy o maličké.Uvidíte že to dobře dopadne a ostatní odchováte

Jen aby to zvládla samička, zřejmě ještě nebyla dospělá a samec taky ne.Možná budou mladí menší a nenarostou jak by měli.No uvidíte sama jak to dopadne.Mě se to kdysi taky stalo a samička rodí a odchovává mladé už 3 roky a bez problému.
Pettullicek

XXX.XXX.106.46
Dávám pod hnízdo polystyrén.

Tak to jsem udělala jednou, samice polystyren poctivě zlikvidovala.
Pettullicek

XXX.XXX.106.46
Já jsem to dávala ted přes svátky pod čtyři hnízda, z toho pod dvě již s mladýma a toho si samice ani nevšimly, ale když sem jím to tam dala před porodem tak to taky rozhrabávaly jak furt upravovaly hnízdo.Mají tendenci si pro mládata hrabat noru takže to rozhrabou.Pod jednu samici před porodem sem dávala polystyrén tak že jsem ho hodně zasypala hoblinama, tak 5cm.vrstvu a na to ještě slámu, polyš vydržel i když hrabala akorád bočnice zlikvidovala ale spodek nechala.
Skuste si vyskusat vyhrievacie podlozky.Staci 8W a drobci maju o teplo postarane.Len treba dat pozor aby sa samica nedostala k privodnemu kablu.Mam to odskusane.
www.ipes.sk.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
megy
napsal(a):
Dobrý deň, som začiatočník v chove králikov.neviem kedy ale samec mi napáril samicu, mám male zajačiky boli 4 ale jedno už umrzlo.Čo robiť aby som tie tri zachránila majú asi 3dni.Dávam teplu vodu veľa sena, chodím ich prikrývať ale neviem či to stačí?Ďakujem.
Pro příště vam stačí udělat kotiště a mate vystarano a ne jen na zimu.

No jo, ale co když samice vytáhne mládě ven?To už se do kotiště nevrátí a stejně umrzne.Jinak to posoudit nemohu, kotiště nepoužívám.Samice před kocením dávám do místnosti, sice se tam netopí, ale nemrzne.Přenáším i když je teplo.Mají tam klid a naopak chladno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
No jo, ale co když samice vytáhne mládě ven?To už se do kotiště nevrátí a stejně umrzne.Jinak to posoudit nemohu, kotiště nepoužívám.Samice před kocením dávám do místnosti, sice se tam netopí, ale nemrzne.Přenáším i když je teplo.Mají tam klid a naopak chladno.
Pravě že nevytahne.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro příště vam stačí udělat kotiště a mate vystarano a ne jen na zimu.
Mě jednou umrzlo celé hnízdo i v kotišti. Bylo -18 a samice je nakladla až na dno. Promrzli od podlahy. Od té doby dávám pod kotiště ještě 1cm polystyrén. Nebo do kotiště a na něj překližku, aby ho nezničila. Co se týče vytažení mladých při kojení, také s tím mívám problémy. Záleží kolik si samice pod hnízdo nastele a jak vysoko je vstupní otvor do kotiště. Kupoval jsem kotišťata z Moravských Bránic s kulatým vstupem cca 10 cm od podlahy a měl jsem často problémy. U kotišť, která jsem si dělal sám, jsem otvor umístil až pod strop kotiště, což ztráty značně snížilo.
Se ztrátama v zimě se při venkovním odchovu musí, bohužel, počítat. Loni jsem tak přišel asi o 1/3 narozených mláďat. Nejhorších je vždy prvních 7-10 dnů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
bronda
napsal(a):
Mě jednou umrzlo celé hnízdo i v kotišti. Bylo -18 a samice je nakladla až na dno. Promrzli od podlahy. Od té doby dávám pod kotiště ještě 1cm polystyrén. Nebo do kotiště a na něj překližku, aby ho nezničila. Co se týče vytažení mladých při kojení, také s tím mívám problémy. Záleží kolik si samice pod hnízdo nastele a jak vysoko je vstupní otvor do kotiště. Kupoval jsem kotišťata z Moravských Bránic s kulatým vstupem cca 10 cm od podlahy a měl jsem často problémy. U kotišť, která jsem si dělal sám, jsem otvor umístil až pod strop kotiště, což ztráty značně snížilo.
Se ztrátama v zimě se při venkovním odchovu musí, bohužel, počítat. Loni jsem tak přišel asi o 1/3 narozených mláďat. Nejhorších je vždy prvních 7-10 dnů.
Jo to se stat muže. Jde o to jak mate postavene kotíště kam se dava jestli je uvnitř nebo venku. Mě se to zatím nestalo a mlade taky nevytahaly. Ale určitě je lepší kotiště než samotne hnízdo.Noco se tyče nastelení pod hnízdo tak davam cca 4cm slamy na to položím mřížku, myslím svyřovanou sít a na to ji dam další vrstvu a z toho si uděla hnízdo a na spodní vrstvu se nedostane. Takže nepřidava do spodní vrstvy a zaroven to zase nevytaha a kraličata jsou ok.Spíše samice staví na vrchní vrstvě a obalí cele kotiště zevnitř.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo to se stat muže. Jde o to jak mate postavene kotíště kam se dava jestli je uvnitř nebo venku. Mě se to zatím nestalo a mlade taky nevytahaly. Ale určitě je lepší kotiště než samotne hnízdo.Noco se tyče nastelení pod hnízdo tak davam cca 4cm slamy na to položím mřížku, myslím svyřovanou sít a na to ji dam další vrstvu a z toho si uděla hnízdo a na spodní vrstvu se nedostane. Takže nepřidava do spodní vrstvy a zaroven to zase nevytaha a kraličata jsou ok.Spíše samice staví na vrchní vrstvě a obalí cele kotiště zevnitř.
Jo a ještě jsem zapoměl, tou spodní vrstvou naklopim cele dno, tak aby vzdalenější strana od vstupu byla níž.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
bronda
napsal(a):
Ta spodní vrstva + mřížka + naklopení je velice zajímavý námět. Díky.
Není zač, a nelepší je když se přidají hobliny do te vrchní vrstvy třeba sena ja osobně slamu nepouživam z duvodu stafilokoka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pardon místo slamy, seno