Prosím pomozte...
Pořád mi chcípají králíčata... Za chvíli bude bez králíků. Vždy se poserou a do rána je po nich..
Dnes je na tom podobně i jedna samice, myslím že do rána je s ní konec...
Už nevím co dělat... Nekrmím jádro tolik jako dřív, snažím se dávat jen vojtěškové seno a vodu, a zároveň do vody dávám emanox... Ale už si nevím vůbec rady... Mlže to být jádrem? Nikdy jsem takové problémy neměl. Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Prosím pomozte...
Pořád mi chcípají králíčata... Za chvíli bude bez králíků. Vždy se poserou a do rána je po nich..
Už nevím co dělat... Nekrmím jádro tolik jako dřív, snažím se dávat jen vojtěškové seno a vodu, a zároveň do vody dávám emanox... Ale už si nevím vůbec rady... Mlže to být jádrem? Nikdy jsem takové problémy neměl. Děkuji
Davate vojtěšku pravidelně a to nesmíte kralici to nezvladnou, vojtěšku davat tak 2 do tydne.Sežente normalní seno.
lukina321
napsal(a):
Prosím pomozte...
Nedávat za žiadnu cen teraz vojtešku.
Zožente si jak písal Jardagin kvalitne lučne seno a to im dávat s polu z vodou a nič iné pokial sa situacia neupokojí..Možte im ávat emanox kolko chcete ked ten králik má k dispozicii vojtešku.Podla toho je tá príčina práve vojteška...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když Emanox tak už ne do vody, ale přímo inj. stříkačkou do tlamiček.V takovém stavu už se králíci nenapijí.I tak si myslím, že z toho už nic moc nezachráníte.Ano, další dietní chyba.Jako by se to tu nikdy neprobíralo.
Je mi líto vaších králíků, protože trpí k vůli vaší neznalosti.Chodíte na diskuzi, tak proč nečtete všechny příspěvky a neřídíte se radami?
Jak už jsem kdysi psala.Nedají si říct a nedají.
napsal(a):
Když Emanox tak už ne do vody, ale přímo inj. stříkačkou do tlamiček.V takovém stavu už se králíci nenapijí.I tak si myslím, že z toho už nic moc nezachráníte.Ano, další dietní chyba.Jako by se to tu nikdy neprobíralo.
Je mi líto vaších králíků, protože trpí k vůli vaší neznalosti.Chodíte na diskuzi, tak proč nečtete všechny příspěvky a neřídíte se radami?
Jak už jsem kdysi psala.Nedají si říct a nedají.
Máte pravdu a dobře jste to napsala. spousta bytovkářů si chce založit chov, ale ani neví co to všechno obnáší(jako bych je slyšel""" Nebudu si kupovat za draho králíky s obchodu vychovám si je sám a mám to zadarmo!""""""""""""""""To bylo jen v mezi řeči.

Tady už je každá rada drahá co se týká krmení králíčat.Prostě co dostanou chovní králíci a odstavené ve výkrmu, to dostanou i králíčata.Jako by se nepsalo o tom, že králičeti se vyvíjí trávicí ústrojí do třech měsíců a musí se krmit velmi opatrně.
Jen nechápu jak jste Lukino přišel na to, že prckům stačí vojtěškové granule a voda a co myslíte tím, že už nedáváte tolik jádra co dřív?Kolik jste jim dával a kolik jim dáváte nyní?
Ono krmit prcky aby zdárně prospívali je trochu věda .Váženy pane Lukino, víme?.Příště se raději ptejte dřív než se Vám králíčci narodí, ne až téměř všechny vyhynou.Když už se Vám nechce hledat.Přitom je toho na netu i zde na diskuzi plno.
Ráda bych Vám poradila jak králíčky ještě zachránit, ale tady už to nejde.Pokud ještě nějaká vydrží, jejich přírustky budou velmi mizerné.Je mi to moc líto, ale pokud ještě nějaké nemocné králíčky máte, utraťte je ať netrpí.

8.12.2015 jste se už na tyto problémy ptal.To jste od té doby s tím nic neudělal?No asi ne.Jinak by to netrvalo do dnešního dne.Nezodpovědnost a zase nezodpovědnost z Vaší strany.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Nemají vojtěškové granule, ale vojtěškové seno.
A jádra se snažím dávat méně, bylo mi zde řečeno, že čím více jádra, tím budu mít větší úhyny, kord u tak malých králíků... Takže opravdu nevím
Ted ten problem nastal díky te vojtěžce. Berete si tady sice rady ale špatně to poskaldate dohromady. Kdyby jste chtěl tak my písne te tel a ja vam zavolam aby se to poskladalo tak jak to ma byt. Je uplně jedno jestli to jsou granule a nebo seno. Zaleží na vas.

lukina321
napsal(a):
Nemají vojtěškové granule, ale vojtěškové seno.
A jádra se snažím dávat méně, bylo mi zde řečeno, že čím více jádra, tím budu mít větší úhyny, kord u tak malých králíků... Takže opravdu nevím
No a kolik je to "méně"?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Tak chyby se musí dělat ještě jinde.

A já si myslím že právě v to je ta největší chyba po vojtěškovém seně.Králík si nestačí zvyknout.Nažere se něčeho na co není naučený a je problém.Kdyby krmil jádro pravidelně každý den v malých dávkách, tak by to nemuselo být tak zlé jak to je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Ta vojtěška je ten největší problem ale problem je on sam, pomoc chce ale je těžke mu pomoci když třeba nejsou informace ktere k tomu potřebujeme.

lukina321
napsal(a):
Dával jsem třeba 3krát do týdne, nyní jen jednou týdně.
To jako 1x za týden dostanou hromadu jádra?
Víte, ono jestli králíkovi něco fakt nesvědčí, tak jsou to skokové změny krmné dávky...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Jaké informace?
Co je myšleno jako jadro. Kolik toho davate na jaky počet jaka skladba jadra. Někdo říka jadro a dava granule. Někdo krmí granulemi ale ne pro samice ale vykrm atd.

On může být problém i to že dáváte zrno jen jednou týdně. v zažívání králíků je vyvážený systém bakterií, které jim pomahají trávit stravu, která obsahuje poměrně malé množství živin, proto úspěšně přežívají i tam kde jiná zvířata neuspějí. Vy je vpodstatě navyknete na poměrně jednotvárnou stravu, kterou jednou týdně prudce změníte a narušíte jim tím zažívání. Kdybyste jim denně dával menší množství ovsa+seno+menší množství vojtěšky myslím že problémy nemáte.
My třeba dáváme seno s vojtěškou + zrno nebo granule pro kojící samice a problémy nemáme, ale naši králíci jsou na to zvyklí. U králíků je důležité nic prudce neměnit.
Králíky s průjmem už nejspíš nezachráníte, spíš je zabte ať se netrápí a příště to už určitě bude lepší, krmit králíky není tak jednoduché jak by se zdálo, ale naučili se jiní, naučíte se taky.

Já, kdybych měla králíky tak v uboženém stavu, tak bych je nechala jen na ovsu, nejlépe na ovesných vločkách alespoň pro začátek než se dají trochu dohromady a pak bych začala až přidávat ten ječmen.Jak už jsem psala výš, zbavte ty nemocné chudáky života a jak píše Hexa, začněte od začátku.Prvně vyčistit kotce a misky.U Vás se to táhne již dlouho a to je špatně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Zkusím přejít na krmení, že každý den budu dávat to samé... Ano?
Děkuji moc.
To musíš, pořad stejně jinak ty problemi budeš mit pořad a pokud mužeš tak davej jadro rano a večer. Pujdeš večer krmit a bude tam jadro tak nedavej. Jen seno a vodu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Je dobré jim k emanoxu přidat jablonove vetyvky? Na okus? Na kokcidiozu?
Nemusíš. Musíš dat do pořadku to krmení a pak budeš mít pokoj. občas se sice něco objeví ale ne v takove míře.Jestli budeš špatně krmit tak ti nepomužou žadne větve.
Skus si zohnat nejaky ovos a miešat to s jačmenom.Ovos obsahuje viacej vlakniny, lepšie pre travenie králika hlavne mladých.
Neprekrmovat mladých lebo čo vidia všetko by zožrali.
Hlavne nech žeru kvalitne lučne seno, toho možu žrat nonstop to je pre nich základ na trávenie a ked už budu mat nejak 12 týždnov možeš pridavat vojtešku na výkrm.
Hlavne by si sa mal potom lepšie dezinfikovat kotce.Ja osobne dezinfikujem ohnom, ale mám aj prípravok na dezinfekciu...
lukina321
napsal(a):
Je dobré jim k emanoxu přidat jablonove vetyvky? Na okus? Na kokcidiozu?
Tam sa dáva hlavne vrbové vetvičky proti kokci ale nesmieto ohlodavat samica ktorá ešte kojí mladé.
Skus si to tu pokukat alebo napísat jednemu skusenemu chovatelovi ako napr Jardagin alebo horal, Hyla.
Podla mna ti bezproblemov pomožu aj ti poradia čo a jak máš krmit.
A co tak si pořídit knížku o chovu králíků a pořádně důkladně ji přečíst. Hlavně s tím krmením jde nadělat hodně paseky. Plus někdo v sousedství určitě chová králíky, tak ať vám poradí. To není ostuda se zeptat na radu, ale musí se ty rady pak aplikovat v praxi.
Ono je důležité i množství zrna, atd...

Prosím, to je běh na delší trať.Vyzabíjej je a začni znova.Psala jsem ti že už je nezachráníš.Psala ti i Hexa že je máš vybít a začít znova.Nedáš si říct a nedáš.Na záchranu už je pozdě.
I když začneš krmit jak se má, ti nemocní už to nezvládnou.Ty si myslíš že je krmením uzdravíš?Jen zachráníš zdravé jedince.Nemáš ty u králíků mor?A kolik takto nemocných králíků máš?

V 9 hodin jsi psal že je to ještě horší.No s tím morem mě to napadlo jen tak, že ti to chcípe ve velkém.Nemocní nežerou a ty zdravé krm velmi opatrně.Dáváš je do karantény nebo je máš všechny pohromadě?Jestli je máš pohromadě a nedáváš je zvlášť, tak je to řetězová reakce.
Tady u tebe to bude asi tak že každá rada bude drahá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Nevím mor to asi nebude, když jsou posraní a do rána chcípnou. Nemůže to být ještě tím emanoxem? Ted nejsou posraní žádní.
Nechapu tě. Emanoxem to fakt není. Vem jednoho kralika, za kuži na hřbetě a dej si ho k uchu, zahrkej s ním ale s citem a poslouchej jestli v něm nežblunka. Takhle to udělej s každym. Pak napiš. A ted nasad dietu seno voda plus emanox nic víc.
napsal(a):
V 9 hodin jsi psal že je to ještě horší.No s tím morem mě to napadlo jen tak, že ti to chcípe ve velkém.Nemocní nežerou a ty zdravé krm velmi opatrně.Dáváš je do karantény nebo je máš všechny pohromadě?Jestli je máš pohromadě a nedáváš je zvlášť, tak je to řetězová reakce.
Tady u tebe to bude asi tak že každá rada bude drahá.
Ano pohromadě, protože jak říkám, nyní nejsou posraní a nevím kteří do rána zase pojdou, takže nevím které mám dát do karantény, bohužel.

Nemocné králíky do karantény.Teď bych to udělala tak že zdravé bych dala do čistého kotce, protože nemocných je víc.To že se ti nic nepos... neznamená že jsou zdravé.
Pamatuj si jednou pro vždy, když ti onemocní králík, okamžitě s ním do karantény.
vařečka

XXX.XXX.98.182
lukina321
napsal(a):
Prosím pomozte...
Dobrý den, mohla bych se zeptat jak jsou stará ty králíčata co Vám chcípají. Děkuji.

To mi chceš říct že králící žerou a jsou čilý a najednou se pos...a chcípnou jo?

Nafouklý králík je velmi dobře poznat.Neuhyne během hodiny.To je blbost a za tím si stojím.
Ten se dá velmi dobře zachránit.Espumisan do tlamičky a několikrát denně prohánět po dvorku.Nechce se jim běhat, ale jde je donutit.
napsal(a):
Nafouklý králík je velmi dobře poznat.Neuhyne během hodiny.To je blbost a za tím si stojím.
Ten se dá velmi dobře zachránit.Espumisan do tlamičky a několikrát denně prohánět po dvorku.Nechce se jim běhat, ale jde je donutit.
Nejsou nafouklý, jen se pose...

Tak Lukino už to vzdávám.Pořádně si pročti diskuzi a články o chovu a nemocech králíků a jdi ke králíkům.Dívej se na ně a zamysli se nad tím, jestli jsi vůbec schopný králíky chovat.Problémy máš minimálně od poloviny prosince a za tu dobu už by jsi měl mít králíky pod kontrolou.Rozhodně mi tady netvrď, že jsi nikdy žádné problémy s králíky neměl při tvém způsobu krmení.
Přeji ti hodně štěstí v chovu.
napsal(a):
Tak Lukino už to vzdávám.Pořádně si pročti diskuzi a články o chovu a nemocech králíků a jdi ke králíkům.Dívej se na ně a zamysli se nad tím, jestli jsi vůbec schopný králíky chovat.Problémy máš minimálně od poloviny prosince a za tu dobu už by jsi měl mít králíky pod kontrolou.Rozhodně mi tady netvrď, že jsi nikdy žádné problémy s králíky neměl při tvém způsobu krmení.
Přeji ti hodně štěstí v chovu.
Jindy jsem žádné problémy neměl, i můj děda říkal že se diví jak se mi králici vedou, ale Vy to asi víte sama nejlíp jestli jsem měl nebo neměl takové problémy. Nemám slov.
rapotacka11
napsal(a):
Proboha.
Kupte si dětskou knížku o králíčkovi.
Tam jsou ZÁKLADNÍ rady jak se starat o králíky
a pochopí to každý, každý, k a ž d ý.
Tak si ji kupte vy... Já mám knížek o králíků až až... Nikdy takové problémy jsem neměl, tak jsem se chtěl poradit tady... A nikdo se neptal na radu jakou knížku si má koupit, tak si takové rady nechte někam jinam.. Díky.
lukina321
napsal(a):
Ano asi nějak tak. Někteří jsou posraní a chcípnou, ale někteří, například jako dnes, jsem ani nečekal že chcípnou, žrali a pili a do rána konec.
Králik ktorý chytí kokci alebo entero neumiera za pár hodín/moja skusenost/..minimálne 2 až 3 dni po zistení..
Nič nič a zrazu sa posere a uhynie?Hm možno nie čo zlé v krmive alebo nejaké stuchlé seno alebo krmivo aby ich to tak to chytilo...
Radšej vybehni za veterinárom alebo nejakým lepším chovatelom a nech ti to tam popozerá a poradí,
Možno aj on ti poradí popzabíjat to, a začat odznova.Niekde je chyba a to najlepšie ti povie niekto kto to uvidí na vlastné oči.Skús napísat odkial si a možno, že niekto bude ochotný ti pomoct...
Lebo tu ti každý bude /chciet dobre poradit/radit čo a jak a každý ma svoje skusenosti a už sa stoho nedostaneš.

Já už také nemám slov.Máš je minimálně od poloviny prosince.To je dlouhá doba.To je to tvoje "JINDY"?Už je mi to jasné.Čteš jen to co se ti hodí a nebo se nudíš a zneužíváš ochotu pomoci jiných chovatelů?
Bylo mi tě líto a hlavně tvých králíků.Teď už lituji jen ty králíky, kteří se nemůžou bránit.Kdyby jsi měl doma tolik knih jak píšeš Rapotačce a hlavně se knihama radil, tak musíš hledat info na fauně.Zbytečné, zbytečné a ještě jednou zbytečné, Ámen.
Buď se řiď tím co ti chovatelé radí a bude dobře a nebo přestaň otravovat.Opravdu jsme to s tebou mysleli dobře.A konec!.
napsal(a):
Já už také nemám slov.Máš je minimálně od poloviny prosince.To je dlouhá doba.To je to tvoje "JINDY"?Už je mi to jasné.Čteš jen to co se ti hodí a nebo se nudíš a zneužíváš ochotu pomoci jiných chovatelů?
Bylo mi tě líto a hlavně tvých králíků.Teď už lituji jen ty králíky, kteří se nemůžou bránit.Kdyby jsi měl doma tolik knih jak píšeš Rapotačce a hlavně se knihama radil, tak musíš hledat info na fauně.Zbytečné, zbytečné a ještě jednou zbytečné, Ámen.
Buď se řiď tím co ti chovatelé radí a bude dobře a nebo přestaň otravovat.Opravdu jsme to s tebou mysleli dobře.A konec!.
Já jsem byl rád za veškeré rady, ale já si nevím rady opravdu. Snažím se dělat co mi zde radíte opravdu... Tak prosím nebudte hned nepříjemní... I mě je králíků líto, je to můj druhý nejlepší koníček, baví mě to, věnuji se jim, ale tohle mě prostě zaskočilo TAk se omlouvám že otravuji...
lukina321
napsal(a):
Já jsem byl rád za veškeré rady, ale já si nevím rady opravdu. Snažím se dělat co mi zde radíte opravdu... Tak prosím nebudte hned nepříjemní... I mě je králíků líto, je to můj druhý nejlepší koníček, baví mě to, věnuji se jim, ale tohle mě prostě zaskočilo TAk se omlouvám že otravuji...
Až to už máš zasiahnuté vo velkom, už to tažko nejak dáš do poriadku..Mladých nechaj na kvalitnom lučnom sene a nie vojteškové seno a vodu.
A uvidíš sám čo sa bude robit, mám stým osobne skusenosti, tiež som mal emanox a teraz ho nepotrebujem a ani nemám.
Potom si radšej poriadne vydezinfikuj kotce a nenehavaj si mladé do chovu.
Králik potrebuje hlavne vela vlakniny, lučne seno, ovos..
Ono stýmto si preskáče skoro každý, a bude na tebe či sa ti to zopakuje alebo nie...
chovu zdar...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Nezlob se na mne ale divíš se že jsou lide nepřijemní. Ja jsem ti napsal jasně pošli tel. Snažím se ti pomoci ale ty to ignoruješ.Nenapsal si žadne pořadne inf aby se zjistila jasna příčina. Nabidnul jsem ti pomoc asi o ni nestojíš. To že tady dostaneš info a neposkladaš je jak maš tak se nediv že to nefunguje. Jsou i zkušenejší chovatele kteří bez problemu si zavolali a nebo napsaly. Každy z nas se učil.Napíšeš, jsou posraní a do rana chcípou. taky musíš napsat jestli třeba krmíš pořad jadro nebo si je dal na dietu a podobně. Kolik davaš jadra na kolik kraliku atd. Emanox to neděla dělaš to Ty a tvuj přístup k tomu. Kdyby si měl fakt zajem to dostat pod kontrolu tak napíšeš a nebo zavolaš. Nebo napíšeš info. Jak sleduji tak ty o to nestojíš.Nemam na tebe slov
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nezlob se na mne ale divíš se že jsou lide nepřijemní. Ja jsem ti napsal jasně pošli tel. Snažím se ti pomoci ale ty to ignoruješ.Nenapsal si žadne pořadne inf aby se zjistila jasna příčina. Nabidnul jsem ti pomoc asi o ni nestojíš. To že tady dostaneš info a neposkladaš je jak maš tak se nediv že to nefunguje. Jsou i zkušenejší chovatele kteří bez problemu si zavolali a nebo napsaly. Každy z nas se učil.Napíšeš, jsou posraní a do rana chcípou. taky musíš napsat jestli třeba krmíš pořad jadro nebo si je dal na dietu a podobně. Kolik davaš jadra na kolik kraliku atd. Emanox to neděla dělaš to Ty a tvuj přístup k tomu. Kdyby si měl fakt zajem to dostat pod kontrolu tak napíšeš a nebo zavolaš. Nebo napíšeš info. Jak sleduji tak ty o to nestojíš.Nemam na tebe slov
Pokud Jardagin nabidl pomoc, pak nechápu proc jsi mu nezavolal.
Když mám problém, tak ho řesim.
Obávám se, že tady už ti nikdo neporadí...
vařečka

XXX.XXX.98.182
borax
napsal(a):
Pokud Jardagin nabidl pomoc, pak nechápu proc jsi mu nezavolal.
Když mám problém, tak ho řesim.
Obávám se, že tady už ti nikdo neporadí...
Dobrý večer, zadavatele je mi velice líto. Ono není jen tak zde zadat telefonní číslo, aby mi někdo zavolal nebo naopak. Mimo jiné nemám problém, že bych mu nevěřila v jeho problémech. Kdyby se to přihodilo mě, tak bych asi taky nenapsala tel. číslo přímo, ale přes email.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
vařečka
napsal(a):
Dobrý večer, zadavatele je mi velice líto. Ono není jen tak zde zadat telefonní číslo, aby mi někdo zavolal nebo naopak. Mimo jiné nemám problém, že bych mu nevěřila v jeho problémech. Kdyby se to přihodilo mě, tak bych asi taky nenapsala tel. číslo přímo, ale přes email.
Už se mnou komunikoval přes zpravy a tak jeho číslo se nikdo nedoví. Ja čísla nezneuživam a to si myslím by mohlo potvrdit dost chovatelu. Zustanou tam kam příjdou, nechavam je tam kdy potřebovali chovatele něco řešt hned a nijak je neobtěžuji.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už se mnou komunikoval přes zpravy a tak jeho číslo se nikdo nedoví. Ja čísla nezneuživam a to si myslím by mohlo potvrdit dost chovatelu. Zustanou tam kam příjdou, nechavam je tam kdy potřebovali chovatele něco řešt hned a nijak je neobtěžuji.
Jj, pravda!
vařečka

XXX.XXX.98.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omlouvám se, už vím jak to funguje. Chodím sem každý den už tak dlouho a teprve teď vím, že lze napsat přímo zprávu tomu komu chci. Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
vařečka
napsal(a):
Omlouvám se, už vím jak to funguje. Chodím sem každý den už tak dlouho a teprve teď vím, že lze napsat přímo zprávu tomu komu chci. Děkuji.
Není za co se omlouvat, vaši reakci chapu. Problem je že i když mi napsal že se to mohlo řešit přes zpravy tak nedodal info. Ani tady nenapsal jetli třeba žblunkaji a nebo ne. Tak potom je těžke mu pomahat. Ja potřebuji informace abych našel chyby. Nenajdu chyby jen z toho že se pserou a nebo že krmí tím a tím. Potřebuji detaily. Kolik čeho na kolik a tak podobně a proto nabízím tu rychlejší verzi řešení a to tel. Tady než se něco pořadně dozvím, tak je třeba den pryč a u těchto věcí je potřeba řešit to hned. Nevím, nechapu ho, jestli se něčeho bojí. Ja bych mu zavolal klidně na svoje naklady vím, že jsem chodí lide kteří na tom nejsou tak dobře a mě to nic neuděla. Nikdo za to nezaplatí ani korunu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Tak poslouchej panačku. Otvíraš si papulu a ještě maš tu drzost abych ti radil. To že si nepochopil co jsem napsal Vařečkovi je tvoje věc. Někdo prostě hold nema paušal a nebo nema tolik kreditu. To že si to vzal na sebe jako že by si byl chudak je tvuj problem. Mě je uplně jedno jestli si bohaty a nebo chudy ja v tom rozdíly nedělam. Ale koukam že tebe se to nějak dotklo. Ja to myslím v dobrem. A jasně jsem ti napsal jake info. Když nedokažeš napsat informace jasně tak ti mužu radit cokoliv a stejně to nemusí pomoci. Rekl bych že si od Chomutova že ?Jelikož mě je ale líto těch kraliku tak maš chybu v krmení. Ječmen a oves pul na pul je špatně.Ma to byt 1:3 a do toho davat vojtěšku je další blbost. Vyřadit Emanox je další chyba. Mají kokc. a ty vyřadíš Emanox, emanox nefunguje když do nich laduješ pořad ječmen a oves 50 na 50.když zjistíš kokc. tak maš nasadit dietu ktera je pro lečbu duležita a ne Kokcidiim dodavat krmivo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Pardon Vařečka, Omluva paní.

lukina321
napsal(a):
Ano zrno jsem vysadil uplně. A mám dávat pořád emanox? Když doporučují dávat 5-10 dní a já ho už dával 10 dní? A dietu taky nasadil, psal jsem že jsem začal dávat jen seno, ale stejně to nepomohlo...
Když už králík blbě čumí, tak je na nějakou dietu a emanox dost často pozdě. Vlastně hodně často bývá pozdě na cokoliv a takové zvíře je nezachranitelné s použitím současného medicínského vědění.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Ano zrno jsem vysadil uplně. A mám dávat pořád emanox? Když doporučují dávat 5-10 dní a já ho už dával 10 dní? A dietu taky nasadil, psal jsem že jsem začal dávat jen seno, ale stejně to nepomohlo...
Ano musíš protože tu kokc tam maš.. Mužeš ho davat pořad kralikum to neublíží To se nesrovna hned. Samo že to nepomohlo když si dal pryč Emanox nekteří jsou chyceni a musí se to lečit. A pokud to nelečíš tak je jasne že pojdou. Už ti došlo proč potřebuji info. Tady si nikde nepsal složení krmiva až mě do zpravy. Dochazí ti proč je potřebuji. Pochopil si co sem napsal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
Ano pochopil, že jsem neměl vysadit emanox, a že krmit ječmen oves 50 na 50 je blbost, ale to jsem taky vysadil na rady zde...
Jasně že si to vyřadil ale to ti neřeší tu situaci aby si tu kokc. neměl Musíš se naučit krmit a pak bude klid. Nemužeš všechny rady od chovatelu spojit a pak to praktikovat to nejde jinak budou problemi pořad. To že si to vysadil ti řeší ted tuto situaci, lečbu. A ted mi napiš jak budeš pokračovat po lečbě. Něco si přečetl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
lukina321
napsal(a):
A mám tedy začít znovu dávat emanox?
Po léčbě jste radil dávat seno a zrní (ječmen a oves 1:3)
A samozřejmě vodu.
Ano musíš ho davat.Až uvidíš že kralici začnou poskakovat a žerou dobře seno nasadíš jen samotny oves. tak 3dny a potom začneš přidavat ječmen ale pomaly. To1:3 není po lečbě tak budeš krmit. Jak vidíš že jsou živější tak si na ně sahni aby si věděl jestli pomali nabírají na vaze. Emanoxu se vubec neboj i kdyby si přehnal davkovaní tak se nic nestane. Vojtěžka ti zpusobyla ty problemi i u samic. Nikdy nesmíš ze dne na den změnit krmivo a vše jak se ted budeš učit tak budeš dělat stejně kralici potřebuji stereotyp.
plom

XXX.XXX.183.63
Není umění králíky jen nakrmit, zabít, atd., ale umění je včas vypozorovat nějaký problém. A spíše jim předcházet, nebo je včas odhalit a okamžitě řešit. Napíšu ti několik mnou vypozorovaných věcí, které když se vyskytnou, okamžitě zpozorním a dávám na králíky větší pozor.
1. Není sežrané krmení z minula, není dotknuté seno, ani voda.
2. Králík se při krmení nehrne k misce se žrádlem ani vodou, jen sedí někde v rohu a nejeví zájem.
3. V kotci nejsou nové bobky, nebo se vyskytnou tzv. vánočky (občas se vyskytnou i u zdravých)
4. V kotci je zápach typický pro střevní potíže (opravdu je cítit jinak)
5. Králík má zježenou srst.
6. Zvednu králíka a druhou rukou zjistím, jestli nemá nafouknuté břicho.
7. Zvednu králíka a opatrně s ním zatřesu, jestli mu v břichu nežbluňká.
Je opravdu důležité se naučit ty králíky pozorovat a okamžitě vyhodnotit daný problém. Každé zvíře je jiné. Mám např. jednoho samce, který nežere seno (přesto má stále plné jesle), ale víc mu chutná podestýlaná sláma. U něj tedy stelu více a kotec čistím častěji.
lukina321
napsal(a):
Prosím pomozte...
Ja mám hyly a nikdy mi neuhynul ani jeden kus. Minulý rok 1836 kusov a ani jeden úhyn.
Pán chová hybridy.
https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/detail/2926912/francuzske-kraliky-hyla-linie-hylamax-a-hylang#a3038966 nebo pročíst tohle.

Tak pánové Jardagin a Hyla by jste měli jít do učení k fanušikhybriv

lukina321
napsal(a):
Jo to se máte teda, stejně tak se máte i s tou hmotností...5 kg živé váhy v 63 dnech to je paráda no... Netaháte nás zde za nos náhodou? V cca třech týdnech vylézají z hnízda (21 dní) a vy máte v 63 dnech 5kilové králíky jo? Aha...
Prosím tě, dělá si prdýlku snad by jsi mu to nesežral?

Luki a co králíčci?Jak se jim daří?

Moc ti přeji, aby se jim dařilo.Když se budeš držet rady tak to bude dobrý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
Tak pánové Jardagin a Hyla by jste měli jít do učení k fanušikhybriv
Mam takovy pocit, že se nam sem ze zahraničí stěhuje čím dal tím více velice inteligentních lidí.Tak to už abych si zbalil .

Ale, jen je nechte, jsou to taky lidé.Nikdo za to nemůže co Pán Bůh stvořil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
Ale, jen je nechte, jsou to taky lidé.Nikdo za to nemůže co Pán Bůh stvořil.

A budou mít 4 kg vykuchaný?Jestli ano, tak beru.Bude to krásné mladinké masičko.Sice nebude moc vyzrálé, ale co můžeme chtít po měsíčních králíčcích.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
borax
napsal(a):
Letos hodlám odchovat 2016 králíků bez úhynu.
Kdyby třeba někdo chtěl....
První kusy k dispozici za měsíc ( ještě jsou v hnízdě )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
A budou mít 4 kg vykuchaný?Jestli ano, tak beru.Bude to krásné mladinké masičko.Sice nebude moc vyzrálé, ale co můžeme chtít po měsíčních králíčcích.