Dobrý den, jen ze zvědavosti bych se chtěl zeptat, jestli se někdo setkal s tím, že bu mu samice porodila jako prvnička 15 mladých...?Stalo se mi to tento týden, přičemž 7 mláďat vytahala ven z hnízda a o 8 se zatím vzorně stará. Maximu s čím jsem se doposud setkal bylo 12 mladých, proto mě tento počet a hned napoprvé zaskočil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
airmen
napsal(a):
Dobrý den, jen ze zvědavosti bych se chtěl zeptat, jestli se někdo setkal s tím, že bu mu samice porodila jako prvnička 15 mladých...?Stalo se mi to tento týden, přičemž 7 mláďat vytahala ven z hnízda a o 8 se zatím vzorně stará. Maximu s čím jsem se doposud setkal bylo 12 mladých, proto mě tento počet a hned napoprvé zaskočil.
Vau
airmen
napsal(a):
Letos na jaře nám samice masného křížence vrhla jako prvnička 13 mladých. Jedno zašlo do druhého dne, další dvě během kratší doby (asi 2-3 týdny), ostatní dochovala do odstavu Jarka.
matsik

XXX.XXX.145.252
Mě prvnička porodila 15 mladých nechala jsem jí je 7 jich postupně odešlo 8 odchovala. Na podruhé mi porodila 13 a na potřetí 16. Vždycky jich přežilo jen 8 a vždycky byly oproti ostatním (od jiných samic) menší a rostly pomalejc. Tak jsme ji nakonec daly na pekáč. Bylo mě ji líto byla to dobrá máma.