Počasí láká, připustit už, nebo raději počkat ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2016 16:11
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Dobrý den. Letošní počasí vypadá, že zimě už dalo sbohem a tak mě napadlo, jestli nemám už nechat alespoň jednu samičku nahonit. Králíkárnu mám venkovní a 4 kotce uvnitř šopky, kde je uloženo seno a sláma. Není zateplená, v zimě zamrzá voda i tam. Trochu se bojím, aby mi malé neumřeli chladem, kdyby je matka vytáhla třeba na prsu z hnízda. Mám ještě počkat nebo to risknout? Děkuji.

3.2.2016 16:48
rybka

XXX.XXX.80.149

Zdravím, to prso mě pobavilo No já doufám, že už si zima vybrala své a že už nějaké velké mrazy nehrozí. Já venku samičky připouštěla až v březnu. Teď je mám ve chlívku společně se slepicemi a čtyři se mi o víkendu zdárně okotily. Mají tam sice od čtvrté hodiny ranní koncert kohoutů, ale navzájem si tam utvoří relativně teplo.

3.2.2016 17:03
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Šaurin napsal(a):
Dobrý den. Letošní počasí vypadá, že zimě už dalo sbohem a tak mě napadlo, jestli nemám už nechat alespoň jednu samičku nahonit. Králíkárnu mám venkovní a 4 kotce uvnitř šopky, kde je uloženo seno a sláma. Není zateplená, v zimě zamrzá voda i tam. Trochu se bojím, aby mi malé neumřeli chladem, kdyby je matka vytáhla třeba na prsu z hnízda. Mám ještě počkat nebo to risknout? Děkuji.

Někdo vám zaručil, že koncem února nebude mínus dvacet? Jak?

3.2.2016 17:32
Stefan z Turzovky

XXX.XXX.234.151

Dobrý podvečer, mne sa okotila navonku Činčila velká.Jedna samica odchovala všetkých 5, druhá sa okotila pri -22°C a o pár dní už budú vidieť.

3.2.2016 17:33
petruk

XXX.XXX.52.146

Šaurin napsal(a):

Mimo toho že nikdo nevíme jak bude na přelomu únor/březen, záleží také:
jakou máte králíkárnu, jakým směrem a kde ji máte postavenou,
jak je stará a zkušená samice a pod.
My tu máme dva lednové vrhy.Jeden z 19.1. tedy v týdnu kdy byly největší
mrazy a oboje mladý jsou v pohodě.Samice NoS vrhy 8 a 7ks.

Pokud máte tedy králíkárnu trochu chráněnou, týden před porodem
jí dobře nastelte a na noc můžete (když bude potřeba) dvířka přikrýt.
Dobrá samice se už dál postará.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2016 17:37

Pokud dáte do kotců cca 14dnů před okocením kotiště, nemají králíci problém ani při těch -20. Dobrá samice to zvládne i bez kotiště, když jí poskytnete dost materiálu na hnízdo. Odchováváme mladé celou zimu a třeba letos celkem 2 umrzlá mláďata vytažená z hnízda na cecku, ale to byl hodně velký vrh.

3.2.2016 18:12
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Moc děkuji, tak já to teda risknu. smajlík

3.2.2016 18:32

U mě se právě narodilo 8 kousků od Kal.
Je celkem teplo, žádný mrazy už stejně nebudou a tak jsem dnes zapustila dvě a hned si daly říct..I když fakt je že mám matky v "porodnici" a nemrzne i když mrzne.Jinak nemám problém jim tam třeba i přitopit, ale nikdy to potřeba nebylo.

3.2.2016 20:52
bronda

XXX.XXX.98.84

U mně prosincové vrhy zdárně odrůstají, tři lednové také O.K. Jen jeden vrh, celé hnízdo vylezlé z kotiště, uchladl. Koncem února čekám přírůstky od 5 samic a jednu poslední se zatím neúspěšně pokouším připustit. Když je takové počasí, bylo by hřích toho nevyužít. Raději jim dám oddech v pozdním jaru, kdy mohou začít horka. Počítám, že poslední odstavy budou do konce dubna, max. do poloviny května.

3.2.2016 21:52
gucos

XXX.XXX.73.236

Já mám už tři samice okocené už tři týdny a žádný problém s tím nemám. Myslím si ba naopak, že lednoví králici mi vždy vyjdou nejlíp.

4.2.2016 13:02
burgund6

XXX.XXX.33.7

leprechaunek napsal(a):
Někdo vám zaručil, že koncem února nebude mínus dvacet? Jak?

Nějak jsem nepochopil tenhle dotaz.Samozřejmě, že nikdo nikomu nezaručí, jestli bude koncem února nebo počátkem března plus 20 nebo mínus 20, ale to přece nehraje roli.Osobně si myslím, že tohle období je naprosto ideální pro připouštění.Mám z vlastní zkušenosti vysledováno, že nejlepší králíci jsou ledňáci a březňáci.Takže bych neváhal.

8.2.2016 19:54
rumbaba

XXX.XXX.219.47

Zimní králíci jsou nejlepší. Já vždy připouštím listopad aby v prosinci byly a pak hned koncem ledna a budou březnáci což je nejlepší, králíkárnu mám venkovní a ani prvničkám nedávám žádné kotiště. a vždy co se narodí to se odchová.

9.2.2016 15:26
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Už jsem samičky připustila. Otec mi ovšem tvrdí, že samec musí skočit alespoň 2x lépe 3x. Byl to ukázkový skok, převrátil se na bok. Nikde jsem se o tom co mi říká v literatuře nedočetla, tak prosím, poraďte, je to tak?

9.2.2016 15:38
vita61

XXX.XXX.202.21

Šaurin napsal(a):
Už jsem samičky připustila. Otec mi ovšem tvrdí, že samec musí skočit alespoň 2x lépe 3x. Byl to ukázkový skok, převrátil se na bok. Nikde jsem se o tom co mi říká v literatuře nedočetla, tak prosím, poraďte, je to tak?

Otec má pravdu min.2x pokud samec dlouho neskákal.

9.2.2016 15:42
petruk

XXX.XXX.52.146

Šaurin napsal(a):

Pokud samec delší dobu neskákal, jsou lepší skoky dva.Pokud je samice svolná, necháváme ji na 2-3 skoky.Není to ale žádné dogma a klidně můžete mít po 1 skoku 10 mladých.

9.2.2016 16:08
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Děkuji, raději to ještě pojistím, nerada bych měsíc čekala a pak nic.

9.2.2016 17:13
petruk

XXX.XXX.52.146

Šaurin napsal(a):
Děkuji, raději to ještě pojistím, nerada bych měsíc čekala a pak nic.

Pojistěte. A není to tak že, měsíc čekat a pak nic".Po týdnu se samice přidává k samci zda zůstala.

9.2.2016 17:53
Šaurin

XXX.XXX.68.147

Tak nevím. Ve čtvrtek jsem ji dala k samci.Dnes je úterý a po vaších radách jsem to dnes zopakovala a nic. útočí na něj, vrčí nebo vydává takové divné zvuky a nic z toho nebylo. On se snažil, pak ji jen očuchával...znamená to, že je v tom?

9.2.2016 17:56
burgund6

XXX.XXX.33.7

Šaurin napsal(a):
Tak nevím. Ve čtvrtek jsem ji dala k samci.Dnes je úterý a po vaších radách jsem to dnes zopakovala a nic. útočí na něj, vrčí nebo vydává takové divné zvuky a nic z toho nebylo. On se snažil, pak ji jen očuchával...znamená to, že je v tom?

Vypadá to, že je březí.

9.2.2016 18:05

Šaurin napsal(a):

Jo bude v tom a nezapomeňte ji poslat na do poradny pro těhotné.
Promiňtě, omlouvám se, ale vždy mě přirovnání zvířete a ženy pobaví.Nemyslím to zle.

9.2.2016 18:49
Šaurin

XXX.XXX.68.147

O.K. já to zle neberu...

9.2.2016 18:53

Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík