Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Fifinka1
napsal(a):
Rošty nejsou dobré, králíkům způsobují na nohou otlaky.
Rošty nevadí, pokud je podlaha pul na pul.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co říkáte na akát, my chceme letos vyměnit jednu králíkárnu a na novou ho už máme nachystaný. Zkoušel jste ho někdo?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
horal
napsal(a):
Dřevěné rošty nevadí, alespoň já nemám u králiků otlaky. Ty se údajně dělají v klecích, nemohu to ale potvrdit, klece nemám. Dřevo používám smrkové, tvrdé dřevo se při pomočení kroutí. Stejně každý rok rošty dělám nové, už nejdou tak dobře vyčistit. Mám foto na profilu.
Vadí když budou samotne a vy mate na nich slamu proto se jim nedělají. Pokud je ale bude mít po cele ploše udělají se i na roštech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
Co říkáte na akát, my chceme letos vyměnit jednu králíkárnu a na novou ho už máme nachystaný. Zkoušel jste ho někdo?
Kdyby se vam podařilo sehnad mahagon. Nějake odřezky supr dřevo nekroutí se dobře snaší vodu a vlhkost.Je daleko tvrdší než borovice smrk.
Nevím jestli se rošty z tvrdého dřeva kroutí při pomočení, pokud jsou zafixované příčnikama tak by snad neměly ale já když jsem je dělal z jasanu tak jsem je natřel lodním lakem a vydržely dlouho, čas od času jsem je vyndal a vystříkal vapkou a byly jako nové, jenom v rohu kde močili tak trochu zašly ale lak vydržel.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdyby se vam podařilo sehnad mahagon. Nějake odřezky supr dřevo nekroutí se dobře snaší vodu a vlhkost.Je daleko tvrdší než borovice smrk.
No, jako vtip dobrý.
napsal(a):
Pokial viem tak z agátu je okrem kvetov jedovaté všetko.Či je teda vhodné ho použiť na králikáreň alebo jej časti neviem.Ale osobnú skúsenosť nemám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
No, jako vtip dobrý.
Proč nekteří truhlaři s tím dělají a da se sehnat i u nas ja s toho dělam fratače a hladítka pro zedníky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
napsal(a):
No, jako vtip dobrý.
Mate znameho tesaře nebo pokryvače řekněte jim o prokladky ze střešních latí a mate to zadarmo a už i nařezane jen kratit podle kotcu.Pak stačí jen měnit.
pe3k
napsal(a):
Všade píšu že okrem kvetu všetko.Môžem vedieť odkial pramení vaša informácia že aj kvet je jedovatý?
Tak to nemohu sloužit. Jenom si pamatuju že byl v nějakém herbáři a byl u něho popisek že i květ má nějaké toxické účinky. Né však tolik jako šťavel kyselý který ve větším množstí může způsobit smrt. Zajímal jsem se o to z toho důvodu že jako dětí jsme se obou vždy nacpaly.
horal
napsal(a):
Tak to nemohu sloužit. Jenom si pamatuju že byl v nějakém herbáři a byl u něho popisek že i květ má nějaké toxické účinky. Né však tolik jako šťavel kyselý který ve větším množstí může způsobit smrt. Zajímal jsem se o to z toho důvodu že jako dětí jsme se obou vždy nacpaly.
Toho agátového sme si tiež v detstve dopriali.Preto ma zaujala tá informácia.
Ale ako by pôsobilo agátové drevo v podobe roštu v takmer neustálom kontakte s králikom? Samozrejme že podstielka ten kontakt z časti obmedzí...ale aj tak...