Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2016 22:17
samaraa

XXX.XXX.136.217

Dobrý večer, máte někdo zkušenost s chovem králíků pohromadě, příklad dvě samice a samec ve větším prostoru ? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2016 22:27

Kdysi dávno jsem měla králíky po prasatech.Pářili se a kotili.Jen byl problém zjistit který je na zabití a kteří ne.Žádné drama v kotci se nekonalo, jako že se samice nebo samci rvali.Žili si v pohodě a hlavně se dobře množili.V kotci bylo třeba i 6 hnízd a taky žádný problém.
Zajímavé bylo to, že mladí žrali to co staří a nic jim nebylo, žádná žbluňkavka a nebo kokci.Toto je mi záhadou.Vyhazovala jsem jednou za měsíc a pořád přistýlala.Tak si samice dělali pěkné nory pro mladé.

6.2.2016 23:14
horal

XXX.XXX.58.226

Takhle se králici chovali kdysi ve stájích, aby zhodnotili krmení které vytahali koně, krávy, kozy.

9.2.2016 11:05
kerrynekk

XXX.XXX.179.90

Mám tento kotec http://www.dum-zahrada24.cz/dum-zahrada24/eshop/2-1-ZAHRADA-a-CHATA/35-2-Zvirata/5/4785-Kurnik-kotec-pro-zvirata
Plus přes léto mám předtím udělaný velký výběh který ale na zimu ruším aby se tráva vzpamatovala a doseju, na jaře ho zase postavím. Nikdy nebyl žádný problém, mladé odchovávají dobře.

9.2.2016 11:52
pe3k

XXX.XXX.234.160

Skúste takýto volný chov

https://youtu.be/mW_JY_AdnuE.

9.2.2016 11:58
kerrynekk

XXX.XXX.179.90

pe3k napsal(a):
Skúste takýto volný chov

https://youtu.be/mW_JY_AdnuE.

Wow Jako taky pouštím svého samce volně na zahradě ale jen u něj si jsem 100% jistá že neuteče. To je nějaká králičí farma? Nebo co?

9.2.2016 12:06
pe3k

XXX.XXX.234.160

kerrynekk napsal(a):
Wow Jako taky pouštím svého samce volně na zahradě ale jen u něj si jsem 100% jistá že neuteče. To je nějaká králičí farma? Nebo co?

Skôr sa mi zdá že to je v nejakom parku..a trochu sa im premnožili

9.2.2016 12:12
kerrynekk

XXX.XXX.179.90

pe3k napsal(a):
Skôr sa mi zdá že to je v nejakom parku..a trochu sa im premnožili

Asi bych i měla trochu strach kdyby za mnou běželo takové stádo králíků

9.2.2016 12:38

No kdyby to bylo u mě na dvoře, tak by to bylo fajn

Neregistrovaný uživatel

9.2.2016 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

samaraa napsal(a):
Dobrý večer, máte někdo zkušenost s chovem králíků pohromadě, příklad dvě samice a samec ve větším prostoru ? Děkuji.

Osobně to nedoporučuji. Velke problemi.ještě tak vykrm s to do určiteho věku.

9.2.2016 17:57

Ano, musím dát za pravdu Jardovi.Už bych to tak nepraktikovala.Nikdy jsem si nebyla jistá jestli neporazím skotnou samici nebo matku od mladých.Jak jsem psala pářili se mezi sebou.Bratr - sestra -dcera - otec.Je to dost riskantní.
Jinak jak jsem už psala, nebyl problém s krmením a nemuselo se chodit s kýblem s krmením kolem kotců.

11.2.2016 11:07
agos85

XXX.XXX.25.199

A keby bolo viacej chlievov tak by sa to dalo? Napriklad v jednom by boli chovne kusy a mlade by sa po odstave oddelili do druheho chlieva? Zacali sme s manzelkou chovat kozi a naozaj vela sena vytahaju tak by som to chcel vyskusat.

11.2.2016 12:17
horal

XXX.XXX.58.226

Šlo by to, držet chovné zvlášť a do stáje dávat jenom odstavené a postupně jak dorostu porážet. Pozor ale, jateční králici dospívají docela rychle aby se nezačli pářit mezi sebou.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2016 18:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

horal napsal(a):
Šlo by to, držet chovné zvlášť a do stáje dávat jenom odstavené a postupně jak dorostu porážet. Pozor ale, jateční králici dospívají docela rychle aby se nezačli pářit mezi sebou.

Myslíte zvlašt samice se samcem ale pohromadě a nebo rozdělene samice každa zvlašt a samec taky.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2016 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

agos85 napsal(a):
A keby bolo viacej chlievov tak by sa to dalo? Napriklad v jednom by boli chovne kusy a mlade by sa po odstave oddelili do druheho chlieva? Zacali sme s manzelkou chovat kozi a naozaj vela sena vytahaju tak by som to chcel vyskusat.

Nejde to jestli nechcete přichazet pravidelně o samice nebo samce a to je jen jeden problem. Další dochazi k rvačkam mezi samicemi, strženy vaz atd.nedlějte to.

11.2.2016 20:02
horal

XXX.XXX.58.226

U těch chovných nevím jak by se zachovali samice vůči králičatům jiné samice a také samotný samec. Navíc by vám samice připouštěl hned po porodu a králičata by se rodily každý měsíc.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2016 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

horal napsal(a):
U těch chovných nevím jak by se zachovali samice vůči králičatům jiné samice a také samotný samec. Navíc by vám samice připouštěl hned po porodu a králičata by se rodily každý měsíc.

Chovne kusy nesmí byt u sebe za žadnych okolnosti. Ja už to mam za sebou. A testuje se to i vRakousku a jinych statech a jsou velke problemi.Od těch co jsem psal a dalších zdravotních, zranění stres atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík