Velke plemeno bolave lapky.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Danko

20.2.2016 19:23
Danko

XXX.XXX.107.126

Prosim vas mam samca NOS. Dal som k nemu dnes samicu a ako okolo pochodoval tak dupal az mu zacala krvacat laba. Kdesi som pocul ze ak je velke plemeno kralika tak nesmie mat tvrdu podlahu (jA mam obycajne dosky) lebo moze mat otlaky na nohach. Ak je to pravda tak aku hrubu podstielku treba alebo ako inak tomu zabranit.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Danko napsal(a):
Prosim vas mam samca NOS. Dal som k nemu dnes samicu a ako okolo pochodoval tak dupal az mu zacala krvacat laba. Kdesi som pocul ze ak je velke plemeno kralika tak nesmie mat tvrdu podlahu (jA mam obycajne dosky) lebo moze mat otlaky na nohach. Ak je to pravda tak aku hrubu podstielku treba alebo ako inak tomu zabranit.

Ma otlaky musíte hodně nastlat amusí byt sucho. Kvuli bolestem vam nebude ani pořadně žrat a skákat. atd. Vyčistit a namazat.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Pokud to nebudete řešit hned pujde pod kytičky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2016 19:57

No jestli má chudák už otevřené otlaky může jít pod kytky i tak.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jestli má chudák už otevřené otlaky může jít pod kytky i tak.

Muže to´zvladnout když bude mazat a pořadně se starat o podestýlku.

20.2.2016 21:29
rabbit

XXX.XXX.11.107

Danko napsal(a):

Mam kusy které na podestýlce nebudou ikdyž budete stlát sebevíc, prostě to odhrne a leží na "tvrdém". Důležité ale je aby byli v suchu. Na otlaky pomáhá mast z rostliny která je zakázaná a její pěstování se trestá asi jako násilný čin. Nebo druhá varianta, ale tu Vám prozradí jardagin

waw

21.2.2016 00:28
waw

XXX.XXX.105.91

Danko napsal(a):

Mám velmi dobrou zkušenost s přípravkem PRURIVET - není určen pro králíky, ale stačí max.týden potírat a výsledek zaručený.(samozřejmě záleží na rozsahu)Pokud to má již hodně, tak léčba bude trvat déle. Postižené místo natlapce se nejdříve zatáhne a pak začne normal obrůstat srstí. Podmínka je vyšší podestýlka a pokud možno častěji měnit.

21.2.2016 08:03
Azrut

XXX.XXX.157.241

Treba hrubu podstielku a natierat.odporucam sudocrem.

21.2.2016 15:30
makro

XXX.XXX.183.62

Zdravím,

skúste sa pozrieť na moje stránky. Tam mám popísané osobné skúsenosti ohľadom otlakov.

http://nos-m-b-makro-sk.webnode.sk/novinky/neinfekcne-ochorenia/

Osobne používam iba PEDERIPRA SPRAY 270 ml. ad us.vet., kožní chlortetracyklinový sprej.

Najúčinnejší spôsob ako sa zbaviť otlakov.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2016 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

makro napsal(a):
Zdravím,

skúste sa pozrieť na moje stránky. Tam mám popísané osobné skúsenosti ohľadom otlakov.

http://nos-m-b-makro-sk.webnode.sk/novinky/neinfekcne-ochorenia/

Osobne používam iba PEDERIPRA SPRAY 270 ml. ad us.vet., kožní chlortetracyklinový sprej.

Najúčinnejší spôsob ako sa zbaviť otlakov.

Makro, pozor na to Tetracyklinove složky se z masa vyčistí ale v kostech zustava několik let.
Ja pužívam SUDOCREM pro kojence.

21.2.2016 17:53
makro

XXX.XXX.12.87

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Makro, pozor na to Tetracyklinove složky se z masa vyčistí ale v kostech zustava několik let.
Ja pužívam SUDOCREM pro kojence.

No v príbalovom letáku nebolo nič písané ohľadom toho. Môžeš mrknúť v prílohe. Inak u chovných jedincoch to asi nemá opodstatnenie, ako u mäsovej produkcii. Ja staré chovné kusy väčšinou púšťam do prírody alebo to zožerie pes.

21.2.2016 17:57
makro

XXX.XXX.12.87

No neviem prečo to nezobrazuje súbor ktorý som vložil! No skúsim ešte raz.

21.2.2016 18:13
makro

XXX.XXX.183.62

21.2.2016 19:07
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.245

makro napsal(a):
No v príbalovom letáku nebolo nič písané ohľadom toho. Môžeš mrknúť v prílohe. Inak u chovných jedincoch to asi nemá opodstatnenie, ako u mäsovej produkcii. Ja staré chovné kusy väčšinou púšťam do prírody alebo to zožerie pes.

S tím pouštěním si doufám děláte prdel! Víte, že se dopouštíte týrání zvířat? Když je nechcete konzumovat (masu nic není, nechápu tady ty blbé zvyky jakoby to maso bylo otrávené), tak jim dejte ranu do vazu a když nezkrmíte psu, vyhoďte. Nebo nabídněte tady v inzerci klidně ještě živé. Ono zadarmo si to lidi rádi vezmou.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2016 19:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

makro napsal(a):
No teraz sa to už podarilo.

Jen sem řekl info ktere jsem dostal v hrube formě.Nevím které to jsou, nikdy sem se potom nepídil jelikož nic takového nepoužívam.Třeba něco řekne Bodlinka.Mam to z ustavu kde mi dělají pitvy.

21.2.2016 19:40
makro

XXX.XXX.183.62

chovatelpodluzi napsal(a):
S tím pouštěním si doufám děláte prdel! Víte, že se dopouštíte týrání zvířat? Když je nechcete konzumovat (masu nic není, nechápu tady ty blbé zvyky jakoby to maso bylo otrávené), tak jim dejte ranu do vazu a když nezkrmíte psu, vyhoďte. Nebo nabídněte tady v inzerci klidně ještě živé. Ono zadarmo si to lidi rádi vezmou.

No "nedelám a netýram" nemusíte sa pohoršovať na hore uvedenom. "Neproduktívne - zdravé" kusy, ktoré nie sú k ničomu, už ja tak nikto nechce. Králiky, ktoré sú takto vypustené, neprežijú dlhšiu dobu. Zlikvidujú ich predátori - líška, draví vtáci a pod...

Ono dať svojím obľúbencom poza uši a zožrať ho, hmmm... napr. Tondovi, Pepíkovi a pod...príde my to ako humánnejší spôsob...dokonca mám priateľa chovateľa-poľovníka a zhodli sme sa na tom, že prečo nie, je to ľahká korisť, ktorá neovplyvní prirodzený chod prírody.

Myslite si o tom čo chcete, je to moje rozhodnutie. Zatiaľ takto skončilo cca 3-4ks v prírode. Ešte som ich nestretol potulkami prírodou. A ak by ste ich náhodou stretli Vy(budú strakatý), tak potom si spomeňte na toho "blaba zo SR" čo ich vypustil.

Hmmmm...Teraz očkávam brutal reakcie, už sa teším...

P.S. podotýkam že kralačinu milujem, moja mamka ju vie spraviť super na 1000 spôsobov.

21.2.2016 19:43
makro

XXX.XXX.183.62

Jen sem řekl info ktere jsem dostal v hrube formě.Nevím které to jsou, nikdy sem se potom nepídil jelikož nic takového nepoužívam.Třeba něco řekne Bodlinka.Mam to z ustavu kde mi dělají pitvy.

Hmm, no môže byť niečo na tom, ono v dnešnej dobe všetkému čo je napísané na letáku, sa nedá veriť. Tiež by ma zaujímali dáke výskumi na danú problematiku.

21.2.2016 19:51

makro napsal(a):
No "nedelám a netýram" nemusíte sa pohoršovať na hore uvedenom. "Neproduktívne - zdravé" kusy, ktoré nie sú k ničomu, už ja tak nikto nechce. Králiky, ktoré sú takto vypustené, neprežijú dlhšiu dobu. Zlikvidujú ich predátori - líška, draví vtáci a pod...

Ono dať svojím obľúbencom poza uši a zožrať ho, hmmm... napr. Tondovi, Pepíkovi a pod...príde my to ako humánnejší spôsob...dokonca mám priateľa chovateľa-poľovníka a zhodli sme sa na tom, že prečo nie, je to ľahká korisť, ktorá neovplyvní prirodzený chod prírody.

Myslite si o tom čo chcete, je to moje rozhodnutie. Zatiaľ takto skončilo cca 3-4ks v prírode. Ešte som ich nestretol potulkami prírodou. A ak by ste ich náhodou stretli Vy(budú strakatý), tak potom si spomeňte na toho "blaba zo SR" čo ich vypustil.

Hmmmm...Teraz očkávam brutal reakcie, už sa teším...

P.S. podotýkam že kralačinu milujem, moja mamka ju vie spraviť super na 1000 spôsobov.

Super, takže místo toho abyste byl chlap a Tondovi nebo Pepíkovi dal ránu za uši, necháte je svému osudu a dravé zvěři. Ach jo, ... mě nikdy nepřestávají překvapovat.

Jo, opustit zvíře s úmyslem se ho zbavit nebo jej vyhnat je v Česku týrání zvířat.

21.2.2016 19:59

Je rozdíl mezi celkově podávaným antibiotikem a lokální aplikací.

21.2.2016 19:59
makro

XXX.XXX.183.62

Super, takže místo toho abyste byl chlap a Tondovi nebo Pepíkovi dal ránu za uši, necháte je svému osudu a dravé zvěři. Ach jo, ... mě nikdy nepřestávají překvapovat.

Jo, opustit zvíře s úmyslem se ho zbavit nebo jej vyhnat je v Česku týrání zvířat.

Hmmm... no super teda...demokracia sa tuna teraz prejavila na plno...a to uvdené slovo ste si prosím mohli nechať pre niekoho iného...to o niečom svedčí...

"No jo delajte si to po svém" ja budem tiež robiť to čo uznám za vhodné.

21.2.2016 20:02

Když už dojde na porážku chovných kusů, které už nejsou k chovu řeším tak, že je daruji švagrovi, protože většinou k nim mám vybudovaný nějaký citový vztah a nedokázala bych je usmrtit i když jsou k jídlu.On je rád že má králíka a já mám svědomí čisté.
I když "makra"neodsuzuji, i predátoři se potřebují nažrat.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2016 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Je rozdíl mezi celkově podávaným antibiotikem a lokální aplikací.

Rozumím, takže není možne aby se to dostalo do kostí.Jinak díky.Víte které složky to jsou ?

21.2.2016 20:54

Rozumím, takže není možne aby se to dostalo do kostí.Jinak díky.Víte které složky to jsou ?

Nevím nic podrobnějšího než že se tetracykliny ukládají v kostech.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2016 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Nevím nic podrobnějšího než že se tetracykliny ukládají v kostech.

Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík