Mys

XXX.XXX.114.138
jaran
napsal(a):
Dík Petrukovi za radu, králíky mám víc jak 20 let a taky jsem se s tím nesetkal.
Nejsou ta mláďata okousaná/rozkousaná?
Mys

XXX.XXX.114.138
jaran
napsal(a):
To, co z těch mláďat zbylo, tak bylo roztahané po kotci.
Já si totiž pořád neumím představit, jak může samice roztrhat mladé...
To, že je při porodu okouše, rozkouše (dokonce sežere celé), s tím se občas setkávám u prvniček.
Zhodnoťte, zda samici nemohlo něco vyrušit (myši např.), zda měla dostatek vody, čím krmíte.
Mys
napsal(a):
Já si totiž pořád neumím představit, jak může samice roztrhat mladé...
To, že je při porodu okouše, rozkouše (dokonce sežere celé), s tím se občas setkávám u prvniček.
Zhodnoťte, zda samici nemohlo něco vyrušit (myši např.), zda měla dostatek vody, čím krmíte.
Otázka je, jestli to byla samice, co roztrhalo mladé, mohl to být třeba potkan.Ale zase dvakrát po sobě mi to přijde nepravděpodobné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mívali jsme samici, která měla v každém vrhu přesně šest mladých. Při prvních kontrolách hnízda jsem měla několikrát pocit že jich v hnízdě je víc, ale když pak vylezlo šest, říkala jsem si, že jsem se upočítala. Pak jsem jí nachytala přímo při požírání jednoho z, nadbytečných" mláďat. Nedělala to přímo po porodu, ale cca třetí den. Příroda je nevypočitatelná, kdybych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych. Myslím že samice mohla klidně mladé roztrhat, není to časté, ale možné to rozhodně je.
šimon15

XXX.XXX.132.89
V piatok sa mi tiež okotila sa mica mala druhy pokus lebo na prvýkrát mlade hned pri pôrode asi pomrzli lebo hniezdo vystlalane chlpmi mala ale nič s toho.
Teraz ked sa mala kotiť a prišiel som ku kralikárni 4 mláde boli okusane niektore aj rozthrane po celom kotci už som myslel že nič v roho mala guču chlplov a pod ňou ešte 5 živych mladych.
Dnes majú 7.deň a sú v pohode.
Dandy.S

XXX.XXX.16.147
Dobrý den. Dnes se nám okotila prvnička. Jedno mládě bylo sežrané od zadu do poloviny a druhé přežilo. Vzali jsme ho domů. Samice nejevila známky březosti, ani nestavěla hnízdo a netrhala si chlupy. Měla dostatek vody i sena. Byla odjakživa vzteklejší, ale po připuštění trochu zkrotla. Má to ještě cenu, zkoušet připustit? A co s mládětem, poradí mi prosím někdo, čím "kojit" a jak často? Máme ho v košíku u topení v hadru.
Dandy.S
napsal(a):
Dobrý den. Dnes se nám okotila prvnička. Jedno mládě bylo sežrané od zadu do poloviny a druhé přežilo. Vzali jsme ho domů. Samice nejevila známky březosti, ani nestavěla hnízdo a netrhala si chlupy. Měla dostatek vody i sena. Byla odjakživa vzteklejší, ale po připuštění trochu zkrotla. Má to ještě cenu, zkoušet připustit? A co s mládětem, poradí mi prosím někdo, čím "kojit" a jak často? Máme ho v košíku u topení v hadru.
Je to možná pro Vás kruté, ale pokud nemáte možnost mládě podložit k jiné samici, tak ho utraťte, protože beztak nepřežije.Samici bych zítra připustil znovu.Pokud to příště opět dopadne špatně, tak vyřadit z chovu.