Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2016 18:46
jaran

XXX.XXX.21.154

Samice už po druhé roztrhala mladé.Za jakou dobu po vrhu ji zabít, aby bylo maso vhodné k jídlu.

29.2.2016 20:52
petruk

XXX.XXX.52.146

Chováme řadu let ale nikdy nám samice mladé neroztrhala
a ještě k tomu dvakrát po sobě.
Nechala a roztahala po kotci, to jo, ale takhle...
Je to k zamyšlení o příčinách.
Pokud bych se takto zbavoval samice, tak alespoń po měsíci.

1.3.2016 11:50
jaran

XXX.XXX.21.154

Dík Petrukovi za radu, králíky mám víc jak 20 let a taky jsem se s tím nesetkal.

Mys

1.3.2016 12:15
Mys

XXX.XXX.114.138

jaran napsal(a):
Dík Petrukovi za radu, králíky mám víc jak 20 let a taky jsem se s tím nesetkal.

Nejsou ta mláďata okousaná/rozkousaná?

1.3.2016 18:25
Azrut

XXX.XXX.157.241

Skuste jej dat budku na kotenie. U mna pomohlo.Bez budky tiez 2x roztahala a teraz sa pekne okotila v budke a chova bez problemov.

1.3.2016 18:38
jaran

XXX.XXX.21.154

Jestli byla ta mládˇata rozkousaná, tak to už nezjistím a asi bych to nerozeznal. S tou budkou už to nebudu riskovat. Mám novou samici, tak to snad vyjde. Dík za podněty.

1.3.2016 19:10
rabbit

XXX.XXX.115.22

Rozkousaná od roztahaných by jste poznal určitě. Dál záleží jakou má pro Vás samice cenu. Nepovedený vrh nemusí vždy znamenat špatnou samici, ale chybu ( opakovanou) u chovatele.

2.3.2016 07:38
jaran

XXX.XXX.21.154

To, co z těch mláďat zbylo, tak bylo roztahané po kotci.

Mys

2.3.2016 11:54
Mys

XXX.XXX.114.138

jaran napsal(a):
To, co z těch mláďat zbylo, tak bylo roztahané po kotci.

Já si totiž pořád neumím představit, jak může samice roztrhat mladé...
To, že je při porodu okouše, rozkouše (dokonce sežere celé), s tím se občas setkávám u prvniček.
Zhodnoťte, zda samici nemohlo něco vyrušit (myši např.), zda měla dostatek vody, čím krmíte.

2.3.2016 12:19
burgund6

XXX.XXX.33.7

Mys napsal(a):
Já si totiž pořád neumím představit, jak může samice roztrhat mladé...
To, že je při porodu okouše, rozkouše (dokonce sežere celé), s tím se občas setkávám u prvniček.
Zhodnoťte, zda samici nemohlo něco vyrušit (myši např.), zda měla dostatek vody, čím krmíte.

Otázka je, jestli to byla samice, co roztrhalo mladé, mohl to být třeba potkan.Ale zase dvakrát po sobě mi to přijde nepravděpodobné.

2.3.2016 17:39
jaran

XXX.XXX.21.154

Březí samice krmím stejně víc než 20 let, seno celoročně, oves mix s ječmenem, brambory, gigant, v létě k senu přidávám zelený. Vody mají dost. Kotec je celý falcovaný, dvířka králikářské pletivo =vlezou tam mouchy, ale žádnej predátor.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2016 19:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mívali jsme samici, která měla v každém vrhu přesně šest mladých. Při prvních kontrolách hnízda jsem měla několikrát pocit že jich v hnízdě je víc, ale když pak vylezlo šest, říkala jsem si, že jsem se upočítala. Pak jsem jí nachytala přímo při požírání jednoho z, nadbytečných" mláďat. Nedělala to přímo po porodu, ale cca třetí den. Příroda je nevypočitatelná, kdybych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych. Myslím že samice mohla klidně mladé roztrhat, není to časté, ale možné to rozhodně je.

2.3.2016 20:17
jaran

XXX.XXX.21.154

Takové rozdílné výsledky při počítání mláďat jsem taky měl, ale vždy jsem to házel na svoje blbý počty.

šimon15

3.3.2016 09:04
šimon15

XXX.XXX.132.89

V piatok sa mi tiež okotila sa mica mala druhy pokus lebo na prvýkrát mlade hned pri pôrode asi pomrzli lebo hniezdo vystlalane chlpmi mala ale nič s toho.
Teraz ked sa mala kotiť a prišiel som ku kralikárni 4 mláde boli okusane niektore aj rozthrane po celom kotci už som myslel že nič v roho mala guču chlplov a pod ňou ešte 5 živych mladych.
Dnes majú 7.deň a sú v pohode.

3.3.2016 09:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Já si prostě myslím, že jim něco chybí...
Že je něco blbě.
Neřekla bych, že je špatná samice... může být citlivější,
v nějakém ohledu náročnější...

Dandy.S

13.5.2016 09:39
Dandy.S

XXX.XXX.16.147

Dobrý den. Dnes se nám okotila prvnička. Jedno mládě bylo sežrané od zadu do poloviny a druhé přežilo. Vzali jsme ho domů. Samice nejevila známky březosti, ani nestavěla hnízdo a netrhala si chlupy. Měla dostatek vody i sena. Byla odjakživa vzteklejší, ale po připuštění trochu zkrotla. Má to ještě cenu, zkoušet připustit? A co s mládětem, poradí mi prosím někdo, čím "kojit" a jak často? Máme ho v košíku u topení v hadru.

13.5.2016 09:53
burgund6

XXX.XXX.33.7

Dandy.S napsal(a):
Dobrý den. Dnes se nám okotila prvnička. Jedno mládě bylo sežrané od zadu do poloviny a druhé přežilo. Vzali jsme ho domů. Samice nejevila známky březosti, ani nestavěla hnízdo a netrhala si chlupy. Měla dostatek vody i sena. Byla odjakživa vzteklejší, ale po připuštění trochu zkrotla. Má to ještě cenu, zkoušet připustit? A co s mládětem, poradí mi prosím někdo, čím "kojit" a jak často? Máme ho v košíku u topení v hadru.

Je to možná pro Vás kruté, ale pokud nemáte možnost mládě podložit k jiné samici, tak ho utraťte, protože beztak nepřežije.Samici bych zítra připustil znovu.Pokud to příště opět dopadne špatně, tak vyřadit z chovu.

13.5.2016 12:57
petruk

XXX.XXX.52.146

Burgund má pravdu.Jedině sehnat kojící samici do rozdílu cca 7 dní věku mladých,
jinak to nemá cenu.Samici bych dal také ještě šanci a zítra jí nechal připustit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík