Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Podělte se s chovatelama králíků, jaké metody používáte - na téma,
přírodní prevence a léčba některých onemocnění králiků.
předem děkuji za chovatele, nejen králíků...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chovatel Lada
napsal(a):
Nejlepší přírodní prevence jsou čisté kotce a dostatek vlákniny

Nejlepší bylinka pro králíky je kopřiva/mimochodem už jsem donesla/, černobýl a pampeliška.Kořínky pampelišky nemají chybu.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Tak jak čtu, tak vás Fernet poznamenal, doufám že je to jen dočasný, váš problém...
Přeju hodně zdraví... čistý kotce a dostatek vlákniny...

Doufám že tím nemyslíte i mě.Já totiž fernet k smrti nesnáším a tudíž bych do úst nedala ani tu dávku pro králíky..Raději ty bylinky.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Doufám že tím nemyslíte i mě.Já totiž fernet k smrti nesnáším a tudíž bych do úst nedala ani tu dávku pro králíky..Raději ty bylinky.
To bylo pro příspěvek 21:19 borax a vám dávám na zváženou příspěvek 12:57 Fernet...
To od vás taky nebylo fér... doufám že to přehodnotíte...Přeju hezkou noc...

Chovatel Lada:
A já jsem slyšela že nejlepší pro králíky je sladový květ, proto jim ho dávám a ono je to pravda.Všichni králíci se za ním můžou zbláznit.Dodá jim množství vitamíbu A a spoustu vitamínu B1 B2 a další.
Četla jsem že je dobré dát králíkům i slivovici.Vyzkoušeno a králíčci vyzdechali.Tak ono je přece lepší nemocem předcházet a nemusím do nich rvát alkohol.Je to blbost.
Jinak...Borax, slyšel jste dobře
Ještě dodám že se dá slaďák koupit za pár korun a ne jak na netu za 9-11 Kč /kg
...
Co mám na tomto příspěvku přehodnotit.?
napsal(a):
Chovatel Lada:
A já jsem slyšela že nejlepší pro králíky je sladový květ, proto jim ho dávám a ono je to pravda.Všichni králíci se za ním můžou zbláznit.Dodá jim množství vitamíbu A a spoustu vitamínu B1 B2 a další.
Četla jsem že je dobré dát králíkům i slivovici.Vyzkoušeno a králíčci vyzdechali.Tak ono je přece lepší nemocem předcházet a nemusím do nich rvát alkohol.Je to blbost.
...
Faktuška se mojí" odbočce "zasmála.
O to mi šlo...Ne, nejsem od pasu dolů mrtvý ;-)
Myslím, že chovatel Laďa nás ještě obohatí svými chovatelskými zkušenostmi.
Rád se nechám poučit.

Nesmíme každý příspěvek brát tragicky že Borax? .
Chovatel Lada
napsal(a):
14 dení kura z kopřiv 7dní vařit kořivovy čaj pak 3 dny pauza zase 7dní opakovat a konec Před sezonou. Kopřivy podávat do sena sušené, dám je a na plech usuším já je dávam preventivně suché celé rok do sena, jablka, řepu, pampelišky sušené, jinak velice oprané vymočené, proprané u z kořenem, mrkev, červenou řepu i nať. Oves, Voda, Seno. Prevence je každé čtvrtek vyměnovat podestílku za suchou celoročně, udržovat stále sucho v kotci a celé králíkarně, nepřekrmovat zvířata!. Doporučuji sitovynu na přední část králíkaren aby tam nelétala různá verbež, moucha či komáři.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Cituji: Prevence a léčba některých neduhů u králiků - připravil Ing. Antonín Štětka CSc
Paréza králíků - Enterokolitida - žbluňkavost.
Nové poznatky uvádějí, že tato choroba vzniká nebo je vyvolána chybami v krmné technice.
Vůbec nedoporučuje samo - krmítko na jadrná krmiva, králík musí mít vždy vyžráno a na další
krmivo se musí těšit.Nejvíce se vyskytuje u samic 10 až 20 den po okocení. Přestanou žrát,
sedí schoulené, nevyprazdňují se - netráví. Samice strácí mléko a končí to úhynem. Ihned
při první známce nechutenství podáváme 1-2 ml Fernet - Stock ráno a večer a opakojeme
druhý den. Většinou se podaří samici nastartovat k příjmu potravy. V této době podáváme
znovu jen vodu a kvalitní seno, vhodné jsou ostružinové větvičky. Po zlepšení stavu
předkládáme granule a obilí jen velmi pozvolna. Odborné zkušenosti doporučují - jako budič
podávat rum - tuzemák... konec citace...
Nezávazně na tomto příspěvku, se řídím chovatelskými zkušenostmi, našich předků...

Nikdo Vám přece nezakazuje aby jste králíkům podával alkohol.Klidně jim dávejte.Za mě ne!Je mi jedno že o tom píše Ing.Štětka a nebo někdo jiný.Kdo chce a má to ověřené ať jim dají třeba bramborový salát s řízkem a šampaňské.
To je jako kdyby Vám někdo do krku rval seno nebo ječmen.
Holt proti gustu žádný dišputát.
Chovatel Lada
napsal(a):
Cituji: Prevence a léčba některých neduhů u králiků - připravil Ing. Antonín Štětka CSc
Nové poznatky uvádějí, že tato choroba vzniká nebo je vyvolána chybami v krmné technice.
Vůbec nedoporučuje samo - krmítko na jadrná krmiva, králík musí mít vždy vyžráno a na další
krmivo se musí těšit.Nejvíce se vyskytuje u samic 10 až 20 den po okocení. Přestanou žrát,
sedí schoulené, nevyprazdňují se - netráví. Samice strácí mléko a končí to úhynem. Ihned
při první známce nechutenství podáváme 1-2 ml Fernet - Stock ráno a večer a opakojeme
druhý den. Většinou se podaří samici nastartovat k příjmu potravy. V této době podáváme
znovu jen vodu a kvalitní seno, vhodné jsou ostružinové větvičky. Po zlepšení stavu
předkládáme granule a obilí jen velmi pozvolna. Odborné zkušenosti doporučují - jako budič
Nezávazně na tomto příspěvku, se řídím chovatelskými zkušenostmi, našich předků...
Tohle je článek zakládající se na pravdě! Ovšem fernet ani rum se nepoužívá jako prevence, ale pouze v momentě kdy králík přestává brát potravu. Tohle je třeba si uvědomit. Co je prevence a co, jednorázová léčba". Pokud králík přestane žrát, je toto možnost, jak ho nastarovat. Kdo s tím nemá zkušenost, bude vyvracet a zpochybňovat! Dokud, se mu nestane to samé a poté pochopí. Myslím, že až 90% králíků se chytne a dostane se do rovnováhy, nastartují se a zdárně prospívají. Zkušenost s fernetem nemám! S rumem ano. Viděl, zažil jsem to u špičkových chovatelů a ve špičkových chovech. V chovech opravdových MISTRŮ, svého oboru. U chovatelů, kteří nás výborně reprezentovali na všech úrovních výstav a to i Evropských. Já osobně jsem tohle v mém chovu použil za posledních 6 let 3x, vždy kubík rumu (1ml) do stříkačky a průplach tlamičky. Do rána byla miska prázdná. Ve všech 3 případech to zabralo, tak že 100%. U Enterokolitidy z kterou jsem se v mém chovu potkal v roce 2011, jsem to nezkoušel. Zde jsem léčil ihned a to rukou. To je nejlepší lék, lék na vše. Když se potkám z něčím problematičtějším v mém chovu, tak nejlepší je právě tato prevence. Tak že, téma fernet, rum je u každého jen o jeho úhlu pohledu.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
chovatelpodluzi
napsal(a):
Kdo je Štětka?
Ing. Antonín Štětka CSc, je chovatel králíků...

Chovatel Laďa:Prosím ještě jednou o odpověď, co mám přehodnotit na tom co jsem napsala 08:16?Děkuji.
napsal(a):
Chovatel Lada:
...
Souhlasím ze slečnou Faltuska Alkohol jim dělá v mozku nehorázný zmatek, rum dávejte sobě kubík a do cukroví.
poty76
napsal(a):
Tohle je článek zakládající se na pravdě! Ovšem fernet ani rum se nepoužívá jako prevence, ale pouze v momentě kdy králík přestává brát potravu. Tohle je třeba si uvědomit. Co je prevence a co, jednorázová léčba". Pokud králík přestane žrát, je toto možnost, jak ho nastarovat. Kdo s tím nemá zkušenost, bude vyvracet a zpochybňovat! Dokud, se mu nestane to samé a poté pochopí. Myslím, že až 90% králíků se chytne a dostane se do rovnováhy, nastartují se a zdárně prospívají. Zkušenost s fernetem nemám! S rumem ano. Viděl, zažil jsem to u špičkových chovatelů a ve špičkových chovech. V chovech opravdových MISTRŮ, svého oboru. U chovatelů, kteří nás výborně reprezentovali na všech úrovních výstav a to i Evropských. Já osobně jsem tohle v mém chovu použil za posledních 6 let 3x, vždy kubík rumu (1ml) do stříkačky a průplach tlamičky. Do rána byla miska prázdná. Ve všech 3 případech to zabralo, tak že 100%. U Enterokolitidy z kterou jsem se v mém chovu potkal v roce 2011, jsem to nezkoušel. Zde jsem léčil ihned a to rukou. To je nejlepší lék, lék na vše. Když se potkám z něčím problematičtějším v mém chovu, tak nejlepší je právě tato prevence. Tak že, téma fernet, rum je u každého jen o jeho úhlu pohledu.
ESB BIO 3 Bioveta do tlamicky stříkačkou když nebere potravu... ne rum ani vodku !
Andulak Kubicek
napsal(a):
ESB BIO 3 Bioveta do tlamicky stříkačkou když nebere potravu... ne rum ani vodku !
Osobně bych raději použil ten kubík rumu nebo za uši než rvát do králíků tyto chemické s...čky. Králík po chemických léčbách, přeléčováních či prevencích většinou stejně není k ničemu.

Andulak Kubicek
napsal(a):
Souhlasím ze slečnou Faltuska Alkohol jim dělá v mozku nehorázný zmatek, rum dávejte sobě kubík a do cukroví.
S tou slečnou jste mě rozesmál , ale tak to má být
Andulak Kubicek
napsal(a):
Vy jste přínos pro tuhle diskusi, pravděpodobně jste toho ještě moc nepředvedl. Vodku nikdo nezmiňoval, co se týče fernetu, nedávám a rum také ne. Myslím, běžně jako prevenci. To je totiž hloupost! Ale ve 3 případech jsem ho dal při nechutenství, vždy se králík rozežral a dělal mi tady ještě nějaký ten rok radost. Souhlas s Brondou, to je pan chovatel a jeho názory mají váhu a navíc si myslím, že se s tím už také za ty roky setkal nebo to slyšel u starých šíbrů. Ten kubík rumu je normální věc. Vím o několika králíkářích, kteří si takto zachránili spousty kvalitních zvířat. Ale proč tady někomu ukazovat cestu. Dávejte si chemii, oni jsou s tím také určitě spokojení. Jak jsem napsal. Nemám problém ho dát, když králík nežere. Pokud jeví ale známky nemoci, dostává odemě za uši a končí v chovu. To je nejlepší a jedinná prevence jak si něco nezanést. S tím nemám problém. Lepší mínus 1-2 ks nežli o x více.
Seline44

XXX.XXX.36.184
Dobry den,
chci se zeptat, jestli je i neco jineho po cem se kralik rozezere. Dneska nam totiz potvrdili krev v moci u 8tydenni samicky a chtej nam dat atb. Zkusenost veli, ze to mimco nezvladne. Prestane pit a jist a ja nvm cim takove prte dokrmit.
Moc dekuji za rady.

Seline44, když je mimčo nemocné jdete k dětskému lékaři.Když nechce jíst tak mu dejte pít sunar z dudlíku.
Pane Bože to snad není možné.Mluvíš o dítěti nebo zvířeti?Ty miminko.
Já vím, jsem protivná, ale toto už je hrůza co dělají lidi ze zvířat.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Nikdo Vám přece nezakazuje aby jste králíkům podával alkohol.Klidně jim dávejte.Za mě ne!Je mi jedno že o tom píše Ing.Štětka a nebo někdo jiný.Kdo chce a má to ověřené ať jim dají třeba bramborový salát s řízkem a šampaňské.
To je jako kdyby Vám někdo do krku rval seno nebo ječmen.
Holt proti gustu žádný dišputát.
Madam co se děje že vám Fernet nesmrdí a článek od Ing. Antonína Štětky CSC.
Založíte tema: Přírodní léčivo a použijete jeho článek...trochu falešná, že...
http://csch-kladno1.cz/clanky/radimesi1.html.

Chovatel Lada
Fernet mi smrdí a nesnáším ho, viz:14.03.2016 21:51.A co jste tím Vašim nesmyslným výplodem chtěl říct?
Já ničí článek nepoužila, jen jsem vložila odkaz.Mimo toho fernetu je tam dost zajímavého pro začínající chovatele.
A dále na Vaše nesmysli reagovat nebudu.
Mimo jiné Vás žádám, aby jste nekomentoval a nereagoval na moje příspěvky.
Pane, Vy jste ubohost sama.Když něco napíšete tak si to laskavě po sobě přečtěte aby to dávalo alespoň smysl.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Chovatel Lada
napsal(a):
Madam možná když si přečtete rady od Ing. Antonína Štětky, tak zjistíte že
jsem ho výše citoval: Prevence a léčba některých neduhů u králíku...
Vy jste vložila odkaz, ale na jeho rady, ubohá jste vy madam...
Když někdo založí nové podobné téma, tak jste první kdo zuří, zde na lidi,
proč vy zakládáte nové téma, když je založený...
Reagovat na vás nebudu, pokud jsem nebudete psát ty vaše nesmysli, ju...

Za založení stejného vlákna se všem diskutujícím, kteří z toho utrpěli trauma omlouvám.
Další nekomentuji.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Za založení stejného vlákna se všem diskutujícím, kteří z toho utrpěli trauma omlouvám.
Další nekomentuji.
Ta vaše fotka s králíkem, to je falešný, už na nás zíráte ze třetí fotky během týdne...!
Já si myslím že nikdo trauma neutrpěl, jenom vy zuříte když si někdo založí podobné
téma...dáj se dohledat vaše útoky na diskutující, že...
Citát: Nejlepší vlastnost ženy, když mlčí...

Na Vás opravdu nezírám, zírám na vaše příspěvky.Pokud dobře vidím tak se dívám na králíka.Vyměnila jsem pouze druhé moje osobní foto.Dříve tam byli králíci.
Pane já se neschovávám do anonymity, ale vy ano.Proč asi?
Upozorňuji Vás, že nahlásím Váš předchozí příspěvek.