Chtěl bych poprosit o radu, co mám udělat...
Okotila se mi samice.. První mladé měla rozházené po celém kotci, nyní se okotila ale hnízdo udělala před dvířkami, ani je nemůžu moc otevírat aby hnízdo nevypadlo, takže nwm jak jí budu krmit nic.. a navíc aby mladí neprochladli...
Můžete mi poradit jestli hnízdo někam posunout jen třeba do rohu a přes dvířka něco dát? Nebo co dělat? Samice je strašně agresivní, skáče mi po rukách a nezajímá jí že skáče na hnízdo... Nwm kolik jich má, jestli jsou živí nic. Jen jsem se chtěl poradit co mám s tím dělat..?
Děkuji moc za rychle reakce...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
lukina321
napsal(a):
Mám je z kraje kotce, přesunout až úplně dozadu do kotce jo?
Samici vyndejte a hnízdo posuňte, já mám z čela prkno cca 15 cm, které se dá
vyndávat, je to proti vypadávání mláďat a slouží to samici na okus...
lukina321
napsal(a):
Pokud máte hloupé připomínky o které se vás nikdo neprosil, tak se zdržte komentáře..
Děkuji.
Dobré ránko prajem Než v tento sviatočný deň pourážate chovateľov skúste sa pozrieť do histórie vami založených vlákien ohľadom tejto témy. Nafoťte králikáren dajte sem fotky a len sa tak pohrnú nápady ako to zlepšiť.
iFauna.cz » lukina321 » Založená témata
Problém! Pomoc, nestavěla hnízdo Králíci 25.06.2015 20:08
Samice se kotí mimo hnízdo Králíci 25.11.2015 12:11
Prosím o radu-spěchá! Králíci dnes v 06:16.
Co samice, to dotaz. Asi tedy zkušenosti moc nemáte. Snad jste alespoň poopravil svou králíkárnu jak vám zde v některém z vláken radili.
Samozřejmě, že samice bude naskakovat na hnízdo, když jí neustále vyrušujete.
Nevím jak máte velký kotec, ale část kde se nachází hnízdo bych překryla a omezila kontroly pouze při zakládání krmiva. Některé samice i když jsou na svého chovatele zvyklé se promění v době vrhu na tygřice a budou své hnízdo bránit.
Do hnízda jí zbytečně po přestěhování nevrtejte pokud to nebude nutné a kontrolu vrhu ( pokud jste ji neudělal při stěhování hnízda ) o den dva posuňte.
Nezapomeňte na SPRÁVNOU krmnou dávku samice v laktaci. Dostatek čisté, čerstvé vody a sena je doufám samozřejmost.
rybka
napsal(a):
Co samice, to dotaz. Asi tedy zkušenosti moc nemáte. Snad jste alespoň poopravil svou králíkárnu jak vám zde v některém z vláken radili.
Samozřejmě, že samice bude naskakovat na hnízdo, když jí neustále vyrušujete.
Nevím jak máte velký kotec, ale část kde se nachází hnízdo bych překryla a omezila kontroly pouze při zakládání krmiva. Některé samice i když jsou na svého chovatele zvyklé se promění v době vrhu na tygřice a budou své hnízdo bránit.
Do hnízda jí zbytečně po přestěhování nevrtejte pokud to nebude nutné a kontrolu vrhu ( pokud jste ji neudělal při stěhování hnízda ) o den dva posuňte.
Nezapomeňte na SPRÁVNOU krmnou dávku samice v laktaci. Dostatek čisté, čerstvé vody a sena je doufám samozřejmost.
Je možné že má na králikárni ideálne miesto pre vonkajšiu kotiacu búdku, keby ano na 80% vyriešil problém.
Danko

XXX.XXX.107.126
Normalne ma zaujima ako to dopadlo. Ja ak je samica agresivna tak hned (samozrejme ak nema male) likvidujem.