Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2016 22:04
VendyxH

XXX.XXX.58.100

Dobrý den,
Chovám zakrslého králíčka ve venkovní kralikarne v zateplené kůlně, kde v zimě nezamrza voda, ale stěhuji se do bytu se zaskleném balkonem a tak se ptám jestli tam v létě a v zimě přežije stim, že by mohla do bytu... Děkuji za názory.

28.3.2016 00:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Má hezký život... v kůlně...

28.3.2016 06:59
VendyxH

XXX.XXX.58.100

rapotacka11 napsal(a):
Má hezký život... v kůlně...

Boze... Nepotrebuji vedet jak chovat kraliky... Kazdy zna kulnu jako malou boudicku... My mame velkou, kde jsou ustajena veskera zvarata, od slepic, ktere jsou oddelene, pres kone psa a kocku... Nikdo neni sam a cele dny je kralik s lidmi. A pres leto je na zahrade i v noci. Opravdu se nemusite byt o jeho plnohodnotny zivot... A vubec tohle resit nepotrebuji...

28.3.2016 09:31
N.u

XXX.XXX.116.31

V zimě si myslím, že nebude problém, ale v létě nebude tam moc teplo na nej? Ony ti zasklený balkóny jsou pak jak skleník když tam paří slunce....Jinak nevidím důvod proč by králík nemohl být v kůlně

28.3.2016 09:34
VendyxH

XXX.XXX.13.182

N.u napsal(a):
V zimě si myslím, že nebude problém, ale v létě nebude tam moc teplo na nej? Ony ti zasklený balkóny jsou pak jak skleník když tam paří slunce....Jinak nevidím důvod proč by králík nemohl být v kůlně

Prave se bojim obojich extremu, aby nebylo moc vedro a moc zima... :-\.

28.3.2016 10:20
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

VendyxH napsal(a):
Prave se bojim obojich extremu, aby nebylo moc vedro a moc zima... :-\.

A je takový problém to zvíře mít celoročně v bytě?

28.3.2016 10:23
VendyxH

XXX.XXX.13.182

leprechaunek napsal(a):
A je takový problém to zvíře mít celoročně v bytě?

Vzhledem k alergii a uchylce na cistotu pritele ano...

28.3.2016 10:39
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

VendyxH napsal(a):

Tak ho nechte kde je.
Pokud v té vaší kůlně má další zvířata a předpokládám, že tam dost chodí lidi... plus je tam zvyklý... tak mu tam bude stokrát líp, než na balkoně. Kam mu bude pražit slunce, třískat déšť do okna... a navzdory spoustě slibů, které už jsem na tohle téma slyšela, stejně nikdo na balkoně s králíkem hodiny času netrávil. "Dneska není čas", králíkovi tam hodíte krmení, zjistíte, že to zvládne a pak tam bude sám celé dny...
Tak ho na takhle "vymakanou" samotku ani necpěte a nechte ho v klidu doma.

28.3.2016 10:46
VendyxH

XXX.XXX.13.182

Dekuji za reakce, je fajn ze jsou na svete lide kteri pomahaji s tematem otazky a lide kteri budou resit to okolo... To bylo naposled, kdy jsem se pustila do verejne diskuze... At se kazdy radsi stara sam o sebe a nesere se do ostatnich. Moc me mrzi dnesni doba a chovani lidi v ni... :(.

28.3.2016 11:04
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

VendyxH napsal(a):
Dekuji za reakce, je fajn ze jsou na svete lide kteri pomahaji s tematem otazky a lide kteri budou resit to okolo... To bylo naposled, kdy jsem se pustila do verejne diskuze... At se kazdy radsi stara sam o sebe a nesere se do ostatnich. Moc me mrzi dnesni doba a chovani lidi v ni... :(.

Mě taky. Mrzí mě, že jsou lidi, kteří všechny okolnosti chovu králíka berou jako "nepodstatné okolo", a svoje zájmy jako "to nejdůležitější, co vyžaduje pochopení všech".

Králík je jednak zvíře silně stereotypní, které si špatně zvyká na změny.
Pokud ho přesto fláknete do bytu k lidem, je naopak silně společenské až závislé.
Ergo, buď to nechte v králíkárně, kde je zvyklé... nebo si to vemte do bytu, kde bude králík ve společnosti. Tím nemyslím muckání dvacet hodin denně... tím myslím to, že králík vás vidí, cítí, ví o vás, přijde si k vám lehnout. Nejde o urputné mazlení, jde o to, že zvíře sdílí stejný prostor s člověkem.
To většině králíků stačí.

Tím vaším balkonem uděláte 1. přesného kočkopsa mezi těmihle dvěma způsoby chovu,2. přesně to, co tomu zvířeti NEJMÉNĚ vyhovuje.
Vytrhnete ho z jeho prostředí, a nádavkem bude samo, bez kontaktu,23 hodin denně. To je týrání hobby zvířat!
Tvrzení, že tam budete den co den trávit ASPOŇ hodinu denně, prostě nevěřím. Normální člověk hodinu denně buď moc nemá, a nebo pokud jo, jsou lepší způsoby, jak ji trávit, než v sedě na betonu na balkoně.
Tyhle kecy oprávněně nevěří ani rodiče dětem, když škemrají zvířátko; a dospělí, v každodenním shonu, na tom nejsou se spolehlivostí o moc líp.

Brát do bytu ho předpokládám nebudete vůbec, kvůli alergii, takže mi z toho nevyhnutelně vyplývá, že to zvíře z balkonu nevytáhne paty... a že tam s ním NEbudete trávit hodiny času, o tom snad žádná.
I ta hodina by znamenala, že dalších 23 hodin tam to zvíře bude samo... propána...

Tohle absolutně vůbec není vhodný způsob chovu hobby králíka, tečka.

A klidně se tu po*te do vrtule, jak jsem zlá.
Chápu, že jste chtěla JINOU radu, která by se vám líbila, ale tu já vám prostě nedám. Pevně věřím, že tomu zvířeti bude nejlíp, když zůstane, kde je.

28.3.2016 11:30
hogwild

XXX.XXX.37.14

VendyxH napsal(a):

Přítele do kůlny!

28.3.2016 12:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

hogwild napsal(a):
Přítele do kůlny!

Chovatelku.

28.3.2016 12:50
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

rapotacka11 napsal(a):
Chovatelku.

Jo to by v té kůlně skončilo lidí...

28.3.2016 12:54
VendyxH

XXX.XXX.13.182

Tak abych pravdu rekla, vzhledem k luxusu ktery v kulnr mame klidne tam pujdu kdyz Vam to udela tu radost. A propo vzhledem k blizicimu se terminu porodu meho kone tam budu i tak... Dekuji za nabidku k noclehu.

28.3.2016 16:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

leprechaunek napsal(a):
Mě taky. Mrzí mě, že jsou lidi, kteří všechny okolnosti chovu králíka berou jako "nepodstatné okolo", a svoje zájmy jako "to nejdůležitější, co vyžaduje pochopení všech".

Králík je jednak zvíře silně stereotypní, které si špatně zvyká na změny.
Pokud ho přesto fláknete do bytu k lidem, je naopak silně společenské až závislé.
Ergo, buď to nechte v králíkárně, kde je zvyklé... nebo si to vemte do bytu, kde bude králík ve společnosti. Tím nemyslím muckání dvacet hodin denně... tím myslím to, že králík vás vidí, cítí, ví o vás, přijde si k vám lehnout. Nejde o urputné mazlení, jde o to, že zvíře sdílí stejný prostor s člověkem.
To většině králíků stačí.

Tím vaším balkonem uděláte 1. přesného kočkopsa mezi těmihle dvěma způsoby chovu,2. přesně to, co tomu zvířeti NEJMÉNĚ vyhovuje.
Vytrhnete ho z jeho prostředí, a nádavkem bude samo, bez kontaktu,23 hodin denně. To je týrání hobby zvířat!
Tvrzení, že tam budete den co den trávit ASPOŇ hodinu denně, prostě nevěřím. Normální člověk hodinu denně buď moc nemá, a nebo pokud jo, jsou lepší způsoby, jak ji trávit, než v sedě na betonu na balkoně.
Tyhle kecy oprávněně nevěří ani rodiče dětem, když škemrají zvířátko; a dospělí, v každodenním shonu, na tom nejsou se spolehlivostí o moc líp.

Brát do bytu ho předpokládám nebudete vůbec, kvůli alergii, takže mi z toho nevyhnutelně vyplývá, že to zvíře z balkonu nevytáhne paty... a že tam s ním NEbudete trávit hodiny času, o tom snad žádná.
I ta hodina by znamenala, že dalších 23 hodin tam to zvíře bude samo... propána...

Tohle absolutně vůbec není vhodný způsob chovu hobby králíka, tečka.

A klidně se tu po*te do vrtule, jak jsem zlá.
Chápu, že jste chtěla JINOU radu, která by se vám líbila, ale tu já vám prostě nedám. Pevně věřím, že tomu zvířeti bude nejlíp, když zůstane, kde je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík