Rodokmeny králíků - aplikace - pomóóóc :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2016 09:55

Tak jsem si dnes koupil licenci na tento program. Bohužel, až teď jej můžu pořádně vyzkoušet a hned mám problém. Nepochopil jsem princip jak funguje vytváření "připouštěcího potvrzení". Můžete mi někdo poradit?

V programu mám zavedenou samici v králikárně. Kliknu na ni, dám tisk "připoušťáků" a zeptám se mě to na datum krytí. Nastavím datum krytí a tisk. Vytiskne se první strana, kde jsem uveden jako majitel samce i samice. pak se vytiskné tabulka s rodiči, prarodiči a podobně, která je ovšem prázdná.

Čili, když chcu tisknout připouštěcí potvrzení, děje se to tak, že v králikárně vyberu matku a dám tisk? Nebo musím do králikárny naházet všechny mláďata, byť mají jen dva měsíce, a u každého zvlášť´t to tisknout?

30.3.2016 10:26
jan.kvapil

XXX.XXX.168.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jsem si dnes koupil licenci na tento program. Bohužel, až teď jej můžu pořádně vyzkoušet a hned mám problém. Nepochopil jsem princip jak funguje vytváření "připouštěcího potvrzení". Můžete mi někdo poradit?

V programu mám zavedenou samici v králikárně. Kliknu na ni, dám tisk "připoušťáků" a zeptám se mě to na datum krytí. Nastavím datum krytí a tisk. Vytiskne se první strana, kde jsem uveden jako majitel samce i samice. pak se vytiskné tabulka s rodiči, prarodiči a podobně, která je ovšem prázdná.

Čili, když chcu tisknout připouštěcí potvrzení, děje se to tak, že v králikárně vyberu matku a dám tisk? Nebo musím do králikárny naházet všechny mláďata, byť mají jen dva měsíce, a u každého zvlášť´t to tisknout?

Tento program nepoužívám, ale předpokládám, že nejdříve musíte zadat do systému kompletní rodokmeny Vašich chovných králíků (tedy celou strukturu předků včetně chovatelů, tetovacích značek, ocenění, hmotnosti, ...), možná to již máte hotové?

Pak by již pro tisk připouštěcího potvrzení mohlo stačit vybrat rodiče (samec, králice), zadat alespoň data připouštění, vrhu, počty mláďat.
Druhou stranu (tabulku s rodiči, ...) připouštěcího potvrzení by to mělo vygenerovat samo dle dříve zadaných rodokmenů chovných jedinců.

30.3.2016 10:30

Mělo. Ale jak se zdá, tak se připouštěcí potvrzení netiskne na "kartě" samice (jak jsem předpokládal, protože samici připouštím) ale budu muset do systému zavést předčasně aspon jedno mladé a na jeho záznamu (byť neúplném) vytisknu ono potvrzení. K tomu sem se ještě nedostal, zatím vyplňuju prarodiče :).

30.3.2016 11:55
bronda

XXX.XXX.98.84

O jaký program jde? Je-li to "Evidence chovu" od Petra Suchánka, pak mohu poradit. Obecně je nutno mít předem navedeny všechny údaje o předcích otce a matky (z rodokmenů) v seznamu králíků a rovněž všechny údaje o chovatelích (z rodokmenu) v seznamu chovatelů. Teprve poté skočíte na připouštěcí potvrzení, kde zadáte majitele samce a samice v době krytí, datum krytí a narození mláďat, vyplníte pohlaví (nejdříve samci, pak samice) registrovaných mláďat, případně levé ucho, počet narozených, odchovaných a registrovaných mláďat a zadáte otce a matku mláďat z rozbalovacího seznamu (ty jste si předem navedl). Pak připouštěcí potvrzení uložíte a tlačítkem tisk toto vytisknete + vytisknete rodokmeny a zadní stranu (nakopírujete na oba dokumenty zezadu.
Tak to funguje u programu Petra Suchánka. Obdobně i v jiných programech. Pokud by byly ještě problémy, napište.

30.3.2016 12:28

Kdyby to fungovalo takhle, byl bych moc rád :) já jsem zakoupil http://ro_kr.sweb.cz/.
O "evidence chovu" jsem se moc nezajímal., protože se jedná o internetovou aplikaci a né o klasický program.

30.3.2016 17:34

bronda napsal(a):
O jaký program jde? Je-li to "Evidence chovu" od Petra Suchánka, pak mohu poradit. Obecně je nutno mít předem navedeny všechny údaje o předcích otce a matky (z rodokmenů) v seznamu králíků a rovněž všechny údaje o chovatelích (z rodokmenu) v seznamu chovatelů. Teprve poté skočíte na připouštěcí potvrzení, kde zadáte majitele samce a samice v době krytí, datum krytí a narození mláďat, vyplníte pohlaví (nejdříve samci, pak samice) registrovaných mláďat, případně levé ucho, počet narozených, odchovaných a registrovaných mláďat a zadáte otce a matku mláďat z rozbalovacího seznamu (ty jste si předem navedl). Pak připouštěcí potvrzení uložíte a tlačítkem tisk toto vytisknete + vytisknete rodokmeny a zadní stranu (nakopírujete na oba dokumenty zezadu.
Tak to funguje u programu Petra Suchánka. Obdobně i v jiných programech. Pokud by byly ještě problémy, napište.

Mám program od ing. Kopečného, je to na obdobném principu.

30.3.2016 17:47
dury

XXX.XXX.246.71

Dobrý den.
Vámi uváděný program používám nejméně 15 roků ke vší spokojenosti. Jedná se o program pana mgr. Posoldy, který si musíte zakoupit aby fungoval tak jak si představujete. Nejdříve byste si podle rodokmenů králíků, které máte jako chovné měl do záložky napsat plemena chovaných králíků, poté všechny chovatele. Když toto budete mít hotové, tak v záložce králíci kliknete na odkaz "přidat záznam". Potom již budete dopisovat do tabulky údaje, které jsou v ní požadovány. Nakonec zaškrtnete políčko "je v králíkárně" Když máte toto hotovo, tak kliknete na záložku "králíkárna" zde vyberete králíka jehož rodokmen chcete vytisknou, případně připouštěcí potvzení. V něm doplníte datum připouštění a začnete tisknout. Po vytištění první strany, papír, na kterém je vytištěna první strana otočíte, dáte zpět do tiskárny a vytisknete druhou stranu. Takto se postupuje i u druhého připouštěcího potvrzení a rodokmenů. Nevím jestli jsem Vám to popsal srozumitelně, ale já jsem za celou dobu používání tohoto programu s ním zcela spokojen. V případě, že byste potřeboval ještě v něčem poradit můžete se na mne obrátit. Pavlík Jiří.

30.3.2016 17:52
dury

XXX.XXX.246.71

Ještě dokládám jak vypadá první strana rodokmenu.

30.3.2016 17:54
dury

XXX.XXX.246.71

Ještě dokládám jak vypadá první strana rodokmenu.

30.3.2016 17:54

dury napsal(a):
Dobrý den.
Vámi uváděný program používám nejméně 15 roků ke vší spokojenosti. Jedná se o program pana mgr. Posoldy, který si musíte zakoupit aby fungoval tak jak si představujete. Nejdříve byste si podle rodokmenů králíků, které máte jako chovné měl do záložky napsat plemena chovaných králíků, poté všechny chovatele. Když toto budete mít hotové, tak v záložce králíci kliknete na odkaz "přidat záznam". Potom již budete dopisovat do tabulky údaje, které jsou v ní požadovány. Nakonec zaškrtnete políčko "je v králíkárně" Když máte toto hotovo, tak kliknete na záložku "králíkárna" zde vyberete králíka jehož rodokmen chcete vytisknou, případně připouštěcí potvzení. V něm doplníte datum připouštění a začnete tisknout. Po vytištění první strany, papír, na kterém je vytištěna první strana otočíte, dáte zpět do tiskárny a vytisknete druhou stranu. Takto se postupuje i u druhého připouštěcího potvrzení a rodokmenů. Nevím jestli jsem Vám to popsal srozumitelně, ale já jsem za celou dobu používání tohoto programu s ním zcela spokojen. V případě, že byste potřeboval ještě v něčem poradit můžete se na mne obrátit. Pavlík Jiří.

Dobrý den.
Popisujete to srozumitelně. Jenže problém mám s tiskem připouštěcího potvrzení. Po pár testech jsem zjistil, že pro tisk připouštěcího potvrzení musím vytvořit virtuálního králíka, který bude mít přiřazen správné rodiče a na tomto virtuálním králikovi vytisknu připouštěcí potvrzení. Ale i tak po vytisknutí musím doplnit číslo průkazu, které mi to automaticky nevypíše, i když jej mám zadán. a stejně tak počty samců a samic.

měl jsem za to, že to bude fungovat trochu logičtěji. že označím samici ve virtuální králikárně a dam tisk připouštěcího potvrzení. program se mě kromě data připouštění ještě zeptá na samce, se kterým sem ji připouštěl, kdy porodila a kolik bylo samců a samic, které chci registrovat. Takhle by to bylo ideální a logické, bohužel, nejsem programátor, takže si nic podobného neumím napsat :(.

30.3.2016 18:05
dury

XXX.XXX.246.71

S tím, že Vám to netiskne členské číslo, s tím souhlasím. Mně také ne. Ale to je to nejmenší ho doplnit. Jinak ve virtuální králíkárně vyberu králíka jehož připouštěcí potvrzení chci vytisknout a poté to ode mne požaduje doplnit datum připouštění a nic jiného doplňovat nemusím. Potom jak uvedené připouštěcí potvrzení tak i rodokmen se vytisknou tak jak je registračním řádem uvedeno. Vše je ve stejném grafickém provedení jako originální tiskopisy. Lepší program jsem nenašel i když mám ještě od ing. Kopečného i př. Suchánka. Program př. ing. Suchánka je perfektní, mimo tisku rodokmenů i k další potřebám chovatelství. Ten také hodně jako jednatel ZO využívám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík