Nedaří se mi odchovat mladé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2016 22:49
kudlacek

XXX.XXX.224.26

Mám několik samic a od žádné se mi nedaří odchovat. Každá má mladé po narození roztahané po kotci. U mladých samic se mi to v minulosti občas stalo ale teď to je u všech. I u samic které loni bez problémů odchovaly.

31.3.2016 23:07
lukina321

XXX.XXX.255.34

To jsme na tom stejně.. nějaké blbé období... já mám nyní jen dvoje mladé, jinak nic...

31.3.2016 23:33
skodovak

XXX.XXX.241.239

Pokud je to roztahané /vytahané z hnízda/ zkuste jim dát kotiště aby je samice nevytahala při kojení na strucích - možná si řeknete zbytečné, ale určitě méně než o vše přicházet..
samice si v něm přijdou chráněné a v klidu to zaprvé a za druhé přes vyšší přední stěnu mladé nepřetáhne, pokud se včas nepustila.

1.4.2016 12:13
Helena Hudousková

XXX.XXX.143.33

Alspon neco me se nedari pripustit to mam 4 samice prvodicky a 2 samne. Skousimto uz dva mesice a porat nic snad jsem uz vsechno vyskousela

1.4.2016 12:34
lukina321

XXX.XXX.255.34

To je divné, znám spoustu dalších chovatelů, co se jim také nedaří připustit a když už připustí, tak to samice roztahají...

1.4.2016 12:53
kudlacek

XXX.XXX.224.26

Kamarád mi říkal ať určitě dám kotiště. Tak už jsem začal s výrobou. Za dva týdny se mi mají 3 samice kotit, tak uvidíme.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2016 13:08

Kotiště musíte do kotce vložit cca 14 dní před plánovaným porodem, aby si samice mohly zvyknout.

1.4.2016 20:31
borax

XXX.XXX.91.21

Dovolím si nesouhlasit se všemi diskutujicimi.
Rozhodně nemůže mit vliv na Vámi zmíněný problém umístění, či neumístění kotiště.
Samice na 100% něco ruší.Popisovaný problém není normální.
Takže..potkan, myši, pes atd.!
Chováte i jiná zvířata?
Prvnička roztahá hnizdo jen dvakrát, pak se z ní stane sekaná.

1.4.2016 21:35
nehezacka

XXX.XXX.210.212

Tak musím zaťukat, nám se odchovy daří.od 9 samic mám 73 králíčat.máme teda dané kotiště.

Danko

1.4.2016 21:36
Danko

XXX.XXX.107.126

Je to podstiekou. Potrebuju poriadne nastlat. Zozente slamu alebo este lepsie seno a poriadne nastelte. Inak to nepojde. Ale len vtom pripade ze iny faktor ako mys, macka, iny rusitel sa vylucuje.

1.4.2016 22:18
petruk

XXX.XXX.52.146

kudlacek napsal(a):
Mám několik samic a od žádné se mi nedaří odchovat. Každá má mladé po narození roztahané po kotci. U mladých samic se mi to v minulosti občas stalo ale teď to je u všech. I u samic které loni bez problémů odchovaly.

Borax má pravdu.Problém nebude v tom, že by všechny mladé roztala při
kojení na cecku, navíc ještě u několika samic, ale v tom že je něco ruší,
nemají klid. Já jsem takhle třeba musel dát pryč kohouta.
Taky je potřeba si říct, zda mají správnou skladbu a množství krmení.

šimon15

1.4.2016 22:57
šimon15

XXX.XXX.132.89

Mne tiež jedna samica rozťahala mladé a pritom už dva vrhy odchovala a myslím si že to bolo mladým samcom vo vedľajšom kotci ktorí dosť často hrabe dupe a pobehuje. Za dva týždne sa bude kotit zas tak uvidím. Ja zvyknem zakrývať dvierka vrecovinou.

2.4.2016 11:48

petruk napsal(a):

Pokud samici vadí kohout, tak nestojí za nic.Mám po dvoře běhají, slepice, kohouti, perličky, ty v noci spí na ořechu nad králíkárnama a když se něco děje spustí pořádný křik, husy, kachny, psi, kočky, občas kuna nebo liška za plotem a to zase řvou psi, ve dne se pohybují stroje a s roztahanými mladými problém nemám.Samozřejmě, někdy se stane, že je nechá prvnička, ale za to určitě okolí nemůže.Pokud je to opakovaně má samice špatné mateřské vlastnosti a skončí v troubě.

2.4.2016 14:13
petruk

XXX.XXX.52.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud samici vadí kohout, tak nestojí za nic.Mám po dvoře běhají, slepice, kohouti, perličky, ty v noci spí na ořechu nad králíkárnama a když se něco děje spustí pořádný křik, husy, kachny, psi, kočky, občas kuna nebo liška za plotem a to zase řvou psi, ve dne se pohybují stroje a s roztahanými mladými problém nemám.Samozřejmě, někdy se stane, že je nechá prvnička, ale za to určitě okolí nemůže.Pokud je to opakovaně má samice špatné mateřské vlastnosti a skončí v troubě.

To je pitomost. Samice potřebují (většina)na porod klid.
Přeci nebudu dávat do trouby samici BO za 1500, - kvůli tomu
že jí vadil při porodu kokrhající kohout, když jinak před tím odchovala
v pohodě 9 mladých.To k vůli kohoutovi za 150 fakt néé!
A lišky za plotem nebo kuny na dvoře nám tu neběhají,
na to tu máme psa který samicím nevadí...

2.4.2016 17:48

petruk napsal(a):
To je pitomost. Samice potřebují (většina)na porod klid.
Přeci nebudu dávat do trouby samici BO za 1500, - kvůli tomu
že jí vadil při porodu kokrhající kohout, když jinak před tím odchovala
v pohodě 9 mladých.To k vůli kohoutovi za 150 fakt néé!
A lišky za plotem nebo kuny na dvoře nám tu neběhají,
na to tu máme psa který samicím nevadí...

Jen říkám, že kvalitním samicím nevadí normálíní hluk okoloKlid mají v kotci.Toť vše.Jinak máme psů 5 a liška je natolik chytrá, že přesně ví kam psi mohou a kam ne.To samé kuny.U nás několik let chodil lišák pravidelně ráno přes celou ves a dokonce se potkával i s lidmi.Myslivci na něj mockrát číhali, mockrát ho viděli, ale nemohli střílet, jelikož ho měli z posedu proti vesnici.Je zde pořád, jen už nechodí přes ves.

4.4.2016 10:34
rybka

XXX.XXX.80.149

petruk napsal(a):

Možná to bude spíš nějaký předátor jako kuna či lasička, možná potkan. Ke krmení se také přikláním. Mizerná krmná dávka = mizerná laktace. Samice mladé neuživí, ti jsou hladoví, dožadují se mléka a zůstávají dýl přisátí. Králice je vytahá na cecíkách z hnízda. Zpět se nedostanou a uhynou podchlazení.
Slepice jako rušitele vylučuji. Sama mám králíkárny ve chlívku spolu s nimi a v pohodě všech pět rodí i odchovává i když mají budíček už ve čtyři ráno

4.4.2016 22:14
megy

XXX.XXX.177.163

Aj moja ročná samica mala teraz prvý krát mlade, a boli po celom zajačniku, tak som ich pochytala a dala do hniezda a mame 9 kúskov majú tri týždne.

5.4.2016 10:39
rybka

XXX.XXX.80.149

Samozřejmě, že některé prvničky mohou rodit mimo hnízdo, to není ojedinělé a pokud máte štěstí a jste u toho, můžete zasáhnout tím, že jí mladé naskládáte do připraveného hnízda. Pokud je samice kvalitně krmená, jinak zdravá a má dostatek mléka, dál se o ně bude vzorně starat. Ovšem pokud je nebude mít čím krmit, bude nervozní a mladí skončí opět roztahaní.
Můj názor je...nepřekrmovat, ale předkládat kvalitní krmnou dávku v daném období života králíka. To platí i co se týče připouštění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík