Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ben123

14.4.2016 07:59
ben123

XXX.XXX.104.247

Prosím o radu. Kde jsem udělal chybu? Nová samice novozelandského pošla 18.den po porodu. Zůstalo po ní 7 mladých. Krmená byla seno, oves, malá mrkev jednou za dva dny a asi 8 dní přikrmuji mladé kopřivy a pampelišku vždy jen tolik co hned sežere. Jediné co bylo nové je vojtěška cca 4 stébla. Vždy s ní začínám velmi opatrně. Kotce čistím dvakrát týdně pouze hnízdo nechávám. Králíkárna je umístěna v šopce s velkým zasíťovaným oknem, s hlodavci problém nemám. Tohle není poprvé v lednu pošla samice 8. den po porodu krmená seno oves mrkev. Někde dělám chybu? Další samice mají měsíční mladé a všechno je v pořádku. Další dotaz je má cenu a jak krmit ty 18. denní mláďata.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2016 08:00

ben123 napsal(a):
Prosím o radu. Kde jsem udělal chybu? Nová samice novozelandského pošla 18.den po porodu. Zůstalo po ní 7 mladých. Krmená byla seno, oves, malá mrkev jednou za dva dny a asi 8 dní přikrmuji mladé kopřivy a pampelišku vždy jen tolik co hned sežere. Jediné co bylo nové je vojtěška cca 4 stébla. Vždy s ní začínám velmi opatrně. Kotce čistím dvakrát týdně pouze hnízdo nechávám. Králíkárna je umístěna v šopce s velkým zasíťovaným oknem, s hlodavci problém nemám. Tohle není poprvé v lednu pošla samice 8. den po porodu krmená seno oves mrkev. Někde dělám chybu? Další samice mají měsíční mladé a všechno je v pořádku. Další dotaz je má cenu a jak krmit ty 18. denní mláďata.

Jukněte do samice a napište, jak vypadaly vnitřní orgány, ju?

ben123

14.4.2016 09:02
ben123

XXX.XXX.104.247

Ano byla nafouklá z takové trochy zeleného které žrala říkám cca 8 dní a mokré nebo zapařené to nebylo v žádném případě, i tak je to moje vina. Vojtěšku nebudu krmit asi vůbec.

14.4.2016 09:25

Mladé bych rozdělila k těm měsíčním., ikdyž by sa daly odchovat i samostatně, ale je s tím víc práce.Pokud krmíte samici jen seno a oves, je to málo.V této době produkuje samice nejvíce mléka a krmná dávka jí nestačí.Kojícím samicím nedělám žádné změny v krmení, nedávám to na co nejsou zvyklé.Vojěšku také máme, ale začínáme s ní krmit nejdříve koncem dubna a nikdy ne kojící samice.Mladá vojtěška obsahuje hodně dusíku.Pokud se začne přidávat vojtěška je třeba ubrat jádro.

ben123

14.4.2016 10:04
ben123

XXX.XXX.104.247

Mladým zkusím kozí mléko a vločky.

14.4.2016 20:13
bonaventur

XXX.XXX.107.18

ben123 napsal(a):

Mne sa podarilo odchovať štyri 11- dňové, ale poviem bolo to fuška. Kŕmil som ich z pipety dva krát denne kravským plnotučným mliekom asi 14 dni. Tiež som najskôr skúšal kozie, ale nechceli ho piť.

14.4.2016 21:51
petruk

XXX.XXX.52.146

ben123 napsal(a):

Pro samici se 7 mladými mi toho krmení přišlo málo.
K tomu co píšete dávám samicím i ječmen, všem granule kojící
a na ten počet mladých klidně mrkev i kousek řepy denně.
Vojtěšku nedávám, jen někdy sušené kopřivy.
Seno a vodu mají stále.

Ty mladé pokud je nemůžete rozdělit, tak krmte-ovesné vločky/
(mačkaný oves)-ráno trochu namočit ve vlažném mléce,
odp. suché oves.vločky, granule kojící, seno, voda.

15.4.2016 08:57

ben123 napsal(a):

Kozí mléko a vločky také jdou.Jinak se prodávají i mléčné granule pro králíky např. firma Bodit.

waw

19.4.2016 23:37
waw

XXX.XXX.105.91

ben123 napsal(a):

Pro Bena123. Možná by to chtělo si něco přečíst ohledně krmení samic po okocení. U prvniček se může vyskytnout tzv.pareza travicího ústrojí. Můžete dělat cokoliv a samice během 4-6dnů pojde. Kritická doba je do 1 měsíce po okocení. Vznik tohoto problému je, že chovatel prudce změní dávku a druh krmení.

25.4.2016 18:18
beneema

XXX.XXX.252.185

Kamarádka měla králici, a té se narodilo sedm malých. Ale kralice zahynula, hned po porodu a oni krmili s pritelem. Krmili kocicim mlekem, a ani jedno nezahynulo. Vcera nam jeden z tohoto chovu umrel, a zil pet let.

25.4.2016 19:21
petruk

XXX.XXX.52.146

beneema napsal(a):
Kamarádka měla králici, a té se narodilo sedm malých. Ale kralice zahynula, hned po porodu a oni krmili s pritelem. Krmili kocicim mlekem, a ani jedno nezahynulo. Vcera nam jeden z tohoto chovu umrel, a zil pet let.

Jedna paní povídala...

25.4.2016 21:05
rybka

XXX.XXX.80.149

waw napsal(a):
Pro Bena123. Možná by to chtělo si něco přečíst ohledně krmení samic po okocení. U prvniček se může vyskytnout tzv.pareza travicího ústrojí. Můžete dělat cokoliv a samice během 4-6dnů pojde. Kritická doba je do 1 měsíce po okocení. Vznik tohoto problému je, že chovatel prudce změní dávku a druh krmení.

A dávku hodně navýší.

24.11.2016 13:04
hokrví

XXX.XXX.105.226

Stalo se mi 15.11 že jsem špatně zavřel samici s 8 mladými, marozeny jsou 4.11. Samici jsem odpoledne chytil a dal zpět k mladým, druhý den seděla, nežrala, nepila, nejevila o nic zájem.17.11 byla jak balón ani si nemohla sednout na zadní běhy, tahala je za sebou, tak jsem ji odebral od králíčat a léčil ji mimo. Králíčky krmím sušeným mlékem pro koťata, zatím žije všech 8. Samice se zdá být v pohodě splaskla a od včera docela čile běhá. Myslíte že ji mám vrátit k mladým, podle mne již stratila mléko a mladým zítra bude 21 dnů.

24.11.2016 16:57
burgund6

XXX.XXX.33.7

hokrví napsal(a):
Stalo se mi 15.11 že jsem špatně zavřel samici s 8 mladými, marozeny jsou 4.11. Samici jsem odpoledne chytil a dal zpět k mladým, druhý den seděla, nežrala, nepila, nejevila o nic zájem.17.11 byla jak balón ani si nemohla sednout na zadní běhy, tahala je za sebou, tak jsem ji odebral od králíčat a léčil ji mimo. Králíčky krmím sušeným mlékem pro koťata, zatím žije všech 8. Samice se zdá být v pohodě splaskla a od včera docela čile běhá. Myslíte že ji mám vrátit k mladým, podle mne již stratila mléko a mladým zítra bude 21 dnů.

Já bych ji tam vrátil.V případě, že bude vše o.k., tak bych ji s nima nechal normálně být a když je začne znovu kojit, tak tím líp.

24.11.2016 17:06
hokrví

XXX.XXX.105.226

burgund6 napsal(a):
Já bych ji tam vrátil.V případě, že bude vše o.k., tak bych ji s nima nechal normálně být a když je začne znovu kojit, tak tím líp.

To jsem myslel i kdyby kojit nezačala, že by mohli pochytit nějaké náviky v chování a žraní.

Kaválek

25.11.2016 09:04
Kaválek

XXX.XXX.145.224

Tak jestli mají 18 dni, tak už vidí a lezou. Já dokrmoval salko 50/50 s vodou a seno plus granulky. Někdo radil že se tam má rozmocit i bobek od jiných králíků.

25.11.2016 09:17
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Kaválek napsal(a):
Tak jestli mají 18 dni, tak už vidí a lezou. Já dokrmoval salko 50/50 s vodou a seno plus granulky. Někdo radil že se tam má rozmocit i bobek od jiných králíků.

Hlavně jim přidejte ovesné vločky, ale kdo vymyslel rozmočený králičí bobek, to je opravdu terapie! netuším, co by jim to přineslo za užitek, jedině tak kokcidiozu! mamku bych jim také určitě vrátila..

25.11.2016 09:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.208

Salko ?
Slazené mléko ?
Já dávala Tatru neslazenou.
Vločky rozhodně.

25.11.2016 09:49

ančovička1 napsal(a):
Hlavně jim přidejte ovesné vločky, ale kdo vymyslel rozmočený králičí bobek, to je opravdu terapie! netuším, co by jim to přineslo za užitek, jedině tak kokcidiozu! mamku bych jim také určitě vrátila..

Asi se budete divit, ale králíčata sbaští i bobek od matky.Je to pro vytvoření mikroflóry zažívání.Takže tak odvěci to není.
Ale jinak bych samici také vrátila.

25.11.2016 10:50
hokrví

XXX.XXX.105.226

Samici dnes vrátím, vločky jsem jim dal předevčírem jen tak trochu posypal ručník který pod ně dávám do krabice kde je krmím, pár jich sežrali, včera víc a dnes již menší hrstičku. Dík všem za názory.

25.11.2016 10:54
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Jo, jo bobek od matky určitě zbaští, ale o té musíte vědět, že nemá kokcidiozu, jinak je zaděláno a mladí časem onemocní, natož bobky od jiných králíků, to už je ujeté!..s tím Salkem to beru tak, že se pán spletl, to byla nejspíš ta neslazená Tatra, také jsem na ní kdysi vypiplala králíčky, salko by asi nerozchodili..

25.11.2016 11:01
ančovička1

XXX.XXX.220.126

hokrví napsal(a):
Samici dnes vrátím, vločky jsem jim dal předevčírem jen tak trochu posypal ručník který pod ně dávám do krabice kde je krmím, pár jich sežrali, včera víc a dnes již menší hrstičku. Dík všem za názory.

Tak držím palce, mléko podávejte pořád, protože nevíte, jestli už ho samice neztratila, třeba se jí opět obnoví..já mladým přidávám kozí, hned, jak začnou vylézat a shánět se po krmení, rychle se ho naučí pít a samice ho pije taky a ráda a hlavně má klid od mladých

Kaválek

25.11.2016 15:41
Kaválek

XXX.XXX.145.224

Já se nespletl. Takhle jsem vypiplal 5 mladých z 9 ti ve vrhu. Postupně od 6 dne mi začali umírat, tak jsem usoudil, že samice nemá mléko. S tím salkem jsem to nečetl na netu.

25.11.2016 21:16
hokrví

XXX.XXX.105.226

ančovička1 napsal(a):
Tak držím palce, mléko podávejte pořád, protože nevíte, jestli už ho samice neztratila, třeba se jí opět obnoví..já mladým přidávám kozí, hned, jak začnou vylézat a shánět se po krmení, rychle se ho naučí pít a samice ho pije taky a ráda a hlavně má klid od mladých

Králíčky jsem nejprve nakrmil mlékem pro koťata, vločky, vodu a seno mají v kotci, vrátil je do kotce a přidal samici, ty jsem dal hned krmení. Mladý se kolem ní žačali rojit, ale ona si všímala žrádla, tak ji nechali. Než jsem nakrmil ostatní, cca hodinu, tak už taky klidně ležela. Ráno snad budou v pohodě. Zase lehce přikrmím mlékem.

25.11.2016 21:31

ančovička1 napsal(a):
Jo, jo bobek od matky určitě zbaští, ale o té musíte vědět, že nemá kokcidiozu, jinak je zaděláno a mladí časem onemocní, natož bobky od jiných králíků, to už je ujeté!..s tím Salkem to beru tak, že se pán spletl, to byla nejspíš ta neslazená Tatra, také jsem na ní kdysi vypiplala králíčky, salko by asi nerozchodili..

Každý králík má v sobě kokcidie, nezjišťuji to.Vy to u samic zjišťujete?
Pokud se správně krmí, prostředí v zažívacím traktu přemnožení kokcidií nedovolí.
Často mladé přendávám z početnějších vrhů k méně početným, a tak také mají mláďata bobky od jiné samice.Přesto problém s kokcidiózou nemají.

26.11.2016 16:48
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Kokcidiozu u králíků již několik let nemáme, nemusím nic zjišťovat, ale jestli jste si všimla, tak tu nešlo o králíky moje nebo vaše, ale u jiného chovatele, který asi mnoho zkušeností nemá a tedy nějakou radu potřebuje, ne?

27.11.2016 10:28

"Hlavně jim přidejte ovesné vločky, ale kdo vymyslel rozmočený králičí bobek, to je opravdu terapie! netuším, co by jim to přineslo za užitek, jedině tak kokcidiozu!
Jo, jo bobek od matky určitě zbaští, ale o té musíte vědět, že nemá kokcidiozu, jinak je zaděláno a mladí časem onemocní, natož bobky od jiných králíků, to už je ujeté"

Reagovala jsem na tyto vaše věty.Jedním rozmočeným bobkem kokcidiózo nerozjedete, jen nevyváženým krmením.Samice zadavatele, tak jako moje i vaše samozřejmě kokcidie v sobě má.

1.12.2016 13:38
hokrví

XXX.XXX.105.226

Králíčci narození 4.11. již nemají zájem o napájení kočičím mlékem, vypijí ráno 1-2 ml a večer to samé, asi už přešli na pevnou stravu. Půl hodiny před napájením jim dám vločky 1 deci, až vyžerou tak granule, ječmen, oves, seno, vodu s 10 kapkami emanoxu na litr. V neděli jim bude měsíc tak už se snad chytí, jsou sice drobnější než ty co má druhá samice, ta jich má také 8, ale jsou o 3 dny starší a neprošli si takovým šokem. Byla to piplačka, ale snad se to podaří až do zdárného konce.

1.12.2016 17:11
borax

XXX.XXX.43.59

hokrví napsal(a):
Králíčci narození 4.11. již nemají zájem o napájení kočičím mlékem, vypijí ráno 1-2 ml a večer to samé, asi už přešli na pevnou stravu. Půl hodiny před napájením jim dám vločky 1 deci, až vyžerou tak granule, ječmen, oves, seno, vodu s 10 kapkami emanoxu na litr. V neděli jim bude měsíc tak už se snad chytí, jsou sice drobnější než ty co má druhá samice, ta jich má také 8, ale jsou o 3 dny starší a neprošli si takovým šokem. Byla to piplačka, ale snad se to podaří až do zdárného konce.

Smekám!

Přidejte reakci

Přidat smajlík