Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2016 21:27
Lukas.k.

XXX.XXX.50.4

Dobrý den,
prosím vás o radu. Mám asi dvouletou samici Kal.Koupil jsem jí už nakrytou a před třemi dny mi vrhla 8 živých a 8 mrtvých mládat. Ty mrtvý byly na 100 % z kontrolního připuštění protože nebyly zcela vyvinutí. Z tech živích jich polovina pošla a druhá je hodně pohublá. A já nevím jak poznám že samice má mlého či o něj přišla. Co jsem koukal tak jí i pije normálně ale je na ní vidět únava jinak nic.

18.4.2016 22:27
petullicek

XXX.XXX.58.110

Dobrý večer, zkuste samici přejet ze spodu po břiše, pokud má mléko a kojí tak by měla mít aspon trochu nalité cecíky takže ucítíte takové hrbolky, je to na pohmat dobře poznat.Pokud si nejste jistý přejedte rukou samici která nekojí a poznáte ten rozdíl.Měla sem samici která měla těžký porod 12 ks celý kotec od krve a mlíko se jí neudělalo ani sem ji ty cecíky nemohla nahmatat.Mladí pošli čtvrtý den a samice se z toho nakonec dostala i když se po porodu několik hodin nepostavila na nohy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2016 19:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lukas.k. napsal(a):
Dobrý den,
prosím vás o radu. Mám asi dvouletou samici Kal.Koupil jsem jí už nakrytou a před třemi dny mi vrhla 8 živých a 8 mrtvých mládat. Ty mrtvý byly na 100 % z kontrolního připuštění protože nebyly zcela vyvinutí. Z tech živích jich polovina pošla a druhá je hodně pohublá. A já nevím jak poznám že samice má mlého či o něj přišla. Co jsem koukal tak jí i pije normálně ale je na ní vidět únava jinak nic.

Mrtvá mláďata 100% nejsou z kontrolního připuštění.Dvojí březost je u králíků málo pravděpodoibná, jelikož k ní může dojít pouze když je jeden děložní roh neobsazený a to je při takovém množství mláďat vyloučené.Zárodky mohly prostě odumřít, což se běžně stává, a nevstřebaly se, ale zůstaly mumifikované v děloze, což se také stává.To že mláďata hynou nemusí být způsobeno jen tím, že samice nemá mléko, ale třeba je ani nekrmí, nebo jsou málo životaschopná, také mohla být podchlazená.

19.4.2016 21:16
Lukas.k.

XXX.XXX.50.4

Samice nakonec mléko měla. Dnes jsem dvě mládata přendal k jiné samičce co rodila ve stejný den a měla slabší vrh. Jedno jsem našel ráno mrtvé vedle hnízda a poslední jsem urtatil protože už bylo téměř studené a nejspíš by to nepřežilo. Za pár týdnu ji zkusím znovu připustit a uvidím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík