Dobrý den,
prosím vás o radu. Mám asi dvouletou samici Kal.Koupil jsem jí už nakrytou a před třemi dny mi vrhla 8 živých a 8 mrtvých mládat. Ty mrtvý byly na 100 % z kontrolního připuštění protože nebyly zcela vyvinutí. Z tech živích jich polovina pošla a druhá je hodně pohublá. A já nevím jak poznám že samice má mlého či o něj přišla. Co jsem koukal tak jí i pije normálně ale je na ní vidět únava jinak nic.
Dobrý večer, zkuste samici přejet ze spodu po břiše, pokud má mléko a kojí tak by měla mít aspon trochu nalité cecíky takže ucítíte takové hrbolky, je to na pohmat dobře poznat.Pokud si nejste jistý přejedte rukou samici která nekojí a poznáte ten rozdíl.Měla sem samici která měla těžký porod 12 ks celý kotec od krve a mlíko se jí neudělalo ani sem ji ty cecíky nemohla nahmatat.Mladí pošli čtvrtý den a samice se z toho nakonec dostala i když se po porodu několik hodin nepostavila na nohy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lukas.k.
napsal(a):
Dobrý den,
prosím vás o radu. Mám asi dvouletou samici Kal.Koupil jsem jí už nakrytou a před třemi dny mi vrhla 8 živých a 8 mrtvých mládat. Ty mrtvý byly na 100 % z kontrolního připuštění protože nebyly zcela vyvinutí. Z tech živích jich polovina pošla a druhá je hodně pohublá. A já nevím jak poznám že samice má mlého či o něj přišla. Co jsem koukal tak jí i pije normálně ale je na ní vidět únava jinak nic.
Mrtvá mláďata 100% nejsou z kontrolního připuštění.Dvojí březost je u králíků málo pravděpodoibná, jelikož k ní může dojít pouze když je jeden děložní roh neobsazený a to je při takovém množství mláďat vyloučené.Zárodky mohly prostě odumřít, což se běžně stává, a nevstřebaly se, ale zůstaly mumifikované v děloze, což se také stává.To že mláďata hynou nemusí být způsobeno jen tím, že samice nemá mléko, ale třeba je ani nekrmí, nebo jsou málo životaschopná, také mohla být podchlazená.