Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2016 23:33
boot

XXX.XXX.233.62

Mám problém, foto mluví za vše. Předtím sestra samice měla 6 králíčat a z nich to měl jen jeden v jednom oku a docela se to spravilo. Teď v tomto vrhu není ani jeden zcela zdráv.

23.4.2016 08:06
bronda

XXX.XXX.98.84

Někdy se stane, že králíčatům se z nějakých důvodů včas nerozlepí oči a vznikne tam zánět. Pokud oko zůstane dlouho zavřené, zakalí se. Loni jsem měl jeden vrh, kde polovině králíčat zůstalo zalepené jedno, nebo obě oči a začala hnisat. I když jsem jim je promýval borovou vodou, ne všechna očka jsem zachránil. Tato terapie byla nedostatečná. Musel bych použít léčiva s antibiotiky, do čehož jsem vzhledem k tomu, že šlo o jatečná zvířata, nešel. Zavřené oko je problém obecně. U kotěte se mi stalo, že kůže kolem očí rostla rychleji než hlava a bylo jí tolik, že nemohl oči otevřít - maximálně jen na škvírku. Veterinář před zánětem a oslepnutím varoval. Protože mi na tomto kocourkovi záleželo, nechal jsem mu nadbytečnou kůži kolem očí odstranit jednoduchou plastickou operací. Vyšlo to na cca 1000 Kč, ale kocour Fousek se spravil a má již 3 roky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík