krákík

XXX.XXX.249.91
Dobrý den, je to v pořádku když samice staví hnízdo na osmém dni?V puse má pořad seno dekuju za radu.
krákík

XXX.XXX.249.91
Mockrát děkuju.
krákík

XXX.XXX.249.91
Kaké dekuju.
Moje samice, pokud zabřeznou, tak za týden hnízdo ještě nestaví, ale dělají nehorázný "bordel". Sláma je rozkousaná a dokonale promíchaná s hnojem. Místečko není suché. Miska je někde zakutané pod horou hnoje. Někdy mi to připadá, že si staví v kotci pyramidu jako ve filmu "Blízká setkání třetího druhu". Bohužel to znamená, že musím čistit kotec 2 x častěji. Ale ve druhé části březosti si již často hnízdo připraví.
Ondrej217
napsal(a):
Ani dnes nič...čo by som mal skúsiť?
Nezkoušejte nic. Pokud vám vet potvrdil, že je plná (tedy březí), nechte ji v klidu. Samice si porod reguluje sama, možná není v klidu, je rušená a tak se jí do toho nechce.. Pokud dobře počítám podle toho, co jste psal, dnes je to 34 dní březosti? To je ještě pořád v normě.31 je průměr, ale pokud je mláďat méně, může to být víc dní. Já jsem to sice u svých samic nezpozorovala (jednou byly jen tři mláďata a kotila se stejně okolo 30-31 dne, stejně jako když jich bylo 8..), ale pokud je ta vaše jinak v pohodě (žere, pije..), pak bych ji nechala v klidu. Osobně den dva před očekávaným porodem "zatemním" kotec (stačí třeba tričko přes dvířka apod.) a minimalizuji hluk a manipulaci okolo králíkárny (samozřejmě kromě krmení a napájení Že to už bude poznám vždy podle toho, že samice přestane žrát - do druhého dne jsou děcka na světě.
Tak ať to dobře dopadne.
Ahoj, vermikompostování doporučuji všem. Vermikompostér mám v paneláku na balkoně i na chalupě na zahradě a vše funguje moc pěkně. Násadu žížal jsem pořídil na www.ZIZALOV.cz, zakoupil jsem násadu kalifornských a hnojních žížal a chovám je společně. Žížaly se krásně množí a využívám je se synem i na rybaření...hezký den. Franta.
Ďakujem Vám veľmi pekne...som z toho taký trošku mrzutý lebo sa mi to ešte nestalo...krásne žerie všetko(mixujem potravu jačmeň, ovos, granulky, slnečnica, ovsené vločky-všetkého trošku) aj vodu pije seno krásne žerie...bola naparená 30.3.2016 čiže už fakt neviem čo robím zle. Môže byť chyba v tom že môj pes v noci veľmi breše? Ešte raz veľká vďaka.
Tak jsou samice, které jsou citlivé na jakýkoli ruch a hluk, ale pokud ji máte delší dobu a není to prvnička, neměl by to být až takový problém, králík si zvykne na všechno. U nás taky co chvíli řvou psi (2), teď navíc kvůli rekonstrukci je tady totální blázinec (sbíječka apod..) a králíci to mají na háku, válí se a chrápou.
Zkuste jí zakrýt ta dvířka a moc ji nešmírovat. A pokud chcete mít úplný klid a máte možnost, dejte psa na pár dní jinam
Taky jsem přivezla samici, která nebyla zvyklá "na nic" (byla z halového chovu, takže víceméně ticho, žádné seno, žádná podestýlka apod.) U nás štěkot psů, na podlaze hobliny, sláma, v jeslích seno.. Přivezla jsem si ji cca v polovině březosti, zvykla si bez problémů (dokonce už není tak plachá a občas se nechá i pohladit) a porod (prvnička) rovněž bez komplikací (byť jak jsem v psala ve vláknu Jarní potěšení mě nejdřív dost zabrnkala na nervy, jelikož vůbec nepostavila hnízdo a chlupů škubla tak pět a půl Takže jsem čekala, že to malí nemůžou přes noc vydržet. Do rána ale narvala hromadu a schovala je). Některým samicím hluk nevadí, na jiné se stačí jen špatně podívat
krákík

XXX.XXX.249.91
Už porodila, má 8 mladých ale dloho to trvalo.
Anna 12

XXX.XXX.49.247
Mám samicku zakrsleho beránka je v 31.dní a nestaví jsi hnízdo i veterinarka říkala ze je brezi. Je to prvorodicka.
Anna 12
napsal(a):
Mám samicku zakrsleho beránka je v 31.dní a nestaví jsi hnízdo i veterinarka říkala ze je brezi. Je to prvorodicka.
Tak počkejte. To je takový univerzál, těch 31 dní, ale zdaleka to neplatí vždy. Některé samice porodí už 29. den, jiné až 33tí...
To, že si nestaví hnízdo, může být tím, že se prostě ještě dnes nechystá porodit no a taky u prvniček to vždy nemusí dopadnout dobře, některé nepostaví hnízdo, nepostarají se o mladé apod...
Já mám tento měsíc okoceny 4 samičky 5,10,10, a 12. Každá se připravovala jinak a porody byly 32 den, až na ča ta co měla těch 12, ta se okotila 29 den. Ono den porodu se může oddálit i tím že v době připuštění samička neni v říji a neuvolní hned vajíčka. Sperma v samičce vydrží žívé i několik dní. Je to však spíše výjimka a hned po připuštění se říje dostaví a dojde k zabřeznutí. Většinou se kotí v noci, jedna (vss) začala rodit ráno a neměla žádné hnízdo, nikde ani chlup. Byl jsem trochu nervozní z toho, ale radši jsem ji nechal a odešel. Když jsem se v poledne vrátil bylo hnízdo udělané a v něm osm mladých, bohužel dvě mimo hnízdo mrtvé. Důvod neznám. Každá samice se projevuje jiak a dokonce i každý porod bývá jiný.
Uživatel s deaktivovaným účtem

chov.majster
napsal(a):
Celkom rozumné príspevky. Ale základy králik má provokovanú ovuláciu. A tá slnečnica nemá čo hľadať v kŕm.dávke. To je šialenstvo!
Slunečnice se běžně přidává výstavním králíkům.