Králík odtažený z kotce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2016 09:23
Megie

XXX.XXX.139.191

Dobrý den.
Něco nám odtáhlo králíka z kotce. Je divné, že po králíkovi na místě zůstali střeva a kousky vnitřností. Žádné chlupy, krev... prostě nic
Nemáte někdo zkušenosti s takovou šelmou ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2016 09:51

Megie napsal(a):
Dobrý den.
Něco nám odtáhlo králíka z kotce. Je divné, že po králíkovi na místě zůstali střeva a kousky vnitřností. Žádné chlupy, krev... prostě nic
Nemáte někdo zkušenosti s takovou šelmou ?

Dvounohá?

27.4.2016 09:59
Megie

XXX.XXX.139.191

Jo vypadá to tak, ale není to reálné a navíc si ta potvora vyškubla plůtek z dvířek a vytáhla králíka... Vypadá to, že mu vlezla do kotce, protože na stěně uvnitř je krev..

27.4.2016 11:18
zitdanka

XXX.XXX.115.110

Dobrý den, nevím jak je váš kotec vysoko ale napadla mě liška je to jen mé domnění.

27.4.2016 16:14
Megie

XXX.XXX.139.191

Dobrý den.
Kotec je tak 40 čísel od země. Napadlo mě to též, že asi liška. Jen jsou divná ta střeva.
To jsem ještě nezažila... Většinou odtahala všechny slepice celé.
Uděláme zabezpečení a budeme číhat. smajlík

27.4.2016 19:54

Co psík mývalovitý? Na odtažení králíka je velký dost a navíc není nijak plachý, známým si normálně běhá po zahradě a nenechhá se rušit, už zjistil že mu nic neudělají. Navíc výborně šplhá, ale to liška dokáže taky.

27.4.2016 19:55

Pardon, přehlídla jsem jak máte vysoko kotec, tak to šplhat nepotřebuje.

27.4.2016 20:49
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jak velký to byl králík? I potkan umí být pěkná sv*ně.. Pokud byla díra v pletivu, prohlédněte okraje, jestli tam nezůstala zachycená srst, jak se to natahovalo dovnitř. Ale mohla to být i ta liška, teď mají honičku kolem štěňat, tak shání Ikdyž, pokud jich bylo v kotci víc, je divné, že jich i víc nevzala..

28.4.2016 09:48
Megie

XXX.XXX.139.191

Kotců máme osm, ale jsou v nich po jednom.
Po těch chloupkách se ještě podívám. Včera jsem našla na plotě krev, takže ho na místě asi nesežrala, ale odnesla si ho..Jinak návštěva u nás byla znovu, ale králíci jsou již zabezpečeni, takže vše v pořádku.

28.4.2016 11:20
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Máte-li možnost, nasypte okolo králíkárny písek - pak najdete stopy. Ikdyž nejlepší a na jistotu je samozřejmě fotopast.. (Tedy nejlepší je pochopitelně když nám do chovů nic neleze a nekrade

28.4.2016 12:13
burgund6

XXX.XXX.33.7

xchipsy napsal(a):
Máte-li možnost, nasypte okolo králíkárny písek - pak najdete stopy. Ikdyž nejlepší a na jistotu je samozřejmě fotopast.. (Tedy nejlepší je pochopitelně když nám do chovů nic neleze a nekrade

Já bych tam místo písku dal sklopec na škodnou nebo natáhnul železa.

28.4.2016 12:50
Megie

XXX.XXX.139.191

To bude asi jistota.. jdu něco sehnat.
Až to chytím, dám vědět...

28.4.2016 13:39
xchipsy

XXX.XXX.142.1

burgund6 napsal(a):
Já bych tam místo písku dal sklopec na škodnou nebo natáhnul železa.

A zákon vám asi neříká nic, že...

28.4.2016 13:54
Megie

XXX.XXX.139.191

Kuna mi zabila 6 kachen, liška loni 7 slepic... Zákon mi vážně nic neříká..

28.4.2016 14:52
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Megie napsal(a):

Předpokládám, že vše jste měla řádně zabezpečené... A že jste dotyčnou (kuna a liška) "přistihla při činu", když tak přesně víte, že to byly zrovna tyto dvě..
Ony za to ty šelmy nemůžou, že nežerou trávu. Ale záleží na vkusu každého soudruha Je jistě pochopitelné, že váš zájmový chov je nadřazen životu volně žijícího zvířete..

28.4.2016 15:17
amiš

XXX.XXX.11.151

Sice něco takového, když se stane, dokáže silně na..., ale souhlasím s vámi. Skopec asi jo, ať se zvíře vytrestá a vypustit někde daleko, ale železa jsou prasárna.

28.4.2016 21:09
petruk

XXX.XXX.52.146

Megie napsal(a):
To bude asi jistota.. jdu něco sehnat.
Až to chytím, dám vědět...

Nasypte kolem králíkárny jemný písek jak tu někdo radil, nebo nejlépe na nějakou
desku před kotec trochu mouky.Takhle jsem rozeznal na chalupě kunu.
Sklopec tam dát můžete ale železa určitě néé.Může se tam chytit podle nástrahy
kočka nebo i ježek!

28.4.2016 23:57
vita61

XXX.XXX.202.21

Megie napsal(a):

Zjistěte jestli je navštěva každý večer a oslovte myslivce jinak příjdete o všechno at je to liška nebo kuna bude to zkoušet dál protože se jí to už jednou povedlo.

29.4.2016 06:04
Danko

XXX.XXX.107.126

Nam sa to raz davno stalo. Bolo slabsie pletivo na dvierkach.Tak sme dali silnesie a v pohode. Bol to susedov pes.

29.4.2016 08:18
bronda

XXX.XXX.98.84

amiš napsal(a):
Sice něco takového, když se stane, dokáže silně na..., ale souhlasím s vámi. Skopec asi jo, ať se zvíře vytrestá a vypustit někde daleko, ale železa jsou prasárna.

A ještě tak, aby se do želez ráno chytil někdo z rodiny chovatele. To by je vícekráte nenatáhl.

29.4.2016 14:46
Megie

XXX.XXX.139.191

Chodí tam každý den.
Okraje spodních dvířek jsme zabezpečili prkýnkami.
Prkno na spodním kotci bylo oťapkané a králík v noci strašně dupal.
Zkusíme to řešit s myslivcem. Dokud tam bude chodit, tak nebudu spát.

Chodí přes souseda, kde nás odděluje jen lesní pletivo. Našla jsem i místo od krve, kudy králíka asi protáhla.

Jinak chytit a vypustit jinde ? Větší blbost jsem neslyšela..

30.4.2016 10:06
bronda

XXX.XXX.98.84

Jinak chytit a vypustit jinde ? Větší blbost jsem neslyšela..

Máte pravdu. Je to blbost... protože i chytnutí živé kuny je u nás zakázáno!
Zákon lidem neříká nic až do doby, než je dostihne a zaplatí mastnou pokutu. Pak sice na něj budou nadávat, ale rozhodně jim něco bude říkat. Takže Vám sice rozumím, ale nerozumím tomu, proč se tím veřejně chlubíte.

1.5.2016 20:24
zitdanka

XXX.XXX.115.110

Dobrý večer, myslivec nic nevymyslí ve vesnici se nesmí střílet.I mě v zimě obcházela kotce, byl sníh, tak můj myslivec jen dobře zabezpečil dvířka a dál jsme to neřešili a také po týdnu návštěvy přestaly.Ale že by se rvala přes pletivo to ne jen obcházela.

4.5.2016 09:40
Megie

XXX.XXX.139.191

Dobrý den. Tak je to 100% liška. Dnes v noci se podhrabala do kurníku. Chybí mi pět slepiček..
To už není sranda. Nastražený sklopec u králíkárny jen obchází. Proč by také lezla pro kousek masa, když má kousek KFC. smajlík

7.5.2017 10:27
kachna

XXX.XXX.188.76

Prosím o radu:
mamče něco vybírá z králíkárny mláďata. Potkan by se tam asi dostal, ale řešíme, zda potkan odtáhne čtrnáctidenní mládě?
Návnady zůstávají nedotčené (tak jestli změnit návnadu?).

Králíkožrout

7.5.2017 11:24
Králíkožrout

XXX.XXX.225.118

Kočka loví králíka jen do určité velikosti (8-10 týden, záleží na vzrůstu), pravděpodobně nepohrdne i čerstvou mršinou většího než běžně loví. Sežere ho sakum prdum a nechá jen žaludek a střeva, ještě nezkušené kotě sežere někdy i toto (platit to bude i na hladovou kočku). Tak osmi týdenního králíčka dokáže kočka sežrat naráz, většího pak žere většinou nadvakrát.

Králikožrout

7.5.2017 12:51
Králikožrout

XXX.XXX.158.140

Potkan odtáhne i 4 týdenní mládě, to už vylézá z hnízda. Také se mi to nezdálo (protože sám je tak dvojnásobně velký), ale viděl jsem to (respektive slyšel to pištění než ho konečně zadávil a definitivně protáhl do své nory, já byl pomalejší).

Přidejte reakci

Přidat smajlík