Uživatel s deaktivovaným účtem

Megie
napsal(a):
Dobrý den.
Něco nám odtáhlo králíka z kotce. Je divné, že po králíkovi na místě zůstali střeva a kousky vnitřností. Žádné chlupy, krev... prostě nic
Nemáte někdo zkušenosti s takovou šelmou ?
Dvounohá?

Co psík mývalovitý? Na odtažení králíka je velký dost a navíc není nijak plachý, známým si normálně běhá po zahradě a nenechhá se rušit, už zjistil že mu nic neudělají. Navíc výborně šplhá, ale to liška dokáže taky.

Pardon, přehlídla jsem jak máte vysoko kotec, tak to šplhat nepotřebuje.
Jak velký to byl králík? I potkan umí být pěkná sv*ně.. Pokud byla díra v pletivu, prohlédněte okraje, jestli tam nezůstala zachycená srst, jak se to natahovalo dovnitř. Ale mohla to být i ta liška, teď mají honičku kolem štěňat, tak shání Ikdyž, pokud jich bylo v kotci víc, je divné, že jich i víc nevzala..
Megie
napsal(a):
Kuna mi zabila 6 kachen, liška loni 7 slepic... Zákon mi vážně nic neříká..
Předpokládám, že vše jste měla řádně zabezpečené... A že jste dotyčnou (kuna a liška) "přistihla při činu", když tak přesně víte, že to byly zrovna tyto dvě..
Ony za to ty šelmy nemůžou, že nežerou trávu. Ale záleží na vkusu každého soudruha Je jistě pochopitelné, že váš zájmový chov je nadřazen životu volně žijícího zvířete..
Megie
napsal(a):
To bude asi jistota.. jdu něco sehnat.
Až to chytím, dám vědět...
Nasypte kolem králíkárny jemný písek jak tu někdo radil, nebo nejlépe na nějakou
desku před kotec trochu mouky.Takhle jsem rozeznal na chalupě kunu.
Sklopec tam dát můžete ale železa určitě néé.Může se tam chytit podle nástrahy
kočka nebo i ježek!
Chodí tam každý den.
Okraje spodních dvířek jsme zabezpečili prkýnkami.
Prkno na spodním kotci bylo oťapkané a králík v noci strašně dupal.
Zkusíme to řešit s myslivcem. Dokud tam bude chodit, tak nebudu spát.
Chodí přes souseda, kde nás odděluje jen lesní pletivo. Našla jsem i místo od krve, kudy králíka asi protáhla.
Jinak chytit a vypustit jinde ? Větší blbost jsem neslyšela..
Jinak chytit a vypustit jinde ? Větší blbost jsem neslyšela..
Máte pravdu. Je to blbost... protože i chytnutí živé kuny je u nás zakázáno!
Zákon lidem neříká nic až do doby, než je dostihne a zaplatí mastnou pokutu. Pak sice na něj budou nadávat, ale rozhodně jim něco bude říkat. Takže Vám sice rozumím, ale nerozumím tomu, proč se tím veřejně chlubíte.
Králíkožrout

XXX.XXX.225.118
Kočka loví králíka jen do určité velikosti (8-10 týden, záleží na vzrůstu), pravděpodobně nepohrdne i čerstvou mršinou většího než běžně loví. Sežere ho sakum prdum a nechá jen žaludek a střeva, ještě nezkušené kotě sežere někdy i toto (platit to bude i na hladovou kočku). Tak osmi týdenního králíčka dokáže kočka sežrat naráz, většího pak žere většinou nadvakrát.
Králikožrout

XXX.XXX.158.140
Potkan odtáhne i 4 týdenní mládě, to už vylézá z hnízda. Také se mi to nezdálo (protože sám je tak dvojnásobně velký), ale viděl jsem to (respektive slyšel to pištění než ho konečně zadávil a definitivně protáhl do své nory, já byl pomalejší).