Dobrý den, potřebuji radu. Chováme králíky již dlouho a nikdy se nám nic podobného nestalo. Samice měla 5 mláďat, normálně rostou, žerou, vše v pořádku. Večer sem je nakrmila, všichni aktivní, žádná známka, že by bylo něco špatně a když přijdu ráno, tak tam jeden králík leží mrtvý a je celý okousany na kost! Tak sem králíky rozdělila do samostatných kotcu. Teď se nám, ale stalo to samé u další samice. Nevíte čím to může být? Co se děje že králík sežere králíka? Dík za rady!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte tam potkany.
Do samostatných kotcu jsem rozdělila králíky od první samice. Takže ne, králíci co jsou sami se opravdu sami nezerou. Teď to začali dělat od druhé samice, ty byli doteď pohromadě. Jak sem napsala, dnes večer sem je pozorovala a viděla jak jeden králík kouše druhého. Králíka od potkana zatím celkem rozeznam. Komise senem, trávou, ovsem, mrkví... Stáří 2mesice u prvních u druhých zhruba měsíc a půl. Dik za "radu" nejdřív byste jim začala dávat např. vepřové?
Kouja
napsal(a):
Do samostatných kotcu jsem rozdělila králíky od první samice. Takže ne, králíci co jsou sami se opravdu sami nezerou. Teď to začali dělat od druhé samice, ty byli doteď pohromadě. Jak sem napsala, dnes večer sem je pozorovala a viděla jak jeden králík kouše druhého. Králíka od potkana zatím celkem rozeznam. Komise senem, trávou, ovsem, mrkví... Stáří 2mesice u prvních u druhých zhruba měsíc a půl. Dik za "radu" nejdřív byste jim začala dávat např. vepřové?
To není možné.
Králíci se můžou porvat, ale okusovat se navzájem? ! Nejsou kanibalové....
Nějak se mi to nezdá
Uživatel s deaktivovaným účtem

borax
napsal(a):
To není možné.
Králíci se můžou porvat, ale okusovat se navzájem? ! Nejsou kanibalové....
Nějak se mi to nezdá
Má tam potkany.
kosta
napsal(a):
Ve starší literatuře jsem četla, že králík také potřebuje živočišné bílkoviny.Zkuste koupit
krmivo pro odstavené králíky.V přírodě občas králík najde nějakého slimáka a když ho potřebuje
tak ho sežere.A nebo naředit mléko.Tam jsou také živ. bílkoviny.
Děkuji! Konečně nějaká normální rada. Mléko můžu dát normálně kravské a naredit půl na půl?
Věřím taky na potkany, již dříve jsem tu o tomto problému psala, dokázali se mi dostat dovnitř 1,5 centimetrovou odtokovou mezerou v zadní stěně a ohryzat mladé králíky - hlavně zadní nohy - až na kost. Bezmocný a poraněný králík byl v plné králíkárně terčem ostatních, včetně samice.