Vypadalo to na falešnou březost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2016 09:11
jiiry

XXX.XXX.207.1

Dobrý den, prosím zkušené chovatele o radu.
Před 14 dni jsem si přinesla mladou samici králíka, když jsem si ji brala od majitelky, připouštěla ji, byla jsem u toho. nyní jsem už 2 dny měla podezření na falešnou březost (vypadalo to že samice si začne stavět ve 12.dni hnízdo). Včera ráno jsem přišla a samice už měla hnízdo postavené. vzala jsem ji tedy a dala k samci, ten ji obskočil, držela. ale večer jsem vyhodila mrtvé králíče, pěkné, velké donošené. přitom samička u dřívější majitelky byla v kotci se 2 dalšími samicemi.musela být tedy už připuštěna, ale ani dřívější majitelka neví jak se to mohlo stát (je z toho dost špatná, říká že se s tím ještě nesetkala, je to poctivá paní a chce mi samici vyměnit za dvě jiné, ale já měnit nebudu).
zkrátka se stalo, a nyní prosím o tu radu, protože jsem se s něčím takovým ještě nesetkala. Samice měla večer jen jedno mrtvé králíče, myslela jsem tedy že ráno přijdu a bude mít něco v hnízdě, ale žádné další mladé nemá. když se jdu z dálky podívat tak, aby o mě nevěděla, vidím že si dál škube chlupy a staví dál hnízdo, běhá k němu a pořád ho očuchává. Může mít ještě další mladé, mám počkat, nebo jí vykydat a hnízdo vyhodit? děkuji moc.

6.5.2016 09:25
burgund6

XXX.XXX.33.7

Pokud škube chlupy a staví hnízdo, tak bych ještě počkal, jestli se jí narodilo jedno mrtvé mládě, tak o falešnou březost nejde.Už se mi taky stalo, že mrtvé mládě se narodilo večer a ráno se normálně okotila a mladí byli o.k.

6.5.2016 10:13
marvan

XXX.XXX.229.46

Tak pravděpodobně v kotci nebyla s dvěma samicemi, ale byl mezi nimi samec, asi je prohlídla moc brzo a špatně je rozdělila a již je nezkotrolovala, že to jsou vše samice. Taky bych jí zatím nechal, zda-li nebude mít ještě mladý.

6.5.2016 11:18
jiiry

XXX.XXX.207.1

Dobře, děkuji za odpovědi, udělala bych to taky tak ale radši jsem se zeptala zkušenějších. děkuji a hezký den.

7.5.2016 15:12
petruk

XXX.XXX.52.146

Taky bych jí nechal ještě dnes a zítra v klidu.Pokud se poté už nic nenarodí,
nechte jí připustit.

9.5.2016 14:42
hokrví

XXX.XXX.105.226

Koupil jsem burgndské samice narozené 10.12.15, kdy je mohu připustit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2016 19:53

Až bude dospělá, to je 8 měsíců a nebo váhu alespoň 4 kg.

10.5.2016 14:03
hokrví

XXX.XXX.105.226

Děkuji za odpověd, jedna váží 4,17 a ta druhá 3,86 kg, mám obavy aby za 3 měsíce šli připustit. Snížím dávku ječmene, nahradím oves a budu hlídat říji.

10.5.2016 14:49

V 5ti měsících je to fakt brzo.I když mají váhu, tak nejdříve v 7 měsících.

Přidejte reakci

Přidat smajlík