Králík ztrácí kůži

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2016 08:35
honza123

XXX.XXX.18.54

Obracím se na Vás s dotazem králík ztrácí na hřbetu srst a vypadá to jako by měl lupy. Nevíte co to může být?

15.5.2016 08:41
burgund6

XXX.XXX.33.7

honza123 napsal(a):
Obracím se na Vás s dotazem králík ztrácí na hřbetu srst a vypadá to jako by měl lupy. Nevíte co to může být?

Může toho být více, ale nejspíš to bude dravčík, případně nějaká plíseň.

15.5.2016 09:17
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Odpadávající srst a lupy mu vyčešte a natřete stolním olejem, jsou to roztoči, Arpalit sprej je asi pro králíky jedovatý, ale olej stačí..několikrát to zopakujte, naroste mu nová srst a vše bude v pořádku!

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2016 09:45

Je to dravčík, netříkejte kůži řádně arpalitem, připadně za pár dní ještě jednou a je po měn.
Lze i nechat píchnout Ivomec.

15.5.2016 10:49
vendy108

XXX.XXX.233.112

Před několika lety se mi to vyskytlo v jednom kotci, králíci byli olysalí. Veter mi poradil silný roztok Nizoralu /šampon/ s vlažnou vodou, houbičkou potřít nebo vykoupat a vytřít /za teplého počasí/. Po několika dnech začali obrůstat.

15.5.2016 10:59
zitdanka

XXX.XXX.115.110

Dobrý den, arpalit jsem chtěla koupit na svrab do uší, ale veterinářka řekla že pro králíky je nebezpečný a nezaručí přežití, tak jsem koupila injekci.Co čtu tady na fauně tak ještě nikomu králík nepošel tak tedy nevím co si o tom mám myslet.

15.5.2016 11:22
vendy108

XXX.XXX.233.112

Během několika dnů jsem svrab v uších vyléčila vlastní mastí, se kterou léčím i lidské neduhy, slepice /hřebínky a nožky, hlavně v zimě/, peroucího se kocoura, psi, králíky atd. Sice příprava trvá týden, ale vydrží mi v lednici rok - v sádle "maceruju" měsíček, šalvěj, řepík a zakázanou rostlinu. Nedám na ni dopustit, výsledky mám ověřené.

15.5.2016 13:00

zitdanka napsal(a):
Dobrý den, arpalit jsem chtěla koupit na svrab do uší, ale veterinářka řekla že pro králíky je nebezpečný a nezaručí přežití, tak jsem koupila injekci.Co čtu tady na fauně tak ještě nikomu králík nepošel tak tedy nevím co si o tom mám myslet.

Co si o tom myslet?Že ta veterinářka asi nedostudovala.Najděte si jinou..

15.5.2016 14:27
zitdanka

XXX.XXX.115.110

Taky mě to přišlo, že studovala za prase ale na druhou stranu má pořád plnou čekárnu ale pejsků a koček.

15.5.2016 18:28
ančovička1

XXX.XXX.222.190

zitdanka napsal(a):
Taky mě to přišlo, že studovala za prase ale na druhou stranu má pořád plnou čekárnu ale pejsků a koček.

Myslím, že veterinářka studovala dobře, já jsem s arpalitem velice opatrná, protože jsem kdysi zamlada nastříkala jednu krásnou samičku Nč " trochu" víc a do rána bylo po ní, takže vím, že arpalit používat opravdu opatrně! lepší je píchnout Ivemec nebo pokud není napadené ložisko velké, stačí namazat olejem nebo, jak píšete, hojivou mastí, dravčík se udusí a chlupy brzy dorostou..

15.5.2016 21:50
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Arpalit není jedovatý. Lidi s pet králíky ničím jiným nestříkají, a poměrně často a hodně, ven proti klíšťatům... a úhyn za ty roky nepamatuju jeden jediný.
"Trochu víc" nastříkaný králík - aha. Kumulací účinné látky to zvíře fakt můžete otrávit, hodně to hrozí, pokud se to třeba ještě zkombinuje s jiným přípravkem - to se může stát u králíků v bytě, u blech.
Jinak nikdo neví, jestli ta "krásná samice" měla v pořádku játra apod. Sorry.

Za normálních okolností na jedno zastříkání by to zvíře fakt zdechnout nemělo. Tím míň, pokud je to lokálně na jedno ložisko.

Arpalit JE pro králíky bezpečný, jediná kontraindikace jsou kočky. Křížově - králíkům ne fipronyl, kočkám ano; kočkám ne permethrin, králíkům ano.

Ad veterináři - přesně co říkám: hlídat, hlídat, hlídat!
Jestli si někdo myslíte, že veterinu nestudujou střeva, tak jo, studujou. Stejně jak můžou být pitomci doktoři a politologové, tak i veterináři.
Mně vet kdysi prodal pro králíka Frontline. Ještě že jsem doma přečetla příbalovku sama.

Ad léčení olejem, tvl... ne, nebudu komentovat. Všem, co to dělají, fakt nalít olej do ucha a hezkou zábavu.

16.5.2016 15:56
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Nikdo tady neříká, že lije olej králíkům do uší! řešili jsme potírání napadené kůže dravčíky...ne, nemusíte komentovat...

3.7.2017 16:53
betyna5

XXX.XXX.4.22

Dobrý den,
Setkala jsem se se stejným problémem - podle všech příznaků má jeden z mých králíků dravčíka. Chtěla jsem se zeptat, zda tím Arpalitem vystříkáte i kotec? Myslím vykydaný, vymetený a prázdný. Nebo zdá použít nějakou jinou dezinfekci.
Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík