Jak ochránit kotce před dítětem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2016 09:21
kachna

XXX.XXX.188.76

Zdravím
Mám tam klasické obrtlíky a vysvětlit synovi, že to buď nemá otevírat nebo má po sobě zavřít je zatím nereálné.
Levné a účinné řešení potřebuju - levnější než oplocení králíkárny, účinnější než stálý dozor nad dítětem.
Petlice na zámek je zatím můj nejlepší nápad
Díky moc.

15.5.2016 10:49
zitdanka

XXX.XXX.115.110

Dobrý den, manžel dal do dolních kotců kupované zavírání, které má má díry na obou koncích takže se to dá opatřit zámkem, ale jdou těžko otevírat i mě takže vnoučata se tam nedostanou i když tam zámek není.

16.5.2016 08:05
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Pokud máte víc kotců v řadě vedle sebe (tři a víc), tak bych spíš přišroubovala na jednu stranu pant, na druhou nějaké očko a pak přes celé přiměřeně dlouhou lať. Na jednom konci na pant a druhé s petlicí do očka + zámek. Rychlejší než zamykat každý kotec zvlášť

Něco na způsob jak je na fotce, ale delší (přes všechny kotce v řadě).

16.5.2016 10:16
bronda

XXX.XXX.98.84

Chtěl jsem doporučit elektrický ohradník, ale to asi není nejlepší řešení, že...

Osobně mám na každém kotci obrtlík a ještě zvrchu malou zástrčku. Zdvojené zavírání ani tak proti dělem, jako spíše proti mé skleroze.

16.5.2016 12:38
martin01

XXX.XXX.155.224

Doufám že jsem vložil správně odkaz na tyto zástrče, u mých dětí se osvědčili.

16.5.2016 13:12
mikimajky

XXX.XXX.12.103

Martin01 tento systém mám. Malému trvalo asi 30 sekúnd kým prišiel na to ako to otvoriť. Takmer celý vliezol k agresívnej samici. Som mal strach aby ho nepohryzla, alebo nedoskriabala. Dvojročné mu sa ťažko vysvetlí že to nemá otvárať.
Ale nejak sa prestal sám o to zaujímať. Ku králikom ide iba so mnou a povie aby som otvoril, alebo sa iba pozerá a neotvára. Nejak to asi sám pochopil.
Pre deti každé čudo trvá 5 minút. Netvrdím že to už nikdy otvárať nebude, ale zatiaľ tak nerobí sám od seba.

16.5.2016 13:30
burgund6

XXX.XXX.33.7

kachna napsal(a):
Zdravím
Mám tam klasické obrtlíky a vysvětlit synovi, že to buď nemá otevírat nebo má po sobě zavřít je zatím nereálné.
Levné a účinné řešení potřebuju - levnější než oplocení králíkárny, účinnější než stálý dozor nad dítětem.
Petlice na zámek je zatím můj nejlepší nápad
Díky moc.

No, nezlobte se na mě, ale na tohle se ptát na internetu, tak to mi přijde docela trapné.Jestli je dítě tak malé, že ani nechápe pojem neotvírat něco, tak by tam ještě asi samo chodit nemělo, ne?

18.5.2016 13:15
kachna

XXX.XXX.188.76

burgund6 napsal(a):
No, nezlobte se na mě, ale na tohle se ptát na internetu, tak to mi přijde docela trapné.Jestli je dítě tak malé, že ani nechápe pojem neotvírat něco, tak by tam ještě asi samo chodit nemělo, ne?

Co je tak strašlivého na tom, řešit situaci tak, že znemožním dítěti otevírat dvířka? Nezlobím se, naopak vám moc děkuji za připomenutí, proč sem nechodím. Ach jo.

Všem ostatním moc děkuji za radu a snahu pomoci. Nad dlouhou "petlicí" přemýšlím taky, zdvojené zavírání je druhá možnost přemýšlím, co bude lepší, tu zástrčku z odkazu otevřít umí.

18.5.2016 13:58
mikimajky

XXX.XXX.16.76

Ako som písal že vylúčiť sa to nedá, tak včera priniesol malý žene 10 dnoveho králika že "muňo"
A to som si myslel že už ich otvárať nebude. Deti su nevyspytateľné. Stihol to počas toho ako mu žena išla dovnútra nabrať vodu. Dovtedy sedel v pieskovisku

18.5.2016 14:11
hokrví

XXX.XXX.105.226

Tady je návod jak motivovat mladých k chovatelství.

18.5.2016 14:53
kachna

XXX.XXX.188.76

Jo a jinak jsem to vyřešila pomocí sponkovačky, popruhu a plastového trojzubce.

Chovatel Lada

18.5.2016 19:15
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Jen ať se vnuci mazlí s králíkama, proč je nenechat pohrát si, já mám spíš strach aby je
králík nekousnul do prstíku, kamarád přišel o kus prstu za mlada...když vnuk vleze do
spodního kotce ke králíkům, tak aspoň načuchne hnojem a to je základ chovatelství...
Musí to být ale pod dohledem...

18.5.2016 22:26
rybka

XXX.XXX.80.149

No, nevím jak by jste se tvářil, kdyby vám vnuk pootvíral všechny spodní dvířka od králíkáren a pak naháněl dvacet králíků ve volném prostoru. To už by jste se asi na to mazlení díval jinak. Od té doby láska dětí ke zvířátkům ano, ale jen za dohledu člověka, který je zodpovědný.

18.5.2016 22:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Stálý dohled ne...
"""""""""""""""""""

Chovatel Lada

19.5.2016 19:05
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

rybka napsal(a):
No, nevím jak by jste se tvářil, kdyby vám vnuk pootvíral všechny spodní dvířka od králíkáren a pak naháněl dvacet králíků ve volném prostoru. To už by jste se asi na to mazlení díval jinak. Od té doby láska dětí ke zvířátkům ano, ale jen za dohledu člověka, který je zodpovědný.

Beru to znadhledem, když se nestane něco horšího, není chyba někde jinde, než u vnuka?
Dost často naháníme králíky a nemá v tom prsty vnuk...Nedávno jsem měl 2 měsíčního
králíka na volno a on navštěvoval sousedy 100 m v okruhu a vždy se vracel, nakonec ho
chytil soused a donesl ho k nám domů...

20.5.2016 09:11
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jo, tak to by u nás neprošlo Dřív než bych králíka lapila já, zvládla by to jedna z teriérek... Ale naštěstí kromě mě nikdo králíkárnu neotvírá, takže možnost úniku je minimalizována...

Přidejte reakci

Přidat smajlík