Pokud máte víc kotců v řadě vedle sebe (tři a víc), tak bych spíš přišroubovala na jednu stranu pant, na druhou nějaké očko a pak přes celé přiměřeně dlouhou lať. Na jednom konci na pant a druhé s petlicí do očka + zámek. Rychlejší než zamykat každý kotec zvlášť
Něco na způsob jak je na fotce, ale delší (přes všechny kotce v řadě).
Druhý pokus http://eshop.satos.cz/artikl_pic/003077.jpg.
Martin01 tento systém mám. Malému trvalo asi 30 sekúnd kým prišiel na to ako to otvoriť. Takmer celý vliezol k agresívnej samici. Som mal strach aby ho nepohryzla, alebo nedoskriabala. Dvojročné mu sa ťažko vysvetlí že to nemá otvárať.
Ale nejak sa prestal sám o to zaujímať. Ku králikom ide iba so mnou a povie aby som otvoril, alebo sa iba pozerá a neotvára. Nejak to asi sám pochopil.
Pre deti každé čudo trvá 5 minút. Netvrdím že to už nikdy otvárať nebude, ale zatiaľ tak nerobí sám od seba.
kachna
napsal(a):
Zdravím
Mám tam klasické obrtlíky a vysvětlit synovi, že to buď nemá otevírat nebo má po sobě zavřít je zatím nereálné.
Levné a účinné řešení potřebuju - levnější než oplocení králíkárny, účinnější než stálý dozor nad dítětem.
Petlice na zámek je zatím můj nejlepší nápad
Díky moc.
No, nezlobte se na mě, ale na tohle se ptát na internetu, tak to mi přijde docela trapné.Jestli je dítě tak malé, že ani nechápe pojem neotvírat něco, tak by tam ještě asi samo chodit nemělo, ne?
burgund6
napsal(a):
No, nezlobte se na mě, ale na tohle se ptát na internetu, tak to mi přijde docela trapné.Jestli je dítě tak malé, že ani nechápe pojem neotvírat něco, tak by tam ještě asi samo chodit nemělo, ne?
Co je tak strašlivého na tom, řešit situaci tak, že znemožním dítěti otevírat dvířka? Nezlobím se, naopak vám moc děkuji za připomenutí, proč sem nechodím. Ach jo.
Všem ostatním moc děkuji za radu a snahu pomoci. Nad dlouhou "petlicí" přemýšlím taky, zdvojené zavírání je druhá možnost přemýšlím, co bude lepší, tu zástrčku z odkazu otevřít umí.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Jen ať se vnuci mazlí s králíkama, proč je nenechat pohrát si, já mám spíš strach aby je
králík nekousnul do prstíku, kamarád přišel o kus prstu za mlada...když vnuk vleze do
spodního kotce ke králíkům, tak aspoň načuchne hnojem a to je základ chovatelství...
Musí to být ale pod dohledem...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
rybka
napsal(a):
No, nevím jak by jste se tvářil, kdyby vám vnuk pootvíral všechny spodní dvířka od králíkáren a pak naháněl dvacet králíků ve volném prostoru. To už by jste se asi na to mazlení díval jinak. Od té doby láska dětí ke zvířátkům ano, ale jen za dohledu člověka, který je zodpovědný.
Beru to znadhledem, když se nestane něco horšího, není chyba někde jinde, než u vnuka?
Dost často naháníme králíky a nemá v tom prsty vnuk...Nedávno jsem měl 2 měsíčního
králíka na volno a on navštěvoval sousedy 100 m v okruhu a vždy se vracel, nakonec ho
chytil soused a donesl ho k nám domů...