Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2016 20:03
Danko

XXX.XXX.107.126

Prosim o odpoved skusenich chovatelov
Mozem po odstave dat mlade kraliky od inej samice o tyzden neskor odstavene spolu do jednej spolocnej vecsej klietky?
Mozem vecer nakosit travu pre kraliky aj na rano? Rano je rosa
Ze vraj Nos musi mat hrubu podstielku lebo mozu mu puchnut labky? Ze vraj podstielka zo sena nepomaha a musi byt slama.

15.5.2016 20:25
makro

XXX.XXX.183.62

Po odstave ich určite môžete dať spolu, treba dať pozor na kŕmenie, stres, ten vyvoláva väčšinu ochorení a aj tiež zlá zoohygiena.

So zeleným veľmi opatrne, ja kŕmim tiež. Mám na to rôzne opodstatnené dôvody. Králiky učím na zelené veľmi pomaly, po troškách. Zo začiatku púpavy - pampelišky a potom aj ostatné. Postupom času zväčšujem dávku. Nekombinujem po podatí s vodou tak 2-3hodiny. Zelené obsahuje veľa vody a na jar ešte viac. Tiež podávam väčšinou v poobedných hodinách. Ak máte zelené dobre uskladnené(nesparené, suché od rosy) tak s ním môžete kŕmiť aj večer, ráno, po celý deň.

NOS je veľmi ťažké plemeno na chov, extrémne žravé-viac náchylné na zažívacie problémy, hmotnosť dospelého králika je od 6 a viac. Ak má králik viac ako 7-7,5kg už pri slabej podstielke začínajú otlaky, ale pozor, niečo môže byť aj genetického pôvodu. Treba to dobre odhadnúť. Treba hrubú podstielku(doporučujem slamu), nechovať na drôtených roštoch alebo iných tenkých. Ak by sa aj objavili, netreba váhať, kúpiť PEDIREPRU a nastriekať...Viem o čom hovorím. Mal som samca 7,8kg a mal otlak na jednej strane, vždy sa mu spravil v období párenia. Asi nadmerné zaťaženie. Vtedy bol na to náchylný.

Nehovoriac o kresbe a ostatných veciach – špatná voľba pre začiatočníka, ktorý nemá skúsenosti a naštudované veci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík