Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
maculka
napsal(a):
Dobrý den mám 14 denní mládata ted jsem šla ráno krmit a zjistila jsem ze jim umřela maminka chtěla bych se zeptat jak tyto malé králíčky zachránit :( ještě samy nežerou.
Zachránit je můžete, že je podstrčíte samicím cca stejně okoceným...
Dost chovatelů řeší tento problém, uhyn samic po okoceni do 1 měsíce.
Když mi13ti denní králíčci osiřeli, dávala jsem jim ohřáté nepasterované plnotučné mléko se sušeným mlékem, (aby bylo tučnější) třikrát denně injekční stříkačkou (ze začátku každému cca 5ml na krmení, později až 12ml na krmení). Z dudlíku by se nenapili, prvních pár kojení jsem to do nich "lila", sami to nechtěli. Pak si zvykli, a cucali sami. Pak jsem dávala mléko i do misky, aby pili sami (ze začátku jsem jim namáčela do mléka čumáčky, aby na to přišli), baštili ovesné vločky. Seno začali tahat sami dost brzy. Jeden zašel na žbluňkavku, ostatní (5) jsem dokrmila do jateční váhy.Hodně štěstí!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když je nechala napít, tak to dobře dopadne.
Nevím kolik je Vám roků, ale nezaměňujte zvířata za lidi.

Aha, a já myslela že se miminka rodí ženám a králíkům králíčata a ono je to naopak
napsal(a):
Aha, a já myslela že se miminka rodí ženám a králíkům králíčata a ono je to naopak
Už to trochu přeháníte, nemyslíte? Je každého věc, jak svým zvířatům říká. Já když jdu krmit prasata, taky říkám "Děcka, snídaně/oběd/večeře..." Podle vás bych asi měla říkat Prasata žrádlo!...

Určitě by jste je tím neurazila.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
xchipsy
napsal(a):
Nejde o to, jestli bych je urazila nebo ne, jde o to, že tu úplně nesmyslně šíry ztrapňujete poučováním, že jde o zvířata a ne lidi. Jistě není tak hloupý/á aby to nevěděl/a. A je čistě její/jeho věc, jak svým zvířatům říká.
Máte pravdu a srdíčko na správném místě, dávám Vám palec nahoru...

Doma si každý může svým zvířatům říkat jak chce, ale ztrapňovat se na veřejnosti tím, že budu o zvířatech mluvit jako o lidech?To už samo o sobě vypovídá o lidech své.
Tak že se na veřejnosti neztrapňuji já upozorněním, ale ti co neví, že zvíře není člověk a člověk není zvíře i když se tak někdy chová.

Já nikomu nic neurčuje.To je každého věc.Jen upozorňuji na to, co může takové vyjadřování o zvířatech na veřejnosti vypovídá o lidech.Toť vše.
Přeji hodně chovatelských úspěchů.
"Doma si každý může svým zvířatům říkat jak chce..." - no to mi připadá dost jako "určování". A to by mě tedy zajímalo, co tak může vypovídat o lidech vyjadřování o zvířatech ve stylu, jak to napsal/a šíry Takové jako vy mám fakt nejradši, kteří hned podle něčeho napsaného všechno přesně ví, přestože dotyčného absolutně neznají

A víte, že mě je to úplně jedno jaké lidi máte nebo nemáte ráda?Poznám lidi, podle toho co a jak píší a mě to stačí.Tím končím tuto debatu, neboť diskuze je úplně o něčem jiném.
waw

XXX.XXX.105.91
xchipsy
napsal(a):
Kdo jste, že určujete, kde a jak má kdo čemu říkat?
Tady vůbec nejde o to někomu něco určovat, ale každý chovatel ať již užitkového chovu či těch bastardů ( mazlíků ) by se měl vyjadřovat vžitou terminologii. Je trapné psát o miminkách nebo, že umřele maminka atd.
waw
napsal(a):
Tady vůbec nejde o to někomu něco určovat, ale každý chovatel ať již užitkového chovu či těch bastardů ( mazlíků ) by se měl vyjadřovat vžitou terminologii. Je trapné psát o miminkách nebo, že umřele maminka atd.
Souhlasím s Vámi i s Faltuškou, polidšťování králíků, "v těchto termínech", je opravdu trochu ůchylné.K.
Je to prostě tak...samice uhyne.
A zůstanou po ní mláďata.
Souhlas s faltuškou.Mazlíčkaři to někdy fakt přehání
No a pokud chovatel/ka vlastní jen jednu samici a nemůže mláďata podstrčit jiné samici..
Má tato chovatelka smůlu. Pochopitelně je lepší nechat zabřeznou několik samic najednou, pro jistotu.
Vžitá terminologie.. Aha Třeba prckové, tak to je termín jako blázen (psala faltuska v Jarní potěšení...
kkki - nikdo nemluví o polidšťování, ale o tom, že je čistě každého věc, jak si co nazývá. Když chce někdo říkat samcovi taťka a samici mamka, je to jeho věc. A rozhodně si nemyslím, že by se podle toho dalo soudit, jaký ten chovatel je... (resp. dalo, už z toho, jak o svých zvířatech mluví je jasné, že o ně má zájem a pečuje o ně a záleží mu na nich)
waw - "každý chovatel by se měl..." tak to sorry, ale budu se opakovat, je čistě osobní věcí každého chovatele, jak se bude vyjadřovat.
Ale pro mě za mě, já budu teda klidně "úchylná", páč se u nás samicím tady rodí mimina, čuníci jsou moje děcka, prasnice je mamina a "Tím končím, tvá Máňa"
Věci se mají nazývat pravými jmény, tedy i zvířata...Souhlasím s faltuskou.
Samice má mladý-králíčata, prasnice selata a dostávají krmení nebo žrádlo.
Tedy žádná miminka, žádné papání... to není normální,
zrovna tak, jako by to nebylo normální, kdyby na lidi někdo volal:
"Vy prasata tady máte to žrádlo...".

metro
napsal(a):
Ked sa mojej samicke narodili dve miminka tiez som mal s tym velke starosti.
A teraz ked mi jedna maminka porodi desat drobcov uz viem ako na to
Vy máte doma samičku? Holt každy jí říká jinak že? A k tomu tolik miminek?Jak to uživíte granulema?

Ale pro mě za mě, já budu teda klidně "úchylná", páč se u nás samicím tady rodí mimina - a vám mláďata, čuníci jsou moje děcka - A děcka jsou čuníci, prasnice je mamina - A maminka je prasnice a "Tím končím, tvá Máňa"

xchipsy
napsal(a):
Kdo jste, že určujete, kde a jak má kdo čemu říkat?
Kdo jste, že myslíte jako 3leté dítě?Tomu se dá rozumět.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Vy máte doma samičku? Holt každy jí říká jinak že? A k tomu tolik miminek?Jak to uživíte granulema?
Jo když samička nemá samečka a ostatní samičky maj samečky, tak samička co nemá samečka,
zde píše hovadiny...že...
metro
napsal(a):
Ked sa mojej samicke narodili dve miminka tiez som mal s tym velke starosti.
A teraz ked mi jedna maminka porodi desat drobcov uz viem ako na to
Ked sa mojej manzelke narodili dve deti tiez som mal s tym velke starosti
A teraz ked mi jedna samica kralika okoti a ma desat kralikov uz viem na to

napsal(a):
Kdo jste, že myslíte jako 3leté dítě?Tomu se dá rozumět.
Vy jste vážně ubohá Očividně si léčíte nějaký mindrák, no což, každý je nějaký. Co je vám do toho, jak svá zvířata nazývám? Vy si jim pro mě za mě říkejte třeba A39 a 2D1 a taky vás za to nebudu hodnotit.
Btw když už jsme u té "terminologie" - takže dle vás (a ostatních) je samice stále samice, aha a já měla za to (už ve škole se to učí), že porodem se z ní stává matka... Stejně jako ten, s kým ta mláďata má, se stává otcem (že to někdo říká zdrobněle - no a co? Taky říkáte "králíček" a ne pořád striktně "králík"... Takže taky myslíte jako tříletá?) I v průkazech původu je psáno matka - otec... (ale možná mám jen "divný" zvířata, samozřejmě vaši králíci, koně, psi či prasata tam nic takového nemají, jistě je tam jen samec - samice...)
Jo a taky když sypu do misek, říkám "Pojďte, zobání" - a nejsou to slepice No jo, holt malé dítě Lepší než zapšklá stará ženská

Madam, mě neurazíte, jen zdůrazňujete Vaší osobnost.To jste mi řekla novinku matka - otec .
Lepší než zapšklá stará ženská - No stará možná jsem, ale to Vy budete taky .No a já zapšklá? .
Jelikož se říká moudrý ustoupí, tak ustupiji.
Chovu zdar.
Mimo jiné, jste mimo mísu, protože o terminologii jsem nepsala já .
Dobrý večer, tahle diskuze se zvrtla trochu na jinou vlnu než bylo požadováno.Chci jen napsat že i moje malá vnoučata ví že samice od králíka má králíčky, jen dvouletá vnučka jim říká, mimi" a přidává, dudu" a tady v těch diskuzích mě chybí jen to, dudu"Od dětství jsme chovali králíky, ale nikdy jsem dospělé neslyšela že mají u králice miminka a nebylo to o srdíčku jestli je na správném místě.
waw

XXX.XXX.105.91
xchipsy
napsal(a):
Vy jste vážně ubohá Očividně si léčíte nějaký mindrák, no což, každý je nějaký. Co je vám do toho, jak svá zvířata nazývám? Vy si jim pro mě za mě říkejte třeba A39 a 2D1 a taky vás za to nebudu hodnotit.
Btw když už jsme u té "terminologie" - takže dle vás (a ostatních) je samice stále samice, aha a já měla za to (už ve škole se to učí), že porodem se z ní stává matka... Stejně jako ten, s kým ta mláďata má, se stává otcem (že to někdo říká zdrobněle - no a co? Taky říkáte "králíček" a ne pořád striktně "králík"... Takže taky myslíte jako tříletá?) I v průkazech původu je psáno matka - otec... (ale možná mám jen "divný" zvířata, samozřejmě vaši králíci, koně, psi či prasata tam nic takového nemají, jistě je tam jen samec - samice...)
Jo a taky když sypu do misek, říkám "Pojďte, zobání" - a nejsou to slepice No jo, holt malé dítě Lepší než zapšklá stará ženská
Vy si pletete pojmy a dojmy. Nechápu proč musíte hned někoho urážet a napadat. (ubohá, ležíte si mindrák) V čistokrevném chovu se nevystavuje žádný průkaz původu, ale rodokmen králíka. Pokud se pořádně podíváte do tohoto rodokmenu králíka, tak se tam jasně píše samec, samice. Dále původ ze strany samce a původ ze strany samice. Jinak samice králíka nerodí, ale ona se kotí. A i před okocením, tak i po něm stále to je samice, ale to již patří do té vžité terminologie.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
waw
napsal(a):
Vy si pletete pojmy a dojmy. Nechápu proč musíte hned někoho urážet a napadat. (ubohá, ležíte si mindrák) V čistokrevném chovu se nevystavuje žádný průkaz původu, ale rodokmen králíka. Pokud se pořádně podíváte do tohoto rodokmenu králíka, tak se tam jasně píše samec, samice. Dále původ ze strany samce a původ ze strany samice. Jinak samice králíka nerodí, ale ona se kotí. A i před okocením, tak i po něm stále to je samice, ale to již patří do té vžité terminologie.
Než zde začnete rozumovat, tak si přečtěte odbornou literaturu a tam se
dočtete že se používá v chovatelský terminologii průkaz původu. Když si
přečtete příspěvky od začátku, tak se dočtete, kdo zde koho uráží...
Zvířatům si může člověk řikat, jak chce, doma i venku, že...
Kdo chce psa bíti, tak si hůl najde... nejhorší srážka
je s moralistou, to je horší jak s b...m...!

Chovatel Lada:
Najděte mi, kde jsem nějakým způsobem urážela xchipsy.Jestli někdo urážel, tak já jsem to nebyla.
Dnes mi náladu nikdo nezkazí ani mě neurazí, protože mi právě "porodila králičí maminka 8 krásných miminek.Už se těším jak se budou dětičky prohánět po kotci"
Abych odpověděla na Vaši poslední větu.Tady se říká, že kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu a určití lidé ze všech stran.Já jen abych náhodou někoho neurazila.
waw
napsal(a):
Já někoho urážím? A kdo s tím začal? ("Kdo jste, že myslíte jako 3leté dítě?"...)
No vidíte a já mám čistokrevný chov koní a ti mají "Průkaz totožnosti" a čistokrevný chov psů a ti mají "Průkaz původu" a čistokrevný chov prasat a ti mají "Potvrzení o původu". Všechno je v podstatě jedno a totéž a ve VŠEM je u předků uvedeno OTEC, MATKA. A ať se vám to líbí nebo ne, tak když samice králíka porodí mláďata, stává se MATKOU (ne samicí, tou je už od svého vlastního narození Když budete mít v jednom kotci odstavené králíky a ve druhém tu samici a budete je někomu ukazovat, tak to jako řeknete "Tohle jsou tříměsíční králíci a tohle vedle je JEJICH SAMICE" (místo "jejich matka") ?
No a představte si, že i samice králíka RODÍ, příchod mláďat na svět je prostě porod u jakéhokoli zvířete. To, že se tomu u jednotlivých druhů "nějak" říká už je věc jiná. Chtělo by to trochu nadhledu u té terminologie Nebo snad když se vám objeví nějaké potíže, tak místo "porodních komplikací" to u vás budou "kotící komplikace"? A pokud se objeví třeba paréza, tak nebude poporodní, ale pookotící nebo pokotová nebo jak?

A představte si, že v českém rodokmenu králíka je napsáno původ za strany samce a původ ze strany samice.
Přestože králíkům doma říkám kluci, když volám štěňata na krmení, volám také kluci a když jdu se psema na procházku nebo z procházky domů, říkám jim také kluci i když tam jsou i fenky, označování zvířech mláďat jako miminka mně také vadí.Pokud někam píši nebo se s někým bavím, používám dané názvy aby bylo hned jasné o čem a o kom je řeč.
Když se na náš skanzen přijdou podívat děti ze školky na zvířata, také jim říkám že to jsou štěnátka, koťátka, kůzlátka, kuřátka, jehňátka atd. a né že to jsou miminka.
Myslím si, že pokud jsou v češtině pro cokoliv adekvátní výrazy, měly by se ve veřejném projevu také využívat.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
A představte si, že v českém rodokmenu králíka je napsáno původ za strany samce a původ ze strany samice.
Přestože králíkům doma říkám kluci, když volám štěňata na krmení, volám také kluci a když jdu se psema na procházku nebo z procházky domů, říkám jim také kluci i když tam jsou i fenky, označování zvířech mláďat jako miminka mně také vadí.Pokud někam píši nebo se s někým bavím, používám dané názvy aby bylo hned jasné o čem a o kom je řeč.
Když se na náš skanzen přijdou podívat děti ze školky na zvířata, také jim říkám že to jsou štěnátka, koťátka, kůzlátka, kuřátka, jehňátka atd. a né že to jsou miminka.
Myslím si, že pokud jsou v češtině pro cokoliv adekvátní výrazy, měly by se ve veřejném projevu také využívat.
Nejen pro vás: není to třeba ve vás že nedovedete dát trochu lásky zvířatům ?
Hledáte problém kde není, vy si zvířatům říkejte jak chcete, taky vás nikdo nenapadá...
Vy si myslíte že jste pupek světa, nejste...
Víte jaké ženské vlastnosti znechutí a odpudí chlapa = vulgarita, hrubost, necitlivost,
přílišná hloupost a omezenonost... o takovou ženskou, chlap ani kolo neopře...

Chovatel Lada
napsal(a):
Hledáte problém kde není, vy si zvířatům říkejte jak chcete, taky vás nikdo nenapadá...
Víte jaké ženské vlastnosti znechutí a odpudí chlapa = vulgarita, hrubost, necitlivost,
Teď si připadáte jako největší borec, ale jaksi vám dělá problém pochopit psaný projev.Nereagovala jsem ani na vás, ani jsem nepoužila jediný vulgrní slovo.Jestli si myslíte, že se láska ke zvířatům projevuje používáním názvů pro lidi jste hodně naivní.Pak se běžte podívat do nějaké množky psů nebo králíčků v jakých jsou leckde podmínkách a přesto jejich páníčci používají označení vymazlená miminka, holčičky a chlapečci atd.
U mě se láska ke zvířatům projevuje péčí o ně a ne jejich lidským pojmenováním.
Chovatel Lada
napsal(a):
Vy musite byt velmi zatrpknuty opravar bicyklov.
Nie je to len tym, ze ste vulgarny, hruby, necitlivy, prilis hlupy a omedzeny?
Lebo to co ste vy napisal, normalny chlap nenapise.
waw

XXX.XXX.105.91
Chovatel Lada
napsal(a):
Než zde začnete rozumovat, tak si přečtěte odbornou literaturu a tam se
dočtete že se používá v chovatelský terminologii průkaz původu. Když si
přečtete příspěvky od začátku, tak se dočtete, kdo zde koho uráží...
Zvířatům si může člověk řikat, jak chce, doma i venku, že...
Kdo chce psa bíti, tak si hůl najde... nejhorší srážka
je s moralistou, to je horší jak s b...m...!
Vůbec nechci zde rozumo vat. Odborné literatůry jsem přečetldost, ale pokud si vezmu do ruky, RODOKMEN KRÁLÍKA" tak tam je to uvedené jasně( samec a samice). Vůbec mi nejde o to jak kdo svá zvířata doma nazývá, ale tady jde především o jeden problém. Pokud píši na nějaké fórum, tak se přeci nebudu o zvířeti vyjadřovat jako o člověku. To je prostě trapárna.
Jinak ve svém příspěvku jste se dobře pojmenoval B...c!
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
waw
napsal(a):
Vůbec nechci zde rozumo vat. Odborné literatůry jsem přečetldost, ale pokud si vezmu do ruky, RODOKMEN KRÁLÍKA" tak tam je to uvedené jasně( samec a samice). Vůbec mi nejde o to jak kdo svá zvířata doma nazývá, ale tady jde především o jeden problém. Pokud píši na nějaké fórum, tak se přeci nebudu o zvířeti vyjadřovat jako o člověku. To je prostě trapárna.
Jinak ve svém příspěvku jste se dobře pojmenoval B...c!
Právě mám před sebou RODOKMEN KRÁLÍKA, vydaný svazem ČSCH
a tam je původ ze strany samce a původ ze strany králice...
Tak jako se používá samec a samice...
V kolonce UPOZORNĚNÍ, skráceně: je proto nepřístupné registrovat
a tetovat mláďata od ROĎIČŮ, kteří nejsou ocenění atd...
PŘIPOUŠTĚCÍ POTVRZENÍ, majitel králice v době krytí - přední strana...
to samé uvnitř...
Pohlaví označte u samce 1.0, u samičky 0,1.
Když někdo píše na forum, tak si může psát jak chce a může se vyjadřovat
o zvířeti jako o člověku... Když se zamyslíte - tak budete bez problému...
Práve mám pred sebou Pravidla slušneho správania a tam sa píše, ako sa ma muž správat k žene.
A spravanie Chovatela Lada k jiva je klasifikovane ako hrube porušenie Pravidiel slušneho spravania.
Kedže Chovatel Lada sa vobec nezachoval ako chlap a nedokazal sa ospravedlnit za svoje slova jiva, je považovany za chlapa bez gul /tým su myslené mužske semeniky/
Preto je mu odporučané navštíviť obvodného gynekologa, pretože jeho spravanie poukazuje na to, že má syndróm pms.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
metro
napsal(a):
Vy musite byt velmi zatrpknuty opravar bicyklov.
Nie je to len tym, ze ste vulgarny, hruby, necitlivy, prilis hlupy a omedzeny?
Lebo to co ste vy napisal, normalny chlap nenapise.
Co vám udělali opraváři kol, u nás dnes prodej a opravu kol vlastní většinou kluci
co jezdili republiku, ME a MS...to už nejsou kola Ukrajina atd...
Napište mě kde jsem vulgární, musíte číst téma od začátku...
Pánko nepostřeh že vedeme odbornou diskuzi, že...
Vám taky vadí, že chovatele dávají zvířatům jména?
Tož, když si to shrnu kolem a kolem, aby to bylo podle "vžité terminologie" waw, tak vlastně nelze používat výrazy jako porod, porodní (a všechny podobné varianty), stejně tak nelze matka/otec. Takže v "odborné" debatě to bude vypadat jak? Letos mi samice vykotila 8 mláďat. Samice se o ně skvěle starala, takže její samičí (nebo samicové?) instinkty jsou zjevně dobré. U druhé bohužel nastaly kotící komplikace, protože velké mládě uvízlo v kotících cestách, ale podařilo se ho vytáhnout. Všechna mláďata už jsou odstavená a jejich samice znovu připuštěné... V chovu prasat to bylo naprosto ok, prasnice vyprasila 12 selat... Tak to je masakr.
Ale zrovna včera jsem si na tuhle debatu vzpomněla, šla jsem večer do ohrady a jak jsem zvyklá, zapískala a zavolala "Jdeme domů puntíci!" a úplně jsem se lekla, sakra vždyť jsem na veřejnosti, měla bych volat Pojďte KONĚ!
No nic, jdu dělat něco užitečnějšího, tohle je totální ztráta času
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Berte to s nadhledem xchipsy, kamarády a přátelé si vybíráte, to je na tom pěkný...
Čeština je hezký jazyk, dá se s ním pěkně tvořit až to někteřé lidi přivádí k Hysterii...
Třeba když si přečtete: Liniová plemenitba králíků, kde se používá děd - vnučka atd...
Rodokmen koně = jméno otce koně, jméno matky koně, jméno pod kterým je
kůň zaregistrovaný atd... chce se mě něco napsat, ale to by moralisti rozpálilo do běla...
Přeji ničím nerušený pěkný den...
Chovatel Lada
napsal(a):
Panko asi trpi vypadkom pamäte ;tak si znova pripomente.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
metro
napsal(a):
Panko asi trpi vypadkom pamäte ;tak si znova pripomente.
Co vás na tom tak panko rozrušilo, až pojedu kolem tak se stavím a ukážete mě pravidla slušného správania, ju...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
metro
napsal(a):
Vy kolem ani na kole sa nedokazete sa zastavit
Můžete mě to přeložit do češtiny...