Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sisi589

18.5.2016 21:40
Sisi589

XXX.XXX.110.139

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, zda je možné si vzít domů králíčka starého 4 - 5 týdnů? Děkuji.

18.5.2016 21:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

NE.
Nechte ho s matkou a ostatními 3 měsíce.

(samozřejmě všechno jde, jen někdy ten nejnevinnější, zaplatí
cenu nejvyšší...).

sisi589

18.5.2016 22:00
sisi589

XXX.XXX.110.139

Mám na to stejný názor, můžu se jen zeptat z jakého důvodu? Já se rřídím jen i tuicí a tím, co jsem si načetla, ale chovatel mi tvrdí, že to problém není. Snad má být i přeléčené proti kokcidiozr, ale to se snad dělá až v 7 týdnech? Nerada bych objednávku zrušila zbytečně, ale netoužím ohrozit králíčkovo život.

Sisi589

18.5.2016 22:01
Sisi589

XXX.XXX.110.139

Omlouvám se za chyby, zlobí mi mobil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2016 22:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

sisi589 napsal(a):
Mám na to stejný názor, můžu se jen zeptat z jakého důvodu? Já se rřídím jen i tuicí a tím, co jsem si načetla, ale chovatel mi tvrdí, že to problém není. Snad má být i přeléčené proti kokcidiozr, ale to se snad dělá až v 7 týdnech? Nerada bych objednávku zrušila zbytečně, ale netoužím ohrozit králíčkovo život.

Z jakého důvodu?

no, ono v měsíci věku se odstavuje ve velkochovech. ale už v ekologickém zemědělství je minimální věk při odstavu 42 dní, a v chovech, kde je cílem opravdu odchov, tzv. mláďata jsou určena na výstavy a k dalšímu chovu, ne na výkrm, se ponechávají klidně ty dva měsíce a déle.

Ono totiž tomu mláděti to udělá jen dobře.

No a ten tvůj chovatel "chová" styl velkochov, pro mě by to byl dostatečně velký důvod k tomu, abych od něj nechtěla ani chlup.

18.5.2016 22:16
rybka

XXX.XXX.80.149

Samozřejmě, že pro pana, chovatele " to problém není, rád se ho zbaví a vy se budete muset starat
Mláďata mají být odstavena od matky nejdříve v osmi týdnech, jinak může být mládě podtržené a nebude prospívat tak jako by mělo. Sama mám vysledované, že se králíčci rádi napijí od matky ve třech měsících i později, pokud jsou s ní. Dokud, cucá ", má určitou imunitu a je odolnější vůči infekcím, takže ve 4 - 5 týdnech za mě určitě néééééé

Přidejte reakci

Přidat smajlík